Volvo V90 Cross Country Uygulamalarım

erguel

Konu Sahibi ✔
Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Herkese merhabalar,

Tanıyanlar belki nerede bu adam diye uzun zamandır diye merak etmiştir. Goronoydu oydu buydu derken çarşı bayağı bir karışınca detay ile uğraşacak hal kalmamıştı. Arabaları genelde oto yıkamada sadece dış olarak yıkatıyor içerisini kendim temizliyordum.
Uzun zaman sonra arabaya güzel bir detay yapıp foruma konu açayım dedim umarım beğenirsiniz.

Öncelikle görmeye aşina olduğunuz kavansit mavi w205’i emekli ettik :)
Bir iki fotoğraf ile onu anmak istiyorum.

Bu aracı satıp, yerine uzun zamandır hayalini kurduğum Volvo V90 aracını aldım.
Şimdi başlayalım neler yaptık yeni aracımıza.

İlk olarak aracımızın kirli haliyle sizleri tanıştırayım.

Forumun vazgeçilmez ürünü ceviz ile ön yıkamaya başladım.

Jantlara Koch Chemie RRR sıkarak demirtozu temizliği yaptım

Sadece cevizin kir sökme başarısı ortada. Peçete bulamadım maske ile test yaptım sizlere Cevizden sonra Valet Pro Concentrated ile kova yıkaması yaptım ve iç uygulamalar için aracı kapalı garaja aldım.

Arabayı @technologyst başkanımın taa Alamanyalardan getirdiği Sahara Deluxe bezle kuruladım. Boyut çok ideal hiç yormuyor adamı.

Lastiklerde vazgeçilmez, olmazsa olmazımız Sarp deri vinil koruyucu

Daha sonrasında aracın dışına yine @technologyst ‘in getirdiği Sams Detailing Ceramic Spray Wax uyguladım.

Aracın dışının final fotoları burada.

Sams Detailing Ceramic Spray Wax hissiyat olarak çok güzel geldi ve açıkçası parlaklık olarak da tatmin etti. İlerleyen günlerde hidrofobik etkisinide gözlemleyip sizinle paylaşırım.

Şimdi geçelim arabanın içine. Her ne kadar düşük km bir araç olsa da kimse içine biz detaycılar kadar temiz bakmıyor.

Aracın şoför koltuğunu Colourlock Hafif Deri Temizleyici ile güzelce ve narince fırçaladım. Diğer koltukları fırçalamaya gerek yoktu. 50:50 olarak fotoğrafta görebilirsiniz.

Diğer koltukları aracın içinden çıkan Volvo Deri Bakım kiti ile temizledim ve bakım kremi ile koruma altına aldım.

İçerideki ufak ayak izlerini İbrid’e fırça uç takarak Auto Finesse Verso ile temizledim

Trimleri ve ahşap kaplamaları ne ile korusam diye düşündüm ve Zymöl Ebony wax’ı tercih ettim. Zymöl Carbonwax’ın bu iş için biçilmiş kaftan olduğunu biliyordum fakat Ebony’i denemek istedim gayet de memnun kaldım.

Bu şekilde arabaya neler yaptığımı derlemek istedim. İlerleyen günlerde polisaj yapacağım onun uygulamalarını da yine buradan paylaşacağım. Herkese keyifli forumlar dilerim.

_CaN_

Profesyonel Detaycı
Moderator
İl
Bilecik
Vay vay vay neler var burada ya. Hayırlı olsun öncelikle. Allah kaza bela vermesin. :nazar:

Bu başlık altında bu aracı takip etmek zevkli olacak. Ellerinize sağlık :alkis:

Numloq

Uzman Detaycı
Moderator
İl
Denizli
Hayırlı olsun yeni aracınız, çok güzel uygulamalar bizi bekliyor. :) Şimdiden heyecanlandım. :heyecan:

CemPektaş

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Tekirdağ
Yeni aracınız hayırlı olsun, kazasız, belasız, güzel günlerde kullanın. Araç zaten şahane, sw olunca daha da ilgi çekici benim için. Bol bol uygulama bekliyoruz, bu güzellikten mahrum etmeyin bizi.:)

pilotgokhann

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
ANKARA
Hayırlı olsun aracınız güzel günlerde binin :) araçtan çıkan deri temizlik kitleri işe ebony uygulama kısmı bence paylaşımın en hoş kısımları.

Noname

Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
Herkese merhabalar,

Tanıyanlar belki nerede bu adam diye uzun zamandır diye merak etmiştir. Goronoydu oydu buydu derken çarşı bayağı bir karışınca detay ile uğraşacak hal kalmamıştı. Arabaları genelde oto yıkamada sadece dış olarak yıkatıyor içerisini kendim temizliyordum.
Uzun zaman sonra arabaya güzel bir detay yapıp foruma konu açayım dedim umarım beğenirsiniz.

Öncelikle görmeye aşina olduğunuz kavansit mavi w205’i emekli ettik :)
Bir iki fotoğraf ile onu anmak istiyorum.

Bu aracı satıp, yerine uzun zamandır hayalini kurduğum Volvo V90 aracını aldım.
Şimdi başlayalım neler yaptık yeni aracımıza.

İlk olarak aracımızın kirli haliyle sizleri tanıştırayım.

Forumun vazgeçilmez ürünü ceviz ile ön yıkamaya başladım.

Jantlara Koch Chemie RRR sıkarak demirtozu temizliği yaptım

Sadece cevizin kir sökme başarısı ortada. Peçete bulamadım maske ile test yaptım sizlere Cevizden sonra Valet Pro Concentrated ile kova yıkaması yaptım ve iç uygulamalar için aracı kapalı garaja aldım.

Arabayı @technologyst başkanımın taa Alamanyalardan getirdiği Sahara Deluxe bezle kuruladım. Boyut çok ideal hiç yormuyor adamı.

Lastiklerde vazgeçilmez, olmazsa olmazımız Sarp deri vinil koruyucu

Daha sonrasında aracın dışına yine @technologyst ‘in getirdiği Sams Detailing Ceramic Spray Wax uyguladım.

Aracın dışının final fotoları burada.

Sams Detailing Ceramic Spray Wax hissiyat olarak çok güzel geldi ve açıkçası parlaklık olarak da tatmin etti. İlerleyen günlerde hidrofobik etkisinide gözlemleyip sizinle paylaşırım.

Şimdi geçelim arabanın içine. Her ne kadar düşük km bir araç olsa da kimse içine biz detaycılar kadar temiz bakmıyor.

Aracın şoför koltuğunu Colourlock Hafif Deri Temizleyici ile güzelce ve narince fırçaladım. Diğer koltukları fırçalamaya gerek yoktu. 50:50 olarak fotoğrafta görebilirsiniz.

Diğer koltukları aracın içinden çıkan Volvo Deri Bakım kiti ile temizledim ve bakım kremi ile koruma altına aldım.

İçerideki ufak ayak izlerini İbrid’e fırça uç takarak Auto Finesse Verso ile temizledim

Trimleri ve ahşap kaplamaları ne ile korusam diye düşündüm ve Zymöl Ebony wax’ı tercih ettim. Zymöl Carbonwax’ın bu iş için biçilmiş kaftan olduğunu biliyordum fakat Ebony’i denemek istedim gayet de memnun kaldım.

Bu şekilde arabaya neler yaptığımı derlemek istedim. İlerleyen günlerde polisaj yapacağım onun uygulamalarını da yine buradan paylaşacağım. Herkese keyifli forumlar dilerim.

Yeni araç hayırlı olsun, kaza bela uzak olsun.

Bir SW hastası olarak en çok beğendiğim modellerden biri de bu. Harika bir seçim, güzel günlerde kullanın, bunu girizgah sayalım çok çabuk bitti :)

onurçiko

Master
Moderator
Site Kurucusu
İl
antalya
Öncelikle hayırlı olsun, Allah kaza bela vermesin.
Eline sağlık, özledik seni. Sams i ben çok beğendim, meg' den ve tosba nın ürülerinden daha çok hoşuma gitti. Boncuklama performansıda gayet başarılı, güzel açı veriyor.
Ebony seçiminde yerinde olmuş.
Araba şahane, güzel de bir uygulama olmuş.

emboli

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Çanakkale
"Stationları Sevin" düsturunun tam karşılığı bu işte. Elinize sağlık. Araca yakışan ürünlerle çok güzel bir uygulama olmuş. Kazasız belasız günlerde kullanın.

can26

Profesyonel Detaycı
Moderator
Vay hocam sessizlik böyle bozulacaklmış demek ki :) çok güzel bir seçim olmuş maşallah :nazar: ağız tadıyla binmek nasip olsun kazasız,belasız :)

Mentalfeed

Profesyonel Detaycı
Moderator
Emektar Detaycı
İl
Kayseri
:nazar:
Maşallah araç hayırlı olsun. İlk temizliğinden sonra yakışıklılığı ortaya çıkmış

DMR

Usta Detaycı
Üye
İl
İzmir
Maşallah :nazar::nazar:, yeni aracınız hayırlı olsun, V90'ları çok beğeniyorum ne zaman görsem arkamı döner bakarım :)

SubaruOutback

Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
istanbul
@erguel Yeni zuzu hayırlı olsun :) Yanlış anlama ama C'den sonra Rolls Royce etkisi yaratmış olabilir. Zira ben bayide bırak C'yi E kasa'nın içine bile sığamamıştım. Volvo S90 ve V90 bildiğin salon salomanje :) Pederde S90 var. Ama ben SW kasa sevdiğimden pedere V90 CC aldırmaya çalışmıştım ama gerek yok demişti. Halen benimde aklım V90 CC'de. :)
Yanlız, bu makinelerde sinir illet olduğum bir durum var; o da göstergede hararet göstergesinin olmaması. :( Umarım gizli özelliktir ve serviste yazılım ile açılabilir.
Küçük göstergeli olanda da devir göstergesi yok. İlla bir göstergeden kısmışlar. Öte yandan, 235 Hp'i de gerektiğinde kullanabilmek gerçekten insanın suratında anlamsız bir gülümseme bırakıyor. :)

Bu arada, biz ilk bakımı için panedemiden hemen önce 1.900 TL ödemiştik. Ben aynı rakamı Dacia'yı yetkili servise götürdüğümde ödüyorum :) (Zaten şu şartlarda Dacia'nın da ekonomikliği falan kalmadı.)

Pro

Profesyonel Detaycı
Yönetici
Admin
Site Kurucusu
İl
.
@erguel Hayırlı olsun Erdem, Kazasız belasız kullanın insallah. Uygulamayla sahalara dönmende şahane,ellerine sağlık :)

Muratcan

Usta Detaycı
Üye
İl
Antalya
Hayırlı olsun. Allah kazasız belasız kullanmayı nasip etsin. Yeni tasarımlarıyla artık Volvonun sedan, station arabaları bile tank gibi gözüküyor :) Sams rakiplerine göre güzel bir ürün :)

Kzmsefa

Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Hayırlı uğurlu olsun yeni aracınız, Kazasız belasız kullanın inşallah. Ülkemizde maalesef swlerin kıymeti pek bilinmiyor ama bu sw şanslı ellere düşmüş maşallah :) :nazar:

ffsahin

Usta Detaycı
Üye
İl
Kayseri
Hayırlı olsun yeni aracınız güle güle kullanın , çok beğendiğim bir model :) .
Polisajı biraz uzun sürebilir ama değer :D