Sonic Vespa Project

beratt_hero

Konu Sahibi ✔
Acemi Detaycı
Üye
İl
izmir
Herkese selamlar :)
SonicBrothers projesi gibi oldu clio ve vespa ikiside sonic benim için :))

Yine ciddi beyinsel problemler ve ruh hastalığı içerikli değişik bir proje ile buradayım :) detaylı içerikler yakında gelecek. 2025 de start verdim. Fakat yakın zamanda da yapacağımız şeyler var.

Çayınızı ve kahvenizi hazırlayın akşama görsel ziyafet geliyor

beratt_hero

Konu Sahibi ✔
Acemi Detaycı
Üye
İl
izmir
Evet tekrardan selamlar :)
Dün akşama demiştim nasip olmadı :D Öncelikle alım hikayesini anlatayım. 2022de ilk motorumu aldım. 50cc işe gidip gelmek için. Sonrasında henüz 3750km de satma kararı aldım. Bunun sebebi şu motoru tam 80cc yaptık şanzıman kiti dahil yaptık 90 falan görüyordu yokuş aşağı bu sefer de krank rulmanı sardı. O sebepten satma kararı aldım. Motoru yaptırdım ve ilan girdim. Sonrada bir abim istedi bende tamam dedim fakat motorumu bulana kadar bende kalsın dedim. Bir arkadaşım var antalyada. Onun fikriydi bu motor değişikliği. Akabinde temiz bi fiddle 2 buldum. Ve aldım.
Tabi daha ehliyet yok. Parça toplama ve ehliyet süreci tamamlandı. Ehliyeti aldım. Sonra da hemen detaylı bir yenileme ve detay şeyler yapıldı. Bunları yaparken vespaya bakıyordum. Ondan feyz alarak yapıyordum. Motorun yarı parası kadar daha harcadım keyfi. Elimizin değmediği yer kalmadı. Ama çok mutluyum.
Aradan geçen 2 2.5 ayın sonunda vespa aldım. Gerçeği nasip oldu. Milletin pcx'e 190 verdiği piyasada ben iki tane güzel mamül aldım. Vespa 900kmdeydi. Fiddle 14 bindeydi :)
İlk fotoğrafı ile başlayalım o halde :)

Bu fotoğrafda bakmaya gitmiştim motora. Bir tur attım ve hoşuma gitti. Ertesi gün gidip işlemleri bitirdim. Ve haneye hayırlandı :)

beratt_hero

Konu Sahibi ✔
Acemi Detaycı
Üye
İl
izmir
Evet yolculuğumuz yeni başlıyordu.
Pazarlık yaparken siperliği de araya kaynatıp motoru aldık :)
Tarihler 2023 nisan ayını gösteriyor. Aldığım gün akşamı arka demiri bulup gece gece gidip aldım. Ve ertesi gün takmaktı niyet. Ama malesef ertesi gün işe giderken yola köpek atlaması sonucu kaza yaptım. Çok şükür bende bişey yoktu. Ön çamurluk kırıldı. Arka çamurluk çita falan hasar gördü. Hemen ertesi gün servise bıraktım ve bir ay sonra bayramdan sonra alabildim. O günden sonra bi sıkıntı yaşamadım çok şükür. Henüz 1000kmdeydi.
Bakımları standart verisi 5000km fakat biz 4000 kmde bir yaptık. 4000 bakımı geldiğinde kapsamlı bir şekilde bakım yapıldı. Enjektör kelebek temizliği yağ bakımı hava filtre değişimi ve buji değişimi yaptık. Buna ek arka amortisörün biri değişti.
Bakım fotoğraflarını bulamadım ama o dönem birkaç ufak roadtripten kalanlar duruyor :)
Rota urla yönüydü fakat yol kapalı olunca seferihisar kavşağından doğanbey ürkmez gümüldür özdere ahmetbeyli kuşadası yönünde gitmiştim :) ilk ufak çaplı uzun yolumdu motor ile.

Tabi ki görüldüğü üzere taş izi için önemleri almayı ihmal etmedik. Aksi halde taş izi can sıkabilirdi. Saç kasa olmasından dolayı :)