WAX ömrü ne kadardır? Stokçular dikkat etmeli mi?

cabay

Konu Sahibi ✔
Uzman Detaycı
Üye
İl
istanbul
Merhaba arkadaşlar,

Malum Wax dediğimiz meret için kalıcılığı veya dayanıklılığı önemli bir konu olarak öne çıkıyor ve bu kritere göre seçiliyor.

Şimdi gelelim benim konuma.. Hali hazırda elimde Auto GLYM HD Wax bulunuyor. Kendisinden oldukça memnunum fakat farklı ürünler de denemek istiyorum.

Mesela bu Soft99 Authentic Premium Carnauba gibi ürünleri de merak ediyorum. Eğer bundan alırsam biraz birisi biraz diğeri derken zaten az kullanılan bir ürün olması sebebi ile uzun vadede elde kalacak ürünler. Bunların bozulma durumu nedir? Mesela 1 yıl,2 yıl gibi bir zaman zarfında kullanılması gerekir gibi..

Birde önemli olan saklama koşulları nasıl olmalı? Benim araçta meguiars çantamda birçok ürün var ama genelde Wax ve türevi krem form ürünleri burada tutmuyorum. Malum sıcaklarda direk arko kreme dönebiliyor.

Üstadlardan bilgi bekliyorum. Zira yakın gelecekte Almanya'da olacak arkadaşlarım olacak. Zymöl filan düşürürüz belki :)

Peşinen teşekkürler...

Detail 35

Profesyonel Detaycı
Test Uzmanı
Üye
İl
İzmir
Sentetik waxlar ölümsüz gibi bişey raf ömrü yok aynı şekilde sio2 içerikli waxlara da ölümsüz deniyor yabancı forumlarda. Zymölden örnek verecek olursak bazı kutularında "açıldıktan sonra buzdolabında saklayın" ibaresi var. Benim önerim wax ne olursa olsun kesinlikle gölge ve oda sıcaklığında tutmak. Aldığımız ürünler fabrikadan direk elimize ulaşmıyor sonuç olarak depolarda bekledikten sonra satılıyor :)

PassionateDetailing

Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
İl
Adana
Merhaba arkadaşlar,

Malum Wax dediğimiz meret için kalıcılığı veya dayanıklılığı önemli bir konu olarak öne çıkıyor ve bu kritere göre seçiliyor.

Şimdi gelelim benim konuma.. Hali hazırda elimde Auto GLYM HD Wax bulunuyor. Kendisinden oldukça memnunum fakat farklı ürünler de denemek istiyorum.

Mesela bu Soft99 Authentic Premium Carnauba gibi ürünleri de merak ediyorum. Eğer bundan alırsam biraz birisi biraz diğeri derken zaten az kullanılan bir ürün olması sebebi ile uzun vadede elde kalacak ürünler. Bunların bozulma durumu nedir? Mesela 1 yıl,2 yıl gibi bir zaman zarfında kullanılması gerekir gibi..

Birde önemli olan saklama koşulları nasıl olmalı? Benim araçta meguiars çantamda birçok ürün var ama genelde Wax ve türevi krem form ürünleri burada tutmuyorum. Malum sıcaklarda direk arko kreme dönebiliyor.

Üstadlardan bilgi bekliyorum. Zira yakın gelecekte Almanya'da olacak arkadaşlarım olacak. Zymöl filan düşürürüz belki :)

Peşinen teşekkürler...
Carnauba da bir sorun olur mu bilemiyorum ama sentetikler bozulmuyor diye okumuştum yabancı forumlarda.Bende şuanda elimde 3 adet boya koruma ürünü kaldı biri 3 yıldır aynı devam ediyor diğerlerinde de sorun yok.Ürünlerim hep sentetik.

cabay

Konu Sahibi ✔
Uzman Detaycı
Üye
İl
istanbul
Mesela Meguiars'ın meşhur NXT si ömürlük olabiliyorken AG HD Wax ve türevleri için emin değiliz anladığım kadarıyla. Ben carnubau Wax ların araçta bırakılmasına karşıyım, eriyip yumuşuyor. Dediğiniz gibi oda sıcaklığında muhafaza edilmesinde fayda var. tekrar teşekkür ederim.

Murat

Profesyonel Detaycı
Yönetici
Admin
Site Kurucusu
İl
Ankara
Şu ana kadar hiçbir waxı arabada tutmadım. Kendimize ait kapalı bir depomuz var ve orada duruyorlar. Ne sentetik ne de carnauba bazlı waxlarda hiçbir sıkıntı yaşamadım.

Nonamee

Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
hiçbir detay ürünü için son kullanım tarihi yoktur. Özellikle waxlar aralarında en bozulmayacak olanlardır. Ürün ne olursa olsun her zaman kapalı dolapta gölgede oda sıcaklığında ağızları kapalı biçimde muhafaza edilmesinden yanayım. Ürünleri bozabilecek şey direkt güneş ışığına maruz kalmaları ve sıcaklık değişimleri ve ağızları açık olmalarıdır. Bu sebeple kısa süre uygulama günü için yanınızda taşımanızdan başka arabada tutmanızı tavsiye etmem. Bunun dışında bazı ürünler sulandırılıp kullanılacağı ve içerikleri dolayısıyla kısa zamanda tüketilmelidir yoksa bozulacaktır, Koch PW gibi... @Detail 35 Kutaş ın da belirttiği gibi bazı Carnauba waxlarda istisnai durum olarak kapağı açıldıktan sonra buzdolabında saklanmalıdır ibaresi yer alır onun dışında ömürlüktürler dikkatli saklar iseniz. @cabay gönül rahatlığı ile stokta tutabilirsiniz waxlarınızı çeşitlilik iyidir farklı tecrübeler için bölünmüş de değerlendirebilirsiniz lakin Soft99 Authentic dayanımı maksimum 1 ay sürecektir, silmesi ve sürmesi çok kolay değil, kokusu kötü parlaklığı iyi bir waxtır. Şahsen kullandım ama çeyizde tutacağım ya da tekrar kullanacağım bir ürün değil daha iyi alternatifler o fiyata bulunabilir.

cabay

Konu Sahibi ✔
Uzman Detaycı
Üye
İl
istanbul
hiçbir detay ürünü için son kullanım tarihi yoktur. Özellikle waxlar aralarında en bozulmayacak olanlardır. Ürün ne olursa olsun her zaman kapalı dolapta gölgede oda sıcaklığında ağızları kapalı biçimde muhafaza edilmesinden yanayım. Ürünleri bozabilecek şey direkt güneş ışığına maruz kalmaları ve sıcaklık değişimleri ve ağızları açık olmalarıdır. Bu sebeple kısa süre uygulama günü için yanınızda taşımanızdan başka arabada tutmanızı tavsiye etmem. Bunun dışında bazı ürünler sulandırılıp kullanılacağı ve içerikleri dolayısıyla kısa zamanda tüketilmelidir yoksa bozulacaktır, Koch PW gibi... @Detail 35 Kutaş ın da belirttiği gibi bazı Carnauba waxlarda istisnai durum olarak kapağı açıldıktan sonra buzdolabında saklanmalıdır ibaresi yer alır onun dışında ömürlüktürler dikkatli saklar iseniz. @cabay gönül rahatlığı ile stokta tutabilirsiniz waxlarınızı çeşitlilik iyidir farklı tecrübeler için bölünmüş de değerlendirebilirsiniz lakin Soft99 Authentic dayanımı maksimum 1 ay sürecektir, silmesi ve sürmesi çok kolay değil, kokusu kötü parlaklığı iyi bir waxtır. Şahsen kullandım ama çeyizde tutacağım ya da tekrar kullanacağım bir ürün değil daha iyi alternatifler o fiyata bulunabilir.
Cevap veren herkese teşekkür ederim. Sorumun tam olarak cevabını almış bulunmaktayım. Wax sıcak/soğuktan etkilendiği için genelde araçta bulundurmuyorum zaten. Saklama koşuluna da dikkat ediyorum.

Bu aşamada bölünmüş ürünler tercih edilmesi bu anlamda daha mantıklı göürünüyor. Alınan herhangi bir wax uygun koşulda muhafaza edildiği sürece pek problem çıkmayacak gibi de görünüyor.

erguel

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Bazı yağlı ürünler zamanla ayrışıyor üstad. Ara sıra çalkalamakta fayda var.

Nonamee

Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
Bazı yağlı ürünler zamanla ayrışıyor üstad. Ara sıra çalkalamakta fayda var.
içeriğindekş farklı kimyasalların homojen olmamasından kaynaklanır haklısınız ve güzel bir detaya değinmişsiniz. Burada bahsi geçen katı wax lar olduğu için genel olarak hiç aklıma gelmedi bu detay. Sıvı olan her ürünü dolapta da dursa arada sırada bi çalkalayıp kendine getirmekte fayda var bence, kullanmadan hemen önce ise pasta polish glaze dahil mutlaka çalkalanmalı zaten içerik homojen olsun diye her fısta.