Sonax Jant Canavarı 12 yıllık janta karşı

campingspo

Konu Sahibi ✔
Tecrübeli Detaycı
Test Uzmanı
Üye
İl
İzmir
Öncelikle detay konusunda dolayısıyla da ürün inceleme konusunda acemi olduğum için olası hatalar için şimdiden kusura bakmayın.

Jant temizleyici olarak forumdan okuyup öğrendiğim ürünlerin haricinde Sonax'ın yeni ürünü dikkatimi çekti. "TPMS'li lastikler için uygundur (lastik basıncı izleme sistemleri)" uygundur ibaresini vurgulamaları da bu ürüne yönelmeme katkıda bulundu. Detay dünyasına hevesim geçen ay sahip olduğum yeni araçla birlikte başladı. Jantları zaten temiz olduğu için ürünü ölüm grubunda denemek daha iyi olur diye düşündüm :) Bırakın detayı yılda 1-2 kez benzinlikten başka yıkama yüzü görmeyen, kabiliyeti ölçüsünde toprak yolda/kampta sıklıkla kullanılan 2009 Corolla'nın jantlarını temizlemeye karar verdim.

صور 18

Jantlar hem kirli hem de travma ve korozyana maruz kalmış halde.

Ürün sıktıktan hemen sonra reaksiyona başlıyor, her ne kadar parfüm eklenmiş olsa da keskin/ağır bir kokuya sahip.

3-4 dakika bekledikten sonra Tchibo genel temizlik fırçası ile temizlemeye başladım. Üstadların da uyardığı gibi bu bir detay ürünü değil ancak f/p olarak kullanılabilir. Temizlik esnasında çok değil ancak jant kollarının arasından çıkarırken belirgin sıçratma yapıyor. Bir müddet daha kullanmaya devam edeceğim ama uygun bir zamanda daha nitelikli bir fırça edinmem gerekecek.

Jantlara 2 kez temizleyici uyguladım, sonuç budur.

Testle ilgili handikaplar:
1-) Acemi ve yorgun :) uygulayıcı
2-) Basınçlı su yerine bahçe hortumu-aparatı kullanımı
3-) Düşük nitelikte temizlik fırçası

Özet:
Janttaki korozyona uğramış alanlar nedeniyle fırçanın da çok uygun olmaması etkili oldu sanırım finalde benekler mevcut. Bir kısmına iyi ulaşamadığım için bir kısmına yeterince efor harcayamadığım için düzgün yıkanmayan alanlar mevcut. Düzenli uygulama ile biraz daha iyi bir hal alacağını düşünüyorum. Ürünün basınçlı yıkama ve iyi bir fırça ile zorlu kirlerde bile iyi iş yapacağını düşünüyorum.

Sefa46

Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara
Öncelikle detay konusunda dolayısıyla da ürün inceleme konusunda acemi olduğum için olası hatalar için şimdiden kusura bakmayın.

Jant temizleyici olarak forumdan okuyup öğrendiğim ürünlerin haricinde Sonax'ın yeni ürünü dikkatimi çekti. "TPMS'li lastikler için uygundur (lastik basıncı izleme sistemleri)" uygundur ibaresini vurgulamaları da bu ürüne yönelmeme katkıda bulundu. Detay dünyasına hevesim geçen ay sahip olduğum yeni araçla birlikte başladı. Jantları zaten temiz olduğu için ürünü ölüm grubunda denemek daha iyi olur diye düşündüm :) Bırakın detayı yılda 1-2 kez benzinlikten başka yıkama yüzü görmeyen, kabiliyeti ölçüsünde toprak yolda/kampta sıklıkla kullanılan 2009 Corolla'nın jantlarını temizlemeye karar verdim.

صور 18

Ürün sıktıktan hemen sonra reaksiyona başlıyor, her ne kadar parfüm eklenmiş olsa da keskin/ağır bir kokuya sahip.

3-4 dakika bekledikten sonra Tchibo genel temizlik fırçası ile temizlemeye başladım. Üstadların da uyardığı gibi bu bir detay ürünü değil ancak f/p olarak kullanılabilir. Temizlik esnasında çok değil ancak jant kollarının arasından çıkarırken belirgin sıçratma yapıyor. Bir müddet daha kullanmaya devam edeceğim ama uygun bir zamanda daha nitelikli bir fırça edinmem gerekecek.

Özet:
Janttaki korozyona uğramış alanlar nedeniyle fırçanın da çok uygun olmaması etkili oldu sanırım finalde benekler mevcut. Bir kısmına iyi ulaşamadığım için bir kısmına yeterince efor harcayamadığım için düzgün yıkanmayan alanlar mevcut. Düzenli uygulama ile biraz daha iyi bir hal alacağını düşünüyorum. Ürünün basınçlı yıkama ve iyi bir fırça ile zorlu kirlerde bile iyi iş yapacağını düşünüyorum.
Elinize saglik bir yerden baslamak her zaman guzeldir.

campingspo

Konu Sahibi ✔
Tecrübeli Detaycı
Test Uzmanı
Üye
İl
İzmir
İnceleme için Teşekkürler:) Temizlik kabiliyeti bir tık zayıf gibi geldi bana son fotodaki görünenler pas değil kir ise
Temizlikten sonra jantın yüzüne selpak sürüp çıkan kiri fotoğraflarsanız daha net anlarız:)
Tırnağımla kazıdım çıkmadı hocam, pas olduğunu düşündüm. Dediğiniz şekilde kontrol eder ekleme yaparım

Numloq

Uzman Detaycı
Moderator
İl
Denizli
Ellerinize sağlık, ilk incelemeler her zaman özeldir. :)

Son fotoğraf da sanki kir kalmış yoksa jantın paslanmış yüzeyi mi ?

campingspo

Konu Sahibi ✔
Tecrübeli Detaycı
Test Uzmanı
Üye
İl
İzmir
Ellerinize sağlık, ilk incelemeler her zaman özeldir. :)

Son fotoğraf da sanki kir kalmış yoksa jantın paslanmış yüzeyi mi ?
Hocam jantın iç kısımlarında kirli kalan alanlar oldu, iyi ulaşamadım biraz da vakit daralmıştı. Kolar arasında kalan benekli alanlar korozyona bağlı çukur oluşmuş; pas mı kir mi bilemiyorum, tırnağımla kazıdım çıkmadı, birkaç yıkama sonrasında çıkarsa kir olduğunu anlayacağım :)

AithX

Amatör Detaycı
Üye
İl
İstanbul

صور 18

Özet:
Emeğinize sağlık, anlatım için ayrıca teşekkürler. Testle ilgili handikaplar kısmını çok beğendim :)

campingspo

Konu Sahibi ✔
Tecrübeli Detaycı
Test Uzmanı
Üye
İl
İzmir
Emeğinize sağlık, anlatım için ayrıca teşekkürler. Testle ilgili handikaplar kısmını çok beğendim :)
Teşekkür ederim hocam :) Sonuca etki ettiğini düşündüğüm durumları belirtmek
incelemeyi okuyanlara daha çok fikir verir diye düşündüm

SubaruOutback

Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
istanbul
Eline, emeğine, bütçene ve paylaşımına sağlık :) Bence de basınçlı su olsaydı geride birşey kalmaz izlenimi bıraktı.
İştahım açıldı en kısa sürede bende kullanacağım ürünü. :)

Bu arada, kokusu var mı? (Ev hallerinden yazılanları hızlı okuyorum atlamış olabilirim, şimdiden affola :) )

campingspo

Konu Sahibi ✔
Tecrübeli Detaycı
Test Uzmanı
Üye
İl
İzmir
Eline, emeğine, bütçene ve paylaşımına sağlık :) Bence de basınçlı su olsaydı geride birşey kalmaz izlenimi bıraktı.
İştahım açıldı en kısa sürede bende kullanacağım ürünü. :)

Bu arada, kokusu var mı? (Ev hallerinden yazılanları hızlı okuyorum atlamış olabilirim, şimdiden affola :) )
Teşekkür ederim hocam.
Estağfurullah ne kusuru, yukarıda da yazdım; Parfüm de eklemişler, sanırım biraz tahammül edilebilir olsun diye ancak keskin/ağır bir kokusu var. Tolore edilemeyecek gibi değil ancak iyi havalanmayan bir alanda kullanmak sıkıntılı olabilir.

SubaruOutback

Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
istanbul
Teşekkür ederim hocam.
Estağfurullah ne kusuru, yukarıda da yazdım; Parfüm de eklemişler, sanırım biraz tahammül edilebilir olsun diye ancak keskin/ağır bir kokusu var. Tolore edilemeyecek gibi değil ancak iyi havalanmayan bir alanda kullanmak sıkıntılı olabilir.
Evet atlamışım o kısmı :(
Neyse zaten benim koku reseptörleri hassaslığını yitirdi. Corona'yı ayakta mı atlattım nedir :( Hanım geçen gün bir kokudan rahatsız olup bana seslendi, kokuyu almıyormusun dedi, ne kokusu dedim. 40 yaşında bu hale geldim :(

campingspo

Konu Sahibi ✔
Tecrübeli Detaycı
Test Uzmanı
Üye
İl
İzmir
Evet atlamışım o kısmı :(
Neyse zaten benim koku reseptörleri hassaslığını yitirdi. Corona'yı ayakta mı atlattım nedir :( Hanım geçen gün bir kokudan rahatsız olup bana seslendi, kokuyu almıyormusun dedi, ne kokusu dedim. 40 yaşında bu hale geldim :(
Duyarlılık azaldıysa sorun değil ama hiç koku yoksa bi görünmek lazım.

Basınçlı su çoğu detaycının ortak sorunu uygun yer olmayınca hortumla yapmaya mahkum kalıyoruz maalesef
En azından jantları benzinlikte yıkayıp dönmeyi planlıyorum artık

DetayDeposu

Tonyukuk07
Firma Yetkilisi
Üye
Elinize sağlık hocam o kirler sanırım kil işlemi gibi detaylı bir temizlik istiyor. Tabi eğer korozyon kaynaklı değilse.

@onurçiko @Dragstar @Dr HCD
Üstadlar ürünü denedim gerçekten temizlik kabiliyeti sağlam. Ayrıca kokusu demirtozu sökücü etken maddesi olan ürünler gibi ağır lağım kokusu yok :D hatta AD Purple ve Sonax Felgenbeast bence en güzel kokulu demirtozu sökücü etken maddeli jant temizleyici. :)