İnceleme Sonax Extreme polish&wax 3 ve Jayswax Jellybean Ceramic wax ile koruma

batikankodak

Konu Sahibi ✔
Usta Detaycı
Üye
İl
Tekirdağ/Çorlu
Biri yeni biri eski 2 güzel ürünle beraberiz. Öncelikle her zamanki gibi 2 günde işlemi bitirdim. Bu şekilde yapınca hem daha rahat hemde adımları atlamadan yada unutmadan yapmış oluyorum.
Öncelikle benzinlikte arabanın içi ve motor kısmına hava tutarak başladım , olan tozu dağıtmadan yada yüzeye yaymadan basınçlı hava ile kolayca atıyoruz

inserire un link in un immagine

Daha sonra perona girip önce Meguiars super degreaser ile jant - lastik ve davlumbaza sıkıp etki etmesini beklerken genelde ön kısımda ve aynalarda olan sinek ölülerine flowey w18 sıkıp çalışmasını bekliyorum .

Bu sırada hazırlıklarımı tamamlayıp daha sonrasında tekrar komple yeni karışım ile ön ykamamızı gerçekleştirdik. Nispeten yüzey temizlendiği için başta fitiller ve ön panjuru apc ile fırçaladım.

fırçam lucullandan , karışım ve sudan etkilenmemesi adına plastik saplı tercih ettim fakat kılları soft olduğundan kolay kolay yüzeyi çizmiyor

Daha sonra apcnin yüzeyde beklememesi adına kovadaya koyduğum duru suyla arabayı genel bir durulayıp bu jant kısmına iniyorum.

Jant temizleyiciyle janta eldiven ve fırça dahilinde , tekrar meguiars s&d ile davlumbaz fırçasıyla davlumbazı fırçalayıp apc ile lastikleri fırçalıyorum.

2.yıkama olarak geçen denediğim ve oldukça memnun kaldığım Fraber Scale ile yüzey temizliğimizi yaptık. Kayganlığı ve kokusu sevdiğim , yüzey temizliği olarak iyi fakat kir temizleyici olarak düşük bir şampuan.

Yüzeyi duruladıktan sonra eski havlum ile kuruladım , kuru yüzeye ve jantlara dekontaminasyon - demir tozu temizliği için koch chemie fb sıkıp biraz morarmaları bekledikten sonra ilk flowey ev13 sıkıp eldiven ile temaslı müdahale yaptım. Bu şekilde yüzeyde her yere temas uygunlandığı için daha verimli olduğunu düşünüyorum , ve ayrıca köpürmesi çok yüksek.

aşırı olmamak kaydıyla bazı yerlerde akan morarmalar mevcut

Jantlarda ön temizlik yaptığım halde bile azıcık morarma&pembeleşme vardı

En son genel bir durulama ile yüzeyde kalan kimyasallardan arındırıp güzelce kapı içleri ve trimlere kadar kuruladım.

foto maker gratis

Ve ertesi gün devam etmek adına kapalı otoparka temiz temiz girdik

batikankodak

Konu Sahibi ✔
Usta Detaycı
Üye
İl
Tekirdağ/Çorlu
Gelelim esas konu açma sebebimdeki ürünlere ;

Önce yüzeyi nemli bez ile geçtikten sonra kaputu maskeledim.

El pedine biraz döküp denemeye başlıyorum , başlangıcta kıvam olarak biraz sıvı

Hafifçe baskı uygulayarak sağ tarafa uygulama yapıp sol tarafı hiç ellemiyorum

Bantı kaldırdıktan sonra önce yüzeyi silip sonra parlatma işlemi yapıyorum. Bu esnada kayganlığın arttığını söyleyebilirim.

https://youtube.com/shorts/HH88UIL5-Ec?feature=share

küçük bi su testi ile boncuklanmayı biraz arttırdı ama dikkatimi şu çekti , su az temas edince küçük küçük boncuklanmada güzel fakat su birleştiğinde boncuğun formu bozulup hemen yüzeyden akıyor

Şu şekilde testi yaptıktan sonra yüzeyi kuruladıktan sonra sol kısma da ürünü uyguluyorum.

Ve aynı şekilde önce silip sonra parlatıp işlemi bitirdim.

Daha sonra waxa geliyoruz ,

En son kaput olacak şekilde arabayı komple wax uyguluyorum. Daha sonra paspaslara spritz sürüp ve biraz toplandıktan sonra Kaput , farlar ve ön tampona 2.katı uygulayıp kürleşmesi için bırakıyorum. Bu sırada lastiklere Sarp sürdükten sonra ön parçadaki waxı silip işlemi bitiriyorum

batikankodak

Konu Sahibi ✔
Usta Detaycı
Üye
İl
Tekirdağ/Çorlu
En son motoru hafifçe vp apc ile fırçalayıp duruladıktan sonra kurulayıp KC mp sıkıyorum , Mp nin yüzeyde kurumasını beklerken trimlere pss uyguladım , davlumbaza da plastik koruyucu sürdükten sonra motoru hafif nemli bezle tekrar sildim.

png o jpg

İç trimlerde koruma olarak 3d ultra protectant vardı. Yıkamadan önceki gün tekrar uyguladığım için oralarında koruması taze olduğundan içe pek dokunmadım.

Ve son finalleri bırakayım;

Ürünlere yorum yapmak gerekirse , Jayswax jellybean waxın çeyreğini kullanmışımdır. Ve çeşitli arabalarda deneyip her sonuçtan memnun kaldım. Sürmesi silmesi kolay ve keyifli wax, kokusu ise ayrı güzel. Dayanım olarak da genelde 3/4 aya kadar dayanım olduğundan oldukça memnunum.
Sonax ise içerik olarak ince çizikleri cilalama ve parlatıcı odaklı. Elle uygulama sonucu birazcık su itiş ve kayganlık sağladı. Üzerine wax sürdüğüm için parlaklık ve dayanım ile ilgili pek yorum yapamam fakat başka araçta sadece sonaxı deneyeceğim. Uzun dönemde o şekilde daha sağlıklı denemiş olurum.

Stilwater

Amatör Detaycı
Üye
İl
Ankara
Elinize sağlık mükemmel bir uygulama olmuş fraber dc Scale'yi nasıl kullanıyorsunuz.

batikankodak

Konu Sahibi ✔
Usta Detaycı
Üye
İl
Tekirdağ/Çorlu
O sırada tüm kuşlar tepede Batıkan'ı izliyor ve diyor ki, bütün işleri bitirsin o zaman bombardımana başlarız, niohahahaa :D:D
Emeğine, paylaşımına sağlık :) Maşallah, makina yanıyor.
Bizim Haydarı ( küçük pincher) yanıma aldım , cav cav bağırdıkça kuşlar sadece uzaktan izleye durdu.

Elinize sağlık mükemmel bir uygulama olmuş fraber dc Scale'yi nasıl kullanıyorsunuz.
Pompada 1:50 oranda kullandım . Ön yıkama sonrası temiz yüzeye birazcık şampuan sıkıp azıcık da eldivene sıkıp o şekilde yıkayıp duruluyorum. Yüzey veya kimyasal temizliği yüksek fakat kir temizliği düşük bir ürün.

Hepinize teşekkürler.

Sefa46

Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara
Kardeşim eline saglik güzel detaylandirma olmuş.

Pro

Profesyonel Detaycı
Yönetici
Admin
Site Kurucusu
İl
.
Elinize emeğinize sağlık, yarışma uygulaması gibi olmuş eksiksiz:gulumsemex:

batikankodak

Konu Sahibi ✔
Usta Detaycı
Üye
İl
Tekirdağ/Çorlu

batikankodak

Konu Sahibi ✔
Usta Detaycı
Üye
İl
Tekirdağ/Çorlu

Fotoğraflarda 2 gün önce uygulama yapılmış yüzeyin boncuklarını gördük , uygulama yapalı 100 km oldu.Onun dışında ürünleri uygularken sonax üstüne jelybean sio2 wax yapmakta tereddütlerim vardı ama kaputtaki boncukları görünce tereddüt hakkında yanıldığımı söyleyebilirim. Hem su itiş - boncuklanma hemde suyun yüzeyden akması oldukça iyi. 1 km yolda arabanın üstündeki su yarı yarıya aktı.