Valet Pro Apc sonrası kalan lekeler.

shadwos66

Konu Sahibi ✔
Çaylak Detaycı
Üye
İl
Ankara
Merhaba , aracımın göğüs kısmı senelerdir parlatıcı kullanmam sebebiyle baya kirliydi. İnternetten bölünmüş ürün olarak Valet Pro APC aldım. 1:20 1:15 ve 1:10 oranlarında sulandırma yaparak denemelerimde yüzeyde kuruyunca ortaya çıkan lekeler oluştu , tam temizlik yapmadığını düşünüyorum. Sanırım bölünmüş ürün olduğu için pek kaliteli değil , hiç memnun kalmadım. Koch chemie Pol star yada green star alacaktım ama göğüse kalıcı zarar vermemek için de cesaret edemedim. Tavsiyede bulunursanız sevinirim. Teşekkürler

Sefa46

Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara
Merhaba , aracımın göğüs kısmı senelerdir parlatıcı kullanmam sebebiyle baya kirliydi. İnternetten bölünmüş ürün olarak Valet Pro APC aldım. 1:20 1:15 ve 1:10 oranlarında sulandırma yaparak denemelerimde yüzeyde kuruyunca ortaya çıkan lekeler oluştu , tam temizlik yapmadığını düşünüyorum. Sanırım bölünmüş ürün olduğu için pek kaliteli değil , hiç memnun kalmadım. Koch chemie Pol star yada green star alacaktım ama göğüse kalıcı zarar vermemek için de cesaret edemedim. Tavsiyede bulunursanız sevinirim. Teşekkürler

Hocam APC yi Araciniz cok eski veya uzun zamandir ortalama 5 Senedir temizlenmemiş ise Torpido Bölgesinde APC kesinlikle önermiyorum o yüzden İnterior lar daha güvenli konsol icin Rutin Temizlikte her zaman İnterior güvenlidir.

K2 Purio Pro Interior Cleaner 1 l + Satina Pro Iç Mekan Koruyucu 1 l Set Fiyatı, Yorumları - TRENDYOL

Her ikisinide litrelerce kullanip test etmis biri olarak bu iki ürün ü öneriyorum Purio ile Temizleyip Satina İle Koruma altina alabilirsiniz.

Neden Satina ?

Satina 3 Çesit Egzotik Kokulu olup Uygulandigi bölgede Orjinal Dogal görünüm vermektedir.Özellik le Yaz Aylarinda UV ye karsi korumali ve Mat Görünüm sagladigi icin Yol Sürüş esnasinda Torpidodan Cam a Parlak bir yansima yapmamaktadir.Toz Tutmama olayida güzel.Fiyat Olarak 1 Litrelik Ürün için Fiyat Performansin üzerinde.

Son düzenleme:

Sefa46

Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara
Ben Satina ile alakali genis kapsamli karsilaştirma testi yapacagim ilerleyen günlerde Favori Markalarla birlikte :)

shadwos66

Konu Sahibi ✔
Çaylak Detaycı
Üye
İl
Ankara
Tavsiyeniz için Teşekkür ederim. Dediğiniz gibi aracım uzun zamandır detaylı temizlenmemişti. Detailing hakkında bilgim de yoktu. İlk defa valet Pro Apc ve koruma için Sonax matt effect aldım. Senelerce benzinliklerde satılan adi parlatıcıları kullandım. Bu lekelerde sanırım o parlatıcıların ve kirlerin kalıntıları. Tavsiye ettiğiniz ürün bunları temizler orjinal haline çevirir diyorsanız hemen siparişini geçiyorum.

Emre Mert

Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Geçmiş olsun. Valetpro APC'yi yıllardır kullanıyorum. Şuana kadar bir zararını görmedim ama yumuşak plastiklerde ve ön konsol gibi hassas plastiklerde mümkün olduğunca apclerden uzak durmak lazım.

Nanolex Interior Cleaner, Koch Chemie Polstar veya Flowey I2 gibi ürünleri gerektiğinde kullanmak daha güvenli olur.

Ayrıca hangi ürün olursa olsun yüzeyde kesinlikle kurutulmamalı. Beze veya detay fırçasına sıkıp sildikten sonra arkasından ıslak bir bezle tekrar silip kimyasaldan iyice arındırılmalı.

Fotoğraftaki yüzey sanki iyi temizlenmemiş gibi duruyor. Bilindik bir interior cleaner ve detay fırçasıyla deneme yapın bence. Yüzey gözenekli olduğu için bez yetersiz kalabiliyor.

Sefa46

Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara
Tavsiyeniz için Teşekkür ederim. Dediğiniz gibi aracım uzun zamandır detaylı temizlenmemişti. Detailing hakkında bilgim de yoktu. İlk defa valet Pro Apc ve koruma için Sonax matt effect aldım. Senelerce benzinliklerde satılan adi parlatıcıları kullandım. Bu lekelerde sanırım o parlatıcıların ve kirlerin kalıntıları. Tavsiye ettiğiniz ürün bunları temizler orjinal haline çevirir diyorsanız hemen siparişini geçiyorum.
Herhangi bir interior cleaner bile gecirir lekeleri hocam Benim tavsiyem F/P agirli oldugu icin K2 Pro yu onerdim yoksa 20 Markanin Ürünlerini tek tek yazmak istemedim :)

Berkay

Master Detailing
Moderator
İl
İstanbul
Tavsiye edilen temizleyici ürünleri ıslak deri fırçası ile uygularsanız tam temizlik sağlasınız. Sonrasında k2 satina ile koruma altına alabilirsiniz. Piyasada satılan torpido parlatıcıların layık olduğu yer davlumbazdır veya çöptür.
Benzer lekelerin asla çıkmadığı bir araçla da karşılaştım ama sizinki tam temizlenmedigi için çıkmamış gibi duruyor. Umarım sorun çözülür.

shadwos66

Konu Sahibi ✔
Çaylak Detaycı
Üye
İl
Ankara
Tavsiye edilen temizleyici ürünleri ıslak deri fırçası ile uygularsanız tam temizlik sağlasınız. Sonrasında k2 satina ile koruma altına alabilirsiniz. Piyasada satılan torpido parlatıcıların layık olduğu yer davlumbazdır veya çöptür.
Benzer lekelerin asla çıkmadığı bir araçla da karşılaştım ama sizinki tam temizlenmedigi için çıkmamış gibi duruyor. Umarım sorun çözülür.
Kesinlikle çok haklısınız , senelerce bilmeden kullandık o torpido parlatıcıları. Birdaha asla... K2 purio pro ve Satina pro nun siparişini geçtim. Elime ulaştığında deneyip sonucun görselinide buraya atıcam , aynı sorunu yaşayanlarında fikri olsun. Bu arada farkettim ki aldığım Valet Pro APC bölünmüş ürün de saf olarak gelmemiş. Buna kesinlikle su katıp göndermişler. Evde bazı yüzeylerde 1:10 sulandırarak test ettim evde bile kir sökmede yetersiz kaldı. Tavsiyeleriniz için çok teşekkür ederim.

EmirhanYigiter

Uzman Detaycı
Üye
Kesinlikle çok haklısınız , senelerce bilmeden kullandık o torpido parlatıcıları. Birdaha asla... K2 purio pro ve Satina pro nun siparişini geçtim. Elime ulaştığında deneyip sonucun görselinide buraya atıcam , aynı sorunu yaşayanlarında fikri olsun. Bu arada farkettim ki aldığım Valet Pro APC bölünmüş ürün de saf olarak gelmemiş. Buna kesinlikle su katıp göndermişler. Evde bazı yüzeylerde 1:10 sulandırarak test ettim evde bile kir sökmede yetersiz kaldı. Tavsiyeleriniz için çok teşekkür ederim.
Ev ürünleri genelde daha agresif olur, o yüzden ev kirleri genelde daha zor olur. Ürünün fotoğrafını atabilirseniz az çok renkten de belli olur. Kolay kolay sulandıracak firma yoktur, hiç duymadım.

shadwos66

Konu Sahibi ✔
Çaylak Detaycı
Üye
İl
Ankara
Ev ürünleri genelde daha agresif olur, o yüzden ev kirleri genelde daha zor olur. Ürünün fotoğrafını atabilirseniz az çok renkten de belli olur. Kolay kolay sulandıracak firma yoktur, hiç duymadım.

Deneme amaçlı bej renk suni deri koltuk kolunda kullandım. 1:10 sulandırdığımda fırça ile yapsam dahi kirlerin %70 i duruyor. Anca şişedeki halini direkt fırça ile uygularsam öyle çıkartıyor.

Emre Mert

Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul

Deneme amaçlı bej renk suni deri koltuk kolunda kullandım. 1:10 sulandırdığımda fırça ile yapsam dahi kirlerin %70 i duruyor. Anca şişedeki halini direkt fırça ile uygularsam öyle çıkartıyor.
Bendeki konsantre ürünün renginde fotoğrafta göründüğü gibi. Üründe bir sıkıntı yok bence. Soft bir apc olduğu için yetersiz kalıyor. Kapı eşikleri ve kauçuk paspaslardaki hafif kirlerde kullanıyorum ben. Bazen de kapı eşiklerinin temizliğinde kullanıyorum, yeterli geliyor.