Yabancı videolarda gördüğümüz yıkama makinası

golf

Konu Sahibi ✔
Tecrübeli Detaycı
Üye
Merhaba arkadaşlar boş vaktim varken neredeyse tüm yabancı videolarda gördüğümüz, boyutu oldukça ufak, duvar rafına konarak kullanılan, kısa tetiği olan makinanın çok tutulan markasını buldum. Marka Kranzle diye bir alman markası. Türkiyede de sanırım bir bayisi ve servisi var, firma şu;
BASINÇLI SOĞUK YIKAMA MAKİNELERİ |

Ürünün ile ilgili teknik bilgim pek yok, fiyat bilgisi ile birlikte firmayı arayıp öğreneceğim. Bu makinayla ilgili bilgisi olan arkadaşlar yorum yaparlar zaten. Bir ekipmanı tanımış bilgilenmiş oluruz.

DMR

Usta Detaycı
Üye
İl
İzmir
Bende videolarda görüyordum çok güzel makinelere benziyorlar, konunun devamını merak ediyorum :)

usurer

Usta Detaycı
Üye
İl
izmir
Fiyatlar karcher yada Boch'a göre oldukça yüksek pro seri makinalar zaten. Servis konusunda biraz sorun yaşanabilir diye düşünüyorum, ama gerçekten çok kaliteli cihazlar.
Bu arada resimdeki eleman garajını harika yapmış, bana da açmayı düşündüğüm detaling mağazası için oldukça güzel fikirler verdi.

İzlemek isteyenler için youtube videoları.

https://www.youtube.com/channel/UCjerWK81w8y54llKexFZ0jw

Mertcankbr

Usta Detaycı
Üye
İl
Manisa
Bana da cok denk geliyor bende araştırdım kranzle marka profesyonel seri makinalar fiyatları karcher pro serileri ile aynı fiyatta hatta bazı modelleri yüksek
Benim dikkat ettiğim başka konu bu cihazları arıtma cihazları ile birlikte kullanıyorlar pompalarını korumak amaçlı , bizim burada ki sular ile ne kadar dayanır ve sorunlar çıkar mı bilmiyorum acıkcası ?
Pirinç kaplama pompa ve Seramik kaplamalı piston kullanıyorlar
Alman malı kalitesi , serviste garanti verip arkasında duruyorsa eğer alınır düye düşünüyorum

usurer

Usta Detaycı
Üye
İl
izmir
Benim dikkat ettiğim başka konu bu cihazları arıtma cihazları ile birlikte kullanıyorlar pompalarını korumak amaçlı , bizim burada ki sular ile ne kadar dayanır ve sorunlar çıkar mı bilmiyorum acıkcası ?
Pirinç kaplama pompa ve Seramik kaplamalı piston kullanıyorlar
Alman malı kalitesi , serviste garanti verip arkasında duruyorsa eğer alınır düye düşünüyorum
İmkanı olan her işletme kireç önleyici kullanmalı bana kalırsa, hem ekipman ömrü hem de işlem gören araçlar için büyük fark yaratacağı görüşündeyim. Kalite konusunda sıkıntı yaşatmaz tabi ki ancak servis ağı zayıf olduğu için tamir yada yedek parça konusunda uzun bekleme süreleri yaşanabilir diye düşünüyorum

Mugzy

Usta Detaycı
Üye
İl
Ankara
Fiyatlarını merak ettim açıkçası. Sorarsanız bilgilendirin lütfen.

usurer

Usta Detaycı
Üye
İl
izmir
Fiyatlarını merak ettim açıkçası. Sorarsanız bilgilendirin lütfen.
Video da yer alan makine Amerika'da 900usd başka bir modeli 1150usd olarak buldum, Türkiye'de gümrük vergileri vs eklenince buradaki fiyatlar 10.000tl civarlarına çıkar diye firmayı arayıp sormadım açıkçası.
Ama yine de pazartesi arayıp bilgi alacağım

usurer

Usta Detaycı
Üye
İl
izmir

cabay

Uzman Detaycı
Üye
İl
istanbul
Bir tecrubeye dayalı bilgi ekleyeyim.

Memlekette Doğu Karadeniz hariç geri kalan neredeyse bütün bölgelerde suda kireç durumu oldukça fazla. Akvaryumlarda kullandığım sular için çeşitl bölgelerde iletkenlik, PH ve genel sertlik testleri yapardım. bu gibi aletlerin kesinlikle su beslemesinin önüne üçlü kartuş filtre konulmalı. 1. filtre 1-5 mikron sediment, diğer iki göz de karbon olarak kullanılabilir. Bu sayede suyun geçtiği bölümlerin hepsi tertemiz kalacaktır.

usurer

Usta Detaycı
Üye
İl
izmir
Merhaba arkadaşlar geç de olsa firma ile görüşme şansım oldu,
karcher ile fiyat konusunda rekabet edemedikleri için çok fazla ürün ve model getirip satma taraftarı değillermiş.
Markanın giriş seviyesi olan K 1050 TS modeli 360euro fiyata sahip(güncel kurla 3200TL), Karcher da bunun karşılığı olan K5 ise 2200TL gibi fiyata alına biliyor.(hatta K5 daha bile iyi özelliklere sahip)
Zaten satıcı da, oto yıkama işiyle uğraşanlar için bu modelin yeterli bir makine olmadığını üzerine basarak belitti.
Fotoğrafta yer alan sahara tipi modeli maalesef hiç getirmemişler.
Yani karcher ile devam :)

forzaGilles

Usta Detaycı
Üye
İl
Istanbul
Merhaba arkadaşlar geç de olsa firma ile görüşme şansım oldu,
karcher ile fiyat konusunda rekabet edemedikleri için çok fazla ürün ve model getirip satma taraftarı değillermiş.
Markanın giriş seviyesi olan K 1050 TS modeli 360euro fiyata sahip(güncel kurla 3200TL), Karcher da bunun karşılığı olan K5 ise 2200TL gibi fiyata alına biliyor.(hatta K5 daha bile iyi özelliklere sahip)
Zaten satıcı da, oto yıkama işiyle uğraşanlar için bu modelin yeterli bir makine olmadığını üzerine basarak belitti.
Fotoğrafta yer alan sahara tipi modeli maalesef hiç getirmemişler.
Yani karcher ile devam :)
Hocam Karcher K5 ile bu cihazı karşılaştırmak çok yanlış olur., K5 kalite anlamında bu cihazın yanına bile yaklaşamaz.,

Kranzle 1050 TS artıları:
-Pirinç silindir kafası (bu pirinç silindir kafası belki de yıkama makinasındaki en önemli şey diyebilirim Karcher 'in sadece profesyonel serilerinde pirinç silindir kafası kullanılıyor ama Kranzle 'da adamlar amatör cihazlarda bile pirinç silindir kafası kullanıyor.

-Total-Stop sistemi yani tetiği bıraktığımız anda pompa içi basınç sıfıra düşüyor, bu sayede pompa stres altında kalmıyor ömrü uzuyor..

-Basınç hortumu çelik örgülüdür., bunun anlamı hortum yıkama esnasında kıvrılma ve katlanma yapmıyor. basit bişey miş gibi gelebilir ama Karcher K serisi kullananlar bilir K serilerinde hortum çok kalitesiz sert bi yapısı var, hortum sürekli kıvrılma yapıyor yıkama eziyete dönüşüyor.,

-Bakımı kolay servise götürmeden kolayca pompanın yağı değiştirilebiliyor., alttan tapayı sök üstten yağı doldur.,

-Genel anlamda işçilik ve malzeme kalitesi çok kaliteli, Karcher K serileri gibi ucuz plastik yok.

Çok net söylüyorum 1050 TS modeli K5 ve K7 'den çok daha iyi bir cihazdır., Bu cihaz Karcher 'in yarı-profesyonel cihazı olan HD 5/11p modeli ile aynı ayarda bir cihaz., HD 5/11 p 110 bar., 1050 TS 130 bar.,

fiyat 3.200 lira bence oldukça iyi bir fiyatı var

1 ay önce bende arayıp pro seri olan cihazlar için fiyat almıştım.,

Kranzle 1152 TS T modeli için 7.500 lira dediler (TS T modelleri hortum makarası ile geliyor ve hortum 15 metre oluyor)

Kranzle Profi 160 TS T €1360 +kdv

Edit: fiyatlar iskontosuz fiyatlardı., almayı düşünüyorsanız iskontomuz yapıyoruz demişlerdi..

Son düzenleme:

usurer

Usta Detaycı
Üye
İl
izmir
Hocam Karcher K5 ile bu cihazı karşılaştırmak çok yanlış olur., K5 kalite anlamında bu cihazın yanına bile yaklaşamaz.,

Kranzle 1050 TS artıları:
-Pirinç silindir kafası (bu pirinç silindir kafası belki de yıkama makinasındaki en önemli şey diyebilirim Karcher 'in sadece profesyonel serilerinde pirinç silindir kafası kullanılıyor ama Kranzle 'da adamlar amatör cihazlarda bile pirinç silindir kafası kullanıyor.

-Total-Stop sistemi yani tetiği bıraktığımız anda pompa içi basınç sıfıra düşüyor, bu sayede pompa stres altında kalmıyor ömrü uzuyor..

-Basınç hortumu çelik örgülüdür., bunun anlamı hortum yıkama esnasında kıvrılma ve katlanma yapmıyor. basit bişey miş gibi gelebilir ama Karcher K serisi kullananlar bilir K serilerinde hortum çok kalitesiz sert bi yapısı var, hortum sürekli kıvrılma yapıyor yıkama eziyete dönüşüyor.,

-Bakımı kolay servise götürmeden kolayca pompanın yağı değiştirilebiliyor., alttan tapayı sök üstten yağı doldur.,

-Genel anlamda işçilik ve malzeme kalitesi çok kaliteli, Karcher K serileri gibi ucuz plastik yok.

Çok net söylüyorum 1050 TS modeli K5 ve K7 'den çok daha iyi bir cihazdır., Bu cihaz Karcher 'in yarı-profesyonel cihazı olan HD 5/11p modeli ile aynı ayarda bir cihaz., HD 5/11 p 110 bar., 1050 TS 130 bar.,

fiyat 3.200 lira bence oldukça iyi bir fiyatı var

1 ay önce bende arayıp pro seri olan cihazlar için fiyat almıştım.,

Kranzle 1152 TS T modeli için 7.500 lira dediler (TS T modelleri hortum makarası ile geliyor ve hortum 15 metre oluyor)

Kranzle Profi 160 TS T €1360 +kdv
Verdiğiniz değerli bilgiler için teşekkürler,
Ben bana firma etkilisinin söylediği kadarını aktardım, hatta kendisi 1050TS ile günde 2 arabadan fazlasını yıkanmayacağını, karcher'a bakmamı söyledi.
O zaman yakında yeni makine almayı düşünenler bakabilirler.
Demek ki sadece bayilik almakla olmuyormuş, çalışanları da bilgilendirmek gerekiyor.

forzaGilles

Usta Detaycı
Üye
İl
Istanbul
Verdiğiniz değerli bilgiler için teşekkürler,
Ben bana firma etkilisinin söylediği kadarını aktardım, hatta kendisi 1050TS ile günde 2 arabadan fazlasını yıkanmayacağını, karcher'a bakmamı söyledi.
O zaman yakında yeni makine almayı düşünenler bakabilirler.
Demek ki sadece bayilik almakla olmuyormuş, çalışanları da bilgilendirmek gerekiyor.
1050 TS günde 4-5 araba çok rahat yıkar.,

Malesef o konuda haklısınız hocam iş bayilik almakla bitmiyor, çalışan kişi daha sattığı cihazın özellikleri bilmiyor..