Öneri WAX TAZELEME

Selcuk45

Konu Sahibi ✔
Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Balıkesir
Aracıma 4 ay önce nispeten iyi işcilik sayılabilecek yerde koch chemie marka polisaj yaptırdım üstünede boya koruma yapıldı o zamandan görüntülerin ekliyorum

O zamandan bu yana hep çift kova yöntemiyle VP CONCENTRATED şampuan ve 2 yıkama da bir Gyeon Bathe+ ile wash mitle yıkadım kirli olduğu zamanda ön yıkama VP ANSF + KWAZAR kullandım 2-3 yıkamada bir BSD ve KC PW kullanıyorum şimdi de CG Sprey Wax aldım daha kullanmadım aracın üstündeki baloncuklanma ve su kaydırma çok iyi şuan özete gelecek olursam 4 aydır yıkamaya bağlı olarak çok az miktarda çizikler mevcut birde yüksek parlaklık istiyorum. Bu yüzden bir şeyler uygulamak istiyorum. Elimde AF Tripple ve VP Beading Marvellous Wax var bunları şuan uygulamak mantıklı olur mu tazelemek için gerek varsada 4 ay önce işlem yapılan araca zemin için Kil uygulamaya ve Prep ürünü kullanmaya gerek var mıdır

ARACIN DURUMU ŞUAN BÖYLE

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Moderatör tarafında düzenlendi:

cabay

Uzman Detaycı
Üye
İl
istanbul
Araca bir maşallah diyelim :) :nazar:
Wax işi için zaman geçmesine gerek yok. istediğiniz zaman yenileyebilirsiniz. Eskisini söküp yenisini atmak gibi bir dert de yok. Zaten yıkama yönteminiz ve malzemeleriniz de güzel. Bir detay eklemek lazım.. Eğer wax kullanıyorsanız üzerine hızlı cila vs malzemeler kullanırsanız wax ömrü doğal olarak azalacaktır.

Eğer ki yıkamalar sonrası hızlı cila türevi ürünler kullanıyorsanız ve bu işten keyif alıyorsanız wax yenilemesini aylık olarak yapabilirsiniz. Şimdi bazı arkadaşlar itiraz edecek, hızlı cila wax dan yiyor diye ama aracını benzinlikte veya sitede yıkayan kişiler öyle bolca su kullanıp durulayamıyor. Arac kurulandıktan sonra su izi kalmaması için hızlı cilalar kullanabiliyoruz :) Wax var diye su lekeli mi bırakalım yani :)

Selcuk45

Konu Sahibi ✔
Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Balıkesir
Araca bir maşallah diyelim :) :nazar:
Wax işi için zaman geçmesine gerek yok. istediğiniz zaman yenileyebilirsiniz. Eskisini söküp yenisini atmak gibi bir dert de yok. Zaten yıkama yönteminiz ve malzemeleriniz de güzel. Bir detay eklemek lazım.. Eğer wax kullanıyorsanız üzerine hızlı cila vs malzemeler kullanırsanız wax ömrü doğal olarak azalacaktır.

Eğer ki yıkamalar sonrası hızlı cila türevi ürünler kullanıyorsanız ve bu işten keyif alıyorsanız wax yenilemesini aylık olarak yapabilirsiniz. Şimdi bazı arkadaşlar itiraz edecek, hızlı cila wax dan yiyor diye ama aracını benzinlikte veya sitede yıkayan kişiler öyle bolca su kullanıp durulayamıyor. Arac kurulandıktan sonra su izi kalmaması için hızlı cilalar kullanabiliyoruz :) Wax var diye su lekeli mi bırakalım yani :)
Teşekkür ederim cevabınız için o zaman waxtan önce prep yada ipa tarzı ürünler kullanmama gerek var mı

_CaN_

Profesyonel Detaycı
Moderator
İl
Bilecik
Aracınızın maşallahı var :nazar:

Wax tazelemek için @cabay ın da dediği gibi beklemenize gerek yok. Vakit bulduğunuz her zaman atabilirsiniz.

Yeni atılacak waxın boyaya iyi tutunabilmesi amacıyla prep, ipa veya m700 tarzı ürünleri ben kullanıyorum.

Ancak 2 kat atmak istediğiniz waxlar için bu uygulamaya gerek yoktur.

Selcuk45

Konu Sahibi ✔
Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Balıkesir

Haftasonu işlem tamam ön yıkama VP Foumola 1
Jantlara VP Dragons demir tozu çift kova yıkama VP Concentrated ardından ipayla temizlik son olarakta VP Beading Marvellous katı wax jantlara da BSD uyguladım cam silmeyi beceremezdim Carbon cam bezlerine bayıldım

buraldinyo

Amatör Detaycı
Üye
Maşallah, aracın duruşu, ben buradayım diyor. Sıfır kondisyon diycem ama sıfırdan daha iyi duruyor