Skoda Felicia - Polisaj & Bakım Uygulamaları

Pro

Konu Sahibi ✔
Profesyonel Detaycı
Yönetici
Admin
Site Kurucusu
İl
.
Araç 2000 model Skoda Felicia 1.6 GLXi , bu yaşına kadar hiç polisaj nedir görmemiş, oldukça mat olan boyasına parlaklığını geri kazandırmaya çalıştım.:)

Aracımızın ilk halleri ;
Neredeyse parlamamaya yemin etmiş bir boya- vernikle sizi karşılıyor. Bol bol çizikler mevcut, fırça ile yıkanmaktan bu uygulama sonrasına kurtulacak ,sahibinden sözünü aldım. :mutlu:

İç kısmına detaylı pek girişemedim trimleri ve gögüsü Flowey İ2 ile sildim. Bez kir durumunu anlatıyor. Sonrasında Mothers Protectant ile korumaya aldım.

Yıkamada davlumlazlarda Ceviz Prewash, Foam Lance'de Flowey Ev9 Perfect Static Foam kullandım, Çift kovada ise Valet Pro Concentrated kullanarak yıkadım.
Ev9 'u ilk defa kullandım köpük olayı fena değil belki de biraz daha koymak lazım , 100ml civarı kullandım foamda. Temizlik olarak araç çok kirli olmadığı için işini başarıyla yaptı.

Kil aşamasında malesef foto çekmeyi unuttum.Demirtozu olarak Nigrin kullandım. Demirtozu baya mevcutmuş, 2 kez demirtozu geçmek zorunda kaldım.:yazik:

Boya durumu bu şekildeydi ; bol bol çizik mevcut.:(

Aracı kurulayıp ,maskeledim ve Flowey Cds serisi ürünleri olan Hard-Medium-Fine Cut kullandım. Fine cutta dikkat çeken bir içerik olarak Ptfe katkısı mevcutmuş , bu şaşırttı :saskin:

Hard Cut Sonrası Bir 50-50 ;

Yine bir 50-50 :

Depo Kapağı vs Arka Çamurluk 50-50 si. Depo kapağına uygulama yapmadan foto çektim.

Polisaj sonrası M700 ile tüm aracı komple silip, Soft99 Authentic uyguladım.
Lastiklere Sarp, Davlumbazlara Magic Dressing, Dış plastiklere Koch Pss uygulandı.

Finallerimiz :

cabay

Uzman Detaycı
Üye
İl
istanbul
Bu ilk kare ve son kare aynı kadrajdan çekilmiş olunca fark baya hissediliyor. Ben nispeten eski model araçlarda bu tür işleri daha çok beğeniyorum. Eskiden bizim köyümüzde bir Ford vardı. Bilsem aynı adamda duruyor, sevabına cincik gibi yapmak isterdim :) Eline sağlık bu arada başkan, çok güzel görünüyor. Tebrik ederim.

onurçiko

Master
Moderator
Site Kurucusu
İl
antalya
Eline sağlık Ahmet, bir arabanın hayatını kurtarmışsın. Yepis yeni olmuş. Sahibi sıfırını alsa bu kadar sevinirdi heralde.

mustafacagri

Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
@Pro açıkçası ilk fotoları görünce sonucun beyaz bir araç için buralara geleceğini düşünmemiştim :D elinize sağlık güzel bir dönüşüm yaşamış, kabuğunu dökmüş resmen araç.

Noname

Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
Araç 2000 model Skoda Felicia 1.6 GLXi , bu yaşına kadar hiç polisaj nedir görmemiş, oldukça mat olan boyasına parlaklığını geri kazandırmaya çalıştım.:)

Aracımızın ilk halleri ;
Neredeyse parlamamaya yemin etmiş bir boya- vernikle sizi karşılıyor. Bol bol çizikler mevcut, fırça ile yıkanmaktan bu uygulama sonrasına kurtulacak ,sahibinden sözünü aldım. :mutlu:

İç kısmına detaylı pek girişemedim trimleri ve gögüsü Flowey İ2 ile sildim. Bez kir durumunu anlatıyor. Sonrasında Mothers Protectant ile korumaya aldım.

Yıkamada davlumlazlarda Ceviz Prewash, Foam Lance'de Flowey Ev9 Perfect Static Foam kullandım, Çift kovada ise Valet Pro Concentrated kullanarak yıkadım.
Ev9 'u ilk defa kullandım köpük olayı fena değil belki de biraz daha koymak lazım , 100ml civarı kullandım foamda. Temizlik olarak araç çok kirli olmadığı için işini başarıyla yaptı.

Kil aşamasında malesef foto çekmeyi unuttum.Demirtozu olarak Nigrin kullandım. Demirtozu baya mevcutmuş, 2 kez demirtozu geçmek zorunda kaldım.:yazik:

Boya durumu bu şekildeydi ; bol bol çizik mevcut.:(

Aracı kurulayıp ,maskeledim ve Flowey Cds serisi ürünleri olan Hard-Medium-Fine Cut kullandım. Fine cutta dikkat çeken bir içerik olarak Ptfe katkısı mevcutmuş , bu şaşırttı :saskin:

Hard Cut Sonrası Bir 50-50 ;

Yine bir 50-50 :

Depo Kapağı vs Arka Çamurluk 50-50 si. Depo kapağına uygulama yapmadan foto çektim.

Polisaj sonrası M700 ile tüm aracı komple silip, Soft99 Authentic uyguladım.
Lastiklere Sarp, Davlumbazlara Magic Dressing, Dış plastiklere Koch Pss uygulandı.

Finallerimiz :

Ellerine saglik Ahmet Hocam sahane bir is çıkmış.

Ben de senin tavsiyen uzerine 3.2 almistim ayni seriden, cam su iticiyi sokmek icin, bugun de 3.3 ve 3.4 siparisi verdim ilk pastalarim olacaklar :)

Ptfe teflon mu oluyor bu katki iyi mi kotu mu anlayamadim? :(

Ped ne kullandin acaba?

SM-G965F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

EKU

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Bolu
@Pro Hocam araç ellerinde yeniden dirilmiş gibi. Umarım birgün siz üstadlar gibi oluruz :heyecan:

Ens_Clk

Acemi Detaycı
Üye
İl
Ankara
Abi gençlik yıllarına dönmüş gerçekten :alkis:Emeklerine sağlık.

Numloq

Uzman Detaycı
Moderator
İl
Denizli
Emeklerine sağlık Ahmet abim, forumun işlerinden detay işine zaman kalmıyordu sanırsam, bomba gibi uygulama ile dönmüşsün farklar şahane. :)

Muratcan

Usta Detaycı
Üye
İl
Antalya
Yaşlı ve kötü haldeki boyayı bu hale getirmek takdire şayan olmuş adminim. Eline sağlık :)

KaiZeN

Uzman Detaycı
Üye
İl
Tekirdağ
Eline sağlık hocam, maşallah ışıldamış skoda. Sahibi kıymetini bilir inşallah uygulamanın..

Pro

Konu Sahibi ✔
Profesyonel Detaycı
Yönetici
Admin
Site Kurucusu
İl
.
Elinize sağlık adminim şimdi sahibine arabayı yeni mi boyattın diye sorup dururlar:D
Teşekkürler doktorum, biraz öyle sorulara maruz kalacak gibi :)

Bu ilk kare ve son kare aynı kadrajdan çekilmiş olunca fark baya hissediliyor. Ben nispeten eski model araçlarda bu tür işleri daha çok beğeniyorum. Eskiden bizim köyümüzde bir Ford vardı. Bilsem aynı adamda duruyor, sevabına cincik gibi yapmak isterdim :) Eline sağlık bu arada başkan, çok güzel görünüyor. Tebrik ederim.
Eski model araçlara detay yapmak benimde hoşuma gidiyor,onları sıfır kondisyonlarına yakın şekilde görmek çok zevkli. Bulduğun ilk eski araca giriş hocam :) Teşekkür ediyorum.:arkadass:

Eline sağlık Ahmet, bir arabanın hayatını kurtarmışsın. Yepis yeni olmuş. Sahibi sıfırını alsa bu kadar sevinirdi heralde.
Teşekkürler abi <3Hayata döndü bence de, doğru yıkama sözünü de aldım sahibinden,fırça mırça yok artık :mutlu:

@Pro açıkçası ilk fotoları görünce sonucun beyaz bir araç için buralara geleceğini düşünmemiştim :D elinize sağlık güzel bir dönüşüm yaşamış, kabuğunu dökmüş resmen araç.
Beyazı severiz Mustafa biliyorsun,eh birazda parlatırız:utan: Beğenmene sevindim, teşekkür ederim.:)

Ellerine saglik Ahmet Hocam sahane bir is çıkmış.

Ben de senin tavsiyen uzerine 3.2 almistim ayni seriden, cam su iticiyi sokmek icin, bugun de 3.3 ve 3.4 siparisi verdim ilk pastalarim olacaklar :)

Ptfe teflon mu oluyor bu katki iyi mi kotu mu anlayamadim? :(

Ped ne kullandin acaba?

SM-G965F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Teşekkürler Ömer hocam .<3Ürünlerin hayırlı olsun,güzel pastalar. Ptfe teflon katkısı evet iyi birşey, fine cut mantığına yakışır bi katkı olmuş aslında görünce bende şaşırmıştım. :) Ped olarak Lake Country ped serisini kullandım tüm aşamalarda.

@Pro Hocam araç ellerinde yeniden dirilmiş gibi. Umarım birgün siz üstadlar gibi oluruz :heyecan:
Teşekkürler hocam, beğenmene sevindim. <3

Abi gençlik yıllarına dönmüş gerçekten :alkis:Emeklerine sağlık.
Teşekkürler , sene sanki 2000 :mutlu:

Emeklerine sağlık Ahmet abim, forumun işlerinden detay işine zaman kalmıyordu sanırsam, bomba gibi uygulama ile dönmüşsün farklar şahane. :)
Teşekkürler Sercan,forumun detayları bitti sıra araçlarda :)

Yaşlı ve kötü haldeki boyayı bu hale getirmek takdire şayan olmuş adminim. Eline sağlık :)
Teşekkürler Muratcan, yaşlıyız ama güzeliiiz :)

Pro

Konu Sahibi ✔
Profesyonel Detaycı
Yönetici
Admin
Site Kurucusu
İl
.
Eline sağlık hocam, maşallah ışıldamış skoda. Sahibi kıymetini bilir inşallah uygulamanın..
Teşekkürler hocam, doğru düzgün yıkayacağının sözünü aldık bakalım umarım kıymetini bilir :)

can26

Profesyonel Detaycı
Moderator
Vay adminim emeğine sağlık ikinci bahar olmuş skodaya :cicek:imkan varsa ön farlarıda yenilenseymiş bildiğin sıfır km diye gazetelere poz verebilirmiş :sicak:

Mentalfeed

Profesyonel Detaycı
Moderator
Emektar Detaycı
İl
Kayseri
Ellerine sağlık adminim. Senin için güzel spor araç ve sahibi için bir dönüm noktası olmuş:alkis:

Atocan

Profesyonel Detaycı
Üye
İl
Ankara
Adminim eline sağlık eski toprak tekrar can bulmuş sende bir beyaz furyasıdır gidiyor bakalım :):nazar:

Pro

Konu Sahibi ✔
Profesyonel Detaycı
Yönetici
Admin
Site Kurucusu
İl
.
Vay adminim emeğine sağlık ikinci bahar olmuş skodaya :cicek:imkan varsa ön farlarıda yenilenseymiş bildiğin sıfır km diye gazetelere poz verebilirmiş :sicak:
Teşekkürler Can <3 Farlar cam olunca pek birşey yapamadım :noo:

Ellerine sağlık adminim. Senin için güzel spor araç ve sahibi için bir dönüm noktası olmuş:alkis:
Teşekkürler Hurşit hocam , beğenmene sevindim. :arkadass:

Ellerinize saglik hocam uygulama ayrı güzel 38 ayrı güzel
Teşekkürler hocam , 38 severiz. :utan:

Adminim eline sağlık eski toprak tekrar can bulmuş sende bir beyaz furyasıdır gidiyor bakalım :):nazar:
Teşekkürler abi, senin Symbol kadar olmasa da parlattık azıcık :) Beyazı severiz @onurçiko abimle beraber beyaz sevenler derneğinin üyesi olmaktan mutluyuz <3 Bir sonraki araç Civic olabilir bak şeker gibi hemde seversiin :fisilti:

Dragstar

Sensei
Moderator
Site Kurucusu
İl
Denizli
Ellerine sağlık Ahmet boyanın çizik durumu çok kötüymüş %50 resimler herşeyi anlatıyor. Uygulamayı çok beğendim prof bir uygulama olmuş.