Toyota Corolla Kışa Hazırlık (Finish Kare 1000p,Bir kaç çizik giderme)

emboli

Konu Sahibi ✔
Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Çanakkale
Merhabalar, Kışa girmeden önce havalarda henüz yağmazken boya korumamı yapıp bir kaç ayı rahat geçirmek istedim :) Benim gibi kapalı ortamı olmayanların başka çaresi olmuyor maalesef.

Biraz eski usul oldu ama hep denemek istemiştim bu korumayı.

Aracın kirli halleri.

Ön yıkamayı b33 + yıkama köpüğü ile yaptım. Aracın üstünde Turtlewax Hibrit Wax vardı ve onu sökmeye çalıştım. Biraz zor oldu ama söküldü

Jant ve lastik temizliğinde flowey r10, ev12, koch chemie greenstar 1/5 detailforum fırçalarımı kullandım :) Üzerinde turtlewax jet black vardı lastiklerin greenstar rahatlıkla söktü.

Kova'da çoklu eldiven ile Flowey Ev12 kullandım. Arından da Marflo Kil Eldivenimi ilk defa kullandım. 1.5 ay önce demirtozu temizliği yaptığım için şu anda çok fazla demirtozu çıkmadı. Demirtozu çözücü olarak jantlarda kullandğım Saf r10'u kullandım.

Koruma faslına geçelim ama önce korumanın durumun göstereyim;

Sitenin bahçesine çekip, maskeleme yapıldı.

Maskeleme bantları car pro ve 3m

Araçta beni rahatsız eden bir kaç derin çizik vardı. Onları el yordamı ile giderdim. Önce 1500 sonra 3000 zımpara ile üzerinden geçtim. Sonra sırasıyla. Menzerna 400 ve 2500 ile yüzeyi düzelttim. Kullandığım ped ise Scholl Concepts Mavi Spider 90'lık, Lake Country Turuncu, Bir tane çizikde ise UFS Hybrid.

örnek çizik giderme,

Çizikleri giderikten sonra elimdeki en yumuşak pedlerle Fk1000p'yi 1 saat arayla iki kat olacak şekilde uyguladım. Uygulaması çok kolay bir ürünmüş. Çok çok ince sürdükten sonra 10-15 dk kadar bekleyip silinip, ardından ikinci temiz bir bezle geçince çok güzel bir doygunluk veriyor renge. Ürün yüksek sıcaklıklara dayanıklı oldğuğu için jantlara da uyguladım.

Son olarakda ön ve arka camlara su itici olarak Soft99 Glaco uyguladım. Güneşi kaçırmak üzere olduğum için bu acele ile kısımları belgeleyemedim maalesef. Aracı bilen bilir Davlumbazların plastik kısımları çok küçük o kısımlar az da olsa güzel görünsün diye barebones sürdüm ve lastikleride yine ve yedinen Turtlewax Jet Black ile geçtim. Bıraktığı siyahlığı çok sevdim.

Gölgede çoğu araba böyle çıkacak ama maalesef ışığım bu kadardı.

Kullanıla malzemelerin bir kısmı ve yıkama sonrası havlular,bezler,pedler, fırçalar.... :)

icu images

Sabah işe geldikten sonra güneşteki yansıma (40km yol yaptık).

Bir iki gün sonra bir toz alma yıkaması yapacağım. Su ve kir iticilik sonuçlarını böylece paylaşacağım.

Vakit ayırıp okudğunuz için teşekkürler.

Emre Mert

Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Elinize sağlık. Araç, renk, kullanılan malzemeler harika. Rengi eski kasadaki 4u5 kodlu renge benzettim. Çok güzel görünüyor maşallah. Fk1000p koku, dayanım, parlaklık ve su iticiliği çok güzel bir ürün.

emboli

Konu Sahibi ✔
Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Çanakkale
Elinize sağlık. Araç, renk, kullanılan malzemeler harika. Rengi eski kasadaki 4u5 kodlu renge benzettim. Çok güzel görünüyor maşallah. Fk1000p koku, dayanım, parlaklık ve su iticiliği çok güzel bir ürün.
Çok teşekkürler. Elimden geldiğinde iyi ürünler almaya çalışıyorum çoğunun hakkını veremesem de detaycı istifçiliği işte :) Eski kasaya hakim değilim ama bu renk 209 olarak geçiyor. Vakit bulunca küçük bir rötuş uygulamam olacak rengin detaylarına orada ineriz :) FK1000p eski bir ürün fakat ben ilk defa uyguladım, uygulayınca da neden bu kadar sevildiğini anladım. Bu akşam işten dönerken yağmur yağdı sıcak sıcak su iticiliğini test edilmiş oldu aracın üzerinde neredeyse sıfır leke vardı park ettiğimde. Bunlarda yağmur sonrası bir kaç fotoğraf;

emboli

Konu Sahibi ✔
Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Çanakkale
Selamlar, 2 sefer yağmur ve 150km sonrası toz durumu

Sadece basınçlı su ile aracın üstünden hafif çamur/toz nasıl çökülecek diye deneme yaptım. Sonuç sadece basınçlı su için tatmin edici ürün benim için görevini yerine getiriyor. Eminim kova yıkaması ile daha güzel sonuç alacağım. Güncellemeler devam edecek.

mustafacagri

Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
@emboli elinize sağlık güzel yıkama ve uygulama olmuş :) kil eldivenini uygularken panel bitince direk suyun altına mı tuttunuz acaba temizlemek için? eldivene kir bulaşır da düzgün temizleyemeden başka panellere sürtüp çizerim diye çok korkuyorum :D fk1000p boncukları da çok hoş duruyor :) çanakkale şartlarında dayanımını merak ettim :) bu arada söylemeden edemeyeceğim, kullandığınız kamerada koruyucu folyo vs mi vardı? bir ara ben de böyle koruyucu yapıştırmıştım, fotolar puslu gibi çıkıyordu, onu çıkarınca dünya varmış diyerek foto çekmeye başlamıştım :D

emboli

Konu Sahibi ✔
Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Çanakkale
@emboli elinize sağlık güzel yıkama ve uygulama olmuş :) kil eldivenini uygularken panel bitince direk suyun altına mı tuttunuz acaba temizlemek için? eldivene kir bulaşır da düzgün temizleyemeden başka panellere sürtüp çizerim diye çok korkuyorum :D fk1000p boncukları da çok hoş duruyor :) çanakkale şartlarında dayanımını merak ettim :) bu arada söylemeden edemeyeceğim, kullandığınız kamerada koruyucu folyo vs mi vardı? bir ara ben de böyle koruyucu yapıştırmıştım, fotolar puslu gibi çıkıyordu, onu çıkarınca dünya varmış diyerek foto çekmeye başlamıştım :D
Çok teşekkürler. Kil uygulamasını kova yıkaması yapar gibi yaptım. Önce aracın üstüne ekstra kayganlık sağlasın diye köpük tuttum. Her panel geçişinden sonrada grit guard ile kili temizledim. Doğru yöntem olmayabilir ama elimde imkanlar bu kadardı. Yıkama alanlarında zamanla yarışıyoruz malum :(

FK1000P ile ilgili sürekli güncelleme gelecek. Bende çok merak ediyorum ama şunu net bir şekilde gördüm ürünü başka bir arkadaşım daha denemek istedi ve yıkama yapıp doğrudan uygulama yaptı. Sonuç çok parlak olmadı. Yüzey hazırlığının önemini bir kez daha anladım. Onunla ilgilide foto paylaşabilirim.

Kamera konusunda haklısınız :) camı kırıldı. O yüzden puslu çıkıyor detay mecrası dışında foto çekme alışkanlığım olmadığı için hep aklımdan çıkıyor. Fotoğraf çekme ve kayıtlama konusunda kendimi geliştirmeliyim bir çok kalemi atlıyorum maalesef mesela kapı içlerine Fusso Coat Speed Barier+ Sonax BSD + Saf Su karışımımı uygulamıştım o kısımları hiç belgeleyemeden geçtim :/

_CaN_

Profesyonel Detaycı
Moderator
İl
Bilecik
Elleriniz sağlık öncelikle. FK 1000P hemen hemen tüm detaycıların elinden geçmiştir. :utan:

emboli

Konu Sahibi ✔
Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Çanakkale
Elleriniz sağlık öncelikle. FK 1000P hemen hemen tüm detaycıların elinden geçmiştir. :utan:
Çok teşekkürler. Öyle görünüyor. Aslında Fusso alacaktım kış için ama fusso'yu daha önce kullandım (çok da sevdim - 8 ay görmüştü bende) ve hep daha önce kullanmadığım ürünleri kullanmak isterim (hepimiz gibi) o yüzden bir klasikten gideyim dedim. İyide ettim gibi :) meret çok bereketli.