Konu için teşekkürler.
Çalışan motoru temiz motora tercih edenlerdenim.
Belkide temizlerken bozulmuş makinelerle çok uğraştığımdan biraz temkinli yaklaşıyorum diyeyim.
Elektrikli ekipmanlarda uluslararası standartlarla belirlenmiş IP koruma sınıfları mevcut. Ip koruma sınıfı yükseldikçe suya hatta basınçlı suya karşı dayanıklılık artar. Yani çalışırken suya maruz kalan bir sistem basınçlı su altında zarar görmez diyemeyiz. Hatta bir ekipman yüksek IP koruma sınıfına sahip olsa dahi zaman ve çevre etkisiyle bu özelliğini yitirebilir.
Bu bilgileri motor bilgisiyle harmanlamak lazım. Bilmediğim bir alan olduğu için motor yıkanmaz diyemem. Ama basınçlı su tutmam için birinin beni ikna etmesi lazım oda pek mümkün değil.
IP Nedir ? | | Tormin
Çalışan motoru temiz motora tercih edenlerdenim.
Belkide temizlerken bozulmuş makinelerle çok uğraştığımdan biraz temkinli yaklaşıyorum diyeyim.Elektrikli ekipmanlarda uluslararası standartlarla belirlenmiş IP koruma sınıfları mevcut. Ip koruma sınıfı yükseldikçe suya hatta basınçlı suya karşı dayanıklılık artar. Yani çalışırken suya maruz kalan bir sistem basınçlı su altında zarar görmez diyemeyiz. Hatta bir ekipman yüksek IP koruma sınıfına sahip olsa dahi zaman ve çevre etkisiyle bu özelliğini yitirebilir.
Bu bilgileri motor bilgisiyle harmanlamak lazım. Bilmediğim bir alan olduğu için motor yıkanmaz diyemem. Ama basınçlı su tutmam için birinin beni ikna etmesi lazım oda pek mümkün değil.

IP Nedir ? | | Tormin