Yeni Boyanmış Araca Koruma Önerisi

Fuel Economy

Konu Sahibi ✔
Amatör Detaycı
Üye
Selamlar başlıkta belirttiğim gibi yarın boyadan çıkacak aracımız var haftaya yaklaşık 1000 km kullanıp istanbul’a getirmeyi planlıyorum. Gelince araca demir tozu, kil temizliği arkasından wax uygulamayı düşünüyorum yeni yapılmış boyaya zarar verir miyim? Sizin önerileriniz nedir? Umarım cevaplar benim gibi aracını yeni boyatıp korumaya almayı düşünenlere rehber olur :)

Brindabella

Uzman Detaycı
Üye
Selamlar başlıkta belirttiğim gibi yarın boyadan çıkacak aracımız var haftaya yaklaşık 1000 km kullanıp istanbul’a getirmeyi planlıyorum. Gelince araca demir tozu, kil temizliği arkasından wax uygulamayı düşünüyorum yeni yapılmış boyaya zarar verir miyim? Sizin önerileriniz nedir? Umarım cevaplar benim gibi aracını yeni boyatıp korumaya almayı düşünenlere rehber olur :)
Yeni boyanmış parçalara birkaç ay koruma uygulamayın hocam boyanın kuruması ve gazların tamamen çıkması açısından.

Mentalfeed

Profesyonel Detaycı
Moderator
Emektar Detaycı
İl
Kayseri
Bende aynı sizin gibi aracımı boyadna aldım 20gün falan oluyor, özellikle dikkat ediyorum en az 2 ay koruma olmamasına, yıkarken fairy, b33, viking, combo2 gibi malzemelerle yıkıyorum hatta qd yerine bolbol m700-ipa gibi malzemelerle yüzeyi bile bile korumasız bırakıyorum.
Maksat boya nefes alıp versin,
Bu 2 aylık süreyi 3 ay yaparım yapmaya ama kışın kirleri sökecem diye boyanın anasını tekrar ağlatmamak kolay temizlenme geç kirlenme adına korumya mecbur alacağm, muhtemelen fusso ile:)

Fuel Economy

Konu Sahibi ✔
Amatör Detaycı
Üye
Teşekkür ederim o zaman hiç ellemiyorum sadece çift kova yıkama yapıyorum. Başka bir konuda görmüştüm emin olamadım iyi ki sormuşum.