@Tonyukuk07 ile Röportaj 20.01.2021

Mentalfeed

Konu Sahibi ✔
Profesyonel Detaycı
Moderator
Emektar Detaycı
İl
Kayseri
Merhaba Sevgili Detail Forum ailesinin güzide üyeleri ,bir geleneğimiz olan röportajlarımızdan 2021 senesinin 2. röportajını @Tonyukuk07 Atalay SİNAN arkadaşımızla yaptık. Teklifimizi kabul ettiği için ve çok içten cevaplarına teşekkürlerimizi sunuyoruz.

Şimdiden herkese keyifli okumalar dileriz:partix:

Çaylar, kahveler hazırsa sohbetimize başlayalım :arkadass:

Tonyukuk nasıl biridir kendinizden bahseder misiniz?

- Öncelikle bana bu röportajı layık gördüğünüz için çok teşekkür ederim. Ben Aslen Mersin’liyim. Lise eğitimimi Antalya’da Anadolu teknik Otomotiv Elektromekanik branşı üzerine tamamladım. Ardından üniversitede Otomotiv Mühendisliği maceramdan sonra makine mühendisliği üzerine kendimi geliştirmek için Almanya’ya iş-eğitim maksatlı gittim. Şu an Almanya-Türkiye arasında gidip gelen bir hayatım var.

Detay serüveniniz ne zaman ve nasıl başladı?

- Çok klasik bir cevap olacak ama, çocukken abilerimle kapının önünde Nar çiçeği kırmızısı bir Ford Taunus aracımızı yıkardık. Orada eskimiş Tişört, yırtık atlet ve bulaşık sabunuyla arabayı “detaylı” çizerdik. :) o zaman içimize düştü bu detay hastalığı tohumları.

Detaycılık ruhu başlamadan önce aracınızı nasil temizliyordunuz?

- Çocukluğumdan beri yaşadığım bölgede insanların geneli petrollerde araçlarını kendileri temizlerdi. Ama bizim köy evi müsait olunca ve diğer abilerimde de bu araç temizliği imkanlar dahilinde hobi olunca genelde kendimi bildim bileli arabayı kendimiz temizler/yıkardık.

İlk detay ürünleriniz nelerdi?

- İlk detay ürünüm Almanya’dan hediye gelen sonax hızlı cilaydı. Arabayı yıkar uygulardık, sonra köyden toprak yola girince araba gene toz mıknatısı gibi toz çekerdi. :D

Her detaycının hayatında bir kere de olsa kullanmalı dediğiniz ürünler var mı? Varsa hangi ürünler?

- Kesinlikle Chemical Guys Glossworkz glaze ve Zymöl Glasür kombinasyonudur. @onurçiko 2 sene önce benim arabama polisaj yaptıktan sonra bu iki ürünü uyguladı, resmen nutkum tutuldu. Er ya da geç bu iki ürün stoklarımda kesinlikle yerini alacak. Bu güzel ürünleri bana tanıma ve deneyimleme fırsatı sunduğu için Onur kankama buradan tekrar teşekkür ediyorum. :)

Ürün denemek ve yeni ürünleri keşfetmek size neler hissettirir?

- Genel olarak ürün denemelerinden büyük keyif alan birisiyim. Ancak her seferinde denediğim ürünlerden büyük beklentiye giriyorum, arada performansı üzenler çıkınca bir tuhaf oluyorum. Sanırım beklenti kaynaklı bir durum.

Hayatta yapmaktan en çok mutlu olduğunuz şeyler nelerdir ?

- Yemek yapmaktan(et yemekleri, steak, mangal ve türevleri) büyük keyif alıyorum. Onun dışında çeşitli sokak hayvanlarına yardım guruplarına destek olmak ve Türk tarihinin derinliklerine inmek diyebilirim.

Gelecekte kesinlikle şunu yapmak istiyorum dediğiniz bir durum var mı?

- Güzel bir Ege kasabasında Sağlıklı huzurlu ve detaycı yaşamak en büyük arzum. :)

Detaycılıkta en zorlandığınız anlar?

- Bir yaz sıcağında uyguladığım Sonax Carnauba Wax’ı o sıcakta boya yüzeyinden silmek için saatlerce uğraştığım anı hiç unutmayacağım. :)

Detay hayatinizdan unutamadığınız/kızdığınız bir anınızı anlatır misiniz?

- Tadımız kaçmasın Hurşit :)

Yaptığınız en büyük çılgınlık?

- Biraz yüksek korkusuna rağmen yamaç paraşütü deneyimi yaşamak. :D

3lü sorular

3 kelimeyle siz?

- Ailem, keyifçiliğim, yenilikçilik

3 kelimeyle sevmedikleriniz ?

- Liyakatsizlik,saplantı, pintilik

3 kelimeyle detay serüveniniz?

- Freni patlamış Kamyon :)

Neden detay?

- Keyif alıyorum, stres atıyorum. Detay yaparken yaptığım uygulamaya odaklandığım için günlük hayattın koşturmacalarını unutuyorum bu da mutlu ediyor :)

Okuduğunuz için teşekkürler,bir başka sohbetimizde görüşmek üzere:tesekkurr:

Ozdemirli

Usta Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Güzel bir röportaj, teşekkürler.
Bundan sonraki röportajlarda şu soru da sorulabilir mi, bu işe heves eden arkadaşlarla tecrübe paylaşımı için?

S: Detay işi esnasında mutlaka yapılması gereken ve yapılmaması gereken birer konu söyler misiniz?

Dragstar

Sensei
Moderator
Site Kurucusu
İl
Denizli
Güzel röportaj olmuş keyifle okudum yemek konusunda aynı kafayız özelden görüşelim

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

onurçiko

Master
Moderator
Site Kurucusu
İl
antalya
Çok güzel bir röportaj olmuş. Keyifle okudum. Ayrıca hakkımdaki yorumlarına ayrıca teşekkür ederim. Daha güzel kombinasyonlar yaparız inşallah.

DetayDeposu

Tonyukuk07
Firma Yetkilisi
Üye
bana bu röportaj fırsatını veren, emeği geçen herkese teşekkür ederim. Türkiye’nin en aktif, en kaliteli ve detay hobisine yön veren forumunda olmaktan çok büyük mutluluk duyuyorum. :)

Güzel röportaj olmuş keyifle okudum yemek konusunda aynı kafayız özelden görüşelim

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Mesaj yerine ulaştı Süleyman abi Denizli’den geçerken Etler benden :D

Bu yazıdan ne anlıyoruz? Bir gün bir buluşma olur ise mangalın başında kimin duracağı artık belli oldu :taraa:
daha dur, sana kokoreç ve midye sözüm var onları ödemeden yenilerine söz vermeyelim Celal hocam. :D

Çok güzel bir röportaj olmuş. Keyifle okudum. Ayrıca hakkımdaki yorumlarına ayrıca teşekkür ederim. Daha güzel kombinasyonlar yaparız inşallah.
kişisel olarak tanıyorum diye söylemiyorum, forumda detay ve polisaj konusunda herkesin senle uygulama yapması müthiş deneyimler ve tecrübeler kazandırır. Parayla yurt dışı detay kurslarında dahi öğrenemeyecekleri şeyleri senden öğrenirler.
şahsen araç yıkama, detay ve polisaja hazırlama adımlarını senin kadar ciddiyetle ve teknikle yapan görmedim ve severek de gördüklerimi hala uyguluyorum.

yaz gelse de yeni uygulamalar yapsak kanka @Muratcan ’ı da alıp :saskin: