Valet Pro Microfibre Reviver İncelemesi

EmirhanYigiter

Konu Sahibi ✔
Uzman Detaycı
Üye
Pazartesi @Murat Abiden alınca hemen denemek istedim. Eskiden her yıkamadan sonra bezleri yıkardım ancak şimdi malzemeleri farklı yerde tuttuğumdan her seferinde eve getirip götürmek biraz zahmetli oluyordu, kesinlikle evde fırça yemekle alakası yok. :sussx:
Öncelikle ürün sıvı formda, güzel veya rahatsız edici denilebilecek bir kokusu yok ve yeşil renkte. PH ölçmedim ancak üretici 8,5 olarak belirtmiş. Ben toz deterjan konulan kısma koydum ancak VP kendi videosunda yumuşatıcı yerine koyuyordu. Belki dozajlamadan dolayı fark olabilir. Özellikle pahalı bezler kullanıyorsanız deterjan haznesini söküp yıkamayı ve yumuşatıcı kalıntılarını temizlemeyi unutmayın. VP'nin önerdiği gibi 40 derecede yıkandı. VP, 40ml ile 80ml arasında bir kullanım tavsiye ediyor. Kirlilik ve bez sayısına göre ayarlayabilirsiniz.
Ürünün temizlik performansı bence biraz zayıf kalıyor. Kurulama havlularında yeterli gelir ancak kirli bezlerinizde tek başına yeterli olacağını sanmıyorum. Twisted pile havlular yumuşacık çıktı ancak plush bezler için kesinlikle tek başına yeterli değil yıkama öncesi sirkeli suda bekletmenizi öneririm. Yıkanırken baktığımda köpürüyordu. 3-4 wax yapılmış ve hiç makine görmemiş wax bezinde de tüyler tam açılmadı, yumuşaklık da orta derecede ancak geçen ay FK1000P uygulanmış ve sadece kısa bir elde yıkama yapılmış bir bez tertemiz çıktı, tüyler de fabrikasyon haldeydi. Eski bezi de sirkeli suda bekletsek biraz daha çözülür diye tahmin ediyorum. Yıkama sonrası bezler ıslakken çırpıp tüylerin açılmasını sağlayabilirsiniz.
Özetle twisted pile bezleriniz varsa kesinlikle tavsiye ederim. Kirli olan bezlerinizi de tek adım yerine, ön yıkama veya sirkeli su gibi bir kaç yöntem daha deneyebilirsiniz.

EmirhanYigiter

Konu Sahibi ✔
Uzman Detaycı
Üye
Emeğinize sağlık, güzel ve anlaşılır bir anlatım olmuş merak ediyordum.
Teşekkürler, beklentinin altında da kalmış olsa iş görüyor.
Emeğine, anlatımına ve paylaşımına sağlık :) Foto yok mu :(
Teşekkürler, sabah fotoğraf çekecektim, uyandığımda bezler toplanmıştı neyse dedim artık. :D
İnceleme için teşekkürler, emeğinize sağlık
Teşekkürler

YILMAZ BAKICI

Çaylak Detaycı
Üye
İl
İzmir
çok net bir anlatım olmuş. teşekkür ederim. ben detailing dükkanı'ndan aldığım öneri sonrası araştırmaya başladım. zaten, önerilirken, sadece yıkama havluları için önerildi. diğer bezlerin adı geçmedi. bir de, bezler sık sık yıkanmamalıymış. bunun için de, boya-cam-iç-dış trim koltuk vs. her şey için ayrı bezler kullanılmalıymış. en üst seviye dış temizlik. burada kullanılan bezler eskidikçe, durumuna göre başka bölümlerde kullanılabilirmiş. yani arkadaşlar, her yer için ayrı bez kullanılmalı, her zaman yıkanmamalı, her yıkamada kirlenen bezler genelde 'kullan at' bezler olmalı.....bu iş biraz başlangıçta pahalı. tecrübeyle, maliyet (bezler yıprandıkça, bir alt temizlikte kullanmak suretiyle), biraz düşebiliyor. ama, ürünlerin kullanım ve bakımında ''bu iş şöyle olur'' diye net bir bilgi yok. kişiler, kişisel tecrübeleriyle ilerliyor. bu durum da, yorum sitelerinin önemini arttırıyor. özellikle tüketici bakış açısıyla yapılan samimi yorumlar (yukarıdaki gibi) değerli oluyor. ben daha önce, makinede, granül sabun ve yum. gözüne yarım doz beyaz sirke koyarak iki defa yıkadım. çok güzel su emen, adını tam hatırlamadığım ama, sarı kare-kare dokulu 90x60 olan bir bezim vardı. arabamı son yıkamamda, o bile su emmiyordu, sadece yayıyor gibiydi. şimdi, o bezler çöp oldu.detailing dükkanı ile görüştüm, aşağıdaki ürünleri önerdiler:
Gyeon Silk Dryer Kurulama Havlusu - 70x90cm
Valet Pro Microfibre Glass Cloth Cam Bezi 40x48cm - 3'lü Paket
Valet Pro Microfibre Reviver Mikrofiber Deterjanı -

det. dükkanı'ından alınan ürünler için, ayrıca kullanım-temizlik vs. konularda bir rehber gönderiyorlarmış. rehbere göre kullanıp temizleyeceğim. sorun çıkarsa, geri dönüş yaparım.

Moderatör tarafında düzenlendi:

mustafacagri

Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
ÇOK NET BİR ANLATIM OLMUŞ. TEŞEKKÜR EDERİM. BEN DETAİLİNG DÜKKANI'NDAN ALDIĞIM ÖNERİ SONRASI ARAŞTIRMAYA BAŞLADIM. ZATEN, ÖNERİLİRKEN, SADECE YIKAMA HAVLULARI İÇİN ÖNERİLDİ. DİĞER BEZLERİN ADI GEÇMEDİ. BİR DE, BEZLER SIK SIK YIKANMAMALIYMIŞ. BUNUN İÇİN DE, BOYA-CAM-İÇ-DIŞ TRİM KOLTUK vs. HER ŞEY İÇİN AYRI BEZLER KULLANILMALIYMIŞ. EN ÜST SEVİYE DIŞ TEMİZLİK. BURADA KULLANILAN BEZLER ESKİDİKÇE, DURUMUNA GÖRE BAŞKA BÖLÜMLERDE KULLANILABİLİRMİŞ. YANİ ARKADAŞLAR, HER YER İÇİN AYRI BEZ KULLANILMALI, HER ZAMAN YIKANMAMALI, HER YIKAMADA KİRLENEN BEZLER GENELDE 'KULLAN AT' BEZLER OLMALI.....BU İŞ BİRAZ BAŞLANGIÇTA PAHALI. TECRÜBEYLE, MALİYET (BEZLER YIPRANDIKÇA, BİR ALT TEMİZLİKTE KULLANMAK SURETİYLE), BİRAZ DÜŞEBİLİYOR. AMA, ÜRÜNLERİN KULLANIM ve BAKIMINDA ''BU İŞ ŞÖYLE OLUR'' DİYE NET BİR BİLGİ YOK. KİŞİLER, KİŞİSEL TECRÜBELERİYLE İLERLİYOR. BU DURUM DA, YORUM SİTELERİNİN ÖNEMİNİ ARTTIRIYOR. ÖZELLİKLE TÜKETİCİ BAKIŞ AÇISIYLA YAPILAN SAMİMİ YORUMLAR (YUKARIDAKİ GİBİ) DEĞERLİ OLUYOR. BEN DAHA ÖNCE, MAKİNEDE, GRANÜL SABUN ve YUM. GÖZÜNE YARIM DOZ BEYAZ SİRKE KOYARAK İKİ DEFA YIKADIM. ÇOK GÜZEL SU EMEN, ADINI TAM HATIRLAMADIĞIM AMA, SARI KARE-KARE DOKULU 90X60 OLAN BİR BEZİM VARDI. ARABAMI SON YIKAMAMDA, O BİLE SU EMMİYORDU, SADECE YAYIYOR GİBİYDİ. ŞİMDİ, O BEZLER ÇÖP OLDU.DETAİLİNG DÜKKANI İLE GÖRÜŞTÜM, AŞAĞIDAKİ ÜRÜNLERİ ÖNERDİLER:
Gyeon Silk Dryer Kurulama Havlusu - 70x90cm
Valet Pro Microfibre Glass Cloth Cam Bezi 40x48cm - 3'lü Paket

Valet Pro Microfibre Reviver Mikrofiber Deterjanı -
DET. DÜKKANI'INDAN ALINAN ÜRÜNLER İÇİN, AYRICA KULLANIM-TEMİZLİK vs. KONULARDA BİR REHBER GÖNDERİYORLARMIŞ. REHBERE GÖRE KULLANIP TEMİZLEYECEĞİM. SORUN ÇIKARSA, GERİ DÖNÜŞ YAPARIM.
Emirhan kardeşimiz detaylıca açıklamış. Yıkama esnasında çamaşır yıkamasından kalan artıklar bezlere ulaşıyor ve performansı bariz etkiliyor. Bunlara ek olarak kurulama havlularınıza hızlı cila vs geldiğinde performans yerlere düşüyor anında. Perwoll+sirke karışımı kullanıyordum bu zamana kadar ama vp belki havlulara olumlu bir etki getirir diyerek aldım(daha kullanma şansım olmadı). Bu anlamda önerilen vp reviver güzel tercih olur evet fakat silk dryer yerine work stuff veya purestar markalarının twisted pile ürünleri daha mantıklı olacaktır. yine vp cam bezi yerine forumda kullanılıp memnun kalınan farklı çok ürün mevcut :) ayrıca cam bezini 3 adet almak yerine daha üst seviye 1 adet almak daha makul olacaktır. sonuçta silip parlatırken kullanılıyor sadece. kullan at bezler konusunda da bezleri sıfırken iç mekanda kullanmaya başlıyorum. kirlendikçe pedal ve sert trimler,jant, motor, dış plastik trimler ve davlumbaz gibi yerlerde kullanarak devam ediyorum. Kullan at yerine değerlendirmek gerek bu dönemde :)

Keyifli forumlar.