sonax brilliant shine detailer ve polish angel rapidwaxx testi

Dragstar

Konu Sahibi ✔
Sensei
Moderator
Site Kurucusu
İl
Denizli
Herkese merhaba

Elimdeki quick detay lar arasında boncuk ve dayanıklılık anlamında en iyi olan iki ürünü test etmek istedim.

Rapidwaxx ingiltere de 500 ml si 32 gbp almanyada 30-35 euro civarı fiyatı olan bir ürün. Sonax tr de 40-50 tl civarında satılıyor.
Kagıt üzerinde Polishangel koruma olarak 6 ay süre vaad ediyor. Sonax bsd qd olarak satılıyor ama çogu detaycınında bildigi gibi ürün qd dan çok daha fazla koruma saglıyor geçelim testimize

Önce yüzeyi m700 temizlik tineri ile temizledim.

Sonra kaputu tam ortadan ikiye bölerek ürünleri uyguladım. İki ürününde kıvamları yogun jel gibi rapidwaxx uygulama olarak biraz daha kolay yayılıp siliniyor.bsd az daha zor siliniyor ama uygulamada zorlamadı.

Uygulama sonrasında rapidwaxx kaygan bir yüzey bırakıyor. Bsd biraz daha sert bir yüzey bırakıyor ama benim için kayganlıgın çok önemi yok çünkü bu tür ürünlerde kayganlık birkaç yıkama sonra gidiyor.

Ürünlerin parlaklıgı birbirine yakın rapidwaxx çok az farkla bi tık parlak geldi.

Ürünlerin kalıcılık ve su davranışlarını önümüzdeki yıkamalardan itibaren bu konu üzerinden paylaşacağım.

Sent via my iphone x using Tapatalk from DENİZLİ

onurçiko

Master
Moderator
Site Kurucusu
İl
antalya
Merakla beklediğim bir test, Rapidwaxx ın çok güzel ürünleri var fakat ulaşması ve fiyatı can sıkıyor. Bsd de qd ların kralı gibi Türkiye piyasasında. Qd ların ötesinde bir ürün. Bana göre tek eksi yönü kir tutuyor olması. Yoksa dayanım ve hidrofobik olarak rakipsiz.
Güzel bir karşılaştırma izleyeceğiz.

Eraycan

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Ordu
Abi aradaki uçurum fiyat farkına değecek bir durum varmi bende merakla bekliyorum

Detail Guy

Profesyonel Detaycı
Uygulama Uzmanı
İl
Belirtilmedi
Eline sağlık abi sonucu merakla bekliyorum

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Moderatör tarafında düzenlendi:

Yasin.Dogan

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Test için teşekkürler. Hocam fotolarda arabanın default hali De son derece parlak gözüküyor(maşallah). Angel ın parlaklığını diğerinden nasıl ayırt ediyorsunuz anlamıyorum :)

Dragstar

Konu Sahibi ✔
Sensei
Moderator
Site Kurucusu
İl
Denizli
Ozgur_gs_91' Alıntı:
Takipteyiz, 6 ay ömürde iyi ama o kadar dayanır mı
6 ay dayanması çok zor bakalım bsd den üstün bi ürünmü görelim.

Eraycan' Alıntı:
Abi aradaki uçurum fiyat farkına değecek bir durum varmi bende merakla bekliyorum
Bana uçurum fiyat farkına degecek bir fark olmayacak gibi geliyor.test sonucuna bakalım nasıl çıkacak.

Yasin.Dogan' Alıntı:
Test için teşekkürler. Hocam fotolarda arabanın default hali De son derece parlak gözüküyor(maşallah). Angel ın parlaklığını diğerinden nasıl ayırt ediyorsunuz anlamıyorum :)
Teşekkürler Gözler parlaklık ölçer gibi oldu artık

Sent via my iphone x using Tapatalk from DENİZLİ

Yangsagan

Amatör Detaycı
Üye
İl
İstanbul
@Dragstar

Hocam bu tür testleri ayna üzerinde değilde araba üzerinde yapsanız daha iyi olur

Maşallah valla. Ben yansımadan başka birşey göremedim. Evlerin çatılarının fotoğraflarını yüklemişsiniz.

SM-G950F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

umrdmr

Usta Detaycı
Üye
İl
Ankara
Bsd herkes çok övüyor. Ancak toz ve kir tutuyor dendiği için hiç bir zaman alıp kullanmadım.

Fakat almak isteyen olursa şurdan temin edilebilir litresi 37-40 liraya geliyor.

https://www.amazon.de/dp/B01GTEMGZ2/_encoding=UTF8?coliid=I2G7LLPM77C82Z&colid=CPPQEKFVR1Q6&psc=0

https://www.amazon.de/dp/B00JLJ5JN4/_encoding=UTF8?coliid=I1K1PECK1MVJSG&colid=CPPQEKFVR1Q6&psc=0

Süleyman abinin aracının default hali fena olduğu için fotoğraflardan parlaklık seçmek oldukça zor. Süleyman abi ne derse ona inanıyoruz, resimlerden ben de çok seçemiyorum parlaklık. :)

_CaN_

Profesyonel Detaycı
Moderator
İl
Bilecik
umrdmr' Alıntı:
Bsd herkes çok övüyor. Ancak toz ve kir tutuyor dendiği için hiç bir zaman alıp kullanmadım.

Fakat almak isteyen olursa şurdan temin edilebilir litresi 37-40 liraya geliyor.

https://www.amazon.de/dp/B01GTEMGZ2/_encoding=UTF8?coliid=I2G7LLPM77C82Z&colid=CPPQEKFVR1Q6&psc=0

https://www.amazon.de/dp/B00JLJ5JN4/_encoding=UTF8?coliid=I1K1PECK1MVJSG&colid=CPPQEKFVR1Q6&psc=0

Süleyman abinin aracının default hali fena olduğu için fotoğraflardan parlaklık seçmek oldukça zor. Süleyman abi ne derse ona inanıyoruz, resimlerden ben de çok seçemiyorum parlaklık. :)
11.02.2018 Pazar günü bsd ile korumaya almıştım aracımı. O günden beri kapalı otoparkta duruyordu. Bakma kapalı otopark olduğuna. Zemin temizliği yapılmadığı için kısa sürede çok toz oluyor aracın üzeri.

Geçtiğimiz cumartesi ise 70 km civarı yol yaptım.

İzlenimlerime göre Autoglym express wax tarzı hızlı cilalar daha fazla toz tutuyor.

umrdmr

Usta Detaycı
Üye
İl
Ankara
_CaN_' Alıntı:
umrdmr' Alıntı:

11.02.2018 Pazar günü bsd ile korumaya almıştım aracımı. O günden beri kapalı otoparkta duruyordu. Bakma kapalı otopark olduğuna. Zemin temizliği yapılmadığı için kısa sürede çok toz oluyor aracın üzeri.

İzlenimlerime göre Autoglym express wax tarzı hızlı cilalar daha fazla toz tutuyor.
Neyse olmazsa alayım az biraz en kötü cam ve kaput filmine sıkarız.

onurçiko

Master
Moderator
Site Kurucusu
İl
antalya
umrdmr' Alıntı:
_CaN_' Alıntı:

Neyse olmazsa alayım az biraz en kötü cam ve kaput filmine sıkarız.
Bsd mutlaka her stokta olmalı, ben hiç kullanmazsam camlara kullanıyorum.

Paian

Profesyonel Detaycı
Bilge Detaycı
Üye
İl
-
@umrdmr Autobrite Project32 vardı sanırım sizde. Onunla %50 karışım yapınca BSD'nin aşırı kir tutma sorunu büyük ölçüde ortadan kalkıyor. Meşhur CG V07 karışımına yakın bir sonuç veriyor.

Yangsagan

Amatör Detaycı
Üye
İl
İstanbul
@onurçiko

Ben camlarda çok verim alamadım. Alaca bulaca gibi oldu. Çok mu sıktım az mı sıktım. İyi mi silemedim bilemedim.

onurçiko

Master
Moderator
Site Kurucusu
İl
antalya
Yangsagan' Alıntı:
@onurçiko

Ben camlarda çok verim alamadım. Alaca bulaca gibi oldu. Çok mu sıktım az mı sıktım. İyi mi silemedim bilemedim.

En kolayı ıslakken sık sil yöntemini uygula, bende hiç bulanıklık yapmıyor. Ve belki 2 aydır cama birşey uygulamıyorum ve hala su kaydırıyor deli gibi.

Yangsagan

Amatör Detaycı
Üye
İl
İstanbul
@onurçiko bir dahakine ıslakken deneyeyim.
Teşekkürler

umrdmr

Usta Detaycı
Üye
İl
Ankara
Paian' Alıntı:
@umrdmr Autobrite Project32 vardı sanırım sizde. Onunla %50 karışım yapınca BSD'nin aşırı kir tutma sorunu büyük ölçüde ortadan kalkıyor. Meşhur CG V07 karışımına yakın bir sonuç veriyor.
Aynen hocam not ettim, p32 bitmek üzere gibi, bsd ile çoğaltırız.

emre-sti

Acemi Detaycı
Üye
İl
Odessa
Autogilim dayı waxlari heç mı geç toz tutmaz hele bir modeli var ki yanda kum ocağı olsa toz çekmez tozu ufleye ufleye iter