Toyota Corolla Piano Black Çizik Giderme

emboli

Konu Sahibi ✔
Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Çanakkale
Selamlar Herkese, Forumda açacağım ilk konu bugüne kısmetmiş. Umarım ayıracağınız vakite değer bir uygulama olmuştur.

Yaklaşık 2.5 ay önce aldığım 2019 Toyota Corolla aracın orta konsolunda ki piano black trimlerin kondisyonu beni rahatsız ediyordu bende bugün bir cesaret diyip bu çizikleri gidermeye karar verdim.

Kullandığım Malzemeleri sıralayacak olursak;
-Valet Pro APC 1/10 köpük formda
-Aliexpress işi 25mm'lik pedler
-25 mm'lik taban
-Meguiar's Ultimate Compound
-Turtle Wax Polish and Wax
-Wax Planet Solarized
- Nebo Big Larry2 500 Lümen Fener
-Attas Şarjlı Vidalama (polisaj makinem olmadığı için maalesef böyle bir yöntem izledim.)

Aşağıdaki 4 fotoğraf uygulama yapılmamış halini gösteriyor. Piano Black trimlerden bekleneceği üzere çizik içindeler.

Valet Pro APC'yi Köpük halde uygulayıp yüzeyi temizledim.

Önce orta sert sünger ile denedim. Fakat tatmin etmedi sonuç. O yüzden turuncu renk sert süngere geçtim ve sonuç daha iç açıcı oldu benim için.

Nibo Tino Feneri'de uygulama sırasında yardımcı olarak kullandım. Mıknatıslı olduğu için telefon tutacağına sabitlemek çok kolay oldu.

Burada ilk geçiş sonrasında sol ve sağ taraf arasında ki parlaklık/çizik durumu görebilirsiniz.

Uygulama görmüş sol taraf;

Uygulama görmemiş sağ taraf;

Diğer alanların uygulamasız halleri

Ultimate Compound'dan sonra yumuşak sünger ped ile TW Polish & Wax uyguladım fakat uygulama sırasında fotoğraf çekmeyi unuttum malesef. Aşağıda Bu aşamanın sonuçlarını görebilirsiniz;

Son olarak da biraz daha parlaklık diyip Wax Planet Solarized uyguladım.

Ve Sonuç;

Vakit ayırıp okuduğunuz için hepinize teşekkür ederim.

Numloq

Uzman Detaycı
Moderator
İl
Denizli
Piona black kısımları böyle çiziksiz görmek ve binmek her zaman mutlu ediyor. :) Ellerinize sağlık. :)

cabay

Uzman Detaycı
Üye
İl
istanbul
Bana da lazım boyle birşeyler. iç piano black kısımlarda özellikle tırnak çizikleri var. Elinize sağlık.

emboli

Konu Sahibi ✔
Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Çanakkale
Bana da lazım boyle birşeyler. iç piano black kısımlarda özellikle tırnak çizikleri var. Elinize sağlık.
Çok teşekkürler. F/p açısından değerledirirsek oldukça ucuza mal oldu diyebiliriz. Pedler ve Taban Toplamda 50tl gibi birşey tutmuştu. Diğerleri de elde olan malzemeler zaten. Bir kaç damla compound bir kaç damla polish bir tutam da wax :) Keyfi ise paha biçilemez.

mustafacagri

Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
Selamlar Herkese, Forumda açacağım ilk konu bugüne kısmetmiş. Umarım ayıracağınız vakite değer bir uygulama olmuştur.

Yaklaşık 2.5 ay önce aldığım 2019 Toyota Corolla aracın orta konsolunda ki piano black trimlerin kondisyonu beni rahatsız ediyordu bende bugün bir cesaret diyip bu çizikleri gidermeye karar verdim.

Kullandığım Malzemeleri sıralayacak olursak;
-Valet Pro APC 1/10 köpük formda
-Aliexpress işi 25mm'lik pedler
-25 mm'lik taban
-Meguiar's Ultimate Compound
-Turtle Wax Polish and Wax
-Wax Planet Solarized
- Nebo Big Larry2 500 Lümen Fener
-Attas Şarjlı Vidalama (polisaj makinem olmadığı için maalesef böyle bir yöntem izledim.)

Aşağıdaki 4 fotoğraf uygulama yapılmamış halini gösteriyor. Piano Black trimlerden bekleneceği üzere çizik içindeler.

Valet Pro APC'yi Köpük halde uygulayıp yüzeyi temizledim.

Önce orta sert sünger ile denedim. Fakat tatmin etmedi sonuç. O yüzden turuncu renk sert süngere geçtim ve sonuç daha iç açıcı oldu benim için.

Nibo Tino Feneri'de uygulama sırasında yardımcı olarak kullandım. Mıknatıslı olduğu için telefon tutacağına sabitlemek çok kolay oldu.

Burada ilk geçiş sonrasında sol ve sağ taraf arasında ki parlaklık/çizik durumu görebilirsiniz.

Uygulama görmüş sol taraf;

Uygulama görmemiş sağ taraf;

Diğer alanların uygulamasız halleri

Ultimate Compound'dan sonra yumuşak sünger ped ile TW Polish & Wax uyguladım fakat uygulama sırasında fotoğraf çekmeyi unuttum malesef. Aşağıda Bu aşamanın sonuçlarını görebilirsiniz;

Son olarak da biraz daha parlaklık diyip Wax Planet Solarized uyguladım.

Ve Sonuç;

Vakit ayırıp okuduğunuz için hepinize teşekkür ederim.
Elinize sağlık. Finaller hoşuma gitti baya. Benzer sorunlar bende de var :) rica etsem matkap ucuna takılacak parçaların linklerini de paylaşır mısınız :)

emboli

Konu Sahibi ✔
Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Çanakkale
Ellerinize sağlık. Arabaya her bindiğinizde sıfır hissiyatı verecektir. Çok güzel görünüyor maşallah :)
Çok teşekkürler. Haklısınız sıfır gibi oldu o kısım :)

Elinize sağlık. Finaller hoşuma gitti baya. Benzer sorunlar bende de var :) rica etsem matkap ucuna takılacak parçaların linklerini de paylaşır mısınız :)
Ellerine sağlık çok güzel olmuş pedler ve tablanin linkini rica edebilir miyim
Çok teşekkür ederim. Linkleri ekliyorum;

Dremel İçin Cırtlı Disk Zımpara Tabanı Fiyatı ve Özellikleri - GittiGidiyor
Dremel Için Cırtlı Polisaj Süngeri (Çap 25mm) - Sarı Renk (Yüzey İşlemi İçin) Fiyatı ve Özellikleri - GittiGidiyor
Dremel Için Cırtlı Polisaj Süngeri (Çap 25mm) - Turuncu Renk (Derin Çizikler İçin) Fiyatı ve Özellikleri - GittiGidiyor
Dremel Için Cırtlı Polisaj Süngeri (Çap 25mm) - Siyah Renk (Parlatma İçin) Fiyatı ve Özellikleri - GittiGidiyor

aynı ürünler n11'de de mevuct. Aliexpress linki'de şöyle fakat çok beklemek istemediğim için yukarıdan temin ettim

US $0.94 5% OFF|1Inch 25MM Back up Sanding Pad Sander Backing Pad for Electric Grinder Abrasive Tools Polishing & Grinding|Abrasive Tools| - AliExpress

US $1.99 10% OFF|50Pc 1inch 25mm Sponge Buff Polishing Pad Kit Car Polisher M6 Polishing Pad Backer Plate For Dremel Electric Grinder Rotary Tool|pad kit|polishing pad kitcar polishing pad - AliExpress

emboli

Konu Sahibi ✔
Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Çanakkale
aynı araçtan bendede var bayiden aldıgım gün tozunu alayım dedim komple çizildi
Geçmiş olsun, can sıkıcı bir durum. Ben 25bin km'de aldım çok çizik yoktu ama bakımsızdı o bile can sıkıyordu. 5bin km dayandıktan sonra hadi diyip bir cesaret kalkıştım bu işe. Bu hali kalıcı olmayacak olsa da şu an için parlak parlak bakmak hoşuma gidiyor :) Zamanla yine eski haline dönecek elbet bakalım ne kadar koruyabileceğiz ama şuna hep dikkat ederdim yine dikkat edeceğim. Piano Black'ın üzerinde toz varsa öyle bırakıyorum. Yıkama alanına gittiğimde hava tutup nemli bir bez ile siliyorum en azından çizilmesini geçiktirmiş oluyorum.

Yasin.Dogan

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Elinize sağlık çok güzel olmuş. Maskeleme bandı da kullasaymışsınız çok daha iyi olurdu. Araya kaçan pasta miktarı azalırdı.

emboli

Konu Sahibi ✔
Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Çanakkale
Elinize sağlık çok güzel olmuş. Maskeleme bandı da kullasaymışsınız çok daha iyi olurdu. Araya kaçan pasta miktarı azalırdı.
Çok teşekkürler. Evet kesinlikle maskeleme bandı daha iyi olurdu. Denedim elimde ki kağıt bandı kullanmayı. Çok kötü bir bantmis bir türlü yapismayinca dikkatli bir şekilde yapmaya çalıştım vitesin sağ tarafında küçük bir kapak var oraya biraz kaçtı ama kürdan ve pamuklu çubukla hallettim.

Valla süper olmuş ışıldamış emegine saglık
Çok teşekkürler.

Mentalfeed

Profesyonel Detaycı
Moderator
Emektar Detaycı
İl
Kayseri
Ellerine sağlık sonuç çok güzel olmuş güzel günlerde çizilmeden kullan;)