Soft99 iron terminator incelemesi

ccibb

Konu Sahibi ✔
Uzman Detaycı
Üye
İl
Kırklareli
Bugün incelediğimiz ürün soft99 un ironout sınıfındaki ürünü iron terminator
Fotoğraflardan önce söyleyebileceğim kokusunun sınıf standartlarına göre bir tık daha katlanılabilir olması
Öncelikle jantların uygulama öncesi fotoğrafları;

Jantların birine sadece ürünü sıkıp bekledim diğerine ise açıklamalarında anlattığı gibi sıkıp fırçayla müdahale ettim
Ortalama beş dakika bekledikten sonraki durum;

Kirli jantta morarmalar başarılı
Bu tarz ürünlerde çok tecrübeli değilim daha önce kullandığım purplerain ile benzer performans gösterdi ama bu kadarı bana yetmedi tabi
Diğer iki janttan birini sadece basınçlı suyla yıkadım diğerini de rutin yıkamalardaki gibi bilberry sıkıp fırçaladım ve basınçlı suyla duruladım
Bir müddet suların süzülüp kuruması için bekledim ve ürünü bu jantlara uyguladım

Fotoğraflardan da anlaşıldığı gibi bilberry ile fırçalanan jant neredeyse hiç morarmadı
Diğer jantta ise morarma çok sınırlı kaldı
Dediğim gibi bu tarz ürünlerde çok tecrübeli değilim yani kesin hüküm veremiyorum
Ama benim bu incelemeden çıkardığım sonuç ya ürün görevini tam anlamıyla başaramıyor yada forum olarak bilberry ye haksızlık ediyoruz
Son bir not açıklamasında ürün için alaşım jantlar için kullanılabilir diyor
Benim bundan anladığım kaporta için önerilmediği
Eğer böyleyse bu handikapıyla da rakiplerinin gerisinde kalmış oluyor
İlk ürün incelemem hatam olduysa mazur görün
Sıkılmadan okuyan herkese teşekkür ederim

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

ccibb

Konu Sahibi ✔
Uzman Detaycı
Üye
İl
Kırklareli
Final fotoğrafı eklemedim çünkü bütün uygulamalar hemen hemen aynı sonucu verdi
Yani bence fırçalamak çok gerekli değil
Tabi jantların çok kirli olmadığını da belirtmek isterim

Murat

Profesyonel Detaycı
Yönetici
Admin
Site Kurucusu
İl
Ankara
@ccibb Bilberry demirtozu sökücü değildir. Sadece temizlik ürünüdür.

Moderatör tarafında düzenlendi:

Eraycan

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Ordu
Hocam eline saglik cok guzel bir inceleme olmus gayet açıklayıcı ve akıcı.
Nacizane tecrubelerime dayanarak musadeniz olursa bir iki yorum eklemek isterim
Bilberry konusunda şu bakımdan hem fikir degilim. Bilberry yerine sıradan bir apc kullansaydınız yine aynı sonucu alacaktıniz. Hatta ilk olarak hic demirtozu sökücü kullanmayıp yine sıradan bir apc ile jantları fırcaladıktan sonra demirtozu sökücü kullansaydınız benzer bir sonuç alacaktinız. Bilberry e buradaki elestirim sıradan bir apc gibi davranıp sıradan bir apc den kat be kat daha pahalı olması.Bilberry bu nokta bana gore şişirilmis bir ürun.
Fırca ile mudehale edeceksem o zaman demirtozu sökücüyede para vermek istemem.
Demirtozu sökücülerde hem temizlik hem de demirtozu sökmesi bakımindan Valet pro Dragons un eline su dokecek bir rakip maalesef görmedim.

Boyalı yüzeyde kullanim bakımindan hepsini aynı mahiyette göruyorum. Yine boyalı yüzeylerde demirtozundan önce kil uygularsanız morarmanın neredeyse hic olmadıgını yada cok az oldugunu gozlersiniz. Ben rutin uygulamalarda ilk önce demirtozu tenizligi yapıyorum ama bir iki panelde deneme amaçlı kil ardına demirtozu temizligi yaptım ve kil temizligi yaptıgım yuzeylerde neredeyse hic morarma olmadı.

Yinede demirtozu temizleyicilerde fiyat performans oranı koch chmei den iyi olan yok sanırim. Bütün demirtozu temizleyiciler benzer fiyatta olsalardı tercihim kesinlikle drangon olurdu

onurçiko

Master
Moderator
Site Kurucusu
İl
antalya
Eline sağlık, test için teşekkürler. Fikir vermesi açısından güzel bir inceleme olmuş.

ccibb

Konu Sahibi ✔
Uzman Detaycı
Üye
İl
Kırklareli
Murat demir tozu sökücü olmadığını ben de biliyorum ama işin içine fırça girince hemen hemen aynı performansı verdi Ona dikkat çekmek istedim

Eraycan bilberry yi övdüğüm falan yok aslında ben de daha önce 3d orange la karşılaştırma yapıp benzer performans gösterdiklerini gördüm Ama burada ironout la karşılaştırınca acaba haksızlık mı ettim dedim O zaman diyorsun ki apcyle de fırçaladıktan sonra ironout uygularsam pek morarmaz Doğru mu?

Teşekkürler Onur

Eraycan

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Ordu
@ccibb Kesinlikle apc ile fircalayip sonra demirtozu sökucu uygula ne demek istedigim daha net oturur. Hatta basincli su gec kurusun ardindan uygula bu sekilde bile cok farkeder. Eger firca ile mudehale edeceksen soyle bir tavsiye verebirim cift kovayi bitidikten sonra kalan sampuanli su ile jantlari gec ayni temizligi elde edeceksin.

Dragstar

Sensei
Moderator
Site Kurucusu
İl
Denizli
Test için teşekkürler. Resimlerden Jantlarda fazla demir tozu yok gibi görünüyor. Bu tür ürünlerde önemli olan fırça olayını azaltmak fırçaya gerek kalmadan temizlik yapmak fırça ile girişince zaten normal çift kova şampuanıda bilberry ye yakın sonuç verir. Ürünün morarması temizlik kabiliyeti bana başarılı geldi.

Bu tür ürünleri kaportada kullanabilirsin aliminyum jant için önermesi krom türü kaplama jantlarda kullanılmaz çünkü bu tür ürünler metal ile reaksiyona girip krom kısımlara hasar verebiliyor.

Sent via my iphone x using Tapatalk from DENİZLİ

_CaN_

Profesyonel Detaycı
Moderator
İl
Bilecik
İnceleme için teşekkürler.

Fotoğraflardan anladığım kadarı ile jantlarınız düzenli temizlendiği ve balatalarınız çok fazla toz yapmadığı için çok fazla yorum yapma şansınız olmamış.

Bazı balata tozları jantta inanılmaz kalıntılar bırakıyor. Bunu en iyi @Ozgur_gs_91 ve @dragstar biliyor. Sanırım BMW biraz balata düşmanı :)

Mesela ben kendi aracımın jantlarında 7 ay hiç demir tozu sökücü ürünler kullanmadım. Kışlık lastiklere geçerken farklı bir jant seti kullandığım için evimin balkonunda demir tozu temizliği yaptım.

Gözlemlerime göre eğer jantlarınıza her yıkamada mikrofiber vb. eldiven ya da fırça ile müdahale ediyorsanız ve balatalarınız çok fazla kalıntı bırakmıyorsa demir tozu temizliği çok fazla dert olmuyor.

ccibb

Konu Sahibi ✔
Uzman Detaycı
Üye
İl
Kırklareli
_CaN_' Alıntı:
İnceleme için teşekkürler.

Fotoğraflardan anladığım kadarı ile jantlarınız düzenli temizlendiği ve balatalarınız çok fazla toz yapmadığı için çok fazla yorum yapma şansınız olmamış.

Bazı balata tozları jantta inanılmaz kalıntılar bırakıyor. Bunu en iyi @Ozgur_gs_91 ve @dragstar biliyor. Sanırım BMW biraz balata düşmanı :)

Mesela ben kendi aracımın jantlarında 7 ay hiç demir tozu sökücü ürünler kullanmadım. Kışlık lastiklere geçerken farklı bir jant seti kullandığım için evimin balkonunda demir tozu temizliği yaptım.

Gözlemlerime göre eğer jantlarınıza her yıkamada mikrofiber vb. eldiven ya da fırça ile müdahale ediyorsanız ve balatalarınız çok fazla kalıntı bırakmıyorsa demir tozu temizliği çok fazla dert olmuyor.
İyi dilekleriniz için teşekkürler

Benim durum anlattığınız duruma uyuyor

SubaruOutback

Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
istanbul
Eline sağlık :) Ben jantlar iyice kirlensin o ürünü öle kullanacağım :)

Detail Guy

Profesyonel Detaycı
Uygulama Uzmanı
İl
Belirtilmedi
İnceleme için teşekkürler.Bence ürün alıp kullanılır fiyatı uygun olursa

Ozgur_gs_91

Profesyonel Detaycı
Moderator
Site Kurucusu
İl
Kocaeli
Bende deniyecektim ama ne yazıkki ürünüm kargoda kayıp. Demir tozu deneme için şuan jantlarım çok uygundu ben onları bir morartıp atam :) :)

ccibb

Konu Sahibi ✔
Uzman Detaycı
Üye
İl
Kırklareli
Ozgur_gs_91' Alıntı:
Bende deniyecektim ama ne yazıkki ürünüm kargoda kayıp. Demir tozu deneme için şuan jantlarım çok uygundu ben onları bir morartıp atam :) :)
Ben de diyorum bu konuda eksik birşey var:)
Şaka bir yana resimler ve benim gözlemlerim ortada
Eldeki verilere göre nasıl buldun ürünü

Ozgur_gs_91

Profesyonel Detaycı
Moderator
Site Kurucusu
İl
Kocaeli
Fırçasız test etmeni önerirm. Ben genelde öyle yaparım kirli janta ürün sıkıp üstüne basınçlı su geçip bakıyorum. Fırça ile performans belli olmuyor.

Ozgur_gs_91

Profesyonel Detaycı
Moderator
Site Kurucusu
İl
Kocaeli
Eraycan' Alıntı:
Demir tozuna fısıldayan adam :) @Ozgur_gs_91
Az test etmedik ne yaplım abi. Huyumuz kurusun çok pis demir tozu severim :)

ccibb

Konu Sahibi ✔
Uzman Detaycı
Üye
İl
Kırklareli
Ozgur_gs_91' Alıntı:
Fırçasız test etmeni önerirm. Ben genelde öyle yaparım kirli janta ürün sıkıp üstüne basınçlı su geçip bakıyorum. Fırça ile performans belli olmuyor.
Öyle de yaptım
Fırçalamayı açıklamada var diye yaptım
Zaten pek bir fark göremedim
O zaman bu ürünün başarılı olduğuna kanıt sayılabilir diye düşünüyorum
Sen ne dersin?

Ozgur_gs_91

Profesyonel Detaycı
Moderator
Site Kurucusu
İl
Kocaeli
İyi görünüyor. Performansına tam bakmak için karşılıkı test daha iyi oluyor. Yarısına başka ürün diğer yarısına başka ürün gibi.

Adnant1

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Adana
Bilbery temiz jantta veya az kirli jantta fırçayla olağanüstü performans gösteriyor fakat agır kire denk geldiğinde çuvallıyor :) bana göre fırçayla jantı temizliceksem jant temizleyicinin hiçbir anlamı yok apc veya şampuan var her yıkamada koch chemie demir tozu sökücü kullanıyorum biraz maliyetli ama fırçasız temizlik isteyenlere kesinlikle öneririm buarada valet pro dragons'tan daha iyi iş çıkarıyor.