Valet Pro Şampuan Son Kullanma Tarihi Hakkında

FreeCaptiv3

Konu Sahibi ✔
Çaylak Detaycı
Üye
İl
Ankara
Arkadaşlar merhaba, herkese keyifli forumlar. Elimde 2019 yılından kalma Valet Pro Concentrated Car Wash Shampoo ürünü var. Araç ve ikamet değişikliğinden dolayı uzun süredir kullanmıyorum (Yaklaşık 6 yıl). Şimdi ise yeni bir otomobil aldım. Aracımı yıkayacağım ama bu kadar süre geçmesinden dolayı şampuanın zarar görüp görmediğinden (bayatlama, bozulma vs.) emin olamadım. Çoğu yerde yaptığım araştırmalar da sonuçsuz kaldı. Sizlere danışmak istedim. Yeni bir şampuan almalı mıyım? Yoksa elimdeki şampuanı (yaklaşık 2 lt.) mı kullanmalıyım.

Cevaplar için şimdiden teşekkürler. Keyifli forumlar dilerim.

guleryuzlukobra

Çaylak Detaycı
Üye
İl
ankara
Merhaba 6 yıl diyorsunuz, bozulma ve sorun yaratma potansiyeli çok fazla. Elinizdeki şampuanı lastik ve davlumbaz gibi yerlerin temizliğinde kullanabilirsiniz, kısacası kaportadan boyadan tuzak tutmanız çok daha iyi olacaktır. Maliyet fiyat performans odaklı konsantre bir şampuan işinizi fazlasıyla görecektir. Önerim; ADBL Yeti veya Vonixx V-FLOC olacaktır.

Cycl3s

Usta Detaycı
Üye
İl
Istanbul
Pek bir sorun olacağını sanmıyorum, saklandığı koşullar iyiyse bence sorun olmaz. Renk, koku vb. kontrolleri çalkalayıp mutlaka yapın,
Çoğu Detailing ürünü ortam sıcaklığı ve nem vs. bağlı olarak düzgün saklanırsa 8-10 yıl ve üzeri gidiyor açıkcası.

Son düzenleme:

FreeCaptiv3

Konu Sahibi ✔
Çaylak Detaycı
Üye
İl
Ankara
Cevaplar için çok teşekkür ederim, AutoBrite Velvet'i saklayacağım yine de, yedekte dursun.

ilker8698

Amatör Detaycı
Üye
Cilasız şampuanlarda genelde sorun oluyor. @_CaN_ hocamın dediği gibi testini yapıp uygunsa kullanmaya devam edebilirsiniz. Düzgün şartlarda sakladıysanız büyük ihtimalle bozulmamıştır. 8 yıllık aynı ürün elimde mevcut zamanında 5 lt. bidonla almıştım hala canavar gibi.

FreeCaptiv3

Konu Sahibi ✔
Çaylak Detaycı
Üye
İl
Ankara
Merhaba 6 yıl diyorsunuz, bozulma ve sorun yaratma potansiyeli çok fazla. Elinizdeki şampuanı lastik ve davlumbaz gibi yerlerin temizliğinde kullanabilirsiniz, kısacası kaportadan boyadan tuzak tutmanız çok daha iyi olacaktır. Maliyet fiyat performans odaklı konsantre bir şampuan işinizi fazlasıyla görecektir. Önerim; ADBL Yeti veya Vonixx V-FLOC olacaktır.
AutoBrite Purple Velvet aldım. O zaman AB Velvet'i boya üzerine, eski şampuanı lastik ve davlumbaz üzerine uygulayayım.

Cilasız şampuanlarda genelde sorun oluyor. @_CaN_ hocamın dediği gibi testini yapıp uygunsa kullanmaya devam edebilirsiniz. Düzgün şartlarda sakladıysanız büyük ihtimalle bozulmamıştır. 8 yıllık aynı ürün elimde mevcut zamanında 5 lt. bidonla almıştım hala canavar gibi.
Herhangi bir görsel ayrışma yok, kokusu da fena değil. Ben yine de garanti olması açısından ana yıkamamı yeni şampuan ile, aracın alt kısımlarını eski şampuan ile yıkayayım.