Stok konusunda yardım

alicankaradag

Konu Sahibi ✔
Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
Katılım
20 Kas 2019
Mesajlar
349
Beğeniler
608
Yaş
34
İl
İstanbul
#1
Herkese hayırlı akşamlar arkadaşlar,
Yazım biraz uzun soluklu olacak lakin aklım iyice karıştığı için burada tecrübeli hocalarımıza sormam gerektiğine kanaat getirdim. Ben de bu işe gönül verdim, benimle aynı heyecanı paylaşan onlarca forumdaşım olduğuna da eminim. Bu yüzden de defalarca bu sorular sorulmuş olsa dahi yanıtlamaktan zevk alacaklarına eminim :) yeni başlayan bir kardeşiniz olarak şuan için maksadım; farklı ürünler denemekten ziyade, her türden tek ürün alıp tüm uygulamalara alışmak. İlk etapta sipariş verdiğim ve ihtiyacım olan ürün türlerini belirtmek istiyorum. Aracım pasifik mavi olduğu için, parlaklığı had safhada gösterebileceğini düşünüyorum. Buna yönelik hareket etmeyi planlıyorum. Ama bir dezavantajım da şu, malesef yıkamaları benzinlikte yapıyorum. Şimdi gelelim elimdeki ürünlere ve ihtiyacım olan türlere:
-elimde 2x alta 2000 var, yorucu olsa da ön yıkamalarda bunu kullanacağım (sonraki etapta alta 7000 getirip, sibop takıp elektrikli pompa ile kullanacağım)
-kova için zymöl autowash alıyorum.
-ön yıkama için flowey b33 alacağım (sökme ya da wax yenileme zamanlarında kullanacağım), fakat düzenli kullanmalık ph nötr bir ürüne de ihtiyacım var (soru 1)
-kil olarak bilt hamber soft clay bar alıyorum.
-havlumuz liquid elements black hole xl
-elimizde her daim olması gerektiğini düşündüğüm, autobrite just the tonic alıyorum.
-apc olarak vp ya da kc green star alacağım, ikisi de iş görecektir zannımca. Ek olarak daha hassas yerlerde kullanmak adına pol star da temin edeceğim
-kc pw de elimde bulunduracağım. Alternatif olarak güzel iş çıkaran f/p ürünü var ise ona da talibim.
-camlara da meguiars glass ya da flowey s3 alacağım. Camlar için de kolay bulabileceğim, hav bırakmayan bir bez önerisine ihtiyacım var.
-bulunması için spritz de alıyorum.
-detay fırçalarımız da 5 li olarak gelecek @Tonyukuk07 :)
-jant ve davlumbazlarda kullanacağım, şuan tedarik edilebilen, fiyatı uçuk olmayan fırçalara ihtiyacım var (soru 2)
-davlumbaz, motor içi vs yerler için 3d orange deg. alıyorum.
-eldiven ihtiyacım var. Aliexpressten de bir paket oluşturabilirim. Oradan aldığınız memnun olduğunuz ürün tavsiyelerine de açığım (soru 3)
-m700 almak istiyorum, elinde olan var ise paylaşabilir miyiz ? Ya da alabileceğimiz bir yer var ise bu bilgi de yeterli olur (soru 4)
-tüm araçta güvenle kullanabileceğim, işini iyi yapan bir demir tozu temizleyici ihtiyacım var (soru 5)
-zurnanın son deliği glaze ve wax. Her ay wax yenilemek biraz gözümde büyüyor. Biraz dayanıklılığı iyi olan ve tatmin edecek parlaklık verecek bir ürün arıyorum, ve tabi altına da glaze. (soru 6)
-ve son olarak, elimde olması benim için kolaylık sağlayacak ek ürünler ve ek aksesuarlar var ise önerilere açığım (soru 7)


Buradan edineceğim bilgiler ile çok keyifli bir set edineceğime inanıyorum. Bu yüzden bilgileri tecrübeleri lütfen benimle de paylaşın :) şimdiden çok teşekkürler.
 
Son düzenleme:

Detail 35

Profesyonel Detaycı
Test Uzmanı
Üye
Katılım
14 Nis 2018
Mesajlar
1,479
Beğeniler
6,089
İl
İzmir
#2
Merhabalar öncelikle b33 ü seyreltip daha hafif olarak kullanabilirsiniz elinizdeki ön yıkama sıvısı gayet yeterli olur güvenli ya da wax sökücü olması tamamen konsantrasyon oranına bağlı.
Apc olarak greenstar kullanıyorum bu üründe safe ya da agresif olabiliyor iç mekanda 1/25-30 yeterli oluyor.
Jantların içleri için tchibo da dönem dönem jant fırçası satılıyor onu takip edin derim. Dış kollar için herangi bir detay fırçası işinizi görür ya da wheel woolies takımı satın alabilirsiniz. 3D flag tip brush olarak da alabilirsiniz uygun fiyatlı olur.
Motor temizleyici olarak susuz motor temizliği ürünleri var sık sil tarzında hem kir söküyor hem koruyucu bi finish bırakıyor mesela Divrotex ve Arexons markalarına bkablirsiniz.
Tüm araçta kullanılacak demirtozu olarak koch chemie RRR öneririm jantlarda fırçalamadan tüm balata tozunu akıtıyor. Boyada güvenle kullanılıyor FB nin aksine RRR demirtozu sökücü FB jant temizleyici olarak nitelendiriliyor.
Waxın altına glaze çekerseniz waxın ömrü bariz bir şekilde düşer o yüzden ben glaze tercih etmiyorum. Şu an kış aylarındayız tabi ki favori Fusso üzerine BSD.
 

Berkay

Master Detailing
Moderator
Katılım
21 Oca 2019
Mesajlar
3,185
Beğeniler
10,342
İl
İstanbul
#3
Yıkama eldiveni olarak autohdm yün eldiven tavsiye ederim, ufs yün de olabilir. Bir de aliexpressde gyeon benzetmesi eldiven var mavi olan, Lluculan marka olması lazım, bu bir tık daha agresif sert bir eldiven yalnız. Bir de unutmadan yine aliexpressden kapıların alt kısımları marşpiyeller için tek taraflı 3-5 dolarlık sentetik yün eldivenler var, çok işe yarıyor. Korumaya gelince dayanım ve parlaklık diyorsanız çok güzel seramikler var, illa wax diyorsanız chemical guys petes53 hem parlaklık hem dayanım olarak beklentinizi karşılayacaktır diye düşünüyorum. Tavsiyem glaze uygulamadan wax yapmanız, öteki türlü her ay wax yenilersiniz. Özellikle kış aylarında mantıklı olmayacağını düşünüyorum.
Waxın üzerine ara sıra pw atabilirsiniz kışın destekler

Cam bezine gelince 2 yıldır sürekli kullandığım bir bez var, 150 yıkama görmüştür hala canavar gibi. Markalı bir şey değil. Bakalım belki ondan biraz alıp forumda cam bezi arayışında olanların faydalanmasını sağlayabilirim.

Diğer konularda zaten bolca tavsiye gelir demir tozu aksesuar vs. Benden bu kadar :)

Düzenleme: ön yıkama için vp ansf öneririm uysaldır waxlarla arası çok iyidir. Kış aylarında 1:20 / yaz aylarında 1:30 kullanıyorum
 
Son düzenleme:

DetayDeposu

Tonyukuk07
Firma Yetkilisi
Üye
Katılım
19 Haz 2018
Mesajlar
1,377
Beğeniler
5,542
#4
Alta olayında uzun uzadıya araştırmalar yapıp ürün daha ilk çıktığından itibaren üzerine kafa yoran ve getiren birisi olarak bir şeyler söylemek isterim.

öncelikle aracınız Hatchback bir araç. O yüzden Alta sizi çok yormayacaktır. Tabiki dikkat edilmesi gerekenlere uyduğunuz taktirde. Nedir bu dikkat edilmesi gerekenler? 1) geniş açılı püskürtme için yeşil uç takmalısınız. 2) koyacağınız foam şampuan ne kadar çok olursa o kadar iyidir anlayışı maalesef sizi ancak yorar.. kendimize ölçek alın, ve 1.5 litre su için EN FAZLA 30ml şampuan ekleyin. Aksi halde fazla eklediğinizde köpüğün yoğunluğundan 4-5 pompada komple bitireceğiniz aracı 8-10 pompada ancak bitirirsiniz ve sadece kendinizi yorarsınız. Bazı arkadaşlar Hem Alta olsun Heö kwazar olsun 60-70ml ürün koyuyorlar ve sonra kendi işlerini zorlaştırıyorlar. Bunun üzerine bir gün @Detail 35 ile video çekip ayrıntılı bir anlatım gerçekleştirebiliriz. Ayrıca Alta 7000 almanıza gerek yok çünkü alta2000 için de çok güzel şarjlı pompalar var ve çok da verimliler.

Yıkama eldiveni konusunda geçenlerde bir markette gojo marka indirimde 25₺’ye görmüştüm ve yapası da Walsh mitt ile aynı idi. Kipa Koçtaş vs bakmanızı öneririm. Ya da zaman zaman hepsiburada gibi sitelerde 30-40₺’ye kuzu yünü eldivenler oluyor onlara da bakabilirsiniz.

Wax ve glaze olayı kişiye göre göreceli ve değişkendir. Kimisi tamamen glaze olayına karşı, kimisi kombine eder. Benim kişisel tercihim bahar ve yaz aylarında Glaze+carnauba wax kombinasyonu. Sonbahar ve kış aylarında ise uygulama çok sık yapma imkanları olmayacağı için seramik bazlı hibrid wax yönünde olur ki rahat 6-7 ay kışı atlatmalık iş görsün.

yazıda gözümden kaçtı mı bilmiyorum ama sizin sanırım küçük bez ihtiyacınız da var. Yani kapı araları, iç aksam, wax silme, jant, motor gibi alanlarda kullanabileceğiniz bezlerden bol almalısınız. Jant ve motor için şahsen çok da kaliteli ve pahalı bez kullanma taraftarı değilim. Onun yerine oradan kısarak kenarsız yumuşak ve GSM değeri yüksek iç mekan ve wax polisaj bezlerine bütçe yaratabilirsiniz.
 

Dragstar

Sensei
Moderator
Site Kurucusu
Katılım
27 Eki 2017
Mesajlar
5,154
Beğeniler
10,625
Yaş
46
İl
Denizli
#5
Ön yıkama için ph naturel flowey ev13 ilave edebilirsin. Wax olarak soft99 kiwami olabilir. Yıkamalardan sonra koruma üzerine destek amaçlı soft99 fukupika 6ay veya sonax bsd alabilirsin.


DENİZLİ
 

alicankaradag

Konu Sahibi ✔
Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
Katılım
20 Kas 2019
Mesajlar
349
Beğeniler
608
Yaş
34
İl
İstanbul
#6
@Detail 35, üstad biraz araştırdım, ek olarak ev13 almakta mantıklı geldi gözüme şuan. Diğer önerilerinizi de dikkate alacağım. aklımda bir süredir de kiwami var. Belki fusso 12 değil ama kiwami uygulayabilirim. Lakin o fiyatlara elinde alternatif olan arkadaşlar varsa da alacak ürün arayışım devam ediyor.@Berkay, teşekkürler hocam. Seramik uygulamaya ben nedense bir türlü ısınamadım. Wax daha çok hoşuma gitti. Kışı glaze olmadan geçiririz o vakit. Yazın da zaten uğraşmaya değer, bol bol glaze + carnauba uygulaması paylaşırız :) Söylediğiniz eldivenleri de biliyorum, onlardan güzel bir paket oluşturacağım. Cam bezleri için de beklemedeyiz :) @Tonyukuk07 üstad bu şampuan oran konusunda XaronFR a ait sanırım güzel bir anlatım vardı, orada da gördüm miktar arttıkça iş zorlaşıyor :) 7000 zaten var, tek sorun getirmek. O da işi kolaylaştırabilecek bir ürün aslında. Havlu olarak daha önce danışmıştım, şu üründen birkaç tane sipariş etmeyi düşünüyorum wax, iç temizlik vs kullanmak için :
https://www.kimyasaladamlar.com/urun/autobrite-bez-40x40-cm-1-adet
kalan ıvır zıvır yerler için de zaten bimden mf bezler yeterli olacaktır diye düşünüyorum.@Dragstar, ev13 güzel bir ürüne benziyor, onu da listeme ekliyorum üstad. kiwami benim de aklımda çok teşekkürler tavsiyeler için.

O zaman bu wax ve parlaklık konusunu yaz-kış olarak ayırıp ele alacağız. Kış için fusso 12 ya da kiwami işimi görecektir anladığım kadarıyla. bahardan sonra ise Allah ne verdiyse uygulayabiliriz :)
 

Noname

Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
Katılım
17 Nis 2019
Mesajlar
1,926
Beğeniler
6,081
#7
Herkese hayırlı akşamlar arkadaşlar,
Yazım biraz uzun soluklu olacak lakin aklım iyice karıştığı için burada tecrübeli hocalarımıza sormam gerektiğine kanaat getirdim. Ben de bu işe gönül verdim, benimle aynı heyecanı paylaşan onlarca forumdaşım olduğuna da eminim. Bu yüzden de defalarca bu sorular sorulmuş olsa dahi yanıtlamaktan zevk alacaklarına eminim :) yeni başlayan bir kardeşiniz olarak şuan için maksadım; farklı ürünler denemekten ziyade, her türden tek ürün alıp tüm uygulamalara alışmak. İlk etapta sipariş verdiğim ve ihtiyacım olan ürün türlerini belirtmek istiyorum. Aracım pasifik mavi olduğu için, parlaklığı had safhada gösterebileceğini düşünüyorum. Buna yönelik hareket etmeyi planlıyorum. Ama bir dezavantajım da şu, malesef yıkamaları benzinlikte yapıyorum. Şimdi gelelim elimdeki ürünlere ve ihtiyacım olan türlere:
-elimde 2x alta 2000 var, yorucu olsa da ön yıkamalarda bunu kullanacağım (sonraki etapta alta 7000 getirip, sibop takıp elektrikli pompa ile kullanacağım)
-kova için zymöl autowash alıyorum.
-ön yıkama için flowey b33 alacağım (sökme ya da wax yenileme zamanlarında kullanacağım), fakat düzenli kullanmalık ph nötr bir ürüne de ihtiyacım var (soru 1)
-kil olarak bilt hamber soft clay bar alıyorum.
-havlumuz liquid elements black hole xl
-elimizde her daim olması gerektiğini düşündüğüm, autobrite just the tonic alıyorum.
-apc olarak vp ya da kc green star alacağım, ikisi de iş görecektir zannımca. Ek olarak daha hassas yerlerde kullanmak adına pol star da temin edeceğim
-kc pw de elimde bulunduracağım. Alternatif olarak güzel iş çıkaran f/p ürünü var ise ona da talibim.
-camlara da meguiars glass ya da flowey s3 alacağım. Camlar için de kolay bulabileceğim, hav bırakmayan bir bez önerisine ihtiyacım var.
-bulunması için spritz de alıyorum.
-detay fırçalarımız da 5 li olarak gelecek @Tonyukuk07 :)
-jant ve davlumbazlarda kullanacağım, şuan tedarik edilebilen, fiyatı uçuk olmayan fırçalara ihtiyacım var (soru 2)
-davlumbaz, motor içi vs yerler için 3d orange deg. alıyorum.
-eldiven ihtiyacım var. Aliexpressten de bir paket oluşturabilirim. Oradan aldığınız memnun olduğunuz ürün tavsiyelerine de açığım (soru 3)
-m700 almak istiyorum, elinde olan var ise paylaşabilir miyiz ? Ya da alabileceğimiz bir yer var ise bu bilgi de yeterli olur (soru 4)
-tüm araçta güvenle kullanabileceğim, işini iyi yapan bir demir tozu temizleyici ihtiyacım var (soru 5)
-zurnanın son deliği glaze ve wax. Her ay wax yenilemek biraz gözümde büyüyor. Biraz dayanıklılığı iyi olan ve tatmin edecek parlaklık verecek bir ürün arıyorum, ve tabi altına da glaze. (soru 6)
-ve son olarak, elimde olması benim için kolaylık sağlayacak ek ürünler ve ek aksesuarlar var ise önerilere açığım (soru 7)


Buradan edineceğim bilgiler ile çok keyifli bir set edineceğime inanıyorum. Bu yüzden bilgileri tecrübeleri lütfen benimle de paylaşın :) şimdiden çok teşekkürler.

Merhaba,

Öncelikle de ve da bağlaçlarını ayrı yazan sayılı forumdaştan birisi olduğunuz için kendi adıma teşekkür ederim :)

Soru 1: Flowey EV13, VP ANSF, VP Foamula 1

"kc pw de elimde bulunduracağım. Alternatif olarak güzel iş çıkaran f/p ürünü var ise ona da talibim."

PW kadar F/P bir ürün var mıdır bilemiyorum. Ama Gyeon Wet Coat candır.

Soru 2: Jantlar için fırça yerine sadece jantta kullanacağınız bir eldiven öneririm. Davlumbaz için mother davlumbaz fırçası iyidir. İlla janta da fırça alacaksanız satış ilanlarında yine mothers jant fırçası vardı forumda.

Soru 3: Eldiven Gyeon Smoothie öneririm. Fiyat biraz pahalı diğerlerine göre, Aliexpress'te benzeri varmış, yıkama eldivenleri konusunda detayları var. Ama ufs kuzu postu eldiven de iyidir, sadece iyi bakmanız gerekli, ömrü kısa oluyor yoksa.

M700 1 litrelik bulursanız ben de alayım :) hep 5 litrelik var, hem pahalı, hem de bölünce şişesine bağlı olarak çok uçucu olduğu için ziyan olma olayı varmış.

FB iyidir, imkan varsa RRR. Polytop'un ürününü de çok beğenmişti üstadlar.

Tüm bu güzel ürünleri kullanmak için kimyasala dayanıklı bir kaç sprey şişe edinebilirsiniz.
 

alicankaradag

Konu Sahibi ✔
Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
Katılım
20 Kas 2019
Mesajlar
349
Beğeniler
608
Yaş
34
İl
İstanbul
#8
@omrslhmms, üstad ben biraz takıntılıyım o konuda :) vp ansf hoşuma gitti, fiyat olarak fena değil gördüğüm kadarı ile. O zaman aliexpress siparişi verirken farklı renklerde 2-3 tane fazladan eldiven alayım. Birini jantlara birini marşpiyellere kapı altlarına kullanırım. Fırça da dediğiniz gibi davlumbazlarda kullanmalık bir adet edinmem kafi olur bu durumda. Gördüğüm an beğendiğim bir eldiven oldu gyeon smoothie ama fiyatı biraz yüksek :) dönüp dolaşıp onu alacağım gibi duruyor. Bazı ürünlerde kaliteden sapmamak gerektiğini öğrendim. Kurulama bezimiz, yıkama eldivenimiz ne kadar kaliteli olursa çizikler o kadar minimize olur. Peki hocam m600 alsam hemen hemen aynı işi görmez mi ? RRR almak isterim ama şuan bölünmüş satan pek göremedim. Talep olursa ben alıp bölebilirim büyük bidon. Şişeleri zaten kafamda belirledim. Biraz maliyetli oluyor ama almışken 3d, kwazar, flowey şişeler alacağım. Bazı ürünleri de direkt kendi şişesi ile (mesela 3d orange deg.) alıp, sonrasında da bölünmüş ile kullanmaya devam edeceğim.
 

Noname

Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
Katılım
17 Nis 2019
Mesajlar
1,926
Beğeniler
6,081
#9
@omrslhmms, üstad ben biraz takıntılıyım o konuda :) vp ansf hoşuma gitti, fiyat olarak fena değil gördüğüm kadarı ile. O zaman aliexpress siparişi verirken farklı renklerde 2-3 tane fazladan eldiven alayım. Birini jantlara birini marşpiyellere kapı altlarına kullanırım. Fırça da dediğiniz gibi davlumbazlarda kullanmalık bir adet edinmem kafi olur bu durumda. Gördüğüm an beğendiğim bir eldiven oldu gyeon smoothie ama fiyatı biraz yüksek :) dönüp dolaşıp onu alacağım gibi duruyor. Bazı ürünlerde kaliteden sapmamak gerektiğini öğrendim. Kurulama bezimiz, yıkama eldivenimiz ne kadar kaliteli olursa çizikler o kadar minimize olur. Peki hocam m600 alsam hemen hemen aynı işi görmez mi ? RRR almak isterim ama şuan bölünmüş satan pek göremedim. Talep olursa ben alıp bölebilirim büyük bidon. Şişeleri zaten kafamda belirledim. Biraz maliyetli oluyor ama almışken 3d, kwazar, flowey şişeler alacağım. Bazı ürünleri de direkt kendi şişesi ile (mesela 3d orange deg.) alıp, sonrasında da bölünmüş ile kullanmaya devam edeceğim.
Ben m600 de m700 de kullanmadım. ikisi arasındaki fark m700'ün her yerde kullanılabilmesi (plastik aksamlar dahil). Bu nedenle ben dikkatli kullanırım derseniz m600 de aynı işi yapıyormuş.

Smoothie malesef Türkiye'de o tipte satılan iki eldivenden birisi. Bizde alternatif çok yok. Ama iyi bakarsanız ne zaman aldığınızı unutursunuz. Bu nedenle de fiyatı imkanınız varsa çok da önemli değil. Sonuçta bir kere alınıyor bu tarz ürünler. Çizme konusunda en pahalısı daha az çizer yanlış bir algı olabilir. Sonuçta çift kova ve grit guard kullanmazsanız her eldiven çizer. Aynı şartlarda kullanılacaksa ufs de çizmez, benim şahsi görüşüm en güvenlisi kaliteli bir chenille eldiven, makarna tipi diye geçiyor sanıyorum. Çünkü gyeon tip eldivenler evet kiri güzel hapsediyor, yüzeye çıkarmıyor ama işte kir içinde kalabiliyor. Makarna tiplerde en azından durulama kovanızdan çıkarken kir durumunu görebiliyorsunuz, yıkarken hapsediyor, durularken kirini rahat salabiliyor. Bu tabi kendi kullanımım ile ilgili, bir başkası böyle düşünmeyebilir.
 

Noname

Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
Katılım
17 Nis 2019
Mesajlar
1,926
Beğeniler
6,081
#10
Alta olayında uzun uzadıya araştırmalar yapıp ürün daha ilk çıktığından itibaren üzerine kafa yoran ve getiren birisi olarak bir şeyler söylemek isterim.

öncelikle aracınız Hatchback bir araç. O yüzden Alta sizi çok yormayacaktır. Tabiki dikkat edilmesi gerekenlere uyduğunuz taktirde. Nedir bu dikkat edilmesi gerekenler? 1) geniş açılı püskürtme için yeşil uç takmalısınız. 2) koyacağınız foam şampuan ne kadar çok olursa o kadar iyidir anlayışı maalesef sizi ancak yorar.. kendimize ölçek alın, ve 1.5 litre su için EN FAZLA 30ml şampuan ekleyin. Aksi halde fazla eklediğinizde köpüğün yoğunluğundan 4-5 pompada komple bitireceğiniz aracı 8-10 pompada ancak bitirirsiniz ve sadece kendinizi yorarsınız. Bazı arkadaşlar Hem Alta olsun Heö kwazar olsun 60-70ml ürün koyuyorlar ve sonra kendi işlerini zorlaştırıyorlar. Bunun üzerine bir gün @Detail 35 ile video çekip ayrıntılı bir anlatım gerçekleştirebiliriz. Ayrıca Alta 7000 almanıza gerek yok çünkü alta2000 için de çok güzel şarjlı pompalar var ve çok da verimliler.

Yıkama eldiveni konusunda geçenlerde bir markette gojo marka indirimde 25₺’ye görmüştüm ve yapası da Walsh mitt ile aynı idi. Kipa Koçtaş vs bakmanızı öneririm. Ya da zaman zaman hepsiburada gibi sitelerde 30-40₺’ye kuzu yünü eldivenler oluyor onlara da bakabilirsiniz.

Wax ve glaze olayı kişiye göre göreceli ve değişkendir. Kimisi tamamen glaze olayına karşı, kimisi kombine eder. Benim kişisel tercihim bahar ve yaz aylarında Glaze+carnauba wax kombinasyonu. Sonbahar ve kış aylarında ise uygulama çok sık yapma imkanları olmayacağı için seramik bazlı hibrid wax yönünde olur ki rahat 6-7 ay kışı atlatmalık iş görsün.

yazıda gözümden kaçtı mı bilmiyorum ama sizin sanırım küçük bez ihtiyacınız da var. Yani kapı araları, iç aksam, wax silme, jant, motor gibi alanlarda kullanabileceğiniz bezlerden bol almalısınız. Jant ve motor için şahsen çok da kaliteli ve pahalı bez kullanma taraftarı değilim. Onun yerine oradan kısarak kenarsız yumuşak ve GSM değeri yüksek iç mekan ve wax polisaj bezlerine bütçe yaratabilirsiniz.

Çok doğru ben kendimi çok yordum siz de yormayın :) Hatta XaronFR'ın çok güzel bir test videosu var, söylediklerinin %90'ını anlamasam da önerdikleri oranlar şöyle;

Shiny garage snow foam kullanıyor. Belki izlemek isteyen olur diye Link .

1576227354467.png
 

DetayDeposu

Tonyukuk07
Firma Yetkilisi
Üye
Katılım
19 Haz 2018
Mesajlar
1,377
Beğeniler
5,542
#11
Çok doğru ben kendimi çok yordum siz de yormayın :) Hatta XaronFR'ın çok güzel bir test videosu var, söylediklerinin %90'ını anlamasam da önerdikleri oranlar şöyle;

Shiny garage snow foam kullanıyor. Belki izlemek isteyen olur diye Link .

Ekli dosyayı görüntüle 17372
Kwazar ve Alta gibi foamer pompalarına 50-100ml ürün koyan arkadaşlarımız var. Kendim Shiny Garage ile kullanıyorum 30ml. 1500ml su için. O da en fazla değer. Sezon açılışına elimdeki Alta yı modifiye edip şarjlı pompa ile sıfır zahmet bir ürüne dönüştüreceğim. Onun için de detaylı bir başlık açarım. :)
14448C05-1A48-4AC0-89DC-76884087DCED.jpeg
 

Noname

Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
Katılım
17 Nis 2019
Mesajlar
1,926
Beğeniler
6,081
#12
Kwazar ve Alta gibi foamer pompalarına 50-100ml ürün koyan arkadaşlarımız var. Kendim Shiny Garage ile kullanıyorum 30ml. 1500ml su için. O da en fazla değer. Sezon açılışına elimdeki Alta yı modifiye edip şarjlı pompa ile sıfır zahmet bir ürüne dönüştüreceğim. Onun için de detaylı bir başlık açarım. :)
Ekli dosyayı görüntüle 17378

Ya şunların modifye videolarını çok izledim ama kimse şu pompaları bağlamamıştı sizin gibi, herkes elinde tutuyor. Ben de düşünüyorum yapmayı ve böyle sabitlemeyi, planlarım arasında.

Bu sizin yapacağınız model mi yoksa sizinki mi?

Bir de akkupumpe aldınız mı? Alacak mısınız? Amazon'da çok var ama bir türlü hangisini alacağıma karar veremedim. Aliexpresstekilerle aynı fiyata geliyor neredeyse...
 

Muratcan

Usta Detaycı
Üye
Katılım
13 Kas 2018
Mesajlar
689
Beğeniler
1,918
Yaş
29
İl
Antalya
#13
Kwazar ve Alta gibi foamer pompalarına 50-100ml ürün koyan arkadaşlarımız var. Kendim Shiny Garage ile kullanıyorum 30ml. 1500ml su için. O da en fazla değer. Sezon açılışına elimdeki Alta yı modifiye edip şarjlı pompa ile sıfır zahmet bir ürüne dönüştüreceğim. Onun için de detaylı bir başlık açarım. :)
Ekli dosyayı görüntüle 17378
Eğer öyle birşey yaparsanız Antalyaya geldiğinizde bana da yapalım lütfen :)
 

DetayDeposu

Tonyukuk07
Firma Yetkilisi
Üye
Katılım
19 Haz 2018
Mesajlar
1,377
Beğeniler
5,542
#14
Ya şunların modifye videolarını çok izledim ama kimse şu pompaları bağlamamıştı sizin gibi, herkes elinde tutuyor. Ben de düşünüyorum yapmayı ve böyle sabitlemeyi, planlarım arasında.

Bu sizin yapacağınız model mi yoksa sizinki mi?

Bir de akkupumpe aldınız mı? Alacak mısınız? Amazon'da çok var ama bir türlü hangisini alacağıma karar veremedim. Aliexpresstekilerle aynı fiyata geliyor neredeyse...
Bunu bizim Alman grubundaki arkadaşlar modifiye etti. Evet gözünüzden kaçmamış videolarda elle tutuluyor ama pompa üreticisi artık sabitleme aparatlarını da çıkardı yanılmıyorsam 6-7€ civarıydı. Ben şahsen Alta’dan memnunum arabanız Vito gibi büyük panelvan araçlar değilse sedan ve hatchback araçlara Alta şarjlı hali fazlasıyla yeter komple körüklemek için. Ben elle yapıyorum 5 pompalamada aracı dönüyorum 6. Pompada jant ve Davlumbazlara.
Eğer öyle birşey yaparsanız Antalyaya geldiğinizde bana da yapalım lütfen :)
Yaparız murat hocam. Bavulumun dolu olmayacağı bir seferde isteyenlere alırız
 

Noname

Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
Katılım
17 Nis 2019
Mesajlar
1,926
Beğeniler
6,081
#15
Bunu bizim Alman grubundaki arkadaşlar modifiye etti. Evet gözünüzden kaçmamış videolarda elle tutuluyor ama pompa üreticisi artık sabitleme aparatlarını da çıkardı yanılmıyorsam 6-7€ civarıydı. Ben şahsen Alta’dan memnunum arabanız Vito gibi büyük panelvan araçlar değilse sedan ve hatchback araçlara Alta şarjlı hali fazlasıyla yeter komple körüklemek için. Ben elle yapıyorum 5 pompalamada aracı dönüyorum 6. Pompada jant ve Davlumbazlara.

Yaparız murat hocam. Bavulumun dolu olmayacağı bir seferde isteyenlere alırız

Bu pompalardan aldığınızda paylaşmanızı rica ederim (Stokları Serelim'de), eminim ince eleyip sık dokuyup öyle karar verirsiniz :)