Yeni araç detailing acemisi

dejure

Konu Sahibi ✔
Çaylak Detaycı
Üye
İl
Batman
Merhaba, siz değerli ustalara sorma isterim bir haftalık araştırma sonucu özel yıkama alanım olmadığından benzinlik tayfası adayı olarak şu kanıya vardım,

Sıfır teslim alacağım koyu mavi renk araç için;
vonixx blend ceramic carnabua sprey wax (2 ayda bir) + waxı korumak için polytop maximus (her yıkama) ve yıkamalar çift kova klasik yöntem.. uygun mudur?

adapte olursam ilerde soft99 fusso vb devam edebilirim.

ygT-

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Merhaba, siz değerli ustalara sorma isterim bir haftalık araştırma sonucu özel yıkama alanım olmadığından benzinlik tayfası adayı olarak şu kanıya vardım,

Sıfır teslim alacağım koyu mavi renk araç için;
vonixx blend ceramic carnabua sprey wax (2 ayda bir) + waxı korumak için polytop maximus (her yıkama) ve yıkamalar çift kova klasik yöntem.. uygun mudur?

adapte olursam ilerde soft99 fusso vb devam edebilirim.
Hocam vonixx blend spray wax ı korumanız için bişi uygulamanıza gerek yok. Spray wax olduğu için 2-3 yıkamada bir yenileseniz yeterli. Dayanımı iyidir, kaldıki yanlış hatırlamıyorsam polytop maximus aşırı toz çeken bir ürün idi
Kova yıkaması olarakda önerim çift kova yerine tek kova 4-5 eldivendir. Çift kovayla benzinlikde aracın etrafında dönmek yorucu oluyor bence, tek kova içine 4-5 eldiven atıyorum. Her eldiveni 1-2 panelde kullanıp kovanın dışına biryere bırakıyorum, kirli eldiven kovaya girmiyor tekrardan. Zaten temaslı yıkama öncesi ön yıkama yaparsanız aracın kiri epey bi gidecektir.

dejure

Konu Sahibi ✔
Çaylak Detaycı
Üye
İl
Batman
Koch chemie pw nin çok toz tuttuğu söyleniyor Polytop tavsiye ediliyor ama dediğiniz gibi ise zaten gerek kalmaz.. henüz almadım.

Yıkama için tek ova 4-5 eldiven çok mantıklı. Eldivenler de uzun ömürlü olur. Ayrıca anlamsızca pahalı olan grit guard almak gerekmez.
Peki eldivenleri makineye mi atıyorsunuz nasıl temizliyorsunuz? Ve eldiven tavsiyeniz var mı? (1 tane carpro dabdab yıkama pedim var)

Son düzenleme:

ygT-

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Koch chemie pw nin çok toz tuttuğu söyleniyor Polytop tavsiye ediliyor ama dediğiniz gibi ise zaten gerek kalmaz.. henüz almadım.

Yıkama için tek ova 4-5 eldiven çok mantıklı. Eldivenler de uzun ömürlü olur. Ayrıca anlamsızca pahalı olan grit guard almak gerekmez.
Peki eldivenleri makineye mi atıyorsunuz nasıl temizliyorsunuz? Ve eldiven tavsiyeniz var mı? (1 tane carpro dabdab yıkama pedim var)
Eldivenleri makinada yıkıyorum, ben parlatan adamlardan mikrofiber eldiven aldım 4 adet, elimde 2 adette cartainer in yıkama pedi vardı