Vw polo hava kanalları temizliği ..

Tutankhamun

Konu Sahibi ✔
Amatör Detaycı
Üye
İl
Istanbul
Son zamanlarda 2013 polo aracımın hava kanallarından içeriye nemli tuaf bir koku geliyordu ön cam su tahliye hattındaki emiş ızgarasını söküp detaylıca temizledim bakalım etkisi olucakmı takibini yapıcam ..

VOG-L29 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Son düzenleme:

cabay

Uzman Detaycı
Üye
İl
istanbul
Fotosu videosu olsa bizde görseydik be hocam :) Bu ön kaput cama yakın kısımdaki kanallardan mı yoksa içerden mi bahsediyorsunuz? Bizim bir araçta da hafiften kokular gelmeye başladı. Bir girişmek istiyorum içerisine bakalım.

değişik

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
.
Elinize sağlık kirlileri görünce istemsiz üff kim uğraşacak şimdi dedim :)

akhisar

Usta Detaycı
Üye
İl
kocaeli
@Tutankhamun serkan başkan eline saglık harika olmuş özledik senin çalışmaları hazır elin deymişken birde motor temizligi ile zirve yapsaydın süper olurdu

SM-N9500 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Tutankhamun

Konu Sahibi ✔
Amatör Detaycı
Üye
İl
Istanbul
@Tutankhamun serkan başkan eline saglık harika olmuş özledik senin çalışmaları hazır elin deymişken birde motor temizligi ile zirve yapsaydın süper olurdu

SM-N9500 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Benim motor genelde her zaman temiz olur buda işlem görmemiş hali ama yakın bi zamanda söküm işlemi yapıp detaylı temizliğini paylaşacağım burada :)

Tutankhamun

Konu Sahibi ✔
Amatör Detaycı
Üye
İl
Istanbul
Ellerine sağlık serkan benim ve çoğumuzun hiç yapmadığı bşr yeri temizlemişsin inşallah faydası olur.

DENİZLİ
Dün yaptığım testte içeriye şu an gayet temiz hava akışı oluyor işe yaradı diyebilirim ..

Nobran

Profesyonel Detaycı
Bilge Detaycı
Üye
İl
Ankara
Dün yaptığım testte içeriye şu an gayet temiz hava akışı oluyor işe yaradı diyebilirim ..

Zaman zaman rahatsız eden o kokuların esas kaynağı burası Serkan abi. Burası ne kadar temiz olursa aracın içine o kadar az koku giriyor. Bir de buraya giren yaprak böcek gibi şeyler de çürüyüp kokuya sebep olursa vay içeridekilerin haline. Aracın yanından dışından bu koku anlaşılmaz ama kabin fanının içeri verdiği hava direkt buradan girdiği için o bölgedeki az bir koku bile direkt olarak zaten içeride birikiyor. Ben de geçtiğimiz aylarda temizliğini yapmıştım. Her ne kadar polen filtresi tozun büyük çoğunu tutsa da kimyasal bir filtreleme yapmadığı için koku maalesef içeri giriyor. Süleyman abinin dediği gibi bir çoğumuz burayı düzenli temizlemek için uğraşmıyoruz maalesef bu bir gerçek. Ben 8 yıldır ilk defa temizledim mesela. Bir de bu klima temizleme köpüklerinden edinip hava girişinden içeri doğru sıkarsan uzunca bir süre içeriye orman havası gibi tertemiz hava gelecek.

Not: Araç içinin tozlanma süresini de bu temizlik ile bir miktar uzatmış oldun abi. Zaten zaman geçtikçe fark edeceksin :)

emirksk

Amatör Detaycı
Üye
Zaman zaman rahatsız eden o kokuların esas kaynağı burası Serkan abi. Burası ne kadar temiz olursa aracın içine o kadar az koku giriyor. Bir de buraya giren yaprak böcek gibi şeyler de çürüyüp kokuya sebep olursa vay içeridekilerin haline. Aracın yanından dışından bu koku anlaşılmaz ama kabin fanının içeri verdiği hava direkt buradan girdiği için o bölgedeki az bir koku bile direkt olarak zaten içeride birikiyor. Ben de geçtiğimiz aylarda temizliğini yapmıştım. Her ne kadar polen filtresi tozun büyük çoğunu tutsa da kimyasal bir filtreleme yapmadığı için koku maalesef içeri giriyor. Süleyman abinin dediği gibi bir çoğumuz burayı düzenli temizlemek için uğraşmıyoruz maalesef bu bir gerçek. Ben 8 yıldır ilk defa temizledim mesela. Bir de bu klima temizleme köpüklerinden edinip hava girişinden içeri doğru sıkarsan uzunca bir süre içeriye orman havası gibi tertemiz hava gelecek.

Not: Araç içinin tozlanma süresini de bu temizlik ile bir miktar uzatmış oldun abi. Zaten zaman geçtikçe fark edeceksin :)
Köpüğü sıktıktan sonra kaderine mi bırakıyoruz, kendi kendine uçup gidiyor mu ? Köpük temizliği konusunda en az 10 video izledim ve hepsi farklı farklı yaptı. Motip'in köpüğü iyi midir ?

Nobran

Profesyonel Detaycı
Bilge Detaycı
Üye
İl
Ankara
Köpüğü sıktıktan sonra kaderine mi bırakıyoruz, kendi kendine uçup gidiyor mu ? Köpük temizliği konusunda en az 10 video izledim ve hepsi farklı farklı yaptı. Motip'in köpüğü iyi midir ?
Klima kanalları için sorduysanız köpük sıktıktan sonra ulaşabildiğim yerlere kadar fırçalıyorum ya da bir bez ile siliyorum. Tabi havalandırma ızgaralarını ve sökebildiğim kanalları da sökerim ben. Kabinin hava girişini soruyorsanız sıktıktan sonra oraya da girebildiğim kadar giriyorum elimde uygun ne varsa. Kullanım talimatlarına uygun hareket ederseniz ise, zaten klima tahliyesinden akıp gidecektir.