Sizce Hangi Yazlık Lastik?

technologyst

Profesyonel Detaycı
Test Uzmanı
Üye
İl
kahramanmaraş
hankook neden tercih etmiyorsunu eğer fiyat olarak biraz daha uygunsa tercih edilebilir o michelin ya da goodyear arasında son yıllardaki atağı ile goodyear fena durmuyor ama benim için f/p önemli
fiyat kısmına bakaarım sonuçta aşağı yukarı bir çok lastik benzer test sonuçları veriyor

eminkilic61

Amatör Detaycı
Üye
İl
Ankara

escaba_tr

Usta Detaycı
Üye
İl
Düzce
Michelinde ses fazla geliyor, goodyear da farklı bir yapı var, farklı iki araçta da aynı lastiği kullandım ve ikisinde de sanki ön rotlarda sorun varmış hissiyatı oluşturdu. ikisi arasında seçim yapılacaksa Michelin benim tercihim olurdu. farklı bir seçenek düşünülecek olursa da şuan ki aracımda kullandığım Continental Premium Contact6 tavsiye ederim.. çok memnunum

OY53

Acemi Detaycı
Üye
İl
istanbul
Michelin Pilot Sport 5 veya Goodyear EagleSport F1 Asymmetric 6 kullanan arkadaşlar varsa yorumlarını rica ediyorum. Sizce hangisi neden ?

2022 Tyre Reviews 17 Inch UHP Summer Tyre Test - Tyre Reviews and Tests Testte Goodyear biraz önde gözüküyor ama bilemedim :)
Yakın arkadaşımın banaaktardığı bilgiler ve birebir gösterdiği lastiklerdi,kendisi lastikparkta depo müdürü bu arada.pilot sport 5 için kullanıcılardan olumsuz yorum çok almışlar ama 4 için öyle bir problem olmamış hiç.goodyear için de kendisi ciddi anlamda çok iyi demişti

Cilacı

Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Bahsettiğiniz lastikleri kullanmadım fakat, Michelin primacy 4 kullanıyorum oldukça memnunum bu lastiklerden ama önceki araçlarımda kullandığım debica uhp presto 2 ve nokian ları unutamıyorum :sırıtan1: bence bu markalarıda araştırmalısınız debicayı goodyear üretiyor mesela .

Atsiz

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Ankara/Trabzon
fp olarak başarılı bulduğum için yazlık/kışlık hankook kullanıyorum.
Yazlıkda s1 evo serisi
Kışlıkta w452

Son düzenleme:

caner92

Usta Detaycı
Üye
İl
istanbul
ebatınızda çok uçuk fiyatı yok ise michlein seçerdim yumuşak olmasından dolayı. fakat bozuk yolda dikkat etmek gerekiyor bu sebeple.
ben f/p olarak falken azenis fk510 245/30/20 tercih ettim. michlein fiyatlar çok uçtu büyük ebatlarda. hemde michleine göre 2 db daha az sesli idi. yumuşak olmasıda tercih sebeplerimden biri.
bridgestone uzak durun ama eski aracımda vardı çok sert lastiktir fakat diğerleri gibi yıpranmaz ve uzun ömürlüdür.

vagnmilten

Acemi Detaycı
Üye
İl
Ankara
bildiğim kadarıyla ve yorumlayabildiğim kadarıyla naçizane tecrübelerimi aktarayım.
michelin primacy 4 yumuşak yapılı bir lastik. konfor ve ses açısından ben beğenmiştim fakat taş vs gibi durumlarda çabuk zedelendiğini gördüm. şuan goodyear asymetry 3 kullanıyorum. orta sert bir lastik. yol tutuşu kıyasında bence michelin primacyden iyi, keza ıslak zeminde de çok net daha iyi olduğu kanısındayım.

Michelin lastikte otoparkta bir taş çıkıntısı üzerinde manevra yaparken lastiğin bir ufak parçasının kendini bıraktığını gördüm ( süngerden bi ufak parça kopması gibi ). bu sebeple yumuşak lastik yerine orta sert bi lastik tercih ettim. konfor konusunda yumuşak lastiği tek geçerim ama ben o olaydan sonra kolay kolay yaklaşmam micheline.

yaş zeminde de kalkışlarda pati çekerdi genellikle ( yumuşak kalkış yaparım, agresif sürüş pek yapmam), şimdiki lastiklerde bu sorunu da yaşamıyorum.

bu durumların sebepleri sonuçları değişken olabilir elbette ama ben irite olduğum için sıcak bakamıyorum artık.

zamanında nokian-hankook-michelin 3lüsü arasında değişmeli kullandım hep. michelinle ben yollarımı ayırdım. kolay kolay tercih edeceğim bir marka değil artık kendileri. en azından primacy serisi değil ‍♂️

dip not : michelin primacy 4 - 205/55/16
good year asymetry 3 - 235/45/18

Pro

Konu Sahibi ✔
Profesyonel Detaycı
Yönetici
Admin
Site Kurucusu
İl
.
hankook neden tercih etmiyorsunu eğer fiyat olarak biraz daha uygunsa tercih edilebilir o michelin ya da goodyear arasında son yıllardaki atağı ile goodyear fena durmuyor ama benim için f/p önemli
fiyat kısmına bakaarım sonuçta aşağı yukarı bir çok lastik benzer test sonuçları veriyor
hankook s1 evo3'de olabilir aslında hocam bakalım :)

Michelinde ses fazla geliyor, goodyear da farklı bir yapı var, farklı iki araçta da aynı lastiği kullandım ve ikisinde de sanki ön rotlarda sorun varmış hissiyatı oluşturdu. ikisi arasında seçim yapılacaksa Michelin benim tercihim olurdu. farklı bir seçenek düşünülecek olursa da şuan ki aracımda kullandığım Continental Premium Contact6 tavsiye ederim.. çok memnunum
Üstte bahsettigim desenleri denediniz doğru mu?

Yakın arkadaşımın banaaktardığı bilgiler ve birebir gösterdiği lastiklerdi,kendisi lastikparkta depo müdürü bu arada.pilot sport 5 için kullanıcılardan olumsuz yorum çok almışlar ama 4 için öyle bir problem olmamış hiç.goodyear için de kendisi ciddi anlamda çok iyi demişti
Ps5 için ne gibi olumsuz yorumlar aldılar acaba? Goodyear f1 asm. 6'yı öneriyor yani müdürümüz öyle mi :)

Bahsettiğiniz lastikleri kullanmadım fakat, Michelin primacy 4 kullanıyorum oldukça memnunum bu lastiklerden ama önceki araçlarımda kullandığım debica uhp presto 2 ve nokian ları unutamıyorum :sırıtan1: bence bu markalarıda araştırmalısınız debicayı goodyear üretiyor mesela .
Teşekkürler hocam yan firma üretimi lastiklerde şaşırtıcı performanslar gösterebiliyor doğru :) Continental'in Barum markasında bunu deneyimlemistim. :)

Vaziyet alın lastikçi geldi :D
Yazlıkta : Michelin
Kışlıkta: Nokian
Der kenara çekilirim. :)

Ayrıca @Berkay ps5 kullanıyor, çok memnun, oda yorumlasın :)
Berkay memnun olduğunu söyledi evet, Michelin biraz narin kalabilir bizim yollarda acaba sorun yaşatır mı? Xl yanaklı alsak bile tel kırma durumuyla karşılaşır mıyız?

fp olarak başarılı bulduğum için yazlık/kışlık hankook kullanıyorum.
Yazlıkda s1 evo serisi
Kışlıkta w452
S1 evo3 serisi olabilir aslında sizin kullandıgınız tam olarak bu desen mi hocam?

ebatınızda çok uçuk fiyatı yok ise michlein seçerdim yumuşak olmasından dolayı. fakat bozuk yolda dikkat etmek gerekiyor bu sebeple.
ben f/p olarak falken azenis fk510 245/30/20 tercih ettim. michlein fiyatlar çok uçtu büyük ebatlarda. hemde michleine göre 2 db daha az sesli idi. yumuşak olmasıda tercih sebeplerimden biri.
bridgestone uzak durun ama eski aracımda vardı çok sert lastiktir fakat diğerleri gibi yıpranmaz ve uzun ömürlüdür.
Yollarımız çok bozuk değil ama çokta iyi değil :) Desibel konusunda ise Goodyear f1 asm 6 3 db fark atmış durumda Michelin'e .

escaba_tr

Usta Detaycı
Üye
İl
Düzce
Üstte bahsettigim desenleri denediniz doğru mu?
Evet hocam.. Fiyat olarak Michelin daha pahalı tabi.. Fiyat olarak da değerlendirilirse Goodyear olabilir.. Bu arada herkes lastiklerle yaşadığı farklı tecrübeleri de paylaşmış.. Bende Goodyear ın kışlık lastiği daha 1 senelik olan ultragrip8 de karda pati çekerken diş kopması olayı yaşadım, kullandığım en kötü kışlık lastik te barum du. Araba normal karda durmuyordu.. ( sıfır lastik ti) şuan kışlık nokian kullanıyorum ve şiddetle tavsiye ederim

Pro

Konu Sahibi ✔
Profesyonel Detaycı
Yönetici
Admin
Site Kurucusu
İl
.
Evet hocam.. Fiyat olarak Michelin daha pahalı tabi.. Fiyat olarak da değerlendirilirse Goodyear olabilir.. Bu arada herkes lastiklerle yaşadığı farklı tecrübeleri de paylaşmış.. Bende Goodyear ın kışlık lastiği daha 1 senelik olan ultragrip8 de karda pati çekerken diş kopması olayı yaşadım, kullandığım en kötü kışlık lastik te barum du. Araba normal karda durmuyordu.. ( sıfır lastik ti) şuan kışlık nokian kullanıyorum ve şiddetle tavsiye ederim
Michelin ve Goodyear'ı aynı fiyata alabiliyorum o yönden sorun yok . Siz goodyearlarda mı ses sorunu yasadınız ön takımdan geliyor gibi vb?

escaba_tr

Usta Detaycı
Üye
İl
Düzce
Michelin ve Goodyear'ı aynı fiyata alabiliyorum o yönden sorun yok . Siz goodyearlarda mı ses sorunu yasadınız ön takımdan geliyor gibi vb?
Aynı fiyata oluyorsa ben olsam Michelin alırım kesinlikle... Goodyear da nedenini anlayamadığımız 2 farklı araçta da biraz bozuk yollar da ön takımda ( rotlar bozulmuş gibi) sorun yaşadık.. Araçlarda 2021 model c4 ve 2015 model astra..

fserterr

Uzman Detaycı
Üye
İl
Denizli
Michelin Pilot Sport 5 veya Goodyear EagleSport F1 Asymmetric 6 kullanan arkadaşlar varsa yorumlarını rica ediyorum. Sizce hangisi neden ?

2022 Tyre Reviews 17 Inch UHP Summer Tyre Test - Tyre Reviews and Tests Testte Goodyear biraz önde gözüküyor ama bilemedim :)
Abimde şuan asymmetric6 var, bende de önceki aracımda ps5 vardı. Asymmetric şuan 30.000 km oldu abimde. Yaklaşık 4.5-5mm diş var. Aralarındaki kullanımda fark edilen en bariz durum sertlik bence. Tamam ikisi de yumuşak ama ps5 kesinlikle çok daha yumuşak bir lastik. Böyle olunca; ince yanakta ekstra dikkat gerektiyor + asymmetric daha uzun ömürlü olacaktır.

Pro

Konu Sahibi ✔
Profesyonel Detaycı
Yönetici
Admin
Site Kurucusu
İl
.
Aynı fiyata oluyorsa ben olsam Michelin alırım kesinlikle... Goodyear da nedenini anlayamadığımız 2 farklı araçta da biraz bozuk yollar da ön takımda ( rotlar bozulmuş gibi) sorun yaşadık.. Araçlarda 2021 model c4 ve 2015 model astra..
@mirafiori @Celal beni michelin pilotsport serisi ile tanıştırdığınız için çok teşekkür ederim. Sanırım başka yorum yapmama gerek yok :)
Abimde şuan asymmetric6 var, bende de önceki aracımda ps5 vardı. Asymmetric şuan 30.000 km oldu abimde. Yaklaşık 4.5-5mm diş var. Aralarındaki kullanımda fark edilen en bariz durum sertlik bence. Tamam ikisi de yumuşak ama ps5 kesinlikle çok daha yumuşak bir lastik. Böyle olunca; ince yanakta ekstra dikkat gerektiyor + asymmetric daha uzun ömürlü olacaktır.

Michelin Pilot Sport 5 XL olan modeli aldım herkese teşekkürler :)