Uygulama ve ürünler konusunda tavsiyeleriniz

ozer_85

Konu Sahibi ✔
Amatör Detaycı
Üye
İl
İzmir
Arkadaslar forumda yeniyim konuyu yanlis yere actiysam kusura bakmayin. Detail konusunda cok tecrubeli degilim fakat aracimi cok cok zorda kalmadigim surece hep kendim yikarim, el pedi ila cila atarim vs. arabamla ugrasmaktan temizlemekten keyif alirim. Kapali garajim olmasada evimizin bahcesinde elektrik ve suyumuz olan acik otoparkimiz mevcut. Sanirim artik bir tik oteye gecme zamani gelmisti uzun zamandir istedigim adimi atarak gozumu kararttim ve ceyizlik bir alisveris yaptim.
  • Valet Pro Blue Clay 100 Gr. Kil
  • Valet Pro Clay Rider 500 ml. Kil kaydirici
  • Carpro Trix 500 ml. Demir Tozu ve Zift sökücü
  • Menzerna 400 FG Heavy Cut 250 ml.
  • Menzerna 2500 Medium Cut 250 ml.
  • Menzerna 3800 Super Finish Plus 250 ml.
  • Menzerna Power Lock Ultimate Protection 250 ml.
  • Menzerna 150 mm Heavy Cut Foam Ped
  • Menzerna 150 mm Medium Cut Foam Ped
  • Menzerna 150 mm Soft Cut Foam Ped
  • Menzerna 150 mm Wax Foam Ped
  • Magic 3X 3 lü Cırtlı Polisaj Tabanı 75 mm. - 120 mm. - 145 mm.
  • Work Stuff Snow Foam 1 lt.
  • Work Stuff Pure Shampo 1 lt.
  • Marolex Axel 3000 3 lt. köpük pompasi
  • Carpro Dhydrate Dry Towel 50cmx55cm
  • Magic Ultra Kalin Cift Tarafli Yumusak Mikrofiber Havlu 1000 gsm 40cmx40cm
  • Carpro Fog Fight Buğu önleyici set
  • Makine olarakta Koctaş'ın kendi markasi olan Performance Power 1200 W polisaj makinesini kullanacağım.
Gözümü karartip aldiklarim bunlar.

Önceden elimde bulunanlarda,
  • Meguiars Mikrofiber Yikama Eldiveni
  • Meguiars Ultimate Liquid Wax
  • Meguiars Sunger El Uygulama Pedi
  • Sonax Siyah Renkli Nano Parlatici ve Koruyucu Cila
  • Sonax Deri Temizleyici ve Koruyucu
  • Sonax Konsantre Sampuan
İpa ve genel temizleyici alacagim ayrica jant- lastik ve iç temizlik urunlerim eksik.

Forumu okuyarak bilgi topluyorum fakat gerek almış oldugum urunler ve uygulamalari hakkindaki yorumlariniz gerekse farkli urun ve uygulama tavsiyeleriniz olur ise cok memnun olurum, şimdiden tesekkur ederim.

Sefa46

Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara
Daha once hic polisaj yaptiniz mi ilk defa mi yapacaksiniz hocam

ozer_85

Konu Sahibi ✔
Amatör Detaycı
Üye
İl
İzmir
Daha once hic polisaj yaptiniz mi ilk defa mi yapacaksiniz hocam
İlk defa yapicam diyebiliriz, yani teorik olarak cok fazla sey okudum ama uygulama anlaminda acemiyim. Fakat elim yatkindir bu tarz islere gectigimiz hafta ufak bir deneme yaptim elim alışsın diye, sadece 400 u kullandim ufak bir kisimda, kirmizi ped ile sonuc:

Diger aracimiz siyah asil onun icin cok ozeniyorum ama ona gecmeden once iyice elimin alismasini bekleyecegim :)
Uyarilariniz ve tavsiyeleriniz olur ise memnun olurum

Dragstar

Sensei
Moderator
Site Kurucusu
İl
Denizli
Gayet güzel ürünler artık uygulaması size kaldı. Öncelikle bir panelin belli bir bölümünde spot test yapın orta aşındırıcı ürünü deneyin çizik alıyorsa o şekilde devam edin çizik alamazsanız cutting fg400 ile devam edin. Polisaj makinasını çok hızlı hareket ettirmeyin gayet yavaş bir şekilde ama aynı yüzeyde takılıp kalmadan kullanın hem daha az yorulursunuz hemde daha etkili çizik alırsınız.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

ozer_85

Konu Sahibi ✔
Amatör Detaycı
Üye
İl
İzmir
Gayet güzel ürünler artık uygulaması size kaldı. Öncelikle bir panelin belli bir bölümünde spot test yapın orta aşındırıcı ürünü deneyin çizik alıyorsa o şekilde devam edin çizik alamazsanız cutting fg400 ile devam edin. Polisaj makinasını çok hızlı hareket ettirmeyin gayet yavaş bir şekilde ama aynı yüzeyde takılıp kalmadan kullanın hem daha az yorulursunuz hemde daha etkili çizik alırsınız.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Önerileriniz icin cok tesekkur ederim, bugun demir tozu ve kil uygulamasini yaptim ve yagmur basladi maalesef, yuzeyu hazirlamis oldum hic degilse yarin hava yagmurlu olmaz ise insallah pasta isine girisicem

batikankodak

Usta Detaycı
Üye
İl
Tekirdağ/Çorlu
ilk polisaj deneyimi için rez,eğer yaparsanız dikkatli olun derim.Daha 1/2 gün önce beyaz polo vardı,sahibi boyayı baya inceltmişti

Bu arada şimdiden kolay gelsin

ozer_85

Konu Sahibi ✔
Amatör Detaycı
Üye
İl
İzmir
ilk polisaj deneyimi için rez,eğer yaparsanız dikkatli olun derim.Daha 1/2 gün önce beyaz polo vardı,sahibi boyayı baya inceltmişti

Bu arada şimdiden kolay
gelsin
Tesekkur ederim.Tavsiyeler dogrultusunda cok yuksek devire cikmadan ve pek baski uygulamadan yaparsam boyayi pek inceltmez diye dusunuyorum. Derin cizikleri hic zorlamayacagim, daha hafif derin cizikleri cikarmak icinde inatci davranmayi dusunmuyorum, ilk etapta kilcal cizikleri ve hareleri alip boya koruma isini halledebilirsem kendimi basarili sayacagim. :)