VecTRa Detailing Bölüm 1

beratt_hero

Konu Sahibi ✔
Çaylak Detaycı
Üye
İl
izmir
Selamın Aleyküm abilerim 
Serimizi 4 bölüm olarak ayrı başlıklarda paylaşacağım bunun sebebi yoruma göre burda daha rahat ekleniyor resim. Hem ayrı ayrı olması daha iyi olur diye düşündüm. 
Bugün çektiğim fotoğraflar yani son temizlenmiş bitmiş hali GM ELİTE ile, Dün çektiğim fotoğraflar yani ilk işlemler yıkanma killenme polisaj vs Samsung Galaxy s3 neo cihazımla çekildi.
Evet hadi başlayalım önce kilometremiz bakıma giriyoruz sonuçta ::D

evet km`miz  191.859 km ::)
şimdi aracın 6 hafta yıkanmaması ve sonucunu görelim ::)

sağ ön çamurluğumuzun ucu biraz hasarlı malesef ::( neyseki yaza kaporta boya falan filan hallolacak ufak şeyler işte ::)

Tavanda gördüğünüz beyaz noktalar cephe boyası grenli cephe boyası hani kuruyunca hamurumsu olanlar 2014 yaz`ın inşaat önüne koyunca sonuç böyle oldu 1.5 2 yıl sonra bende naptım kazıdım bildiğiniz elime aldım bitane testere ucuyla tek tek kazıyorum. Ozmnlar detailing nerde ben nerde pasta cila diye bilirim ama nedir bilmem ::)   sadece tavan ve kaputun orta bölgesi kalmıştı devamı az sonra..

Artık yıkamaya geçelim , yıkama çift kova yöntemi ile yapılmadı. H&S mentollü şampuan ve tek kova ::D gerekli ekipmanı temin ettikten sonra çift kova yapacağım inşAllah zamanla. 

Microfiberimsi güzel bi yıkama süngeri ve temiz vileda kovamız. 

Önce su tutup tozunu kirini biraz akıttım daha sonra köpükledim.

Dabancamıza kuvvet :D

Davlumbazlar dahil bolca suladım arabayı en azından kir toz biraz aksın. Aracın altınada tutmaya çalıştım olabildiğince. Aracın altını ve yürüyen aksamı amortisörleri falan temizleyeceğim ama önce murat abiden malzemeleri alayım ::)

Madem olacak mevzu detaysa detay olmalı değilmi ::)
Sol arkadan çekildi.

Yine sol arkadan çekildi.

Sol önden çekildi.

Bu daha iyi ::D

Sağ önden çekildi benzin hortumlarımıza merhaba deyin ::)

Ve artık köpük zamanı ::)

jant ve bujon kapaklarıda söküldü şimdi daha iyi ::) 

Bolsu ile durulandı.

Sıra geldi kil uygulamasına ::D
Kilimiz valet pro mavi kil takribi 35 40 gr kadar böldüm. %40 gibi. Sabunlu su karışımımızda hazırdı ve başladık.

Cephe boyasına mağruz kalan boyasız o güzel tavanımız bi güzel killendi üstünden bol bol geçildi.

Köpük ve benek benek boya ortaya karışık ::D

Kaputtaki cephe boyası ve kaputun öncesi ::)

Tavandaki boyalardan şöyle ::D

Ve tavandaki boyacıklar elveda derkene ::D

Sağ kapılarda siyah siyah noktalar vardı beni baya zorladılar bir iki kaldı hatta ama geneli çıktı. 

Fotoğrafta gözüküyor yukarıda.

Kilin işi bitmişti artık bende kapı içine girdim. Çünkü deniz gittiğimizde kapı içine kadar tuz gibi beyaz beyaz pütür pütür bişeler gelmişti. Bende onları hatırlayınca hemde bi temizlik olsun diye girdim ::D

Kapı döşemesi şişti neden çünkü birkaç kez açıldı naylonunu açtılar hal böyle olunca yağmurda camı aça aça içeri su aldı demekk döşeme veya sünger vs işte onrası bu onun dışında yırtık gözüken köşe kronik bi sorun orası hava yapıyor ve zamanla şişip o hale geliyor. Çare sıfır döşemeden geçiyor. Fakat ben ellemeyeceğim. Düşündüğüm proje nasip olursa bmw den özel sipariş gerçek deri olacak tüm trimler ::) Ayrıca bu sol kapı iç dış boyandı ekimde ustamız çok iyi bi işçilik göstermemiş silikonda fakat şöyle bu kapı sacı değişmiş bizden önce. Yanisi ben bu kapıyı komple değiştiricem. Bu yaz olabilir veya proje vakti olabilir olur yani.

Tabiki kaput içini unutmadık ::)

Yarı yarıya ::D ama belli olmuyor. uc kısım killenmedi bize doğru olan aşağıda olan geride solda olan işte anladınız orası  killenmiş ::D

Şimdi beli oluyor ::D
 E gari artık kurulanalım yeter daa sabun banyosu ettik ::D

En ince ayrıntısına kadar iyice su attım bütün köpüğü aksın diye ve aktı.

Araba Boy abdesti almış gibi bi ferahladı temizlendi. MaşAllah daha şeffaf oldu ::)

Dikkat ıslak görünüm içerir ::D

Ve boyalardan kurtulan o güzel orjinal tavanımız. Taş izi gibi birçok hafif çöküntülü ufak ufak şeyler var malesef tavanda. Bakalım 2500 3800 falan çizik aldıktan sonra nasıl olacak acaba merak ediyorum.
Artık zamanı gelmemişmiydi polisajın..

Önce bi maskeleyelim tabi. Bu arada bidaha maskelemeyecem bune yaw 50mt bandın 35mt si gitti :D böyle giderse kısa sürede iflas bayrağı çekeriz...

Ne çektik bee.. Polisaj makinasının d kolunu söktüm ve ucundan ve arka tutamaktan tutupta denedim güzel oldu. İyi çalışabildim. 

Galiba bu sonuç fotoğrafı hatırlayamadım şimdi.

Evet polisajdan önce böyle değildi dahada çok iz vardı diye hatırlıyorum yani ::)

yine arka çamurluk devam.

Bagaj kapağı. Ve pasta kalıntıları. Şuan bunları hazırladığım gün yani paylaşım günü akşam yani bi gün sonrası okuldan geldim seyrelttiğim ipa ile sile sile sile zar zor bitirdim. Ama değdi ::)

Kaputun önceki hali

bakalım neler çıkacak.

Yine öncesi ::)
Geliyoruz yavaş yavaş kaputa.. 

ve kaputun önceki halinden sonr fotoğrafımız.

Çamurluk son durum.

Deneme yaptığım bölge ::) Valla 400 le denememden çok daha iyi parlaklık aldım desem doğru olur herhalde hatta hemen altına atayım son durumu.
tatatam 

kaputtan bi durum mesajı

ve 50/50

Biraz daha yakından ::)

After gibi after bee ::D

Öncesi :))
Köfteyi çakana kadar kaputa geldim ama kaputta çözdüm. Yavaş yavaş acele etmeden sakince yaptım ısıtmayı başardım.

:))

bu fotoğrafların ikiside ters döndü ama neyse gösterecekleri şey aynı ve gösteriyorlar ::)

Çok çektik çok..

Yine en iyi uygulama ksıımlarından birisi tavanın sağ ön bölgesi ::)

Pedi sağ ön kapıya gelince biraz temizledim ama olmadı sonrasında tam randıman vermedi ıslak kaldığı için. Ben yanlış yöntemle yaptım makinayı çalıştırmadan yaptım durduğu yerde yani :)) bidahakine artık..

Temizlenen ped kurumaya bırakıldı.

Parlaklık müthiş :)) ama hologram durumu okadar değil :))) Zaten 400 den bunu beklemiyoruz 2500 ve 3800 de bakalım neler çıkacak

Parçaların holgoram hare durumunu uygulama akşamı çektim fakat bugün yine çektim tam temizlenince o yüzden onları değil bugünkileri atacağım. haydi bugüne gelelim daha sonuç odaklı ::)

Bugün ne yaptık bugün pasta kalıntılarını temizledik. Nokta nokta pütür pütür olmuşlar bagaj kaput tavan ve ön camda çok çok vardı kalan kısımlarda daha az idi ::) İpa ile sile sile hallettim ardından lastik parlatıcı ile lastikleri parlattım kapattım :) 

Görüyorsunuz anlatmaya gerek yok görüyorsunuz mikemmel mikemmel :)) ilk denemeye göre..

Hava durumu habercsi ::)

bi ufak şöyle ::)

Merhaba ::)

mobillik.

Tavann ::D

Araya sıkıştırdım bunu ::D diğerlerinin arasında kayboldum ::)

Şimdi ışık altında bakalım

Bagaj kapağı

Sağ arka kapı bu bölge güneş yanığı gibi böyle mat duruyordu biraz ısttım üstünde sonuç gördüğünüz üzere fakat sağ kısmda az biraz boyanın sonuna merhaba dedik ::D

sol ön çamurluk.

Tavan

Sol arka çamurluk.

Evet abiler durumlar böyle baya bi foto attım bazıları eksik sanırım. Hızlı resime yüklemiştim ama neyse. Genel olarak aynı zaten ::)
Eksiklerimi yanlışlarımı düzeltmenizi bekliyorum teşekkür ediyorum şimdiden okuyan herkese ::)  Önce 3800 deneyip eğer almazsa ozmn 2500 le devam edip sonra 3800 atıcam yoksa 3800 le bitiririm :)) ama belaltı bitmedi belaltına giricem taktik verirmisiniz nasıl daha rahat yapabilirim ? Başka öneri ve tavsiyeleriniz varsa onlarıda beklerim iyi geceler :)

erguel

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Maaşallah eline sağlık.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Ozgur_gs_91

Profesyonel Detaycı
Moderator
Site Kurucusu
İl
Kocaeli
Berat eline sağlık. Daha pişmen gerek. Uğraşırsan yaparsın ama o çizikleri 3800 almaz direk 2500 hatta iyi bir 400 geçmen lazım.
Birde bmw ne yaptırıcan orayı çözemedim

beratt_hero

Konu Sahibi ✔
Çaylak Detaycı
Üye
İl
izmir
@erguel sağolasın abi, Valla bakalım şimdi bi 2500 geçip sonra 3800 geçicem ne kadar olursa artık. Baya yorucuydu zaten. Hava biraz daha ısınırsa daha iyi sonuç alırım diye düşünüyorum. Kapalı alanda olmadığı için biraz havadan etkilendik hava çok sıcak değildi fakat çok soğukta değildi ama kaputa gelene kadar tam ısıtamadım zaten. Kaputta baya ısıttım rahat oldu. Dik panelde ısıtmak zor ama birkaç denemeden sonra daha stabil bi sonuç çıkarabileceğime inanıyorum. Birde şöyle bişey var çamurluk mesela yuvarlak hatlara ship olduğundan beyaz ped kavramadı o yüzdende ön çamurlukta çok iz yaptı.

Moderatör tarafında düzenlendi:

dati_bubu

Amatör Detaycı
Üye
İl
Kocaeli
Maşallah eline sağlık, bol bol fotoğraf çekmişsin Bence o bile başlı başına bir iş. Birde plakaları değiştirirsen daha güzel olur diye düşünüyorum.

Fatih Şahin

beratt_hero

Konu Sahibi ✔
Çaylak Detaycı
Üye
İl
izmir
plaka evde var app fakat sorun olur diye takmadım olmazsa trafikten alıcam :)

Ozgur_gs_91

Profesyonel Detaycı
Moderator
Site Kurucusu
İl
Kocaeli
beratt_hero' Alıntı:
anlamadım özgür abi bmw ne yaptırıcan derken ?
Bmw den özel sipariş deri demişsin o kısmı çözemedim ben. Bmw de öyle bir şey mi var dışarıya deri veriyor özel siparişle

dati_bubu

Amatör Detaycı
Üye
İl
Kocaeli
Eğer yazı karakteri farkliysa dikkat çeker,Bence de en sağlıklısı Yasal olanı.

Fatih Şahin

beratt_hero

Konu Sahibi ✔
Çaylak Detaycı
Üye
İl
izmir
@Ozgur_gs_91 abi istanbulda bildiğim bir döşemeci var iç mekan işçilik güzel gibi bmwden deri alabiliyormuşuz. Gerçek deriyi temin edebiliyor yani. Beyaz ve siyah feridüşünüyorum koltuklar beyaz alt kısımlar beyaz torpidoda diz hizası yani kalan kısımlar siyah deri tabi böyle güzel düzgün deri olunca sırıtmaz zaten. Torpido iskelet haline getirilip yumuşak sünger üstüne deri şeklinde olursa çok daha iyi olur :D nasip bakalım zamanı var daha.

beratt_hero

Konu Sahibi ✔
Çaylak Detaycı
Üye
İl
izmir
@dati_bubu aynen abi yazı karakteri biraz kalın gibi ondan dolayı sorun olabilir bilmiyorum gerçi kullananlar var ama ben emin olamadım

multispace

Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
Üye
İl
samsun
Berat güzel gidiyorsun eline sağlık.

400 ile biraz daha uzun çalışman Lazım. Resimde gördüğüm çizikleri 3800 almaz. Bir Şekil alınır ama cook uzun çalışman Lazım. Zulüm olur sana. Dar yerler için spot Yün ped ve tabla temin edersen gereksiz hologram yapmaktan kurtulmuş olursun. Aracı da guzel maskelemişsin. Devam kardesim

_CaN_

Profesyonel Detaycı
Moderator
İl
Bilecik
Berat eline sağlık hem bol fotoğraf hem de detay ikisi bir arada.

Başlangıç için çok güzel gidiyorsun.

400 güzel bir aşındırıcıdır. Yavaş yavaş çalışırsan güzel bir final bırakır arkasında.

Elin alıştıkça daha güzel sonuçlar çıkacaktır.

beratt_hero

Konu Sahibi ✔
Çaylak Detaycı
Üye
İl
izmir
Aynen abi yavaş gidince sonuç iyi aslında genel iyi sadece sol ön çamurluk ve sol arka çamurluk kötü oldu olmazsa tekrar geçerim.

beratt_hero

Konu Sahibi ✔
Çaylak Detaycı
Üye
İl
izmir
Yani şuan tavan ortasnda az bişey bide bel altı duruyor 3.5 saatte anca bitirdim.

Yangsagan

Amatör Detaycı
Üye
İl
İstanbul
@beratt_hero

Adamsın. On numara çalışma olmuş.

Bir dahakine wifi ye bağlanıp okuyacağım konuları ..

SM-G950F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

beratt_hero

Konu Sahibi ✔
Çaylak Detaycı
Üye
İl
izmir
ahnahahsjhajsds :D valla abi detay forumu olduğuna göre :D olabildiğince detaylamaya çalıştım. Haftaya sol ön çamurluk sol arka çamurluk ve tavan ortası birde bel altını halledicem. Zaman kalırsa 2500 e geçmeyi planlıyorum. Muhtemelen 2500 daha rahat olacak. Bu biraz kastı bizi :)

Dragstar

Sensei
Moderator
Site Kurucusu
İl
Denizli
Berat ellerine saglık detaylı konu oluyor bitince çok güzel olacak

Sent via my iphone x using Tapatalk from DENİZLİ

Detail Guy

Profesyonel Detaycı
Uygulama Uzmanı
İl
Belirtilmedi
Berat eline sağlık ama araçta boya durumunu bilmeden fazla ağır aşındırıcı uygulama derim

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi