Sizce hangi detailing malzemeleri acil.

Burak55

Konu Sahibi ✔
Çaylak Detaycı
Üye
İl
Kocaeli
Merhabalar mavi rek leonum için tavsiyeler almak istiyorum.

1. Şampuan olarak ne kullanmalıyım
Ön yıkama ve kova yıkama ayrımı olması lazım

2. Araç parlasın diye koch marka cilam var sulu kullanım devam etmelimiyim beyez aracımda pek faydasını görmedim aksine toz topladı

3. E&e custom çar seramik sprey iddialı bu ürün diye gördüm çiziklere karşı ama ilk defa duydum markayi bilen kulanan varmıdır

4. Jantlar için jantlara zarar vermeyen temizlik ürünü iş yapan

Fiyat performans ürünleri arıyorum bagaj ürünler çok pahalı almak istemiyorum fiyat performans ürünü paylaşırsanız sevinirim şimdiden teşekkürler

Burak731

Çaylak Detaycı
Üye
İl
ESKİŞEHİR
Ben de bir şeyler yazmak istiyorum kendi düşünceme ve benzinlikte yıkayanlara göre yaptığım işlemleri tek tek yazayım. Öneri ve tavsiyelere açığım.Okuyana da bilgiler verebilir
1-)Ön Yıkama
Benim gibi self servislerde yıkayanlar için ve pompa kullanmak istemeyenler için AutoBrite Citrus pre wash ürününü Plastik bir şişeye sulandırıp ön yıkama için sıkıyorum.Araç kuru iken sıkıp ardından suyla duruluyorum.
2-)Temaslı Yıkama
Newmix Gold serisi PH Nötr cilalı şampuan kullanıyorum. Kovaya 5 litre su doldurup Çift eldiven eldivenin ön ve arka yüzü olarak tek kova tekniği ile temaslı yıkamamı yapıyorum.Bu şampuanı kullanma sebebim cilalı ve uygun fiyatlı olması. Araca kuru cila uygularken mikrofiber bezle sürekli temas edilmesinden ötürü araca zarar verdigini düşünüp şampuanı cilalı kullanıyorum özellikle.Islak cila kullanıyorsan da bezlere zarar verdigini okuyup gözlemledim.
3-)Kurulama
Araca en az temas ederek kurulayacak büyük GSMi yüksek bir kurulama bezi kullanıyorum. Benimkisi 1000 GSM Smartbeeden aldığım 60x90 lık bir bez.
4-) İç Temizlik
Koch Chemie MZR ile temizlik yapıp Koch Chemie TS ile de torpido koruma uyguluyorum. Bu konuda şüphelerim var ama. Bu işe kafa yormuş insanlar iç temizligi nemli mikrofiber bez ile yapıp geçiyorlar. Bu ürünleri kullanmak sağlıklı mı değil mi kestiremiyorum.
Lastik parlatıcı olarak Newmix Jell kullanıyorum
Jant temizleyici kullanmıyorum. AutoBrite Citrus pre washı ön yıkamada biraz çok sıkıyorum jant bölgesine. Ama daha iyi sonuç almak için başka şeyler kullanılabilir mi evet.

emirhaneness

Uzman Detaycı
Üye
İl
Gebze
Merhabalar mavi rek leonum için tavsiyeler almak istiyorum.

1. Şampuan olarak ne kullanmalıyım
Ön yıkama ve kova yıkama ayrımı olması lazım

2. Araç parlasın diye koch marka cilam var sulu kullanım devam etmelimiyim beyez aracımda pek faydasını görmedim aksine toz topladı

3. E&e custom çar seramik sprey iddialı bu ürün diye gördüm çiziklere karşı ama ilk defa duydum markayi bilen kulanan varmıdır

4. Jantlar için jantlara zarar vermeyen temizlik ürünü iş yapan

Fiyat performans ürünleri arıyorum bagaj ürünler çok pahalı almak istemiyorum fiyat performans ürünü paylaşırsanız sevinirim şimdiden teşekkürler
1-) Önceki yazıları okumanızda fayda var. Kışın K2 Active Foam, Flowey Ev17, Bilthammer Auto Foam kullanıyorum. Yazın K2 Pro Bela, Adbl Yeti, Kova yıkamada sabit Vonix v Floc kullanıyorum.
2-) Koch Pw kullanıyosunuz muhtemelen ben saçma buluyorum o grubu herkes toz çekmesinden şikayetçi ama muhtemelen ucuza geliyor diye kullanıyorlar. Parlaklık versin diyorsanız K2 proton katı wax alın fiyatına göre cok güzel parlaklık ve doygunluk verir. Sprey olarak Vonix Blend Sprey deneyebilirsiniz.
3-)Almayın. Çiziklere karşı dediği çakmak vuruyorlar kaportaya. Oraya yağ sürün çakmagı vurun yine çiziği göstermez sonradan meydana cıkar çizik. Gereksiz abartılan türk malı fiyatı fazla ürünlerden biri.
4-)Flowey R1 Kullanıyorum çok memnunum tavsiye ederim. Alkali ürünler kullanmanız daha iyi olacaktır.

emirhaneness

Uzman Detaycı
Üye
İl
Gebze
Ben de bir şeyler yazmak istiyorum kendi düşünceme ve benzinlikte yıkayanlara göre yaptığım işlemleri tek tek yazayım. Öneri ve tavsiyelere açığım.Okuyana da bilgiler verebilir
1-)Ön Yıkama
Benim gibi self servislerde yıkayanlar için ve pompa kullanmak istemeyenler için AutoBrite Citrus pre wash ürününü Plastik bir şişeye sulandırıp ön yıkama için sıkıyorum.Araç kuru iken sıkıp ardından suyla duruluyorum.
2-)Temaslı Yıkama
Newmix Gold serisi PH Nötr cilalı şampuan kullanıyorum. Kovaya 5 litre su doldurup Çift eldiven eldivenin ön ve arka yüzü olarak tek kova tekniği ile temaslı yıkamamı yapıyorum.Bu şampuanı kullanma sebebim cilalı ve uygun fiyatlı olması. Araca kuru cila uygularken mikrofiber bezle sürekli temas edilmesinden ötürü araca zarar verdigini düşünüp şampuanı cilalı kullanıyorum özellikle.Islak cila kullanıyorsan da bezlere zarar verdigini okuyup gözlemledim.
3-)Kurulama
Araca en az temas ederek kurulayacak büyük GSMi yüksek bir kurulama bezi kullanıyorum. Benimkisi 1000 GSM Smartbeeden aldığım 60x90 lık bir bez.
4-) İç Temizlik
Koch Chemie MZR ile temizlik yapıp Koch Chemie TS ile de torpido koruma uyguluyorum. Bu konuda şüphelerim var ama. Bu işe kafa yormuş insanlar iç temizligi nemli mikrofiber bez ile yapıp geçiyorlar. Bu ürünleri kullanmak sağlıklı mı değil mi kestiremiyorum.
Lastik parlatıcı olarak Newmix Jell kullanıyorum
Jant temizleyici kullanmıyorum. AutoBrite Citrus pre washı ön yıkamada biraz çok sıkıyorum jant bölgesine. Ama daha iyi sonuç almak için başka şeyler kullanılabilir mi evet.
2-) Cilalı şampuanları hiç sevmem pek bi etkisini görmedim dogru düzgün köpürmezler hidrofobiyi bozar. Hızlı cila uygularken aracın çizildiğini ilk defa sizde duydum. Tabiki ufak tefek çizikler olusucaktır cıplak ellede dokunsanız araç çizilir orası ayrı. Ama kaliteli hızlı cilalar waxlar kullanılırsa güzel bir bezle çizik oluşturmak yerine çizikleri kapatacaktır.

Burak55

Konu Sahibi ✔
Çaylak Detaycı
Üye
İl
Kocaeli
hidrofobiyi nedir hocam tam olarak

Bide el ile pasta cila atmak istiyorum bunun için öneri nedir