Würth susuz motor yıkama ve koruma

srknatmn

Konu Sahibi ✔
Usta Detaycı
Üye
Merhaba,
1 ay kadar önce aracımın motorunu kendi imkanlarım dahilinde bir elden geçirdim.1.5-2 sene kadar önce aldığımı hatırladığım würth motor temizleyici ve motor koruma cilasını uygulamak bugüne kısmet oldu.Birkaç yıl önce temizleyici ürünü tecrübe etmiştim ancak motor cilasını bugün ilk kez denemiş oldum.Yaşadığım aksaklık sadece şu oldu , motor cilasını biraz farkında olmadan bitirene kadar motor aksamına sıktığım için,fazla kalın bir tabaka oluştu yüzeyde.Elimin ve bezin değidiği yerlerde homojen olmayan bir görüntü oluştu,dert edilecek birşey değil en azından.Sanırım yarım şişe motor cilası bu iş için yeterliydi,gözünü çıkarttım cilanın uygularken :rolleyes:
Öncesinde motorun kabaca bir tozunu aldım,3d jant-lastik fırçası ve valet pro kimyasala dayanıklı mavi fırça ile aralara girdim girebildiğim kadar.Ardından elimde bulunan 2 kutu motor temizleyici ürünü “1 tanesi yeterli olmadığını bildiğim için 2 kutu almıştım,bellide beklemeye bağlı olarak içindeki üründe azalmış olabilir,benimkisi biraz varsayım çünkü kullanırken tüplerin çabuk bittiğini hissettim” motora boca ettim.Ardından eski bir mf bez ile girebildiğim kadar aralara girerek kirleri sildim.
Biraz bekledikten sonra ise motor cilasını uyguladım ve ürünleri kürlenmeye bıraktım.
Bu aradaki süreçte kaputu içten biraz sildim elimdeki motor temizleyici ürüne bulanmış bez ile.Valet pro apc ile de kaputtaki siyah parçayı bez yardımı ile güzelce sildim ve ardından kuru temiz bir bez ile üzerinden bir tur tekrar geçtim.Çok detaylı derinlemesine bir temizlik olmasada bir süre idare eder umarım.Elimdeki ürünleri bugün değerlendirmiş oldum yoksa skt’leri geçecekti ocak ayı gibi.
Saygılar..

can26

Profesyonel Detaycı
Moderator
Emeğinize sağlık temizleyici ürün bazen işi çok kolaylaştırıyor :) cilasının durumu nasıl acaba toz durumu vs takip edebildiyseniz onada yorum alabiliriz

srknatmn

Konu Sahibi ✔
Usta Detaycı
Üye

Numloq

Uzman Detaycı
Moderator
İl
Denizli
Ellerinize sağlık, çok güzel sonuçlar elde etmişsiniz. :) Süleyman abinin dediği gibi nemli bezle silin, hemde fazla gelen ürünleri silmiş olursunuz.

SubaruOutback

Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
istanbul
cilayı atmadan önce bu şekildeydi,keşke cila atmasaydım diyorum,bu görüntü güzel evet,mat severim bende.

buda şu anki hali
Ciladan önce çok güzelmiş. Cilayı çok bol kullanmışsın :( Zaten sende bunun farkındasın ama cila da cila olsaymış keşke, bu bildiğin yağlı bir tabaka yaratmış :(
Keşke onu kc motorplast ile taçlandırsaydın. Ben pederin makinaya 1 sene önce uyguladım anca kirlendi. km'ye bakmadım ama 20.000km'yi devirmiştir.
P.S :İngilaz arkadaşlar boşuna less is more demiyor :( Fazlasını bezle sildin mi?

srknatmn

Konu Sahibi ✔
Usta Detaycı
Üye
Ciladan önce çok güzelmiş. Cilayı çok bol kullanmışsın :( Zaten sende bunun farkındasın ama cila da cila olsaymış keşke, bu bildiğin yağlı bir tabaka yaratmış :(
Keşke onu kc motorplast ile taçlandırsaydın. Ben pederin makinaya 1 sene önce uyguladım anca kirlendi. km'ye bakmadım ama 20.000km'yi devirmiştir.
P.S :İngilaz arkadaşlar boşuna less is more demiyor :( Fazlasını bezle sildin mi?
Fazlasını bezle alamadım çünkü yapış yapış bir hal alıyor ,mecburen iyice kurumasını beklemek gerekiyor,o zamanda silsen bile o tabaka kurumuş yüzeye tutunmuş oluyor.cilayı ilk kez kullandım,bilinçsizce sıktım kabul ediyorum.elimde motorplast
Olmadığından kullanamadım.birdahaki uygulamaya artık inşallah

SubaruOutback

Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
istanbul
Fazlasını bezle alamadım çünkü yapış yapış bir hal alıyor ,mecburen iyice kurumasını beklemek gerekiyor,o zamanda silsen bile o tabaka kurumuş yüzeye tutunmuş oluyor.cilayı ilk kez kullandım,bilinçsizce sıktım kabul ediyorum.elimde motorplast
Olmadığından kullanamadım.birdahaki uygulamaya artık inşallah
İyi yanından bakarsak en azından zarar gören parça olmadı. Yanlız böyle de herhalde üstüne hiç çekmediği kadar toz, çamur çekecektir :(
Motorplast çok geç kuruyor ama kurudu mu en azından 6 ay yüzey temiz kalıyor :)

srknatmn

Konu Sahibi ✔
Usta Detaycı
Üye
İyi yanından bakarsak en azından zarar gören parça olmadı. Yanlız böyle de herhalde üstüne hiç çekmediği kadar toz, çamur çekecektir :(
Motorplast çok geç kuruyor ama kurudu mu en azından 6 ay yüzey temiz kalıyor :)
çok şükür arıza yapan bir durum olmadı.Muhtemelen üretici olan würth,aynı temizleyici spreyde olduğu gibi cilayı da aynı şekilde formüle etmiş olabilir.Yoksa cila kullanımında her bölgeye sıkmayın ya da az sıkın şeklinde bir uyarı ibaresi koyarlardı diye düşünüyorum.Şu an çeyizimide ihtiyacım olan hiç ürünüm kalmadı.Uzun bir süre beni idare edecek ürünleri topladım temmuzdan bu yana.Sadece dediğiniz kc motorplast alacaklarım arasında olacak.
Toz çekme kısmına gelirsek,ilk 1 ayda ciddi bir kirlenme olmadı gördüğüm kadarı ile.rutin olarak yıkamadan yıkamaya nemli bez ile şöyle 1 tur geçeceğim motoru.yeterli olacaktır kanaatimce.
Yorumşarınız için teşekkürler bu arada @SubaruOutback

escaba_tr

Usta Detaycı
Üye
İl
Düzce
Motor temizleme ürünü ile ilgili bende başıma gelen bir olayı paylaşmak isterim, Zamanında c4 aracımda havalar serin iken ürünü otoparkta akşam üzeri uyguladım ve sabah işe giderken motordan dumanlar çıkmaya başlamıştı.. Würth ile yaptığım görüşmede aralarda ürün kalmış ve motor sıcaklığı ile buharlaşma başladığından duman çıkmasının normal olduğunu, ürünün sıcak havada yada motor kaputu açık şekilde ürün kuruyana kadar beklenmesi, hatta kapalı Garajda uygulanmaması söylenmişti. Tabi bu uyarılar o zaman ürün kutusunda yazmadığı için ( şuan güncellendi mi bilmiyorum) kendi hatalarından dolayı hediye ürün göndermişlerdi..

SM-S911B cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi