Valet pro APC kullanımı sonrası oluşan beyaz lekeler

usurer

Konu Sahibi ✔
Usta Detaycı
Üye
İl
izmir
Merhaba arkadaşlar,
bölünmüş ürün olarak aldığım Vale Pro APC'yi 1/10 sulandırarak aracımdaki kirli olan göğüslük ve kapı içlerinde detay fırçası ile yaydım, hemen ardından mikro fiber bezle sildiğimde fırçayı sürdüğüm yerlerde beyaz lekeler olduğunu gördüm .Bunun üzerine ıslak bezle birkaç kez sildim ve sonunda Spritz ile ovaladım, ancak bazı noktalarda beyazlık kaybolmadı.
Sulandırma oranının yeterli olduğunu düşünüyorum, acaba aldığım üründe mi sıkıntı var yoksa çok güçlü bir APC'mi bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim.

Berkay

Master Detailing
Moderator
İl
İstanbul
Hem kalıntı bırakmıştır hem biraz zarar vermiştir. Her malzemenin kalitesi, dayanıklılığı farklıdır Malzemeye ve temizleyiciye hakim olmadan yapılan temizlikte kaçınılmaz son bu beyazlamalar. Defalarca söylendi aslında arabanın içine apc kullanmanın riskli olduğu ph nötr formüle sahip bu iş için imal edilmiş ürünler var, hele deride çok zararlı. Valet pro orta sertlikte bir apc, 1:15 ten daha sert kullanmayın plastik dahi olsa. Benim her zaman tavsiyem zaten apc kullanmayın rutin temizlikte.

Dr HCD

Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Apc araç içinde çok güvenli değil, ikinci el alınmış içi çok pis vs olunca ben birkaç defaya mahsus sağlam sulandırıp kullanıyorum. Araç içi değil de başka yerde koch gs denedim pek güvenli bulmadığımı söyleyebilirim. Apc yi kapı arası, bagaj kenarı, lastik davlumbaz, paspas temizliğinde kullanıyorum
Not: araç içine sıkılan sprey kokular da plastiğe gelince iz bırakabiliyor, temizleyici ile silince geçiyor

Sefa46

Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara
Ön konsol veya Torpido bölgesini çok hassas oldugu için kesinlikle dikkat edilmeli C Segment ve Üzeri araçların çogu deri kaplama yumuşak malzeme o yüzden çok aşırı kirlenmediği sürece APC yi kesinlikle önermiyorum en az 1:15 veya 1:20 oranında sulandırılması gerek hatta uygulama yapmadan önce kesinlikle küçük bir kenarda test yapın birçok APC ler de aşındırma özelliği mevcut tahminimce sizin uyguladıgınız alan ıslak kaldı veya güneşte kaldıysa lekelenme yapabilir.

Son düzenleme:

usurer

Konu Sahibi ✔
Usta Detaycı
Üye
İl
izmir
değerli bilgilendirmeleriniz için teşekkürler, çok kirli olduğu için kapı içlerinde kullanmıştım ama demek ki bundan sonra spritz ile devam edeceğim.
davlumbaz ve plastik paspaslar için kullanabilirim sanırım .Peki dış plastik trimler için zarar verir mi?
boyasız tampon yada plastik kapı yan korumaları gibi?

Dragstar

Sensei
Moderator
Site Kurucusu
İl
Denizli
Apc kalıntısı kalmış gibi görünüyor plastik restorer türü bir ürün kalıntıyı silecektir diye düşünüyorum.yüzey sert parlak plastik gibi görünüyor boya için kullandığımız bir final pastası da deneyebilirsiniz.

Sefa46

Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara
Adam's Total Interior Detailer
Meguiars İnterior Detailer
Meguiars Quick interior Detailer
Sams Detailing Interior Detailer
Sonax Extreme Nano Cleaner
Sonax İnterior Cleaner
Auto Finesse sprits interior Detailer
Vs...
Bu tür ürünler sizlere daha çok yardımcı olur ürünleri direk bölgeye sıkmayın bez,sünger ve Fırça ya uygulayıp temizlemek istediginiz bölgeye uygulama yapabilirsiniz.Kullanım için idealdir.

cabay

Uzman Detaycı
Üye
İl
istanbul
Elinizde Spritz de varmış aslında. Spritz içerdeki plastik alanların tümünde etkili ve kolay bir temizlik sağlıyor. Kolay kuruyup yapışmıyor da. APC yi sulandırarak kapı içi kollar ve kumaş kısımlar için kullanıyorum ben. Gayet de iyi sonuç veriyor. Ama plastik kısımlarda kullanacaksam da mikrofiber beze sıkıp kullanırım. Bölgeye sıkıp fırçalamak genelde çok iyi temizlenemediği için bu tür kalıntılar bırakabiliyor.

usurer

Konu Sahibi ✔
Usta Detaycı
Üye
İl
izmir
interior detailer var zaten elimde , amacım araç çok kirli olduğu için kapı içleri ve diğer plastik trim aksamı yoğun trafikten arındırmaktı.

ValetPro bu ürünü her ne kadar iç plastik aksamı temizlemek için tasarlamış olsa da onun çok yönlü olduğu gerçeğini değiştirmiyor ! Bu ürünü aracınızın dış yüzeyindeki yağlardan arındırmak adına da kullabilmeniz mümkün. Hatta iç kumaş döşeme temizliğinde de oldukça iyi işler başarabilen bu ürünü kumaş yüzeyde 1:10 ve 1:20 aralığında seyreltip kullanmanızda fayda var. Hoş Kayısı esansıyla kullanırken keyif alıp aracınızın içinde güzel bir koku bırakmasını da sağlayabilirsiniz. Kostik içermeyen ve güvenle her alanda kullanabileceğiniz bu ürünü su ile seyreltip ürünü daha ekonomik kullanma şansınız da mevcut. - Ürünü uygulayacağınız bölge üzerine püskürtün. - Fırça veya mikrofiber bez yardımıyla yüzey üzerinde yayın. - Ürünün fazlalığını kuru ve temiz mikrofiber bez ile alın. - Kumaş yüzeylerde uygulama sonrasında kurumaya bırakın.
Satış sitelerinde bu açıklama ile satılıp ürünün plastik aksamda beyaz lekeler bırakması ciddi anlamda garip ve anlaşılamaz bir durum aslında.
temiz su ile birkaç kez silince beyaz lekelerin hepsi çıktı, sadece havalandırma mazgalındaki kısımı ne yaptıysam eski haline getiremedim.
Demek ki açıklamada her yazana inanmamak lazımmış.

değişik

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
.
Koch chemie polstar
Auto finesse total
Auto finesse spritz
Koch chemie Mzr (uygun sulandırma ile)
Koch chemie multi interior cleaner
Türkiye piyasasında rahatlıkla bulabileceğiniz ürünler..
Hocam mzr tam olarak gs dan ne açıdan farklı bilginiz varmı

onurolgun

Amatör Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Aracim 2020 model sifir km leon fr.
Arac ici ozellikle eşiklere fabrikadan koruyucu bant yapistirmislar ve bu bantlari temizlemek istiyorum.Temizlemek icin ne onerirsiniz.Fotograf cekmeyi unuttum kusura bakmayin.

CNR Detailing

Profesyonel Detaycı
Uygulama Uzmanı
Üye
İl
Ankara
308 , cc, rcz gögüsünde ki görüyorum sizin uygulama aracınızda bunlardan biri ürünü yüzeye değil beze sıkarak uygulayın. Fırça dahil olsa sıkıp bez ile silmeyin :) 100 ün üstüne fransız arabasına uygulama yaptım tecrübelerime güvenebilirsiniz. Düzeltme kısmına gelirsek plastik restorer ürünleri var Koch RCC gibi.

Mete Aytun

Çaylak Detaycı
Üye
İl
MALATYA
Aracim 2020 model sifir km leon fr.
Arac ici ozellikle eşiklere fabrikadan koruyucu bant yapistirmislar ve bu bantlari temizlemek istiyorum.Temizlemek icin ne onerirsiniz.Fotograf cekmeyi unuttum kusura bakmayin.
Zift ve yapışkan söken kimyasallar var kullanılabilir. Araca zararı ne olur bilmem ama gaz yağı da iş görür.

usurer

Konu Sahibi ✔
Usta Detaycı
Üye
İl
izmir
308 , cc, rcz gögüsünde ki görüyorum sizin uygulama aracınızda bunlardan biri ürünü yüzeye değil beze sıkarak uygulayın. Fırça dahil olsa sıkıp bez ile silmeyin :) 100 ün üstüne fransız arabasına uygulama yaptım tecrübelerime güvenebilirsiniz. Düzeltme kısmına gelirsek plastik restorer ürünleri var Koch RCC gibi.
Aynen öyle :) teşekkürler,
çok kirli olduğu için fırçaya sıkarak uygulama yapmıştım. Bundan sonra spritz ile devam ederim ama çok kirli yüzeyler için beze sıkıp uygulama yaparım.

değişik

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
.
Gs daha agresif, mzr araç içi için tasarlanmış ama Polstar daha güvenli Ben po tercih ediyorum genellikle eğer yoğun kir yoksa
Bende araç içerisinde henüz gs kullanmadım sadece paspas ve dış plastiklerde bazen kullanıyorum içerde nanolex interior ve po kullanıyorum derilerde .mzr için kendi sitesindede araç içi diye belirtmiş ama türkçe açıklama ile satan sitelerin açıklaması yüzünden emin olamadım açıkcası