Öneri Sizce Cam Su İticiler Görevini Yerine Getiriyormu ?

Sizce Yağmur İticiler Görevini yerine getiriyormu

• Evet Yerine Getiriyor

Kullanılan: 35 60.3%
  • Hayir Yerine Getirmiyor

Kullanılan: 5 8.6%
  • Kesinlikle Cam Su İtici Kullanmam

Kullanılan: 5 8.6%
  • Kullanmak İstemiyorum Dayanim Ömrü Çok kisa

Kullanılan: 9 15.5%
  • Ürünler Çok Pahali Tercih Sebebim Değildir.

Kullanılan: 4 6.9%

• Kullanılan toplam oy
    58

Sefa46

Konu Sahibi ✔
Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara
Arkadaşlar Merhaba Kiş Ayindayiz Çogumuz İs Yerine Kendi Araciyla gitmektedir Forum Çogunlugu İstanbul,Ankara,İzmir den oluşmaktadir.Cam Su İticiler genelde 60km hiz üzerinde çalişmaktadir Bu değeri göz önünde bulundurduğumuzda Yogun Trafikli Bölgelerde 60 Km hiz a çikabilmek mümkün degil Zaten Dayanimlar Kisa Bu Ürünleri sadece Uzun Yol da mi kullanmamiz gerekiyor?

Neye göre Kime Göre Görevini Yerine getiriyor veya neden gorevini yerine getiremiyor bu ürünler Beklenti ne Olmali ?

Sohbet Tadinda Bir Anket Olsun Dedim Görüslerinizi Belirtirseniz gayet güzel olur.

Son düzenleme:

mirafiori

Uzman Detaycı
Emektar Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Güzel konu olmuş, teşekkürler.
Ben istanbul'dayım iş yerim 4 km mesafede, araç ile gidip geliyorum, 50 km üzerine çıkmam çok mümkün olmuyor. Şehir içi genel kullanımında bence çokta gerekli değil, hızlı cila bu bağlamda bizi mutlu eder. Ayrıca kire karşı mücadelesinide unutmamak gerekli.
Bana göre şehir içi en iyi su itici kaliteli bir silecektir :)
Yağmur kaydırıcılar daha yüksek süratle gidilen yollarda daha mutlu eder beni açıkcası...

mirafiori

Uzman Detaycı
Emektar Detaycı
Üye
İl
İstanbul
İlveten; Neden uyguladık benim araca, içerik için açıkcası @Berkay önerdi saolsun :) Ayrıca bahsi geçen şehir içi durumu için, ürünün çalışmasını göstermek için, kayıt almak işkence oldu açıkcası.
Anket için bir yapıcı eleştirim olacak, H2go için işini yapmıyor dersem haksızlık olur, işini yerine getiriyor ama ben bunu hissedecek yola çıkana dek ürün etkisini kaybediyor :D Bu ve buna benzer şıklarda olursa daha iyi olur @Sefa46 hocam :)

@SaNToS sana katılıyorum, ilaveten, iyi bir hızlı cila ile aynı etkiyi yakalıyabiliyoruz :) İşin içie ürün fiyatlarınıda katmak gerekli :)

MagicofOz

Usta Detaycı
Üye
İl
Samsun
Güzel konu olmuş, teşekkürler.
Ben istanbul'dayım iş yerim 4 km mesafede, araç ile gidip geliyorum, 50 km üzerine çıkmam çok mümkün olmuyor. Şehir içi genel kullanımında bence çokta gerekli değil, hızlı cila bu bağlamda bizi mutlu eder. Ayrıca kire karşı mücadelesinide unutmamak gerekli.
Bana göre şehir içi en iyi su itici kaliteli bir silecektir :)
Yağmur kaydırıcılar daha yüksek süratle gidilen yollarda daha mutlu eder beni açıkcası...
İmzamı atıyorum :)

Dragstar

Sensei
Moderator
Site Kurucusu
İl
Denizli
Bu güzel anket Konu için teşekkürler ☺️ görevini yerine getiriyor ama sonrasında kullanılan ürün çok az hasar aldığında camda yağlanma puslanma silecek izi vs vs sorunları amacından fazla.

MagicofOz

Usta Detaycı
Üye
İl
Samsun
Ek olarak maliyetler de göz önüne alınınca, glaco gibi ürünler oldukça pahalı oluyor ve bildiğimiz üzere silecek kullanımı da kaydırıcı ürünün ömrünü olumsuz etkiliyor. Hal böyle olunca da şehir içi kullanımda ziyade uzun yol öncesi cama uygulanacak hızlı cila günü kurtarır. Ancak detaycı adam için yağmur kaydırıcı kullanmak ayrı bir zevk :)

lampsy

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Ankara
Şehir içinde pek işe yaramasa da uzun yolda çok faydalı, hızlı cilalar camda fazla dayanmıyor benim gözümde fakat uzun süre şehir içinde kullanım olacaksa pek de gerekli değil ama kış aylarında uzun yolda oldukça faydalı

umrdmr

Usta Detaycı
Üye
İl
Ankara
Su itme değil de silecek izi oluşmasını yavaşlatıyor veya önüne geçiyor gibi hissettiğim için kullanıyorum.

Bir de bunları hiç kullanmayınca ön cama yağan yağmur damlaları hiç düzenli olmuyor, düzensiz boncuklanma da detaycı herkes gibi beni mutsuz ediyor.

Su itmese bile yağan yağmurun ön camda düzenli boncuklanması için kullanılabilir :saskin: Boncuklanma mühim.

Sefa46

Konu Sahibi ✔
Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara
Arkadaşlar Anket e Katilmak Ücretsiz :)

Düsüncelerinizi Aktarmanizi isterim sonucta Ortak Bir Konu Ortak Bir Düsünce bu arada Anket te kimin oy kullanip kullanmadigini göremiyoruz Kapalidir.

EmirhanYigiter

Uzman Detaycı
Üye
Sürekli uzun yol yapılıyorsa seramik tipteki cam su iticiler kesinlikle faydalı olur. Yaklaşık 90-100den sonra anca keyif verir hale gelmeye başlıyor, o yüzden şehir içi yapan araçlarda ayda yılda bir çalışacak üstelik bazen atlama vs. gibi sorunlar da olabileceği + maliyeti düşünüldüğünde sadece uzun yol için daha mantıklı olabilir.
Sealant mantığında olan su iticileri ben daha çok seviyorum daha düşük hızlarda başlıyor ancak dayanımlar tabi ki daha düşük. Silecek çalışan camlarda 2 kat uygularsanız bir kaç ay da olsa işinizi görecektir. Ankara' da yılda 3 uygulama yağmurlu dönemlerde işinizi görecektir. Hem maliyet hem de hatadan geri dönmek de daha basittir. Ben tek kat G5 uyguladığımda dayanım çok kısa gelmişti, arada 1 saat bekleyip 2 kat yaptığımda 2 ay gitmişti diye hatırlıyorum. 100ml ürünü de 100 TL'ye almıştım her uygulamada 10 mL falan gidiyordur herhalde. Ayrıca atlama vs. gibi problemlerde İPA, tiner vs. gibi şeylerle de söker atarsınız olur biter.

DetayDeposu

Tonyukuk07
Firma Yetkilisi
Üye
fayda konusundan bağımsız olarak bu tarz ürünler genelde kir tutma konusunda başarılı oluyorlar.

aşağıdaki görselde 2000km tatil rotası sonrası arka camdaki görüntü. Orta kısımda herhangi bir ürün yok. Sağ ve sol kısımlarda cam su kaydırıcı ürün var. Görüldüğü üzere toz ve kir performansı ürün olmayan kısma göre daha başarılır.

kullanıcının aktardığına göre ön camda da durum aynı şekilde. Ek olarak sinek böcek kalıntılarının da tazyikli suyla çok daha kolay şekilde temizlendiğini belirtmiş.

olaya sadede su iticilik olarak değil, kir tutma+trafik filmi+böcek kalıntısı performansı gibi tüm parametreleri değerlendirerek bakmak gerek. Bunların hepsini bir değerlendirecek kişi de @Sefa46 hocamızdır bence. :)

ön arka camı ikiye bölüp böyle bir uzun soluklu test TR’de ilk gelir mi? :)

memory

Amatör Detaycı
Üye
İl
antalya
Ben nasiol kullanıcısıyım dayanımı gerçekten güzel fakat sileceklerde atlama yapıyor.Bu yüzden ürünü başkasına uygular mıyım o konuda tereddütteyim. Onun haricinde aracı yıkarken camları temizlemesi gerçekten kolaylık. Düşük km'lerde su itiş başlamıyor ama boncuklanma başlıyor en azından standart cama göre daha iyi bir görüş sağlıyor.

Sefa46

Konu Sahibi ✔
Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara
fayda konusundan bağımsız olarak bu tarz ürünler genelde kir tutma konusunda başarılı oluyorlar.

aşağıdaki görselde 2000km tatil rotası sonrası arka camdaki görüntü. Orta kısımda herhangi bir ürün yok. Sağ ve sol kısımlarda cam su kaydırıcı ürün var. Görüldüğü üzere toz ve kir performansı ürün olmayan kısma göre daha başarılır.

kullanıcının aktardığına göre ön camda da durum aynı şekilde. Ek olarak sinek böcek kalıntılarının da tazyikli suyla çok daha kolay şekilde temizlendiğini belirtmiş.

olaya sadede su iticilik olarak değil, kir tutma+trafik filmi+böcek kalıntısı performansı gibi tüm parametreleri değerlendirerek bakmak gerek. Bunların hepsini bir değerlendirecek kişi de @Sefa46 hocamızdır bence. :)

ön arka camı ikiye bölüp böyle bir uzun soluklu test TR’de ilk gelir mi? :)
Yapariz hocam ne demek :)

EmirhanYigiter

Uzman Detaycı
Üye
Ben nasiol kullanıcısıyım dayanımı gerçekten güzel fakat sileceklerde atlama yapıyor.Bu yüzden ürünü başkasına uygular mıyım o konuda tereddütteyim. Onun haricinde aracı yıkarken camları temizlemesi gerçekten kolaylık. Düşük km'lerde su itiş başlamıyor ama boncuklanma başlıyor en azından standart cama göre daha iyi bir görüş sağlıyor.
Nasiol bendede atlama yaptı bir daha almadım, cam seramiğine küstürdü bir daha denemedim bende. En son şişede kalanı kullanayım dedim oda fısfısın içinde donmuştu en son.