Soft99 Coating & Cleaning Wax - Zift Çözme-Temizleme Özelliği

SubaruOutback

Konu Sahibi ✔
Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
istanbul
Birkaç ay önce ürünü Duster'ın üzerine kış koruması olsun diye sürmüştüm. Fakat, uygulama biraz spontan ve aceleye gelmişti, ürünü bitirmeye çabalarken nasıl olsa ziftleri de çıkarmaz diye yan panellerden birine videoda göreceğiniz şekilde döktüğümde bir baktım ki zift lekeleri bir anda çözülmeye başladılar ama bu anı ölümsüzleştiremeyince uzun süre beklemek zorunda kaldım.
Nihayet, geçen haftalardan birinde ara sokaklardan birinde zift ile ilgili bir çalışma yaptıklarını görünce denizi gören çocuk gibi balıklama bir şekilde zift dökülen yere Duster'ı sürdüm :D :D İsteyerek zift lekesi yapmak isteyince kesin olmamıştır diye düşünüyordum ki dün yıkama esnasında baktım ki her iki arka kapı ve çamurlukta zift lekeleri yapışmış bende bunu fırsat bilip yanıma bitirmeye çalışıp bitiremediğim Soft99 Coating & Cleaning Wax'ı aldım :)
Ürünü daha önce kullananlar biliyordur, ürünün keskin ve mazot benzeri bir kokusu var. (bu kokudan işkillenmem lazımdı zaten) Kendi web sayfalarında zift lekesi çözer-temizler gibi bir açıklama yok ama benimde çok ileri Japoncam yok o nedenle günahlarını da almayayım belki kutunun arkasında birşeyler yazmışlardır.)
Bu ürünün koruma etkisi ile ilgili daha önce bir konu açmıştım ama burada o konu yok diye hatırlıyorum. Bu ürünün iki versiyonu var, biri koyu ve metalik renkler için biride beyaz tonları için kullanılıyor. Bende ikisinden de var. Bu üründen beklentim, uzun süre beklemiş su lekelerini temizleyebilmesiydi ancak sadece yan panellerde fitillerden dikine doğru akarak oluşan çizgisel ve siyah renkli lekeleri temizleyebildiğini gözlemledim ki kutunun üzerindeki görselde bu dediğimi destekliyor.
Adamların koruma süresi ile ilgili iddiaları 120 gün ama en iyi ihtimalle 60 gün etkisi sürüyor, çok yağışlı geçen kış aylarında ise 30 gün sonra ürünün etkisi kayboluyor :(
Dairesel çizikleri masekelemek gibi bir özelliği de malesef yok :(

Ben öncelikle zift çözme, temizleme etkisi ile ilgili videoyu paylaşacağım.

Bu uygulama videosu, az ve öz sürerseniz kolay siliniyor.

Bu da su iticilik, boncuklanma, hidrofobi, dana lokum, pirzola...vs videosu (Acıktım ben :D )

muratyz

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Dardanel
Hakan üstadım eline sağlık,çok güzel inceleme

Şu soft99 markasının hertürlü ürünü güzel geliyor bana nedense.Herhalde dünyadaki zift sökerken aynı zamanda araca koruma sağlayan tek ürün budur :) japon bi wax a cleaner yazdıysa gerçekten inanmak lazımki ziftine kadar temizleme özelliği eklemişler.heriflerin gerçek bi iş ahlakı var :) nediyosak o diyolar resmen

Buarada boncuklanma ve su itiş beni çok şaşırttı

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

ccibb

Uzman Detaycı
Üye
İl
Kırklareli
Elinize sağlık
İnceleme için teşekkürler
Çizik doldurma özelliği yazmıyor ama yanlış hatırlamıyorsam içerdiği mikro aşındırıcılarla ince çizikleri yok eder gibi bir şey yazıyordu
Daha önce @onurçiko eski bir fordda kulanmıştı parlaklığı ciddi güzeldi
Yani bence ince çiziklere bir şeyler yapıyor ama adı tam konulamamış,yoksa parlaklığa o kadar katkı sağlayamazdı diye düşünüyorum
Ara ara aklımın kaydığı bir ürün kendisi
Ama elimde hem srp hem de af nin bu tarz ürününden olduğu ve kolay kolay da bitmeyecekleri için vazgeçiyorum hep

SubaruOutback

Konu Sahibi ✔
Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
istanbul
Elinize sağlık
İnceleme için teşekkürler
Çizik doldurma özelliği yazmıyor ama yanlış hatırlamıyorsam içerdiği mikro aşındırıcılarla ince çizikleri yok eder gibi bir şey yazıyordu
Daha önce @onurçiko eski bir fordda kulanmıştı parlaklığı ciddi güzeldi
Yani bence ince çiziklere bir şeyler yapıyor ama adı tam konulamamış,yoksa parlaklığa o kadar katkı sağlayamazdı diye düşünüyorum
Ara ara aklımın kaydığı bir ürün kendisi
Ama elimde hem srp hem de af nin bu tarz ürününden olduğu ve kolay kolay da bitmeyecekleri için vazgeçiyorum hep
Duster'da, Bmw'de ve Subaru'da kullandım; çizik giderebildiğini gözlemlemedim. Sanırım o cümle ile şunu söylemeye çalışıyorlar, hafif çiziklerin içinde kalan kirleride temizler. Parlaklık evet güzel ama asıl su iticilik hiç beklenmeyeni veriyor ama hayatı kısa sürüyor. :)

SubaruOutback

Konu Sahibi ✔
Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
istanbul
Hakan üstadım eline sağlık,çok güzel inceleme

Şu soft99 markasının hertürlü ürünü güzel geliyor bana nedense.Herhalde dünyadaki zift sökerken aynı zamanda araca koruma sağlayan tek ürün budur :) japon bi wax a cleaner yazdıysa gerçekten inanmak lazımki ziftine kadar temizleme özelliği eklemişler.heriflerin gerçek bi iş ahlakı var :) nediyosak o diyolar resmen

Buarada boncuklanma ve su itiş beni çok şaşırttı

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Rica ederim :) Dediğim gibi, web sitesinde zift ile ilgili bir bilgi yok ama temizleyebildiğini keşfettim :)

can26

Profesyonel Detaycı
Moderator
Eline sağlık abi, teşekkür ederiz. Sabah izlemiştim videoyu, su itişinide merak etmedim değil sen öyle diyince :komik:

onurçiko

Master
Moderator
Site Kurucusu
İl
antalya
Eline sağlık Hakan, güzel inceleme olmuş, @ccibb nin dediği gibi daha önce kullanmış ve beğenmiştim. Ama zift sökeceği benimde aklıma gelmezdi. Aklıma düşürdün, bu aralar tekrar kullanayım bunu. Bana hafiften çizikleri örtmüş gibi gelmişti. Parlaklık tatmin etmemiş beni heralde üstüne de bir qw kullanmıştım.

SubaruOutback

Konu Sahibi ✔
Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
istanbul
Eline sağlık Hakan, güzel inceleme olmuş, @ccibb nin dediği gibi daha önce kullanmış ve beğenmiştim. Ama zift sökeceği benimde aklıma gelmezdi. Aklıma düşürdün, bu aralar tekrar kullanayım bunu. Bana hafiften çizikleri örtmüş gibi gelmişti. Parlaklık tatmin etmemiş beni heralde üstüne de bir qw kullanmıştım.
Rica ederim :) Parlaklık konusunda luxury gloss favorim olur :) En bakımsız otomobilin cildini bile kaymak gibi yapıp bariz şekilde parlatmıştı :)

ege

Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
izmir
eline saglık hakanım video faydalı olmuş inceleme için teşekkürler. temizlik yetenegi için kullanılan kimyasal petrol kökenli olmasından mütevellit ziftle başaçıkmış görünüyor 3 kuş yapmış ürün . temizlik zift koruma. elde temel bir zift temizleyici yoksa ve bu ürün varsa stok dahilinde çok yogun olmayan leke grubu için kullanım masraf yapmayı da engeller. iyi detaylar

Nonamee

Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
Hakan eline sağlık özlemişiz testlerini ürün incelemelerini özletme kendini. Ne zaman soft99 görsem ya da kullansam aklıma ilk sen geliyorsun. :)

SubaruOutback

Konu Sahibi ✔
Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
istanbul
eline saglık hakanım video faydalı olmuş inceleme için teşekkürler. temizlik yetenegi için kullanılan kimyasal petrol kökenli olmasından mütevellit ziftle başaçıkmış görünüyor 3 kuş yapmış ürün . temizlik zift koruma. elde temel bir zift temizleyici yoksa ve bu ürün varsa stok dahilinde çok yogun olmayan leke grubu için kullanım masraf yapmayı da engeller. iyi detaylar
Rica ederim Ege :)
Dediğin gibi, ürünün içeriğinde petrol bazlı/kökenli bir veya birden fazla kimyasal olabilir, zira kokusu mazotu andırıyor.

_CaN_

Profesyonel Detaycı
Moderator
İl
Bilecik
Abi ellerine sağlık süper bir inceleme olmuş. Almak isteyip de bir türlü almadığım ürünlerden olur kendisi.

Zift sökücü olması aslında biraz da yüzey temizliği yaptığını gösteriyor sanırım.

technologyst

Profesyonel Detaycı
Test Uzmanı
Üye
İl
kahramanmaraş
Hidrofobi beğendim tabiki ömür faktörü çok önemli birde cleaner iyiymiş mis gibi çözer hemde waxlar şimdi mesela fusso yaptın zift oldu temizledin bununla waxladın 2 işi bir arada yapmış olursun merak ettiğim tabiki anlamak zor ama bu durumda fussoyu tamamen çözmeden zifti temizlerse üstüne bir perdeleme yapar ama sonuçta alttaki fusso durursa mikmemmel bir olay olur ki böyle bir ürün yok tam beğenilesi bir şey @SubaruOutback bu konu hakkında fikrini merak ediyorum

Dragstar

Sensei
Moderator
Site Kurucusu
İl
Denizli
Ellerine sağlık detail man inceleme için teşekkürler

Sent via my iphone x using Tapatalk from DENİZLİ

Pro

Profesyonel Detaycı
Yönetici
Admin
Site Kurucusu
İl
.
Ellerine sağlık abi , özletiyorsun testlerini . Konu için teşekkürler. :)

SubaruOutback

Konu Sahibi ✔
Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
istanbul
Hidrofobi beğendim tabiki ömür faktörü çok önemli birde cleaner iyiymiş mis gibi çözer hemde waxlar şimdi mesela fusso yaptın zift oldu temizledin bununla waxladın 2 işi bir arada yapmış olursun merak ettiğim tabiki anlamak zor ama bu durumda fussoyu tamamen çözmeden zifti temizlerse üstüne bir perdeleme yapar ama sonuçta alttaki fusso durursa mikmemmel bir olay olur ki böyle bir ürün yok tam beğenilesi bir şey @SubaruOutback bu konu hakkında fikrini merak ediyorum
Bir deneyeyim dediğini :)