Soft99 beyaz araçlar için temizleyici pasta uygulaması

yolgezer_7k

Konu Sahibi ✔
Çaylak Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Merhaba arkadaşlar;
Bu gün akşam yağmur yağacağını bilmeme rağmen biraz uğraşayım istedim. Araç kardeşimin aracı, 2002 model Corolla. Her gün Şile- Sarıyer yol yapıyor. 250000 km. de

Normalde aracı yalnızca yıkayıp hızlı cila atıp bırakacaktım. Ancak aracın boyasından mı, yoksa daha önce uyguladığım Bsd den mi bilmem, araç bir acayip kirliydi. Yani kirler sanki boyaya işlemiş gibiydi. Auto finesse citrus power normal çamuru vs çıkardı ama bunları sökemedi, Valet pro ansf denedim 1/5 oranında prewash olarak olmadı. Zymöl autowash ve eldivenle yıkadım olmadı. Kil denedim, biraz söktü ama bir kaç sefer uygulanırsa. İlk kirli halini çekmemiştim, ama neyi kastettiğimi aşağıda görebilirsiniz. Gördüğünüz fotoğraflar bu işlemlerden geçmiş araca ait. Ben de beyaz araçlar için çok beğendiğim ama pek yorumuna rastlamadığım Soft99 un beyaz araçlar için olan el ile uygulama pastasını kullandım. Hafif çizikleri alabilen ve muhteşem temizleyici özelliği olan bir pasta. Soft99 un sitesinde eskiden vardı ama bu gün bakınca göremedim.

Fotoğraflara geçelim:

Kastettiğim kirler bunlar.

Bu da kullanılan ürünz

Bagaj kapağı uygulama sonrası.

Arka çamurlukta çıkan kirler.

Çamurluk uygulama sonrası.

Tüm aracı bu şekilde bitirdikten sonra 1/4 ipa ile sildim.
Sonra kendi aracıma uyguladığım ve beğendiğim dr. Beasleys paint sealantı uyguladım. Kürleşme süresi olan bir ürün. Firma tam parlaklığını yanlış hatırlamıyorsam 24 ya da 48 saat sonra verdiğini söylüyordu.

Hava yavaştan kararmaya başlamıştı. Sealantın oturmasını beklerken içini süpürdüm.

Dört yıldır araçların içini bu makineyle süpürüyorum. Aşırı kirlenmedikçe gayet yeterli geliyor bana.
Sonra spritz ile plastik trimleri sildim.

Bazı yerlerin temizliği için şöyle bir şey kullanıyorum, başlıkları değişiyor.

Son fotoğraflar:

Lastiklerde de endurence var, yazmayı unuttum. Bir çok ürün denedim, hala favorim.
Aracın boyasında kusurlar var, makineyle pedler yanımda olmadığından hem de vakit azlığından polisajla uğraşamadım. Bir dahaki sefere İnşallah.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Eraycan

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Ordu
Elinize sağlık beyaz arabaya en gec iki ayda bir kil uygulamak lazım

Dragstar

Sensei
Moderator
Site Kurucusu
İl
Denizli
Ellerine saglık beyaz akrilik boyaların genel sorunu üstte vernik katmanı olmadıgı için kir yapışıyor boyaya işliyormuş gibi oluyor. Bazen trafikte sarıya dönmüş beyaz renkli araçlar denk geliyor Düzenli yıkama ve kil uygulaması gerekiyor. Boyaya işleyen kirleride sizin yaptıgınız gibi temizleyici bir final ürünüyle kaldırabilirsiniz.

Sent via my iphone x using Tapatalk from DENİZLİ

Moderatör tarafında düzenlendi:

_CaN_

Profesyonel Detaycı
Moderator
İl
Bilecik
@Dragstar abimizin de daha önce dediği gibi altı ayda bir kil temizliği ve final polisajı ile boya çok diri kalıyor.

Bu arada ellerinize sağlık. Güzel bir uygulama olmuş.

HTC One cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

onurçiko

Master
Moderator
Site Kurucusu
İl
antalya
Elinize sağlık, gerçekten çok kirlenmiş araba.Elinizden tekrar hayat bulmuş neredeyse.Bsd uygulamanızdan önce araç bu durumundan iyimiydi.

technologyst

Profesyonel Detaycı
Test Uzmanı
Üye
İl
kahramanmaraş
Genelde gq ürünler bu şekilde yağmur v.s sonra boyaya çamur yapışmasına neden oluyor aynı şeyi bizde yaşıyoruz o yüzden en azından haftada 1.-2 düzenli yıkama gerekiyor

yolgezer_7k

Konu Sahibi ✔
Çaylak Detaycı
Üye
İl
İstanbul
@onurçiko Bsd uygulamadan önce yapışmış kir durumu yoktu. Aslında benim Bsd den beklentim kirlerin yapışmasını da önleyip daha kolay temizlik sağlamasıydı, ama bu boya tipinde olmadı sanırım.

umrdmr

Usta Detaycı
Üye
İl
Ankara
Hocam 24-48 saat kürleşme süresi mi? Kapalı garaj olmadan o kadar beklenir mi yahu :-/

yolgezer_7k

Konu Sahibi ✔
Çaylak Detaycı
Üye
İl
İstanbul
umrdmr' Alıntı:
Hocam 24-48 saat kürleşme süresi mi? Kapalı garaj olmadan o kadar beklenir mi yahu :-/

Yanlış hatırlamıyorsam iki gün olması lazım. Yalnız burada seramikteki gibi bir durum yok bence. Yani su değerse yapısı bozulur, buğu yapar, pasta ile çıkar tekrar uygula vs gibi bir şey yok. Tam parlaklığı ve korumayı iki gün sonra gözlemliyorsunuz ama hava kuru olsa, ıslanmasa yeter. Diyelim ki olmadı, bir sonraki uygulamada bir daha geçersiniz en fazla. Bende 360 ml lik şişe var, 10 uygulama yapar rahatlıkla.

umrdmr

Usta Detaycı
Üye
İl
Ankara
yolgezer_7k' Alıntı:
umrdmr' Alıntı:

Yanlış hatırlamıyorsam iki gün olması lazım. Yalnız burada seramikteki gibi bir durum yok bence. Yani su değerse yapısı bozulur, buğu yapar, pasta ile çıkar tekrar uygula vs gibi bir şey yok. Tam parlaklığı ve korumayı iki gün sonra gözlemliyorsunuz ama hava kuru olsa, ıslanmasa yeter. Diyelim ki olmadı, bir sonraki uygulamada bir daha geçersiniz en fazla. Bende 360 ml lik şişe var, 10 uygulama yapar rahatlıkla.

Hocam açık havada üstüne hep toz toplar 2 gün boyunca sonra silerken kılcal olarak çizilebilir araç diye aklıma geldi. Ya da kaliteli 2-3 bez ile panel panel silmek daha doğru olur belki.

Acaba 2 gün bekleyip, araç tekrar yıkansa nasıl olur bilemedim.

@Dragstar abi sen ne düşünüyorsun kürleşme ile alakalı olarak.

onurçiko

Master
Moderator
Site Kurucusu
İl
antalya
2 gün sonra silmeyecen Umur, ürünü uygulayıp silip 2 gün su değirmeden bekleyecen seremik gibi düşün 

umrdmr

Usta Detaycı
Üye
İl
Ankara
onurçiko' Alıntı:
2 gün sonra silmeyecen Umur, ürünü uygulayıp silip 2 gün su değirmeden bekleyecen seremik gibi düşün 
Tamam abi sorun yok o zaman, zaten sorun olsa da almış bulunduk yapacak bir şey yok  :)

Detail Guy

Profesyonel Detaycı
Uygulama Uzmanı
İl
Belirtilmedi
Hocam eline sağlık sealant ne kadar gidiyor gözlemleme şansın oldumu?

yolgezer_7k

Konu Sahibi ✔
Çaylak Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Detail Guy' Alıntı:

Teşekkür ederim. Ben uygulayalı iki ay kadar oldu, hala devam ediyor. Ne kadar gidecek bilemiyorum. Ancak firma bir yıla kadar koruma sağlayacağını söylüyor.

Detail Guy

Profesyonel Detaycı
Uygulama Uzmanı
İl
Belirtilmedi
yolgezer_7k' Alıntı:
Detail Guy' Alıntı:

Teşekkür ederim. Ben uygulayalı iki ay kadar oldu, hala devam ediyor. Ne kadar gidecek bilemiyorum. Ancak firma bir yıla kadar koruma sağlayacağını söylüyor.

3-4 ay gitse yeterli 3 ay boyunca wax vs atmadan duramayıp etkisi bitmese bile tazeleriz .

yolgezer_7k

Konu Sahibi ✔
Çaylak Detaycı
Üye
İl
İstanbul
@Detail Guy
3 ayı çok rahat görür gibi geliyor. Ben bu markanın bayağı ürününü kullanıyorum genelde memnunum.

Detail Guy

Profesyonel Detaycı
Uygulama Uzmanı
İl
Belirtilmedi
yolgezer_7k' Alıntı:
@Detail Guy
3 ayı çok rahat görür gibi geliyor. Ben bu markanın bayağı ürününü kullanıyorum genelde memnunum.

Tamam hocam deneyeceğim