The Grand Tour 2. Sezon Başladı.

umrdmr

Konu Sahibi ✔
Usta Detaycı
Üye
İl
Ankara

Herkese merhabalar.​

Otomobil severlerin merakla beklediği The Grand Tour'un 2. sezonun 1. bölümü 8 Aralık tarihinde yayınlandı.

Yapımcılar ikinci sezonun çekimlerine başlamadan önce, izleyicilerin ilk sezon hakkında yaptıkları yorumları dikkatle dinleyip ciddiye almışlar gibi görünüyor. Hemen hemen izleyicilerin hiç birinin haz etmediği "celebrity brain crash" bölümü çıkarılmış. Aynı şekilde ben dahil, yine izleyiceleri ekserisinin hem repliklerinden hoşlanmadığı hem de  pilotajına güvenmediği "the american" da show'dan çıkarılmış. Yeni pilotun kim olduğu ise halen resmiyet kazanmış değil. Celebrity brain crash yerine ise, eski usul programa ünlü çağırmaya başlanmış. Yeni ismi ise celebrity face off. İki farklı ünlü programa çağırılıyor ve pistte Jaguar F-Type ile en iyi süreyi yapmaları bekleniyor. Sonrada süreler birbiriyle karşılaştırılıyor ve genel listeye ekleniyor. Ünlülerin yarışabileceği yeni bir pistte ayrıca show'a eklenen yeni güzelliklerden. Burda ünlülere F-type gibi spor bir otomobil vermek de yine alışılmışın çok dışında. İlk bölümde konuk olarak Ricky Wilson ve Davis Hasselhoff vardı. 

İlk sezon beni rahatsız eden başka bir unsurda 3'lünün arasındaki konuşmaların senaryo olduğunun çok fazla hissedilmesiydi. Top Gear'ın o doğallığı yoktu. İkinci sezonda bu konuda da yapımcılar biraz adım atmış gibi. Konuşmalar ilk sezona göre kesinlikle daha kaliteli, fakat yine de eski Top Gear tadı halen yok. Tabi çok umutsuz olmayalım yapımcılar bu şekilde devam ederlerse 4. sezon gibi tam tadını bulur gibi program. Zaten ilk bölümünden beri izleyenler bilirler Top Gear'ın da ilk 3 sezonu öyle çok kaliteli değildi. Zamanla kalitesi arttı.
Bu arada 2. sezon 1. bölüm ile ilgili bir başka izlenimim de ses montajının inanılmaz kaliteli olmasıydı. Özellikle Lambo'nun V12 gürlemesini kristal netliğinde duyabiliyorsunuz. Belliki Amazon cidden emek ve para harcıyor bu görüntü ve ses montajı işine. 

The Grand Tour

2015 yılında Top Gear sunucularından  Jeremy Clarkson'ın programın yapımcılarından Oisin Tymon'un yüzüne yumruk attığı habeleri basında yer almıştı. Yaptığı ırkçı ve seksist şakalardan ötürü yapımcılar tarafından zaten sürekli olarak uyarılan Jeremy Clarkson'un yaptığı bu hareket , bardağı taşıran son damla olmuş ve yapımcılar kendisinin sözleşmesini yenilemeyeceğini duyurmuştu. ​

Bunun üzerine programın diğer iki sunucusu ve Jeremy'in yakın arkadaşları Richard Hammond ve James May'de programdan ayrıldığını duyurmuşlardı. Bunun üzerine yapımcılar Top Gear gibi büyük bir prodüksiyonun sonlanmayacağını, fakat yeni bir ekip ile yola devam edeceğini duyurdu.​

Sonrasında üçlümüzeyse Amazon'dan teklif gelmişti. Yapılacak yeni program sadece Amazon Prime üzerinden yayınlancaktı. Hiç bir Tv kanalında yayınlanmayacak olması, programın sıkı takipçilerini fazlasıyla heyecanlandırmıştı. Çünkü hiç bir kısıtlama olmadan Jeremy Clarkson'ın yayında neler söyleyeceği neler yapabileceği herkes için merak konusuydu. Bilmeyenler için belirteyim bu adamın programda mayınla canlı bir ineği patlamışlığı var kazayla olsa da. ​

Amazon, sonrasında gecikmeden hemen çekimlere başladı. Programın isminin The Grand Tour olmasına karar verildi. Kasım 2016 da ilk bölümü yayınlanan show hayranları tarafından Top Gear kadar olmasa da çok beğenildi. ​

Atılan yumruğun sebebi tam olarak bilinmese de hayranlar her zaman için Top Gear yapımcılarını suçladılar. Olayın neticesinde ise hayranların izleyebileceği artık iki tane araba programı olmuştu. Top Gear ve The Grand Tour.​

Peki  Top Gear'a ne oldu? Onu da başka bir yazı da yazayım artık.  ​
 ​

Moderatör tarafında düzenlendi:

Galapagos

Çaylak Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Ben bu ara film izlemekten sıkıldım.İzlenecek pek dizide yokken bu belgesele başlayayım bari.Belgesel diyorum ama :)