Yeni başlayan için çeyiz tavsiyesi

Kadir

Konu Sahibi ✔
Çaylak Detaycı
Üye
İl
Denizli
Herkese Selam,
Detail hastalığına yeni yakalanmış biri olarak çeyiz düzmek için yardımlarınızı rica ediyorum.
Öncelikle fikir vermesi açısından aracımın bir kaç resmini paylaşmak istiyorum;

Elimde sadece K2 yıkama makinem ve aliexpress ten sipariş ettiğim şu köpük aparatım var;

Arabamın boyası çok bakımsız. Açıkçası pasta, cila, kil, wax falan dış işlemler için kendime hiç güvenmiyorum ve hiç bir ekipman ve ürünüm de yok zaten. O yüzden şimdilik hedefim iç temizlik.
Arabanın içi renginden ötürü kirleri çok belli ediyor. Su izi bile sırıtıyor. Özellikle kapılardaki kumaş kısımlarda baya su izi var. (Şu ana kadar koltuklara hiç işlem yapılmadı.) 
Bu iş için şu dönemde çok fazla ayıracak bütçem yok maalesef. Düşük bütçeli nasıl bir çeyiz düzebiliriz? 
Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

Murat

Profesyonel Detaycı
Yönetici
Admin
Site Kurucusu
İl
Ankara
@Kadir Valet Pro Carpet Cleaner, köpük başlıklı sprey şişe, elbise fırçası ve durulama için kova ve bez. Bu işin en masrafsız hali budur. Evde halı yıkama makinesi var ise onu da kullanabilirsiniz.

Moderatör tarafında düzenlendi:

forzaGilles

Usta Detaycı
Üye
İl
Istanbul
@Kadir evet @Murat hocamın dediği gibi Valet pro Carpet Cleaner koltukların üstesinden gelecektir bende tavsiye ederim., Eğer evde halı yıkaması var ise daha iyi sonuç alabilirsiniz., Birde aliexpress 'ten aldığınız köpük yapıcı foam lance ürün tam olarak markası nedir bilmiyorum fakat forumda genel olarak herkesin kullanıp memnun kaldığı MJJC marka almanızı tavsiye ederim

diesel32

Amatör Detaycı
Üye
İl
istanbul
benimde bej rengi koltuklarım var... ben 1e5 sulandırılmış vinet kullanıyorum. köpük yapan başlıkla bol bol sıkıp yumuşak fırça ile fırçalıyorum. ama malesef koltuk rengimiz elle kurulamaya durulamaya müsait değil. kusma yapıyor daha sonra bana öyle oldu özellikle.. makineyle de çektiriyorum ıslaklığı.. hatta makine ile tekrar geçerseniz tertemiz olur.

Kadir

Konu Sahibi ✔
Çaylak Detaycı
Üye
İl
Denizli
Murat' Alıntı:
@Kadir" Valet Pro Carpet Cleaner, köpük başlıklı sprey şişe, elbise fırçası ve durulama için kova ve bez. Bu işin en masrafsız hali budur. Evde halı yıkama makinesi var ise onu da kullanabilirsiniz.
@"Murat abi,
Halı yıkama yok ama şu elektrikli süpürge var;

Su filtreli olduğu için bunu kullanabilirim sanırım.
Birde sizlerin bu ürünleri alırken tercih ettiğiniz siteler vardır muhakkak. Kampanyalı fiyatlara da hakimsinizdir. Bana link verebilir misiniz ?

Kadir

Konu Sahibi ✔
Çaylak Detaycı
Üye
İl
Denizli
forzaGilles' Alıntı:
@Kadir evet @Murat hocamın dediği gibi Valet pro Carpet Cleaner koltukların üstesinden gelecektir bende tavsiye ederim., Eğer evde halı yıkaması var ise daha iyi sonuç alabilirsiniz., Birde aliexpress 'ten aldığınız köpük yapıcı foam lance ürün tam olarak markası nedir bilmiyorum fakat forumda genel olarak herkesin kullanıp memnun kaldığı MJJC marka almanızı tavsiye ederim
@forzaGilles foam lance MJJC değil. 7-8 usd daha ucuz diye bunu almıştım. İyi mi ettim kötü mü ettim bilmiyorum ama alırken epey yorum okudum ve kullananların resimlerine baktım.

Kadir

Konu Sahibi ✔
Çaylak Detaycı
Üye
İl
Denizli
diesel32' Alıntı:
benimde bej rengi koltuklarım var... ben 1e5 sulandırılmış vinet kullanıyorum. köpük yapan başlıkla bol bol sıkıp yumuşak fırça ile fırçalıyorum. ama malesef koltuk rengimiz elle kurulamaya durulamaya müsait değil. kusma yapıyor daha sonra bana öyle oldu özellikle.. makineyle de çektiriyorum ıslaklığı.. hatta makine ile tekrar geçerseniz tertemiz olur.
@diesel32 Bu kusma yada koltuğu deforme etme korkusunu içimde çok yoğun yaşıyorum. İnşallah olmaz öyle birşey.

diesel32

Amatör Detaycı
Üye
İl
istanbul
Kadir' Alıntı:
diesel32' Alıntı:
@diesel32 Bu kusma yada koltuğu deforme etme korkusunu içimde çok yoğun yaşıyorum. İnşallah olmaz öyle birşey.
kusma makine ile çekerseniz olmaz... deforme olarak yumuşak kıl olunca sıkıntı olmaz. tabi bastırma da yapmayın çok yüzeyde hafif hareket ettirseniz bile olur.. amaç yüzeye sıkılan köpüğü yaymak gibi düşünün.

Murat

Profesyonel Detaycı
Yönetici
Admin
Site Kurucusu
İl
Ankara
@Kadir su filtreli olması su çektiği anlamına gelmez. Ben Karcher WD3 kullanıyorum. Islak da daha kullanmadım ama o özelliği de iş görür bence.

Şu an için fırsat dediğim bir fiyat yok ne yazık ki.

Bir de diğer Çin işi foamlar adi oluyor. Bence gecikmeksizin test et.

diesel32

Amatör Detaycı
Üye
İl
istanbul
Kadir' Alıntı:
Murat' Alıntı:
@Kadir" Valet Pro Carpet Cleaner, köpük başlıklı sprey şişe, elbise fırçası ve durulama için kova ve bez. Bu işin en masrafsız hali budur. Evde halı yıkama makinesi var ise onu da kullanabilirsiniz.
@"Murat abi,
Halı yıkama yok ama şu elektrikli süpürge var;

Su filtreli olduğu için bunu kullanabilirim sanırım.
Birde sizlerin bu ürünleri alırken tercih ettiğiniz siteler vardır muhakkak. Kampanyalı fiyatlara da hakimsinizdir. Bana link verebilir misiniz ?
bunu çektirme olarak kullanabilirsiz emişi kuvvetli ise..

Kadir

Konu Sahibi ✔
Çaylak Detaycı
Üye
İl
Denizli
Tavsiyeleriniz için hepinize teşekkür ederim.
Son birkaç şey daha;
*iç plastik aksaamlar için ne almalıyım?
**foam lance ile kullanmak için fiyat/performans bir şampuan önerir misiniz.

emrecanoran22

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
tekirdağ çorlu
Kadir' Alıntı:
Tavsiyeleriniz için hepinize teşekkür ederim.
Son birkaç şey daha;
*iç plastik aksaamlar için ne almalıyım?
**foam lance ile kullanmak için fiyat/performans bir şampuan önerir misiniz.
Genel temizleyici bi apc ile plastik aksamları önce temizleyin ben sensei apc kullanıyorum ama cok farklı ürünlerde mevcut konstre alıp kire göre sulandırma yaparsiniz. Üzerine de koruma amaçlı auto finesse spritz kullaniyorum mat finish bırakıyor.

MI 5s cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi