Merhaba Sevgili Detail Forum ailesinin güzide üyeleri ,bir geleneğimiz olan röportajlarımızdan 2021 senesinin 2. röportajını @Tonyukuk07 Atalay SİNAN arkadaşımızla yaptık. Teklifimizi kabul ettiği için ve çok içten cevaplarına teşekkürlerimizi sunuyoruz.
Şimdiden herkese keyifli okumalar dileriz
Çaylar, kahveler hazırsa sohbetimize başlayalım
Tonyukuk nasıl biridir kendinizden bahseder misiniz?
- Öncelikle bana bu röportajı layık gördüğünüz için çok teşekkür ederim. Ben Aslen Mersin’liyim. Lise eğitimimi Antalya’da Anadolu teknik Otomotiv Elektromekanik branşı üzerine tamamladım. Ardından üniversitede Otomotiv Mühendisliği maceramdan sonra makine mühendisliği üzerine kendimi geliştirmek için Almanya’ya iş-eğitim maksatlı gittim. Şu an Almanya-Türkiye arasında gidip gelen bir hayatım var.
Detay serüveniniz ne zaman ve nasıl başladı?
- Çok klasik bir cevap olacak ama, çocukken abilerimle kapının önünde Nar çiçeği kırmızısı bir Ford Taunus aracımızı yıkardık. Orada eskimiş Tişört, yırtık atlet ve bulaşık sabunuyla arabayı “detaylı” çizerdik.
o zaman içimize düştü bu detay hastalığı tohumları.
Detaycılık ruhu başlamadan önce aracınızı nasil temizliyordunuz?
- Çocukluğumdan beri yaşadığım bölgede insanların geneli petrollerde araçlarını kendileri temizlerdi. Ama bizim köy evi müsait olunca ve diğer abilerimde de bu araç temizliği imkanlar dahilinde hobi olunca genelde kendimi bildim bileli arabayı kendimiz temizler/yıkardık.
İlk detay ürünleriniz nelerdi?
- İlk detay ürünüm Almanya’dan hediye gelen sonax hızlı cilaydı. Arabayı yıkar uygulardık, sonra köyden toprak yola girince araba gene toz mıknatısı gibi toz çekerdi.
Her detaycının hayatında bir kere de olsa kullanmalı dediğiniz ürünler var mı? Varsa hangi ürünler?
- Kesinlikle Chemical Guys Glossworkz glaze ve Zymöl Glasür kombinasyonudur. @onurçiko 2 sene önce benim arabama polisaj yaptıktan sonra bu iki ürünü uyguladı, resmen nutkum tutuldu. Er ya da geç bu iki ürün stoklarımda kesinlikle yerini alacak. Bu güzel ürünleri bana tanıma ve deneyimleme fırsatı sunduğu için Onur kankama buradan tekrar teşekkür ediyorum.
Ürün denemek ve yeni ürünleri keşfetmek size neler hissettirir?
- Genel olarak ürün denemelerinden büyük keyif alan birisiyim. Ancak her seferinde denediğim ürünlerden büyük beklentiye giriyorum, arada performansı üzenler çıkınca bir tuhaf oluyorum. Sanırım beklenti kaynaklı bir durum.
Hayatta yapmaktan en çok mutlu olduğunuz şeyler nelerdir ?
- Yemek yapmaktan(et yemekleri, steak, mangal ve türevleri) büyük keyif alıyorum. Onun dışında çeşitli sokak hayvanlarına yardım guruplarına destek olmak ve Türk tarihinin derinliklerine inmek diyebilirim.
Gelecekte kesinlikle şunu yapmak istiyorum dediğiniz bir durum var mı?
- Güzel bir Ege kasabasında Sağlıklı huzurlu ve detaycı yaşamak en büyük arzum.
Detaycılıkta en zorlandığınız anlar?
- Bir yaz sıcağında uyguladığım Sonax Carnauba Wax’ı o sıcakta boya yüzeyinden silmek için saatlerce uğraştığım anı hiç unutmayacağım.
Detay hayatinizdan unutamadığınız/kızdığınız bir anınızı anlatır misiniz?
- Tadımız kaçmasın Hurşit
Yaptığınız en büyük çılgınlık?
- Biraz yüksek korkusuna rağmen yamaç paraşütü deneyimi yaşamak.
3lü sorular
3 kelimeyle siz?
- Ailem, keyifçiliğim, yenilikçilik
3 kelimeyle sevmedikleriniz ?
- Liyakatsizlik,saplantı, pintilik
3 kelimeyle detay serüveniniz?
- Freni patlamış Kamyon
Neden detay?
- Keyif alıyorum, stres atıyorum. Detay yaparken yaptığım uygulamaya odaklandığım için günlük hayattın koşturmacalarını unutuyorum bu da mutlu ediyor
Okuduğunuz için teşekkürler,bir başka sohbetimizde görüşmek üzere
Şimdiden herkese keyifli okumalar dileriz
Çaylar, kahveler hazırsa sohbetimize başlayalım
Tonyukuk nasıl biridir kendinizden bahseder misiniz?
- Öncelikle bana bu röportajı layık gördüğünüz için çok teşekkür ederim. Ben Aslen Mersin’liyim. Lise eğitimimi Antalya’da Anadolu teknik Otomotiv Elektromekanik branşı üzerine tamamladım. Ardından üniversitede Otomotiv Mühendisliği maceramdan sonra makine mühendisliği üzerine kendimi geliştirmek için Almanya’ya iş-eğitim maksatlı gittim. Şu an Almanya-Türkiye arasında gidip gelen bir hayatım var.
Detay serüveniniz ne zaman ve nasıl başladı?
- Çok klasik bir cevap olacak ama, çocukken abilerimle kapının önünde Nar çiçeği kırmızısı bir Ford Taunus aracımızı yıkardık. Orada eskimiş Tişört, yırtık atlet ve bulaşık sabunuyla arabayı “detaylı” çizerdik.
Detaycılık ruhu başlamadan önce aracınızı nasil temizliyordunuz?
- Çocukluğumdan beri yaşadığım bölgede insanların geneli petrollerde araçlarını kendileri temizlerdi. Ama bizim köy evi müsait olunca ve diğer abilerimde de bu araç temizliği imkanlar dahilinde hobi olunca genelde kendimi bildim bileli arabayı kendimiz temizler/yıkardık.
İlk detay ürünleriniz nelerdi?
- İlk detay ürünüm Almanya’dan hediye gelen sonax hızlı cilaydı. Arabayı yıkar uygulardık, sonra köyden toprak yola girince araba gene toz mıknatısı gibi toz çekerdi.
Her detaycının hayatında bir kere de olsa kullanmalı dediğiniz ürünler var mı? Varsa hangi ürünler?
- Kesinlikle Chemical Guys Glossworkz glaze ve Zymöl Glasür kombinasyonudur. @onurçiko 2 sene önce benim arabama polisaj yaptıktan sonra bu iki ürünü uyguladı, resmen nutkum tutuldu. Er ya da geç bu iki ürün stoklarımda kesinlikle yerini alacak. Bu güzel ürünleri bana tanıma ve deneyimleme fırsatı sunduğu için Onur kankama buradan tekrar teşekkür ediyorum.
Ürün denemek ve yeni ürünleri keşfetmek size neler hissettirir?
- Genel olarak ürün denemelerinden büyük keyif alan birisiyim. Ancak her seferinde denediğim ürünlerden büyük beklentiye giriyorum, arada performansı üzenler çıkınca bir tuhaf oluyorum. Sanırım beklenti kaynaklı bir durum.
Hayatta yapmaktan en çok mutlu olduğunuz şeyler nelerdir ?
- Yemek yapmaktan(et yemekleri, steak, mangal ve türevleri) büyük keyif alıyorum. Onun dışında çeşitli sokak hayvanlarına yardım guruplarına destek olmak ve Türk tarihinin derinliklerine inmek diyebilirim.
Gelecekte kesinlikle şunu yapmak istiyorum dediğiniz bir durum var mı?
- Güzel bir Ege kasabasında Sağlıklı huzurlu ve detaycı yaşamak en büyük arzum.
Detaycılıkta en zorlandığınız anlar?
- Bir yaz sıcağında uyguladığım Sonax Carnauba Wax’ı o sıcakta boya yüzeyinden silmek için saatlerce uğraştığım anı hiç unutmayacağım.
Detay hayatinizdan unutamadığınız/kızdığınız bir anınızı anlatır misiniz?
- Tadımız kaçmasın Hurşit
Yaptığınız en büyük çılgınlık?
- Biraz yüksek korkusuna rağmen yamaç paraşütü deneyimi yaşamak.
3lü sorular
3 kelimeyle siz?
- Ailem, keyifçiliğim, yenilikçilik
3 kelimeyle sevmedikleriniz ?
- Liyakatsizlik,saplantı, pintilik
3 kelimeyle detay serüveniniz?
- Freni patlamış Kamyon
Neden detay?
- Keyif alıyorum, stres atıyorum. Detay yaparken yaptığım uygulamaya odaklandığım için günlük hayattın koşturmacalarını unutuyorum bu da mutlu ediyor
Okuduğunuz için teşekkürler,bir başka sohbetimizde görüşmek üzere