Sonic Clio Project

beratt_hero

Konu Sahibi ✔
Acemi Detaycı
Üye
İl
izmir
Herkese selamlar :)
Bağımlılık tedavi merkezi ürünü sonuçlar bulunduran ciddi rahatsızlık ve kılçıklık ile baştan sona ilmek ilmek işlenen bir projeye hoşgeldiniz. Çayınızı koyup keyifle okuyacağınız güzel bi seri.

Clio ile en baştan sona yaşananlar ve hikayesiyle başlayacağım.

Mesleğim ve merakım sebebiyle araçların içindeyim yıllardır. Clio hikayesi ise şöyledir. Dükkana aldığımız clioları alıp sattık fakat bir tanesini ben kendime aldım. Ve bir buçuk yıl kullandım. Sonrasında iş kurmak için sattım. Yapacaklarım içimde ukte kaldı. İşte Sonic Clio bu sebeple ortaya çıktı.
Aradan geçen üç buçuk yıl sonunda nasip oldu yeniden clio aldım. Aynı paket aynı renk aynı jant motor şanzıman kombini. Birkaç ufak detay farklı gerisi aynı. Ama şimdi ki daha iyi.

Önceki clio'm arg yazılımlı egzozlu hazır gelmişti. Ve 1.5 yıl severek kullandım.

Tabi ben daha da fazla şey yapacaktım ama nasip olmadı. Yaptığımız iş başarılı olmayınca bir de. Daha çok üzüldüm.

Neyse ki aradan geçen üç buçuk yılın sonunda daha iyisi daha güzeli nasip oldu.

Devamı gelecek..

beratt_hero

Konu Sahibi ✔
Acemi Detaycı
Üye
İl
izmir
Evet tekrardan selamlar :) Aracımızın ekspertizini kendim yaptım zaten. Fakat evrak olması adına arkadaşımın dükkanında tekrar kontrol edip evrağını çıkardık. İlave olarak airbag kontrolü de yaptık. Ve satışı gerçekleştirdik.

Uzun süredir günlük araba kullanmadığım ve eski arabamı da özlediğim için 2024-2025 kış sezonu 5 ay kadar günlük kullandım :)

Tabi bu süreçte rahat durmadım. Aracı aldığım hafta bakım parçalarını ve spor yay siparişi verdim. En iyi sonuç xt olduğu için ve önceki aracımda da xt kullanıp memnun olduğum için xt aldım. 40/30mm sipariş ettim. Ama 40/40mm geldi.

Önceki bakımda shell kullanıldığı için bende shell aldım. Shellden memnundum fakat asıl olarak liqui moly toptec 4400'e geçmekti niyet. İlerleyen süreçte göreceğiz.

Yaylar geldi ama hemen takmadım. Amacım kar kış geçsin sonra takmaktı.

Bakımı vs yaptım tabi. Tarihler 2024 kasım sonu aralık başı. O sıra bodrumda bi kız arkadaşım vardı. 2 3 kere git gel yaptım.
Bende de alışkanlık arada bir lifte kaldırıp bakarım altına. Özellikle yeni aldığım arabada ilk zamanlar bir süre bu daha sık olur. Sonra daha az ama yine yaparım.
Velhasıl kelam bodruma git gel yaptım. Dedim bi bakayım. Birde ne göreyim sol arka lastik iç yanak kısmında derin çatlak var. Görünce tabi hemen lastik araştırmasına girdim ve iki üç gün içinde kumho ecsta ps71 lastiklerin siparişini verdim. 3 4 gün içinde geldi. Ve taktırdım. Yılbaşında bodruma gidecektim. Riske etmek istemedim hava soğuk zaten.

Tabi incelerken arka plakayı ve plakalıkların tam ortalı olmadığını görünce düzelttim hemen.
Buyursunlar görseller;

Lastiklerimizi de taktıktan sonra kafamız daha da rahattı. Aslında ben yaz mevsimi jantları boyatırım boyanırken sıfır lastik alırım diye düşünmüştüm. Öyle olmadı tabi. Sağlık olsun. Jantlar halen boyanacak :))

Birde lastik sonrası yıkanmış temiz görselleri ekleyelim :)

Görselde görüldüğü üzere aracımız gerçekten kaporta karoser ve iç kondisyon anlamında 50 bin km olan araçlara taş çıkarır türden. Beni en çok sevindiren bu oldu. Aldığımda uygulama birkaç ay önce yapılmıştı. Tek tük ufak gamze göçükler var onları halledeceğiz.
Ben henüz uygulama yapmadım. Neredeyse 1 yıl civarı oldu. Bu yaz uygulama ikinci yılına girmiş oluyor. Bu ciddi bir zaman. Ve orta kesim pasta ile çoğu çizik alınır durumda. Burda ufak bi dipnot düşeceğim. Kaputta ppf vardı. Malesef söktüğümde emişmeler vardı. Bunun sebebi 2016dan bu yana bayi çıkışından itibaren yenilenerek kullanılsa da ne yazıkki 2016 daki folyo teknolojisinden sebep boyaya hasar vermişti. İlerleyen kısımda bunla ilgili görsel atacağım. Farklı çözüm önerisi olan varsa severek dinlerim.

Evet devam ediyoruz. Yolda farkettim ki arka silecek göbeğinin kapağı yok. Orjinal sıfır kapağın yarı fiyatına yan sanayi komple silecek alınıyordu. Bodrum sanayide aldım izmire dönünce komple taktırdım camcıda.

Komple değiştirmemin sebebi malesef yan sanayi göbek kapağı orjinal silecek göbeğine sıkı şekilde oturmuyor. O sebeple komple söküp komple taktım kendi sileceğinde gayet iyi oturdu ve düşmedi.

Tabi yine devam ediyoruz. Bu araç benim bindiğim beşinci clio ve şahsıma ikinci clio aracım olduğu için birçok kroniğini biliyorum. O yüzden teker teker giderdim bu eksikleri.

Şimdi yapmış olduğumuz uygulama clio IV araçların %99unda olan bir durum. Bu araçların ön tampon alt muhafazasında iki adet üçgen kapak var. Ve hepsinde de eksik bu. Servisten sorgulattığımızda malesef ayrı gelmiyor. Komple alt muhafaza geliyor ve o dönemde fiyat 10.500tl gibi bişeydi. Tabiki demokraside çareler tükenirmi asla tükenmez.

Parçacıma yazdım parçayı sordum. Üçgen kapaklar ile birlikte geliyormuş. Rakam ne dedim yalan olmasın 295 yada 395₺ gibi bişeydi sanırım. Hemen aldım. Birde ön amortisör toz körüklerini aldım.
Hemen alt kapakları taktım. Tamircim de tam karşısında olduğu için kriko ile az kaldırdım taktım ikisini de :)

Sonrasında oradan çıkıp bastırdığım app plakaları aldım. Ertesi gün montaja geçtim. Bundan ayrı bir ince bir detay daha ekledim tam kılçık ruh hastası işi tabi :))
O zaman görsellerde görelim

Sadece polo 1.0 mpi da çıkan somun koruma plastikleri :)

Aslında ben daha sonra plakayı değiştirmeyi düşünüyordum. Fakat plaka app takınca hoşuma gitti :) Değiştirmedim. Gayet güzel durdu maşallah.. Devamı gelecek..

beratt_hero

Konu Sahibi ✔
Acemi Detaycı
Üye
İl
izmir
Aralık ve ocak ekşınları bitti geldik 2024 şubata :)
Almış olduğum yayları taktık. Ama beklenmedik bir durum oldu. Ne yazıkki arkası daha fazla inmişti düz yerde düz dursada eğimde vs arkası oturuyordu resmen. Hayallerimiz yıkıldı. Ama sorun yok. Xt springs tedarikçisi xtreme tuning çok ilgili ve satış sonrası destek konusunda benden tam puan alır. Vectrada da bir sorun yaşadım gerekeni yaptılar. Bu sefer de yine aynı şekilde gerekeni yaptılar. Sağolsunlar.

Biz zaten yayı alırken jant göbeğinden çamurluğa ölçü almıştık. Yay takıldıktan sonra da durumu izah edip aynı şekilde ölçümde arkanın daha fazla düştüğünü gözlemleyince. İstersem tam seti istersem arka yayları 30mm olarak değiştirebileceğimi belirttiler. Ben sadece arkadan memnun değildim. Onlarda sağolsun sipariş geçip üç ay sonra geldiğinde hemen gönderdiler. O kısım daha ilerde :)

Şimdi takılış süreci ve sonuca geçelim :)

beratt_hero

Konu Sahibi ✔
Acemi Detaycı
Üye
İl
izmir
Evet marttan devam ediyoruz. Yayları 30mm ile değiştirmek üzere sipariş ettiler. Bende diğer işlemlerden devam ediyorum.

Sıfır alındığında cam filmi yapılmış arabaya. Fakat boyalı kağıt gibi bişey aşırı dandik. Servis işi kesin. Neyse cam filmi yapacaktık çünkü aracın içi gözüküyor.
Arkadaşım cliosunu satarken ses sistemini sökmüştü. Ses sistemini aldım. Takacağım diye. Fakat cam filminden dolayı ve arkanın çok düşmesinden dolayı takmadım. Yay gelene kadar cam filmini çözelim bari diyerek cam filmine geçtim.
Sökerken bizi çok uğraştırdı. Ama finalde güzel oldu. Ön cam 1 numara ön kapı camları 2 numara kalan camlar 3 numara oldu. Ön camda 3m gs diğer camlarda b+ amerikan film kullanıldı. 7 yıl garantili. Yaptırdığım firmayı zaten yıllardır tanırım.

Tabi sökmüşken hem kapı içlerini temizledim hemde klipsleri yeniledim. Ayrıca şasi etiketini de ppf kapladık. Geçenlerde söktüm ama tekrar kaplayacağız.

Tabi film yapılınca camdaki kireç izleri daha belirgin oldu. Buda beni rahatsız etti. Gwax marka cam pastası aldım. Hem metalpolish hem cama oluyormuş sanırım. Denediğimde gerçekten güzel sonuç verdi. Bitmiş halini de şöyle atalım;

Gmax markaymış. Şöyle bi örnek çalışma da attım sizlere fikir olması için. Ucuz ve etkili :)

Bu işlerde tabi en sevdiğimiz şey aracımızı finalde fotoğraf çekmek. Şahsen benim yıkama sonrası ve özellikle ekstra bişey yaptıktan sonra en sevdiğim olay bu. Telefon hafızası yetse birde :)

Mart ayı final :)

beratt_hero

Konu Sahibi ✔
Acemi Detaycı
Üye
İl
izmir
Martı kapatamadık :) gizli özellik aktivasyonu yaptık onuda ekleyelim.
Benim en çok istediğim şey gündüz ledlerinin far açık olduğunda yanmasıydı. Orjinalde sadece çalışınca açılıyor. Park veya far açılınca direk kapanıyordu. Biz çalışınca kapansın far açılınca açılsın olarak kodladık. İki kademesi var. Tam parlak gündüz modu veya kısık gece modu. Ben tam parlak açtırdım. Sonra bunla ilgili oynama yaptık devamında paylaşacağım. Navigasyon güncellemesi de yaptık :)

Followme home modu 30sn