Sıfır KM Araç Seramik Kaplama-Seffaf Kaplama Onerisi

aramazmert

Konu Sahibi ✔
Amatör Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Arkadaslar merhaba.

24 martta sifir km olarak aldigim Kia Rio aracim var. Gecen hafta uzun yola ciktik esimle. Yolda en ufak bir micir-tas bile lastikten gecince ya da ondeki arabaya az yakin olunca bizim kaportamiza vuruyor. Icim gitti acikcasi. Arastirma yapiyorum Seramik Kaplama ve Seffaf (PPF) kaplama arasinda kaldim. Yine bu forumda gordugum bir yorumdan dolayi Serkan Akgoz Car Care'dan seramik kaplama icin 1200-1700 TL arasi, PPF kaput kaplama icin 1600 TL, tum araci PPF kaplama icin 10000 TL istedi. Yani normal sartlar altinda ben arabayi daha faydali olacagini dusundugum PPF seffaf kaplama ile kaplatmak isterdim ama mumkun degil bu fiyati veremem. Seramik kaplama icin ne dusunuyorsunuz ? Ya da seramik kaplama yerine sadece kaputu kaplatip devam mi edeyim ? Cok kararsizim. Eger seramik kaplama yaptirirsam bakimini duzgun yapamamaktan cekiniyorum acikcasi. Sizin fikirleriniz nedir ?

_CaN_

Profesyonel Detaycı
Moderator
İl
Bilecik
Arkadaslar merhaba.

24 martta sifir km olarak aldigim Kia Rio aracim var. Gecen hafta uzun yola ciktik esimle. Yolda en ufak bir micir-tas bile lastikten gecince ya da ondeki arabaya az yakin olunca bizim kaportamiza vuruyor. Icim gitti acikcasi. Arastirma yapiyorum Seramik Kaplama ve Seffaf (PPF) kaplama arasinda kaldim. Yine bu forumda gordugum bir yorumdan dolayi Serkan Akgoz Car Care'dan seramik kaplama icin 1200-1700 TL arasi, PPF kaput kaplama icin 1600 TL, tum araci PPF kaplama icin 10000 TL istedi. Yani normal sartlar altinda ben arabayi daha faydali olacagini dusundugum PPF seffaf kaplama ile kaplatmak isterdim ama mumkun degil bu fiyati veremem. Seramik kaplama icin ne dusunuyorsunuz ? Ya da seramik kaplama yerine sadece kaputu kaplatip devam mi edeyim ? Cok kararsizim. Eger seramik kaplama yaptirirsam bakimini duzgun yapamamaktan cekiniyorum acikcasi. Sizin fikirleriniz nedir ?
Öncelikle aracınız hayırlı olsun.

Seramik kaplamalar taş vs. çarpmalarına karşı herhangi bir koruma sağlamazlar. Bütçenize ve terihinize göre, sadece ön kaputu, ön kaputu ve çamurlukları veya tüm aracı şeffaf kaplama yaptırabilirsiniz. Ben kaputta şeffaf kaplama kullanıyorum. Bütün taş çarpmalarına karşı kesin koruyor diyemem ancak %80 koruma sağlıyor.

usurer

Usta Detaycı
Üye
İl
izmir
Arkadaslar merhaba.

Araçta en çok taş sıçrama olasılığı kaput olduğu için, ben sizin yerinizde olsam kaput PPF + seramik kaplama yaptırırdım, maliyet ve işçiliği bilemiyorum ona bir şey diyemem ama 10.000TL benim içinde yüksek bir rakam, üst segment aracım olsa (tabi ona göre de gelir düzeyim) ancak o zaman komple PPF yaptırırdım

mustafacagri

Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
Açıkçası kaput dışındaki yerler için keskin bir cevap veremem ama kaput+ön çamurluklar folyoyu tavsiye ederim kesinlikle. Genelde daha ekonomik olması anlamında ön 3 parça folyo, kalan kısımlar seramik tercih ediliyor. Kaputa gelen taş izlerini ilerde ne kadar yok etmek isteseniz de gözünüze batacaktır, bir an önce yaptırmanız tabsiye ederim

Detail 35

Profesyonel Detaycı
Test Uzmanı
Üye
İl
İzmir
öncelikle aracınız hayırlı olsun, bahsettiğiniz işletme izmir asıllı bir firmadır hakkındaki yorumlara bakıp başka bir işletme tercih etmenizi öneririm. İstanbulda bu işi hakkı ile yapan forum üyelerimizden teklif alabilirsiniz. Bu işi meslek olarak yapan biri olarak her zaman maksimum koruma isteyen müşterilerime dostlarıma söylediğim tek şey PPF, stek cliff desing gibi öncü firmaların ürünleri uzun yıllar maksimum koruma sağlıyor. Seramik kaplamayı kolay temizlensin geç çizilsin isteyenlere öneriyorum

aramazmert

Konu Sahibi ✔
Amatör Detaycı
Üye
İl
İstanbul
öncelikle aracınız hayırlı olsun, bahsettiğiniz işletme izmir asıllı bir firmadır hakkındaki yorumlara bakıp başka bir işletme tercih etmenizi öneririm. İstanbulda bu işi hakkı ile yapan forum üyelerimizden teklif alabilirsiniz. Bu işi meslek olarak yapan biri olarak her zaman maksimum koruma isteyen müşterilerime dostlarıma söylediğim tek şey PPF, stek cliff desing gibi öncü firmaların ürünleri uzun yıllar maksimum koruma sağlıyor. Seramik kaplamayı kolay temizlensin geç çizilsin isteyenlere öneriyorum
Hocam cevabiniz icin tesekkur ediyorum. Ben de kendi cabalarimla bakip arastirmaya calisiyorum. Eger forumda varsa istanbul ozellikle anadolu yakasinda teklif almak isterim.

Sefa46

Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara
Hocam cevabiniz icin tesekkur ediyorum. Ben de kendi cabalarimla bakip arastirmaya calisiyorum. Eger forumda varsa istanbul ozellikle anadolu yakasinda teklif almak isterim.
İstanbul da @Berkay hocam yeni butik uygulama merkezi acti hatta forum a Özel indirim de yapiyordu bir gorusebilirsiniz Seramik Kaplama konusunda konularinida inceleyebilirsiniz.

atadetailcenter

Çaylak Detaycı
Üye
İl
İstanbul
hayırlı uğurlu olsun öncelikle diğer arkadaşların dediği gibi kaput veya ön 3 parça koruma folyosu ppf veya pvc olabilir önerdiğimiz ppf ten yanadır lakin düzgün bir pvc de kullanılabilir tabi burda maliyet önemli ise çünkü pvc ve ppf lerin fiyatları yarı yarıya oynar.

can26

Profesyonel Detaycı
Moderator
hayırlı uğurlu olsun öncelikle diğer arkadaşların dediği gibi kaput veya ön 3 parça koruma folyosu ppf veya pvc olabilir önerdiğimiz ppf ten yanadır lakin düzgün bir pvc de kullanılabilir tabi burda maliyet önemli ise çünkü pvc ve ppf lerin fiyatları yarı yarıya oynar.

Kendinizi tanıtan bir başlık açarsanız memnun oluruz

aramazmert

Konu Sahibi ✔
Amatör Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Cok tesekkur ederim. Dikkate alacagim onerilerinizi.

can26

Profesyonel Detaycı
Moderator
Forum kurallarımız gereği tanışma başlığı altında kendinizi tanıtmanız gerekiyor,size özel bir durum değil hocam :)

Moderatör tarafında düzenlendi:

carking58

Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul/Kayseri
Bugüne kadar hiç düzgün bir pvc koruma ürünü görmedim desem yeridir. Bu konuyu biraz acabilir misiniz acaba?

SM-A505F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi