Ürün Alışverişlerinde Mantıklı Tavsiyeler

TarıkZS

Konu Sahibi ✔
Usta Detaycı
Üye
Merhaba Sevgili Dostlar..

Malum bu forumdaki herkes bazen gerekli olduğu, bazen merak ettiği, bazen ise alışveriş yapma noktasında kendine bir türlü dur diyemediği için stoğuna sürekli olarak yeni Ürünler eklemekte. İş bazen çılgınlık boyutuna ulaşmakta Ve kullanılmayan çoğu ürün satılıkFakat durumun ekonomik, sosyal Ve psikolojik argümanları bizleri bir şekilde olumsuz etkiliyor.

Ürün stoğumuzu genişletirken alışverişlerimizde hangi tasarruf yöntemlerini , hangi kriterleri , hangi stratejileri kendimize rehber edinmeliyiz noktasında fikirlerimizi paylaşmanın faydalı olacağını düşündüm herkese sevgiler, saygılar

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Son düzenleme:

Shirb13

Uzman Detaycı
Üye
İl
Tekirdağ
Tarık hocam kendi adıma, uzun dönemde kullanım miktarımı ortalama olarak hesaplayıp ona göre yüksek hacimli ürünlere yönelip birim fiyatı mümkün mertebe düşürmeye çalışıyorum.

Bununla birlikte genel olarak bende dahil olmak üzere diğer üyelerimizde çoğunlukla bu sporu hobi olarak yaptığımız için bazı durumlarda fiyat gözümüze görünmüyor.

Kendimden örnek vermek gerekirse; Elimde kendi aracımda kullanmak üzere gyeon wet coat ve müşteri araçlarında kullanmak üzere divortex hızlı cila varken BSD almamın bir mantığı yok ama denemek görmek için alıyorum. Elimde 3 farklı dressing malzemesi var; Koch Chemie Top Star - AF Spritz ve AD Pink Sheen. yani bu durumda ortada mantık falan kalmıyor :)

TarıkZS

Konu Sahibi ✔
Usta Detaycı
Üye
Tarık hocam kendi adıma, uzun dönemde kullanım miktarımı ortalama olarak hesaplayıp ona göre yüksek hacimli ürünlere yönelip birim fiyatı mümkün mertebe düşürmeye çalışıyorum.

Bununla birlikte genel olarak bende dahil olmak üzere diğer üyelerimizde çoğunlukla bu sporu hobi olarak yaptığımız için bazı durumlarda fiyat gözümüze görünmüyor.

Kendimden örnek vermek gerekirse; Elimde kendi aracımda kullanmak üzere gyeon wet coat ve müşteri araçlarında kullanmak üzere divortex hızlı cila varken BSD almamın bir mantığı yok ama denemek görmek için alıyorum. Elimde 3 farklı dressing malzemesi var; Koch Chemie Top Star - AF Spritz ve AD Pink Sheen. yani bu durumda ortada mantık falan kalmıyor :)
İbrahim hocam işte aynı durumlar ben de dahil olmak üzere herkesde var mesela ürünleri tek tek az ölçekte alıp bitmesi durumunda yeni almak mantıklı değil mi aksi takdirde aynı işi gören 4-5 hatta 10 ürün olabiliyor bir çoğu bitmiyor hatta bozulanlar dahi oluyor hobi israfa doğru depar atıyor

Gyepestp

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Merhaba Sevgili Dostlar..

Malum bu forumdaki herkes bazen gerekli olduğu, bazen merak ettiği, bazen ise alışveriş yapma noktasında kendine bir türlü dur diyemediği için stoğuna sürekli olarak yeni Ürünler eklemekte. İş bazen çılgınlık boyutuna ulaşmakta Ve kullanılmayan çoğu ürün satılıkFakat durumun ekonomik, sosyal Ve psikolojik argümanları bizleri bir şekilde olumsuz etkilemekte.

Ürün stoğumuzu genişletirken alışverişlerimizde hangi tasarruf yöntemlerini , hangi kriterleri , hangi stratejileri kendimize rehber edinmeliyiz noktasında fikirlerimizi paylaşmanın faydalı olacağını düşündüm herkese sevgiler, saygılar

Ben tamamen ihtiyaçlarımı düşünerek alabileceğim en mantıklı ve kaliteli ürünleri almaya çalışıyorum.
Örneğin hızlı cila için burada defalarca test edilmiş ve ortak kanı olmuş bir ürün var ise, kendim hepsini alıp denemek yerine, tercih edilen ürünü alıyorum. 2 aracımız var, ona göre hesap yapıyorum ve olabildiğince tüketebileceğim kadarını almaya çalışıyorum.

Mesela KC PO 1lt ve genelde 1:10, çok nadir 1:4 kullanılıyor. Benim en az 5-6 litre ürüne sahip olmam anlamına geliyor ve benim için oldukça yeterli. Dolayısıyla bu ürünü 5 litre almak çok fazla olacak.

Özetle ben hep böyle düşünüyorum.

TarıkZS

Konu Sahibi ✔
Usta Detaycı
Üye
Ben de bir ürünü bitirmeden diğerine geçmemeye çalışırım , bu işin içine ilk girdiğim zamanlarda hunharca pervasızca alışveriş yapıyordum ihtiyacım olan olmayan herşeyi alıyordum ve bazen pişmanlık yaşıyordum sonrasında bir çoğunu uygulamadan eşime dostuma verdiğim dahi oluyordu.
Sonra bir ürünü bitirmeden diğerine geçmeme kararı aldım ama çok zor oluyor tabi. Böylelikle hem kısa vadede bir çok ürünü çabucak deneme olayı olmuyor hobimi zamana yaymış oluyorum bir nebze hem de mali açıdan çok zorlamıyor beni.

Kzmsefa

Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul
İşin eğlence kısmını geçip bende kendimce yapmaya çalıştıklarımı anlatayım :)

Bir ürün alacağım zaman önce gerçekten ihtiyacım var mı diye sorguluyorum. İhtiyacım var ise önce o ürün kategorisindeki ürünlere bakıp aklıma yatanların forumdaki uygulamalarına, youtubede ki denemelerine bakıyorum. Ürünü almaya karar verdiğimde ise fiyat araştırmasını yapıp en uygun fiyatla almaya çalışıyorum.
Mesela İbrahim abinin dediği gibi elimde sprtiz var o bitene kadar ne kadar denemek istesem de yeni bir ürün almamaya çalışıyorum. Spritz bitincede yerine alacağım ürünün araştırmasını yapıyorum şu sıralar :)

Samatyalı

Usta Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Bende şahsen elimdeki ürünler bitince daha pratik ürünlerle ve minimum eforla detay yapmayı düşünüyorum , zaman, mekan, yaş beni bu yöne itmeye başladı
O yüzden artık kendini kanıtlamış nokta ürünler almaya başladım.. onuda deneyim, bunuda kullanayım , şunada bakayım demiyorum ..

ugurus

Usta Detaycı
Üye
İl
İzmir-Antalya
Bence bu forumun çoğu kısmını okumuş birisi için. İş biraz daha kolay . Ben Mayıs ta aldım arabayı . Ama Aralık a kadar yıkamadım , yıkatmadım . Malzemem de yoktu vaktim de . 1-2 hafif temizleme olayım oldu umarım bi zarar vermemişimdir seramiğe yada boyaya . Kasım ayı indirimleri ile yaptım birşeyler . Megiuars sarı şampuan heryerde çok övülüyordu. Meguiars herkes çok övüyordu . Sonra Sonax. Ama megiuars bi tık üstü dediler . Bende indirimlerden hesaplı olarak aldım. Meguiars Aldım baya. Ser meguiars üzerine kurulu . Arabayı hiç yıkamadan bu kadar aldım . Billbery ve Dragon aldım . 1lt .

şimdiki aklım olsa direkmann 3.5 litre cilalı şampuan almazdım . Seramik kaplama arabaya . Billbery de almazdım . Meguairs bez ,eldiven ,3lü bezden 2 kez almazdım . Çok zararım var mı ?? Billbery gereksizmiş. Benim jant kirlenmiyor ki !!! Ne gerek var . Dragons içinde gerek yoktu 6 aylık arabaya . Sonra alsam daha iyi olurdu . Bazı şeyleri almak için. Acele etmek hiç iyi değil .
Şimdi daha uygun fiyatlı şeyler görüyorum ama almıyorum alamıyorum .
çünkü. Elimde genel olarak çok ürün var , yer yok. Alacağım ürünün işini gören çok ürün var . Çok para harcamışım . En önemlisi şu aralar iş güç piyasa durumları belli değil . Gelen para yok giden çok . Eksik bitmiyor.
Yoğurdu üfleyerek yiyorum artık .

mustafacagri

Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
Ben tamamen ihtiyaçlarımı düşünerek alabileceğim en mantıklı ve kaliteli ürünleri almaya çalışıyorum.
Örneğin hızlı cila için burada defalarca test edilmiş ve ortak kanı olmuş bir ürün var ise, kendim hepsini alıp denemek yerine, tercih edilen ürünü alıyorum. 2 aracımız var, ona göre hesap yapıyorum ve olabildiğince tüketebileceğim kadarını almaya çalışıyorum.

Mesela KC PO 1lt ve genelde 1:10, çok nadir 1:4 kullanılıyor. Benim en az 5-6 litre ürüne sahip olmam anlamına geliyor ve benim için oldukça yeterli. Dolayısıyla bu ürünü 5 litre almak çok fazla olacak.

Özetle ben hep böyle düşünüyorum.
Ben de aynı şekilde alıyorum. Bölünmüş şekilde satışı varsa şahsen direk onu tercih ediyorum ki fiyatı baya düşürüyor. Ambalajlı ürün tabiki hoş görünüyor güzel ama maddiyat daha ön planda benim için :) ama orjinal fısfıslı olup misal bölünmüş olana göre 10 20 lira pahalıysa orjinal tercih ediyorum.
Kullanım sıklığı az olan veya sulandırma oranı yüksek ürünleri hep ufak tercih ediyorum bidonla alıma göre pahalıya da gelse. Çünkü bidonla alsam çok uzun süre kullanmak gerekecek ve yarım lt ürün fiyatı ile bidon fiyatı arasındaki fiyatı farkını tek ürüne bağlamış olacağım. Bu sebeple ufak ufak alıp çok çeşit almayı tercih ediyorum.

Adam’s Garage

Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
Foruma mümkün olduğunca az girmek.

Detail sıcak fırsatlar ve stokları serelim başlığını zinhar takip etmemek.

onurçiko yu engelleyip konularını takip etmemek.

Bunlar bence bir miktar tasarruf sağlayabilir ama kesin çözüm için bir doktor tavsiyeside olabilir :p

carking58

Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul/Kayseri

Bunlar bence bir miktar tasarruf sağlayabilir ama kesin çözüm için bir doktor tavsiyeside olabilir :p
Bunu okuyunca sesli güldüm, kesin çare gibi görünüyor :D

Respect3578

Uzman Detaycı
Üye
İl
Aliağa/izmir
Bizimkisi artık hastalık. Mesela bayanların kıyafet alması ıvır zıvır almasıyla aynı şey bence artık hanıma kızmıyorum. Çünkü artık bende öleyim. Yani battı balık yan gider hesabı :D nereye kadar gidecek bakalım.

TarıkZS

Konu Sahibi ✔
Usta Detaycı
Üye

Katılıyorum onurçiko hocam 21 ayrı sprey wax ile uygulama yapmış baksana

can26

Profesyonel Detaycı
Moderator
Üstteki yorumlardan çokça kez bahsedilmiş nokta ürün atışı. Bence en tasarruflu yöntemde bu evet ama bazen zirveyi paylaşan 2-3 üründe eklenebiliyor aynı kategoride.

Buradaki çoğu insanın en zararlı alışkanlığı (!) detay diye düşünüyorum. Kendince vakit geçirmek veya bu işten keyif alma maksadıyla. O yüzden bazen ucuzu tercih edip boşa para harcamakta mümkün sonrasında daha iyi ürünler tedarik edilerek :) çokta tasarruf edilecekse her kategoride kendini ispatlamış ürünler tercih edilip kenara çekilinebilir ama ne yazık ki zor bir hakimiyet, elden geldiğince bütçe sıkıştırmamakta fayda var , sağlık olsun :) siz ne derseniz diyin öyle çokta tasarruf edilemiyor :komik::paraa:

Adam’s Garage

Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
Katılıyorum onurçiko hocam 21 ayrı sprey wax ile uygulama yapmış baksana

Sadece 21 ürün le deneme olsa razıyım ben kafadaki üç ürünü alıp geçerim. Ama adam her konuda farklı ürünler deniyor yetmezmiş gibi birde yeni çıkan ürünlerde takipte ve paylaşımlarını yapıyor durdurulamıyor durmuyor :D yavaş yavaş değil birkerede engelleyip bırakacaksın :D

Dr HCD

Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul
@onurçiko üstad bizler için deneyip test ediyor kızmayın Onur abiye:D Her ürün grubunda top a oynayan birkaç ürün var belki bazıları biraz pahalı ama bu hobide ucuza kaçınca sonunda yine zarar ediyorsun çünkü aldığın ürün seni memnun etmiyor sonra gidip yine iyisini alıyorsun eskisi kullanılmıyor bir süre sonra çöpe gidiyor belki de
Bazı ürün gruplarından da vazgeçilebileceği kanaatindeyim eğer ekonomik bir şey isteniyorsa mesela hem hızlı cila hem jant koruyucu alma yerine direkt koch pw ya da wetcoat al ikisini de korur
Mesela jant temizleyici ve demir tozu sökücü ayrı ayrı alma sadece demir tozu temizleyici al hem janta hem kaportaya içeriye de mesela quick detailer al hafif temizlik artı koruma gibi gibi
Ama sonuçta bu bir hobi bu yüzden ben dahil herkes harcıyor:alisveris: Hepimiz Hastayız kabul edelim:komik: hatta bu detailing bağımlılığı ile ilgili araştırma yapıyorum makaleleri vs tarıyorum belki yakında bir yazı yazarım Detailing ve Nöroscience diye:paraa:

onurçiko

Master
Moderator
Site Kurucusu
İl
antalya
@onurçiko üstad bizler için deneyip test ediyor kızmayın Onur abiye:D Her ürün grubunda top a oynayan birkaç ürün var belki bazıları biraz pahalı ama bu hobide ucuza kaçınca sonunda yine zarar ediyorsun çünkü aldığın ürün seni memnun etmiyor sonra gidip yine iyisini alıyorsun eskisi kullanılmıyor bir süre sonra çöpe gidiyor belki de
Bazı ürün gruplarından da vazgeçilebileceği kanaatindeyim eğer ekonomik bir şey isteniyorsa mesela hem hızlı cila hem jant koruyucu alma yerine direkt koch pw ya da wetcoat al ikisini de korur
Mesela jant temizleyici ve demir tozu sökücü ayrı ayrı alma sadece demir tozu temizleyici al hem janta hem kaportaya içeriye de mesela quick detailer al hafif temizlik artı koruma gibi gibi
Ama sonuçta bu bir hobi bu yüzden ben dahil herkes harcıyor:alisveris: Hepimiz Hastayız kabul edelim:komik: hatta bu detailing bağımlılığı ile ilgili araştırma yapıyorum makaleleri vs tarıyorum belki yakında bir yazı yazarım Detailing ve Nöroscience diye:paraa:
Ha hocam işte bana bir tanı koyun, yoksa iş çığırından çıktı.
Bu konuya yorum yazacak en son insanım heralde, kelin merhemi olsa kendi başına sürer diyip kaçıyorum. Burada taşlarlar beni:)

ugurus

Usta Detaycı
Üye
İl
İzmir-Antalya
bugün bu başlığa yazdıktan sonra da yine tutamadım kendimi birşeyler aldım. bir sürü sprey cilam olmasına rağmen devamlı gözüme takılan , kafamda al al al diye çınlayan sonax bsd aldım alma gereksiz ikazlarına rağmen. birde würth araç içi temizleme spreyi aldım. şu an kullanmayacağım lazım olunca kullanırım diye. bi kaç şey daha var uzun süredir kafama kazındı al al al diye çınlıyor. oyalıyorum kendimi almayayım diye.

Gyepestp

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Bu arada bu alışveriş olayı da kendimizi bazı şeyler ile mutlu etme isteği nedeniyle oluyor aslında. Ki bu bende çok fazla var maalesef. Örneğin çalışmak için mantıklı seviyedeki en iyi bilgisayarı ve aksesuarları almak istiyorum. Kendime bahane de buluyorum; "Kendime en iyi ortamı hazırlamalıyım, çünkü bu benim işim...". Bu herkeste derecesi farklı olan ve genlerden gelen bir his. Kimisi bunun için yaşar, kimisinin umrunda olmaz.

Benim yapmaktan keyif aldığım, hobi diyebileceğim çok fazla alternatifim var mesela. İçimdeki sahip olma dürtüsü sebebiyle sürekli kaos yaşıyorum. Örneğin bateri çalmayı çok seviyorum, orta okul yıllarımda çok çaldım. "Eve de şimdi bir elektronik bateri alayım, müsait oldukça çalarım" diyorum ama kendimi 25k'ya set bakarken buluyorum, sonra da almıyorum tabii. Ya da bisiklet alayım diyorum, Profesyonel markalardan başlıyorum, toplama bisikletlere kadar gelip, fiyatı nedeniyle vazgeçiyorum.

Dediğim gibi araştırma ve sahip olma dürtüsü adrenalin salgılatıyor ve sonrasındaki serotonin isteği ile beyin çılgına dönüyor. Allah hepimize akıl sağlığı versin. :)))

Son düzenleme: