Turtle wax ceramic sprey coat, vonixx blend, sonax bsd testi.

Dragstar

Konu Sahibi ✔
Sensei
Moderator
Site Kurucusu
İl
Denizli
Ellerine sağlık hocam bu test sonraki yıkamanızda biter gibi.

Klasikler vs modern = win Sonax BSD

Diğer iki ürünün (vonix&turtle) bizler için zaten yenilemesi gelmiş.

Bu duruma gelen korumada pw ile kalp masajı yapar sonraki yıkamada fişi çekerdim:)
Teşekkürler Ömer çok yoğun çamur durumu olmadıktan sonra ürünler daha devam edecek gibi.

Tosba üzüyor bizi. Daha iyi olmasını beklerdim.
Evet master üzdü.

Hocam BSD'ye bi 3 puan daha yazar mısınız :)
Yazdım hocam.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

bahtitopal

Usta Detaycı
Üye
Tahminim 4 yıkama oldu birde üzerine yağmurlu yolculuk yaptım. Turtle wax diğerlerine göre su iticilik olarak zayıflamaya başladı.

Bsd ulaşılabilirlik açısından da düşündüğümüzde benim yine favorim. vonixx hiç kullanmadım ama o da başarılı göründüğü üzere.Yıllardır bsd yi stoklarımdan çıkarmam :)

SM-N950F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

usurer

Usta Detaycı
Üye
İl
izmir
Teşekkürler Ömer çok yoğun çamur durumu olmadıktan sonra ürünler daha devam edecek gibi.
merhabalar, güzel test için öncelikle teşekkürler,
benim bir diğer merak ettiğim konu bu tür ürünler yerine KC PW yada Flowey X50 gibi yıkama sonrası sık durula tipi cilalardan kullansak dayanım ve parlaklık daha mı kötü olur acaba.

hiç deneme yada test etme şansınız oldu mu?

Athree

Acemi Detaycı
Üye
İl
Ankara
benim bir diğer merak ettiğim konu bu tür ürünler yerine KC PW yada Flowey X50 gibi yıkama sonrası sık durula tipi cilalardan kullansak dayanım ve parlaklık daha mı kötü olur acaba.

Bildiğim kadarıyla Dayanım daha düşük olur. Bsd uygulanmış araca yıkama sonraları pw uygulamak bsdnin ömrünü uzatabilir. Üstadlar daha iyi bilir

Ömer88

Usta Detaycı
Üye

Dayanım konusunu net olarak test ile tespit etmek mümkün.

Temelde bu tarz hızlı uygulanan ürünleri 2 ye ayırmak mümkün.

Araca ıslakken (wet wax, wet ceramic vs) ve kuruyken (quic wax, quick detailer, ceramic spray wax vs) sprey şeklinde uygulanan ürünler.

Wet ürünlerde temizleyici bir özellik bulunmaz yani üzerine uyguladığınız koruma yada direkt uyguladığınız yüzeyle bağ kurar kendi özelliğini gösterir.

Araç kuruyken uygulanan çoğu üründe bir miktar temizleme özelliğide bulunur buda altında bulunan korumadan bir miktar çalar ve kendi özelliğini gösterir.

Aynı ürün gurubundan ürün kullanmak mantıklı olabilir yani carnabau üzerine bsd atmanız mantıksız olur yada sealant üzeri quick ceramik uygulamakta. Olmazmı olur kişisel tercihtir ama aynı ürün gurubu olması mantıklı yani aracınızda seramik coaiting varsa bsd uygularsanız kişisel tercihtir ama tw spr ceramic coainting uygularsanız silika bazlı olduğu için altındaki polimerle bağ kurar gibi.
Ama hiç kimsede 2 3 bin veripte uygulattırdığı seramiğin etkisini bir hızlı seramik ürününe değişeceğini sanmıyorum.

Sorunuza istinaden, teste söz konusu 3 üründe aslında yardımcı eleman ama bsd nin etkisi baştada dediğim gibi temizleyici özellliği bulunmasına rağmen yadsınamaz pw veya floweyx50 den daha iyi olabilir genel kanı ve fikri yani ezberi bozan bir ürün.

Zaten testtede anlaşılacağı üzere seramik etkili tw tan daha dayndığı gözüküyor.

Edit: Parlaklık değişkenlik gösterebilir test etmek gerekir. Parlaklık için quick wax vs tercih etmekte biraz yanlış aslında. Yeterli parlaklık diyelim.

Bu tarz ürünlerden beklentinize göre tercih etmek gerek yani çoğu parlaklık verir boncuklanmaz. Dayanım gösterir tozuma ve trafik filmi durumu kötüdür, bazıları hızlı uygulamada öne çıkar. Kışın ülkemiz şartları dolayısıyla hızlı seramik üzeri wet seramik vs birçok tercih sebebi var aslında.

Bildiğim kadarıyla Dayanım daha düşük olur. Bsd uygulanmış araca yıkama sonraları pw uygulamak bsdnin ömrünü uzatabilir. Üstadlar daha iyi bilir
Hızlı cilayı hızlı cilayla desteklemek fikri biraz garip olur hocam.

Son düzenleme:

DropX

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
73
Uygulama fikir vermesi açısından süper olmuş baştan sona okudum. Lakin hala derdime derman bulamadım yaz gelince ben 50 derece sıcakta arabayı nasıl koruyacağım neyle koruyacağım :)

Dragstar

Konu Sahibi ✔
Sensei
Moderator
Site Kurucusu
İl
Denizli
Uygulama fikir vermesi açısından süper olmuş baştan sona okudum. Lakin hala derdime derman bulamadım yaz gelince ben 50 derece sıcakta arabayı nasıl koruyacağım neyle koruyacağım :)
Bir şekilde Araçta sürekli koruma olmalı Düzenli yıkama kil eldiven kullanarak yüzeyi sürekli temiz ve korumalı tutabilirsiniz.

Sefa46

Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara
Orda en guzel koruma golgenin alti :) Ben Ultimate kati wax kullaniyordum surdugumde erimeye basliyordu 50 derecede degisik bir sehir 4.5 yil yine de iyi zaman gecti

DropX

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
73
Orda en guzel koruma golgenin alti :) Ben Ultimate kati wax kullaniyordum surdugumde erimeye basliyordu 50 derecede degisik bir sehir 4.5 yil yine de iyi zaman gecti
Kaldı 29 ayım :)

Fusso falan dayanmıyor sıcakta Allahtan arabayı değiştirince beyaz aldım önceki fümeydi 3 ayda solma başlamıştı hemen. Artık bir şekilde ne denk getirirsem uygulıycam bakalım hocam @Dragstar

onurçiko

Master
Moderator
Site Kurucusu
İl
antalya
Kaldı 29 ayım :)

Fusso falan dayanmıyor sıcakta Allahtan arabayı değiştirince beyaz aldım önceki fümeydi 3 ayda solma başlamıştı hemen. Artık bir şekilde ne denk getirirsem uygulıycam bakalım hocam @Dragstar
Ne bulursan uygula kardeşim, her yıkamadan sonra üstünden geç duruma göre, Antalya'da sıcak bildiğin gibi. Sık sil ürünlerle pratik bir şekilde geçebilirsin. Hatta ıslakken uygulanan ürünlere yönelen daha rahat edersin. Hiç olmadı Bsd yi araç ıslakken sık ve kurula.

DropX

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
73
Ne bulursan uygula kardeşim, her yıkamadan sonra üstünden geç duruma göre, Antalya'da sıcak bildiğin gibi. Sık sil ürünlerle pratik bir şekilde geçebilirsin. Hatta ıslakken uygulanan ürünlere yönelen daha rahat edersin. Hiç olmadı Bsd yi araç ıslakken sık ve kurula.
En kötü öyle yapıcam abi ya en hızlı uygulanacak en pratik şeylere yönelmek zorundayım mecbur. Bi şekilde halledicem artık

Dragstar

Konu Sahibi ✔
Sensei
Moderator
Site Kurucusu
İl
Denizli
Herkese tekrardan merhabalar

Konuya son güncelimizi atalım ürünler halen daha su itmeye devam ediyor ama en son yağmur kar ve çamurlu sürüşten sonra zayıflamalar başlamış.

Test sonucu
Parlaklık olarak vonixx beğendim yüzey doygunluğu olarakta yine vonixx
Su iticilik olarak bsd bildiğimiz gibi
Turtle wax hybrit rakiplerinin karşısında zayıf kaldı.

Sefa46

Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara
Herkese tekrardan merhabalar

Konuya son güncelimizi atalım ürünler halen daha su itmeye devam ediyor ama en son yağmur kar ve çamurlu sürüşten sonra zayıflamalar başlamış.

Test sonucu
Parlaklık olarak vonixx beğendim yüzey doygunluğu olarakta yine vonixx
Su iticilik olarak bsd bildiğimiz gibi
Turtle wax hybrit rakiplerinin karşısında zayıf kaldı.

Turtle Wax urunleri diger rakiplerine gore cogu markadan fiyat olarak uygun ancak uygulama ve yeterlilik konusunda hep geride kaliyor suan a kadar T10 ve T40 Pasta si haricinde hicbirseyini begenemedigimi uzulerek soyluyorum.Genel İtibari ile Tamamen Fiyat Performans Urunu diyorum ben.

Guzel Test oldu abi Eline saglik.

Son düzenleme:

Ömer88

Usta Detaycı
Üye
Test için teşekkürler. Kesene bereket hocam. Testin kaybedeni sözde seramik kazananı özde bsd. Vonixx yeni şansı hak etti benden.

Bsd ve vonixxx mix i denenebilir mi? diye aklıma gelmedi değil.:)