Waxlı araç için yikama önerisi

Cavraoğlu

Konu Sahibi ✔
Usta Detaycı
Üye
İl
Samsun
Herkese Merhaba samsundan aranıza yeni katıldim ve iyikide böyle plartformları keşfetmişim :) sizlere bir kaç sorum olucaktı bilgilerinizi paylaşırsanız çok sevinirim :)
1= Aracımda yeni Pasta Cila ve Boya Koruma yaptırcam çünkü çizikler hareler leker vs. Var herneyse bu işlemler yapıldıktan sonra sizce cilalı sampuanla mı yıkamalıyım yoksa Ph nötr şampuan mı ( Marka tavsiye çok iyi olur)
2= ön yıkama için bir foamlance aletim yok ama Vp citrus pre wash önerdirler bu ürünü hangi sıklıkla nasıl kullanmalıyım yada zararsız on yıkama tavsiyesi olan varmı Vp citrus Pw'ı cilalı araca uygulamak cilasını bozarmı ve ilerde 3 4 ay sonra kendim wax atmak istiyorum wax ı bozarmı
3= Aracım siyah Astra J sedan Hangi wax almalıyım kiwami ve fusso arasında kaldım yardım ederseniz sevinirim hakkınizı helal edin cevaplarsanız sevinirim hepinize saygilar.

Emre9110

Amatör Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Boya koruma olacaksa araçta cilalı şampuanlar önerilmez. Cilasız ph nötr şampualar ile ön yıkama ve çift kova yıkama tekniği ile birlikte yıkamak gerekir. Korumalı araçlar için ön yıkama olarak Flowey EV13, Valet pro ansf, Formula 1 önerilir. Kova olarak ise VP concentrated, Nanolex Pure Shampoo, Flowey, Purple Velvet gibi şampuanlar tercih edilebilir bütçeye göre.

Citrus biraz korumay zarar veriyor, o yüzden yukarda yazdığım ön yıkama şamuanlarını tecrih edebilrisiniz korumalı araca
Fusso da dayanıklılık ön planda parlaklık konusunda çok çok iyi değildir. Ama oldukça dayanıklı. Kiwami ikisinden de biraz biraz var. Biraz daha parlak ama biraz daha dayanımı az. Kiwami tercihim olurdu benim.

Cavraoğlu

Konu Sahibi ✔
Usta Detaycı
Üye
İl
Samsun
Boya koruma olacaksa araçta cilalı şampuanlar önerilmez. Cilasız ph nötr şampualar ile ön yıkama ve çift kova yıkama tekniği ile birlikte yıkamak gerekir. Korumalı araçlar için ön yıkama olarak Flowey EV13, Valet pro ansf, Formula 1 önerilir. Kova olarak ise VP concentrated, Nanolex Pure Shampoo, Flowey, Purple Velvet gibi şampuanlar tercih edilebilir bütçeye göre.

Citrus biraz korumay zarar veriyor, o yüzden yukarda yazdığım ön yıkama şamuanlarını tecrih edebilrisiniz korumalı araca
Fusso da dayanıklılık ön planda parlaklık konusunda çok çok iyi değildir. Ama oldukça dayanıklı. Kiwami ikisinden de biraz biraz var. Biraz daha parlak ama biraz daha dayanımı az. Kiwami tercihim olurdu benim.
Emre Bey cevabinız için oncelikle teşekkur ederim. Ön yıkamada valet pro markası tercih etmek isterim peki bu ürünu nasıl uygulamalıyım 2 hafta da bir araç yikama taraftarıyım sprey şiseye koyup sıkmam mi lazım

Emre9110

Amatör Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Emre Bey cevabinız için oncelikle teşekkur ederim. Ön yıkamada valet pro markası tercih etmek isterim peki bu ürünu nasıl uygulamalıyım 2 hafta da bir araç yikama taraftarıyım sprey şiseye koyup sıkmam mi lazım
Ön yıkama için sprey şişe değil de basınçlı pompa dedikleri aletler biraz kol kası yaptırır ama yine de sprey şişeye göre daha mantıklı makina e foam lance yok ise.

Veta 2b İlaçlama Pompası Mekanik 2 Litre - n11.com
Veta Vt16a Şarjlı Akülü İlaçlama Pompası Yedek Parçaları - n11.com

Ürünü kullanabilirsiniz. Modifiye de edebilirsiniz daha güzel püskürtmesi için bunlar ilerki aşama :)

Cavraoğlu

Konu Sahibi ✔
Usta Detaycı
Üye
İl
Samsun
Ön yıkama için sprey şişe değil de basınçlı pompa dedikleri aletler biraz kol kası yaptırır ama yine de sprey şişeye göre daha mantıklı makina e foam lance yok ise.

Veta 2b İlaçlama Pompası Mekanik 2 Litre - n11.com
Veta Vt16a Şarjlı Akülü İlaçlama Pompası Yedek Parçaları - n11.com

Ürünü kullanabilirsiniz. Modifiye de edebilirsiniz daha güzel püskürtmesi için bunlar ilerki aşama :)
Desteğiniz icin tekrar teşekkurler Kiwami wax kac ayda bir uygulama yapmalıyim

barbecue

Çaylak Detaycı
Üye
İl
ankara
Bende konuya şu şekilde bir soru ile devam etmek isterim,
araziden döndükten sonra, aracım çok çamur içinde kalmış oluyro. Döndüğüm gün aracı temizleme şansım olmuyor, hali ile bir sonraki güne kalıyor. Bu durumda ön temizlik ve devamı için ne tür şampuan veya sistem önerirsiniz.
Yanıtlar için şimdiden çok teşekkür ederim.

Mehmet55

Usta Detaycı
Üye
Hocam ilk önce hoşgeldiniz memleketten ınsan gormek forumda güzel birşey :) ilk önce yanlış malzemeler almamak için forumda hemen hemen tüm sorularınız cevabı var. Zamanınız oldukça forumu karıştırdıgınızda çok güzel bilgiler edinirsiniz. Foruma üye olmadan once aldıklarım eşyalar kenarda süs diye duruyor aman acele etmeyin doğru malzeme seçin :)

Cavraoğlu

Konu Sahibi ✔
Usta Detaycı
Üye
İl
Samsun
Hocam ilk önce hoşgeldiniz memleketten ınsan gormek forumda güzel birşey :) ilk önce yanlış malzemeler almamak için forumda hemen hemen tüm sorularınız cevabı var. Zamanınız oldukça forumu karıştırdıgınızda çok güzel bilgiler edinirsiniz. Foruma üye olmadan once aldıklarım eşyalar kenarda süs diye duruyor aman acele etmeyin doğru malzeme seçin :)
Teşekkurler. Evet arastırmalarım sürüyor