Special Works Detaylı Araç Bakım Merkezi Uygulamalarım.

s-Works

Konu Sahibi ✔
Firma Yetkilisi
Üye
2010dan bu yana detay işleriyle uğrasıyorum. Kendi arabamla hobi olarak başlayıp askerlik sonrası meslek olarak devam eden bir yolculuk...

Kendi evimin altındaki garajimda butik olarak uygulamalarıma devam ediyorum.

Uygulamalarımı bu başlık altında paylaşacağım.

Yapmakta oldugum uygulamalar:
Detaylı iç temizlik
Detaylı motor temizliği
Çizik giderme ve Boya parlatma /Polisaj
Seramik kaplama /Gtechniq
Jant ve Davlumbaz Temizliği
YIrtık deri tamiri
Deri boyama
Stek Folyo Kaplama

Kullanilan malzemeler

Menzerna
Scholl
Gtechniq
Gyeon
Soft 99
Valet pro
Colour Lock

Oto Yıkama (Randevusuz Araç Alınmamakta)
Bilbery ve Whell Woolies fırça ile jant temizliği
Ön yıkama sonrası çift kova ile aracın yıkanması
Araç iç temizliği
Camların temizlenmesi
Lastik parlatma

İletişim : 0545 562 13 93
İnstagram : Detaylı Araç Bakım Merkezi (@specialworkstr) • See Instagram photos and videos
Facebook : Special Works Detaylı Araç Bakım Merkezi
Youtube:Special Works Detaylı Araç Bakım Merkezi

Adress İstiklal mahallesi Cumhuriyet Caddesi Tomurcuk Sok. No 9 Esenyurt/IST

Son düzenleme:

s-Works

Konu Sahibi ✔
Firma Yetkilisi
Üye
Eski uygulamlarla paylaşımlara başlamak istiyorum.Hem dükkandaki değişimide birlikte görürüz.

Tadilat sonrası garajın ilk misafiri...

Aracımız 2. el olmasına rağmen 3500 km de
Araç üzerinde derin olmayan yıkama ve kurulama kaynaklı çizikler mevcut. ( kaputta ki 8 10 adet çizik hariç)

Aracımızı Valet pro Ph Nötr şampuan ile yıkadıktan sonra Çift kova ile yıkama işlemlerini tamaladık

Demir tozu ve kil temizliğinden sonra aracımızı kuruluyoruz.

Kurulama işlemi sonrasında bizi bekleyen bir süpriz var. Aracın ilk sahibi polisaja meraklı bir arkadaşmış. Ancak polisaj kalıntılarını temizleme konusunda baya bir zayıf olduğunu görüyoruz.

Bunlar gibi birçok polisaj kalıntısı vardı. İlk işimiz bunları temizlemek. Bu işte en önemli kural temiz çalışmak...

Sırada kapı aralarındaki kir ve yağlardan kurtulmaya geldi. Özellikle beyaz arabada çok itici duruyor...

Evet kapı aralarındaki kaba kirlerden kurtulduk. Artık maskeleme yapıp polisaj işlemine geçebiliriz.

Araçtaki çizikler çok uğraştırmadı. Birazda yetiştirme telaşı ile fotoğrafları atlamışım.

Yüzeyi Menzerna 400-2500-3800 kullanarak kusursuz hale getirdik. Genel olarak 2500 kullanıldı. Ancak kaputta ve bir kaç noktada 400 ile çalışmamız gereken çizikler mevcuttu.

Daha sonra jantlarımızı söküp davlumbazları ve jantlları temizledik.

İşlem sonrası aracı Gyeon Prep İle 2 sefer sildikten sonra 1 Kat Gtechniq Serum Light 2 kat Exo ile koruma altına aldık.

CSL nin kurumasını beklerken canım sıkılınca motorun üstünü de üstünkörü temizledim.

Ve bir kaç final fotoğrafımız...

İzlediğiniz için teşekkürler.

İnstagram : Detaylı Araç Bakım Merkezi (@specialworkstr) • See Instagram photos and videos

Son düzenleme:

Samatyalı

Usta Detaycı
Üye
İl
İstanbul
İnstagramdan bayadir sizi takip ediyorum gördüğüm kadarıyla butik işler yapıyorsunuz fiyat sikalanizdada zaten anlaşılıyor piyasayı takip ediyormusunuz bilmiyorum ama 250 liraya kil-pasta,cila yapan uygulama yerleri var ilerde bu rekabete karşı kendinizce ne tür yenilikler düşünüyorsunuz ?

s-Works

Konu Sahibi ✔
Firma Yetkilisi
Üye
İnstagramdan bayadir sizi takip ediyorum gördüğüm kadarıyla butik işler yapıyorsunuz fiyat sikalanizdada zaten anlaşılıyor piyasayı takip ediyormusunuz bilmiyorum ama 250 liraya kil-pasta,cila yapan uygulama yerleri var ilerde bu rekabete karşı kendinizce ne tür yenilikler düşünüyorsunuz ?
Teşekkür ederim övgüleriniz için. Yazının duygusu yoktur. Yanlış anlaşılmamak için bir kaç defa yazıp sildim.

250 liraya iş yapan yerle rekabet etmem.

''Bir işi daha ucuza yapacağını söyleyen biriler her zaman bulunur ''

onurçiko

Master
Moderator
Site Kurucusu
İl
antalya
Eline sağlık, ben özellikle davlumbaz ve motorun temizliğini sevdim, seramik bana soğuk geliyor. Arabanın jantlarını da ayrıca beğendim.

Samatyalı

Usta Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Teşekkür ederim övgüleriniz için. Yazının duygusu yoktur. Yanlış anlaşılmamak için bir kaç defa yazıp sildim.

250 liraya iş yapan yerle rekabet etmem.

''Bir işi daha ucuza yapacağını söyleyen biriler her zaman bulunur ''
Biraz bandozlama sormuş gibi olabilirim akliniza farklı bisey gelmesin.. bu tür yerleri bilhassa İnstagramda çok görmeye başladım

s-Works

Konu Sahibi ✔
Firma Yetkilisi
Üye
Biraz bandozlama sormuş gibi olabilirim akliniza farklı bisey gelmesin.. bu tür yerleri bilhassa İnstagramda çok görmeye başladım
Şöyle ki rekabet etmek için verilen hizmetlerin yakın olması gerekiyor. 250 liraya iş yapan bir mekanda çıkan hızmet x kişiyi tatmin ediyorsa, benim yaptığım iş gereksiz olur. Hem işçilik hemde karşılığı olan ücret olarak.
Ben dükkana tabela asmadım. Sadece internetten referans ile ulaşan kişilere hizmet veriyorum.Bu şekilde de devam edeceğim.
Ellerine sağlık güzel uygulama olmuş
Teşekkürler
DENİZLİ
Eline sağlık, ben özellikle davlumbaz ve motorun temizliğini sevdim, seramik bana soğuk geliyor. Arabanın jantlarını da ayrıca beğendim.
Teşekkür ederim. Bu arabanın motoruna birşey yapmamıştım aslında :) Öncesi fotoğrafı makina MANUEL modda kaldığı için biraz kötü çıkmıştı.
Arabası ile uğraşmayı sevenler için seramik kaplama tavsiye etmiyorum.Seramik kaplama daha çok aracını seven,uğraşacak vakti olmayan kişiler için.

s-Works

Konu Sahibi ✔
Firma Yetkilisi
Üye
2. Misafirimiz Volvo s60 oldu.

Kullanılan ürünler.

Auto Finesse İron out

Gyeon Clay

Menzerna 400,2500,3800

Detaylı iç temizlik

Aracın özellikle iç kısmı vasat bir halde..

İlk önce motoru yıkamayla başlıyoruz. (Resim kötü. Makina manuel ayarda kalmış. Pc den biraz ayarladım kontrasını)

Motorun bitmiş halini de hemen atayım.

Aracımızı güzelce yıkadıktan sonra demir tozu ve kil temizliğine geçiyoruz.

Aracın durumunu gösteren bir kaç kare

Sonrasını hemen altına bırakalım :)

% 50 görüntü almak için bant çekip işe koyulmuştum ki karşıma bu görüntü çıktı. Yüzlerce araba temizledim. İlk kez böyle bir koltuk denk geldi.

Neyse bu can sıkıcı olayı direk geçelim :) İçini bitirdik aracın. Tabi resim çekmek aklıma bile gelmedi. Sanırım bu arabayı ömür boyu unutmayacağım :)

Maskeleme sonrası polisaj işlemine başladım. Motor ve camı da kapatıyorum. Motorun yıkanma ve temizlik işlemleri bittiği için tekrardan kirlenmesini istemiyorum.

Protektör altında % 50

Bunlar da benim çıraklar. Bazen bir kaç tl harçlık,bazen de çikolata karşılığı çalışıyorlar :)

Bagaj havuzundaki plastik parça kötü görünüyordu ,içime sinmedi boyamaya karar verdim.

Boyandıktan sonra ...

Bir kaç final fotoğrafı ile noktalayalım...

Not : Araç sahibi acele ettiği için davlumbaz temizliği yapılmadı.

Son düzenleme:

onurçiko

Master
Moderator
Site Kurucusu
İl
antalya
Eline sağlık, çok güzel uygulama olmuş fakat araç sahibi hata yapmış en önemli yeri yaptırmamış, davlumbazı.
Maskeleme de güzel olmuş.
Ama en güzeli çıraklar, @ccibb senin çıraklara rakip çıktı:)

MuratYARDIM

Amatör Detaycı
Moderator
İl
Ordu
Eski uygulamlarla paylaşımlara başlamak istiyorum.Hem dükkandaki değişimide birlikte görürüz.

Tadilat sonrası garajın ilk misafiri...

Aracımız 2. el olmasına rağmen 3500 km de
Araç üzerinde derin olmayan yıkama ve kurulama kaynaklı çizikler mevcut. ( kaputta ki 8 10 adet çizik hariç)

Aracımızı Valet pro Ph Nötr şampuan ile yıkadıktan sonra Çift kova ile yıkama işlemlerini tamaladık

Demir tozu ve kil temizliğinden sonra aracımızı kuruluyoruz.

Kurulama işlemi sonrasında bizi bekleyen bir süpriz var. Aracın ilk sahibi polisaja meraklı bir arkadaşmış. Ancak polisaj kalıntılarını temizleme konusunda baya bir zayıf olduğunu görüyoruz.

Bunlar gibi birçok polisaj kalıntısı vardı. İlk işimiz bunları temizlemek. Bu işte en önemli kural temiz çalışmak...

Sırada kapı aralarındaki kir ve yağlardan kurtulmaya geldi. Özellikle beyaz arabada çok itici duruyor...

Evet kapı aralarındaki kaba kirlerden kurtulduk. Artık maskeleme yapıp polisaj işlemine geçebiliriz.

Araçtaki çizikler çok uğraştırmadı. Birazda yetiştirme telaşı ile fotoğrafları atlamışım.

Yüzeyi Menzerna 400-2500-3800 kullanarak kusursuz hale getirdik. Genel olarak 2500 kullanıldı. Ancak kaputta ve bir kaç noktada 400 ile çalışmamız gereken çizikler mevcuttu.

Daha sonra jantlarımızı söküp davlumbazları ve jantlları temizledik.

İşlem sonrası aracı Gyeon Prep İle 2 sefer sildikten sonra 1 Kat Gtechniq Serum Light 2 kat Exo ile koruma altına aldık.

CSL nin kurumasını beklerken canım sıkılınca motorun üstünü de üstünkörü temizledim.

Ve bir kaç final fotoğrafımız...

Gayet basarili. ellerine sağlık

Dragstar

Sensei
Moderator
Site Kurucusu
İl
Denizli
Ellerine sağlık güzel uygulama olmuş plastik aksamı nasıl bir boya ile boyadınız o uygulama çok dikkatimi çekti çokta güzel olmuş.

DENİZLİ

Mentalfeed

Profesyonel Detaycı
Moderator
Emektar Detaycı
İl
Kayseri
Ellerine sağlık, şahane bir uygulama yine. Kir değilde boya çıkmış gibi gözüküyor koltuk :)

s-Works

Konu Sahibi ✔
Firma Yetkilisi
Üye
Eline sağlık, çok güzel uygulama olmuş fakat araç sahibi hata yapmış en önemli yeri yaptırmamış, davlumbazı.
Maskeleme de güzel olmuş.
Teşekkür ederim.
Ama en güzeli çıraklar, @ccibb senin çıraklara rakip çıktı:)
:) Artık büyüdüler
Gayet basarili. ellerine sağlık
Teşekkür ederim
Ellerine sağlık güzel uygulama olmuş plastik aksamı nasıl bir boya ile boyadınız o uygulama çok dikkatimi çekti çokta güzel olmuş.

DENİZLİ
Teşekkür ederim. Motip MAT siyah ile boyandı.
Ellerine sağlık. Güncel uygulamaları bekliyoruz artık :)
Biraz daha var güncellere Birkac aracım var paylaşmak istediğim.
Ellerine sağlık, şahane bir uygulama yine. Kir değilde boya çıkmış gibi gözüküyor koltuk :)
Bende boya diye düşünüyorum. Sahibi derilerin orjinal olduğunu iddia edince kire yöneldik.

Denver

Çaylak Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Yurt dısı detailing videolar cok güzel bu sekilde video yapsanız cok daha guzel olur asama asama

s-Works

Konu Sahibi ✔
Firma Yetkilisi
Üye
John Cooper Works

Bu sefer biz konuk oluyoruz. Mini'yi kendi garajında parlatıyoruz.

PASTA CİLA görmüş,bütün çizikler bırakılıp,her yerine güzelce pasta bulaştırılmış parlak ancak derin çiziklerle dolu bir John Cooper Works!

Aracımız yıkanmış olarak beni bekliyor. Garajdan ihtiyaç duyabileceğim malzemeleri bagaja doldurup yola koyuluyorum. Saat 8 de Kadıköy'de hazırım .

İlk işimiz araca kil yapmak.

Kil sonrası pasta kalıntılarını temizleyip, kapı aralarına geçtik. Daha sonrasında maskeleme yapıp polisaj işlemine başlıyoruz.

Kil sonrası Menzerna 400 İle çizikleri alıp Üzerine rupes sarı sünger ile 2500 uyguladık. Son kat olarak Rupes ile 3800 dönüp Soft 99 Kiwami ile koruma altına aldık .

Vakit kısıtlı olduğu için Fotoğraf ile çok uğraşamadık. Sizleri öncesi ve final fotoğrafları ile baş başa bırakıyorum ...

Aracın Durumu ...

Pasta kalıntılarından bazıları

Final Fotoğrafları

Sürüngen olduğu doğrudur ;)

Son düzenleme:

onurçiko

Master
Moderator
Site Kurucusu
İl
antalya
Eline sağlık, yine bir kasabın arkasını toplamışsın ama beni detaydan çok araba cezbetti ne yalan söyleyeyim. Alet çok iyi:)