Turtlewax Jet Black Lastik Bakım Kiti

serdar8424

Konu Sahibi ✔
Çaylak Detaycı
Test Uzmanı
Üye
İl
uşak
Lastik bakım/koruma ürünlerinin incelemesi ile devam ediyoruz.
Bugünkü test konuğumuz Turtlewax markasının Jet Black adlı lastik bakım - koruma ürünü. Turtlewax'ın başarılı veya başarısız ürünleri var, bakalım bu ürün nasıl?

Ürün Tanıtımı:

Simsiyah lastik görünümü için siyah akrilik kaplama teknolojisiyle mükemmel bir parlaklık sağlar.
Bir yıla kadar soluk görünümlü lastiklerinizi simsiyah görünüme kavuşturur.
Silikon bazlı temizleyici ve parlatıcı ürünlerden 5 kat daha fazla süren parlaklık ve bakımı sağlayarak dikkate değer bir biçimde lastiklerinizin görünümünü güçlendirir.
Ayrıca oluşturduğu koruyucu bariyer ile sonradan oluşacak kirlerin ve tortuların daha kolay temizlenmesini sağlar.

Uygulama şekli:

Ürün iki aşamada uygulanıyor.
Birinci aşama; ürünün yanında gelen lastik temizleyici ile temizlik yapılıyor.
İkinci aşama; lastik parlatıcının uygulanması.
Yanında gelen süngere dökülerek lastiğe uygulanıyor.

Uygulama videosu:

Uygulama sonrası fotoğraflar:

1.Gün - 0 Km (06.01.2018)

4.Gün - 100 km sonrası (10.01.2018)

Hava durumu: Parçalı bulutlu-Hafif güneşli

8.Gün - 250 km sonrası (14.01.2018)

Hava durumu: Parçalı bulutlu-Hafif güneşli

11.Gün - 400 km sonrası (17.01.2018)

Hava durumu: Yağmurlu

14.Gün - 650 km sonrası (20.01.2018)

Hava durumu: Karlı-yağmurlu
Araç 1 kez yıkandı.

Sonuç:

Turtlewax'ın bu ürününden memnun kaldım ancak vaadedilen koruma ve parlaklık süresine tabiki ulaşamadı. Uygulama sonrası verdiği parlaklık ve doyğunluk da güzel. Ancak fiyat bakımından diğer rakiplerine göre pahalı olabilir. Daha sonraları için de tercih edilebilir bir ürün.

Uygulanabilirlik: (8/10)

Uygulaması hem kolay hem zor, çünkü ürünün kıvamı ve rengi ayakkabı boyası gibi. Eğer uygularken eldiven kullanmazsanız elinize bulaşıyor ve kolayca çıkmıyor. Kıvamı da oldukça akışkan janta vs. akıtmadan sürmek gerekiyor.

Parlaklık: (7/10)

Ürünün verdiği parlaklıklığı ben beğendim, ne çok parlak ne de mat saten bir görüntüsü var. Piyasada daha parlak ürünler mevcut. Ancak mat sevenler için bir tık daha parlak gelebilir.

Dayanıklılık: (6/10)

Ürünün tanıtımında verilen 1 yıl süreyle solmuş lastikleri simsiyah görünüme kavuşturur tezi sınıfta kalıyor çünkü yaklaşık 14 günlük testte ve çoğunlukla yağmursuz hava ve çamursuz koşullarda siyahlık oldukça azalmış durumda. Ki parlaklıktan eser bile yok.
Bence her hafta aracını temizleyenler haftalık olarak bu ürünü uygulayabilir.

Fiyat: (4/10)

230 ml - 84.90 TL
Fiyatı diğer rakiplerine göre ml-fiyat olarak biraz pahalı. Piyasada daha makul olup aynı dayanıklılığı ve siyah görünümü sağlayan ürünler var. İndirimde falan bir yerde bulursanız alabilirsiniz.

Başka bir testte görüşmek üzere..
Okuduğunuz için teşekkürler.

Eraycan

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Ordu
Elinize sağlık cok güzel bir test olmuş. 1 yıllık vaad cok uçuk olmuş ama en azından 2 ayda dayanması gerekirdi. Konunun başlarında beni çok heyecanlandırdı ancak 14. günde performansının bitmiş olması kötü oldu. Sarp bile zaten 2 hafta dayanıyor. Fiyat performans açısından sınıfta kalmış gibi.

Detail Guy

Profesyonel Detaycı
Uygulama Uzmanı
İl
Belirtilmedi
Test için teşekkürler 1 yıl fazla ama ürünün daha fazla gitmesini beklerdim bende

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

serdar8424

Konu Sahibi ✔
Çaylak Detaycı
Test Uzmanı
Üye
İl
uşak
Eraycan' Alıntı:
Elinize sağlık cok güzel bir test olmuş. 1 yıllık vaad cok uçuk olmuş ama en azından 2 ayda dayanması gerekirdi. Konunun başlarında beni çok heyecanlandırdı ancak 14. günde performansının bitmiş olması kötü oldu. Sarp bile zaten 2 hafta dayanıyor. Fiyat performans açısından sınıfta kalmış gibi.
Detail Guy' Alıntı:
Test için teşekkürler 1 yıl fazla ama ürünün daha fazla gitmesini beklerdim bende

Teşekkürler, ben de daha fazla dayanmasını beklerdim ama vaadedilen süreye hiç yaklaşamadı, ki o kadar süre çok uçuk zaten.

Murat

Profesyonel Detaycı
Yönetici
Admin
Site Kurucusu
İl
Ankara
Sanırım herkesin içinde dayanması uhde kaldı. Birkaç ay önce almadığıma pişman olmuştum ama dayanımı görünce iyi ki almamışım dedim.

Detail Guy

Profesyonel Detaycı
Uygulama Uzmanı
İl
Belirtilmedi
Murat' Alıntı:
Sanırım herkesin içinde dayanması uhde kaldı. Birkaç ay önce almadığıma pişman olmuştum ama dayanımı görünce iyi ki almamışım dedim.

Bende pişman olmuştum şimdi aynı fikirdeyim

Moderatör tarafında düzenlendi:

RecepGürışık

Acemi Detaycı
Üye
İl
.Antalya
Uygulama için teşekkürler, 1 seneyi aşkındır kullanıyorum 5 kat atıyorum bende uzun süre boyunca kalıcılık devam ediyor:)

_CaN_

Profesyonel Detaycı
Moderator
İl
Bilecik
İnceleme için teşekkürler.İlk başta görünen siyahlık çok başarılı ancak vaad edilen süreyi yakalayamamış olması nedeniyle, kendi teknolojisini paylaşmayan rakipleri ile fiyat anlamında yarışamaz bu koşullarda.

Bu arada lastiğiniz çok güzel görünüyor :) Nokian fanatiği olarak weatherproof merak ettiğim modelleri arasında. Ne kadar zamandır kullanıyorsunuz ?

Ozgur_gs_91

Profesyonel Detaycı
Moderator
Site Kurucusu
İl
Kocaeli
Test için teşekkürler, vadettiği süre uzun ancak bu da çok kısa kalmış ömrü, fiyatına göre alınması pek mantıklı gelmedi

serdar8424

Konu Sahibi ✔
Çaylak Detaycı
Test Uzmanı
Üye
İl
uşak
RecepGürışık' Alıntı:
Uygulama için teşekkürler, 1 seneyi aşkındır kullanıyorum 5 kat atıyorum bende uzun süre boyunca kalıcılık devam ediyor:)
5 kat denemedim ama uzun süre dayanıklılık devam ediyorsa denenebilir :) Deneyip konuyu yakın zamanda güncelleyeceğim.

_CaN_' Alıntı:
İnceleme için teşekkürler.İlk başta görünen siyahlık çok başarılı ancak vaad edilen süreyi yakalayamamış olması nedeniyle, kendi teknolojisini paylaşmayan rakipleri ile fiyat anlamında yarışamaz bu koşullarda.

Bu arada lastiğiniz çok güzel görünüyor :) Nokian fanatiği olarak weatherproof merak ettiğim modelleri arasında. Ne kadar zamandır kullanıyorsunuz ?
Teşekkür ederim, aslında üreticilerin bu kadar süre dayanabileceğini iddia etmesi bence çok yanlış, yaz 2-3 hafta dayanır de değil mi :)
Uzun araştırmalar sonucu özellikle kullanıcı yorumlarını dikkate alarak Nokian benim de çok sevdiğim bir lastik, weatherproof lastiğini özellikle seçtim, hem ıslak performansı hem yazın ses yapmaması ( bunu test edemedim henüz) hem de rakiplerine göre normal yollardaki sessizliği seçmemdeki büyük etken oldu. Yaklaşık 2 bin km dir kullanıyorum şu ana kadar olumsuz bir şey söyleyemem, yakın zamanda kar yağarsa bir de kar performansına bakacağım. Şimdilik tavsiye ederim :)

Ozgur_gs_91' Alıntı:
Test için teşekkürler, vadettiği süre uzun ancak bu da çok kısa kalmış ömrü, fiyatına göre alınması pek mantıklı gelmedi
Aynen bu fiyata alınabilecek bir ürün değil ben zamanında alırken hepsiburada.com da indirimden 59 TL ye yakalamıştım, belki bu şekilde indirimlerden alınabilir.

aLmera41

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Kocaeli
Elinize sağlık, guzel bir paylasim olmuş. Benimde almak istedigim bir üründü fakat fiyat performans olarak sanirim sinifta kalmış.

Dragstar

Sensei
Moderator
Site Kurucusu
İl
Denizli
Ellerine saglık güzel paylaşım olmuş keyifle okudum. Turtle wax jet Black bende aldım uyguladım ama tam kapsamlı deneme yapamadım.

Sent via my iphone x using Tapatalk from DENİZLİ

umrdmr

Usta Detaycı
Üye
İl
Ankara
Dayanımı kısa olmasa iyi ürünmüş Aslında.

Benim için en iyi lastik ürünü Sarp deri :) Sarp in lastik bakim ürünü de varmış galiba, ama enteresan bir şekilde o ürün lastik için iyi değil diyorlar :)

serdar8424

Konu Sahibi ✔
Çaylak Detaycı
Test Uzmanı
Üye
İl
uşak
aLmera41' Alıntı:
Elinize sağlık, guzel bir paylasim olmuş. Benimde almak istedigim bir üründü fakat fiyat performans olarak sanirim sinifta kalmış.
Teşekkür ederim, incelemelerle ürünlerin performanslarını bu şekilde görmüş oluyoruz.

Dragstar' Alıntı:
Ellerine saglık güzel paylaşım olmuş keyifle okudum. Turtle wax jet Black bende aldım uyguladım ama tam kapsamlı deneme yapamadım.

Sent via my iphone x using Tapatalk from DENİZLİ
Teşekkürler Süleyman abi :) Ben de alırken oldukça iyi bir indirimden almıştım o yüzden de bir test yapayım dedim.

umrdmr' Alıntı:
Dayanımı kısa olmasa iyi ürünmüş Aslında.

Benim için en iyi lastik ürünü Sarp deri :) Sarp in lastik bakim ürünü de varmış galiba, ama enteresan bir şekilde o ürün lastik için iyi değil diyorlar :)
Sarp'ı da anlamak mümkün değil adamlar nasıl bir ürün yapmışlar ya :) Lastik için üretilmemiş ama lastikte çok iyi :D :D

onurçiko

Master
Moderator
Site Kurucusu
İl
antalya
Eline sağlık, yine güzel bir test olmuş.Bir test uzmanından beklenildiği gibi.Bu ürünü @RecepGürışık" in tavsiyesi ile almıştım @"Dragstar la aynı dönemde.Ben daha deneyemedim fakat bu test ile anladığım kullanılan kat sayısı ne kadar fazla ise dayanınm o oranda artıyor.Dayanımın kısa olması iyi oldu aslında uygulamama nedenim bir yandan da uzun süre gider korkusuydu:)

serdar8424

Konu Sahibi ✔
Çaylak Detaycı
Test Uzmanı
Üye
İl
uşak
Teşekkür ederim @onurçiko. Aslında hepimiz lastik parlatıcıların çok uzun süre gitmesini istiyoruz, fakat araçlarımızı en kötü iki hafta yada 3 haftada bir yıkadığımız için (özellikle kış aylarında hem vakitsizlikten hem de hava şartlarından dolayı) lastik parlatıcının bence 2-3 hafta gideni makbul :D nasıl olsa yenilemek isteyeceğiz diye düşünüyorum, ama tabiki aracı yıkadıktan sonra hala güzel bir şekilde parlaklık sağlayan bir ürüne de henüz rast gelmedim. Yurdışında bazı ürünler var oldukça pahalı olan ml hesabına göre, belki onlardan denemek lazım. Hatta bulabilirsem bir ürün vardı, yanında kendi lastik uygulama rulosu ile geliyordu, bildiğimiz boya rulosu gibi :D Uzun dayanım iddiaları vardı.