Selamlar Herkese, Forumda açacağım ilk konu bugüne kısmetmiş. Umarım ayıracağınız vakite değer bir uygulama olmuştur.
Yaklaşık 2.5 ay önce aldığım 2019 Toyota Corolla aracın orta konsolunda ki piano black trimlerin kondisyonu beni rahatsız ediyordu bende bugün bir cesaret diyip bu çizikleri gidermeye karar verdim.
Kullandığım Malzemeleri sıralayacak olursak;
-Valet Pro APC 1/10 köpük formda
-Aliexpress işi 25mm'lik pedler
-25 mm'lik taban
-Meguiar's Ultimate Compound
-Turtle Wax Polish and Wax
-Wax Planet Solarized
- Nebo Big Larry2 500 Lümen Fener
-Attas Şarjlı Vidalama (polisaj makinem olmadığı için maalesef böyle bir yöntem izledim.)
Aşağıdaki 4 fotoğraf uygulama yapılmamış halini gösteriyor. Piano Black trimlerden bekleneceği üzere çizik içindeler.
Valet Pro APC'yi Köpük halde uygulayıp yüzeyi temizledim.
Önce orta sert sünger ile denedim. Fakat tatmin etmedi sonuç. O yüzden turuncu renk sert süngere geçtim ve sonuç daha iç açıcı oldu benim için.
Nibo Tino Feneri'de uygulama sırasında yardımcı olarak kullandım. Mıknatıslı olduğu için telefon tutacağına sabitlemek çok kolay oldu.
Burada ilk geçiş sonrasında sol ve sağ taraf arasında ki parlaklık/çizik durumu görebilirsiniz.
Uygulama görmüş sol taraf;
Uygulama görmemiş sağ taraf;
Diğer alanların uygulamasız halleri
Ultimate Compound'dan sonra yumuşak sünger ped ile TW Polish & Wax uyguladım fakat uygulama sırasında fotoğraf çekmeyi unuttum malesef. Aşağıda Bu aşamanın sonuçlarını görebilirsiniz;
Son olarak da biraz daha parlaklık diyip Wax Planet Solarized uyguladım.
Ve Sonuç;
Vakit ayırıp okuduğunuz için hepinize teşekkür ederim.
Yaklaşık 2.5 ay önce aldığım 2019 Toyota Corolla aracın orta konsolunda ki piano black trimlerin kondisyonu beni rahatsız ediyordu bende bugün bir cesaret diyip bu çizikleri gidermeye karar verdim.
Kullandığım Malzemeleri sıralayacak olursak;
-Valet Pro APC 1/10 köpük formda
-Aliexpress işi 25mm'lik pedler
-25 mm'lik taban
-Meguiar's Ultimate Compound
-Turtle Wax Polish and Wax
-Wax Planet Solarized
- Nebo Big Larry2 500 Lümen Fener
-Attas Şarjlı Vidalama (polisaj makinem olmadığı için maalesef böyle bir yöntem izledim.)
Aşağıdaki 4 fotoğraf uygulama yapılmamış halini gösteriyor. Piano Black trimlerden bekleneceği üzere çizik içindeler.
Valet Pro APC'yi Köpük halde uygulayıp yüzeyi temizledim.
Önce orta sert sünger ile denedim. Fakat tatmin etmedi sonuç. O yüzden turuncu renk sert süngere geçtim ve sonuç daha iç açıcı oldu benim için.
Nibo Tino Feneri'de uygulama sırasında yardımcı olarak kullandım. Mıknatıslı olduğu için telefon tutacağına sabitlemek çok kolay oldu.
Burada ilk geçiş sonrasında sol ve sağ taraf arasında ki parlaklık/çizik durumu görebilirsiniz.
Uygulama görmüş sol taraf;
Uygulama görmemiş sağ taraf;
Diğer alanların uygulamasız halleri
Ultimate Compound'dan sonra yumuşak sünger ped ile TW Polish & Wax uyguladım fakat uygulama sırasında fotoğraf çekmeyi unuttum malesef. Aşağıda Bu aşamanın sonuçlarını görebilirsiniz;
Son olarak da biraz daha parlaklık diyip Wax Planet Solarized uyguladım.
Ve Sonuç;
Vakit ayırıp okuduğunuz için hepinize teşekkür ederim.