Eski fotoğraflara bakarken gözüme ilişti ve 2018 Eylül ayında yaptığım bu uygulamayı sizlerle paylaşmak istedim. Ocak ayında aracı aldığımda çift renk direksiyonun bej kısımlarında aşınmalar söz konusuydu. Bu durum beni rahatsız ediyordu gözüm sürekli o kısımlara takılıyordu ve daha da ilerlemesini istemediğim için arayışa girmiştim. İnternetten bulduğum araca özel üretilen deri boyası setini satın aldım. Ürün boya öncesi temizlik solüsyonu, boya ve boya sonrası koruyucu - bakım sütü ve boyayı rahat sürebilmek için birkaç küçük sünger parçası ile birlikte set halinde geldi.
Direksiyonun boyanmadan önceki hali
free unlimited upload
Boyama işlemi için ilk hazırlık olarak bant çekme işlemine başladım.
Siyah deriye, tuşlara ve krom detaylara bulaşmaması için güzelce her yeri kağıt bant ile maskeledim.
Maskeleme işleminden sonra ürünle birlikte gelen temizleme solüsyonu ile boyanacak kısmı temizledim. Bu işlem derinin üzerindeki kir, yağ vs. temizleyerek boyanın daha iyi tutunmasını sağlıyor. Fotoğraftan da anlaşılacağı üzere temizlikten sonra boyası açılmış olan kısımlar daha da net ortaya çıkıyor.
Ürünün yanında gelen küçük sünger yardımıyla ilk kat boyayı attım.
İlk kat boyanın biraz kurumasını bekledikten sonra hafif bir kat daha geçtim. Ürün aslında çabuk kuruyan bir ürün fakat ben saç kurutma makinesinin soğuk hava ayarı ile kurutma işlemini biraz hızlandırdım. İkinci katıda aynı şekilde kuruttuktan sonra ürünle birlikte gelen koruyucu bakım solüsyonunu da uyguladım ve akşamı ettim
Ve bunlarda gündüz gözüyle finish ve karşılaştırma fotoğraflarım
Kullanmış olduğum ürün
Son olarak şunu belirtmek isterim, işlemi ilk yaptığım dönemde bir aya kalmaz boyayı atar, dökülür, elini boyar, uzun ömürlü olmaz vs. diyenler oldu. Fakat yaklaşık 2 bucuk sene olmasına rağmen hiçbir sorun yaşamadım. Araç bu süre zarfında yaklaşık 30 – 35 bin km kullanıldı herhangi bir aşınma boya atma söz konusu olmadı.
Direksiyonun boyanmadan önceki hali

Boyama işlemi için ilk hazırlık olarak bant çekme işlemine başladım.

Siyah deriye, tuşlara ve krom detaylara bulaşmaması için güzelce her yeri kağıt bant ile maskeledim.

Maskeleme işleminden sonra ürünle birlikte gelen temizleme solüsyonu ile boyanacak kısmı temizledim. Bu işlem derinin üzerindeki kir, yağ vs. temizleyerek boyanın daha iyi tutunmasını sağlıyor. Fotoğraftan da anlaşılacağı üzere temizlikten sonra boyası açılmış olan kısımlar daha da net ortaya çıkıyor.

Ürünün yanında gelen küçük sünger yardımıyla ilk kat boyayı attım.

İlk kat boyanın biraz kurumasını bekledikten sonra hafif bir kat daha geçtim. Ürün aslında çabuk kuruyan bir ürün fakat ben saç kurutma makinesinin soğuk hava ayarı ile kurutma işlemini biraz hızlandırdım. İkinci katıda aynı şekilde kuruttuktan sonra ürünle birlikte gelen koruyucu bakım solüsyonunu da uyguladım ve akşamı ettim

Ve bunlarda gündüz gözüyle finish ve karşılaştırma fotoğraflarım

Kullanmış olduğum ürün

Son olarak şunu belirtmek isterim, işlemi ilk yaptığım dönemde bir aya kalmaz boyayı atar, dökülür, elini boyar, uzun ömürlü olmaz vs. diyenler oldu. Fakat yaklaşık 2 bucuk sene olmasına rağmen hiçbir sorun yaşamadım. Araç bu süre zarfında yaklaşık 30 – 35 bin km kullanıldı herhangi bir aşınma boya atma söz konusu olmadı.