Yeni Mercedes G Serisi

Detail Guy

Konu Sahibi ✔
Profesyonel Detaycı
Uygulama Uzmanı
İl
Belirtilmedi

SUV sınıfının efsane modeli yenileniyor. El üretimi olan ve %100 kilitli diferansiyele sahip mercedes g serisi, büyük değişim yaşayarak yollara çıkmaya hazırlanıyor. Hemen küçük düzeltme yapayım. Büyük değişimden kastım aracın alt yapısı ve teknolojik özellikleri kapsamlı olacak. Çünkü mercedes g serisi, genel tasarım yapısında oldukça klasik duruş sergileyen ender araçlardan birisi olduğunu sıkı takipçileri iyi bilir. Safkan SUV denince Land Rover Defender başı çeken bu ikili Avrupalı’dan genellikle lüks olarak öne çıkan g serisi yepyeni versiyonuyla yollarla buluşacak. Detaylara geçeceğim ama aracın geçmişine bir bakalım.

2018 Yeni Kasa Mercedes G Serisi

Mercedes g serisi üretimine 1979 yılında başlandı. 460 ve 461 kasa ile başlayan serüven tasarımda birkaç küçük dokunuş yaparak devam etti. 1990 yılında 463 kodlu G serisi geldi. Yeni seri ile ilk güncelleme 1997 yılında yaşadı ve bu belirli periyotlarda devam ederek 6 farklı daha güncellemeden sonra günümüze kadar ulaştı. Tabi bu uzunca serüvende özel modellerde üretilmedi değil. Mesela AMG serisi ile performans severlere göz kırpan Alman firma, Mercedes G63 6×6 ile de segmentine bambaşka renk kattı. Geçen sene yollara çıkardığı G 500 4×42 ile de aileye bir özel üye daha eklemiş oldu. Vee asıl değişimin vakti geldi. Söz sırası artık 2018 yeni kasa mercedes g serisi modelinde.

Otomobil otoriteleri yenilenen g serisinin teknik olarak ciddi değişim yaşayacağını belirtiyor. Öyle ki bu araç 10 cm daha geniş olarak üretilmiş ve şuan ki kasasına göre 400 kilogram’a kadar hafiflemiş. Bu hiçte yabana atılacak araç değil. Eğer G serisi ile yakından tanışma fırsatı bulduysanız bu harika SUV modelin kapısını bile açarken sağlamlığı hissedersiniz. Bu sağlamlık genellikle ağırlık konusunda dezavantajı doğururdu. Artık Mercedes bu konuya ciddi iyileştirme yaptığı söyleniyor. Öte yandan bu aracın AMG versiyonunda 4.0 lire V8 çift turbo benzinli motorun görev yapacağı da söyleniyor. Bu pekte zor tahmin değil. Güncel motor seçenekleri arasından bu çıkarımı yapabiliriz. Bir önemli noktada teknolojik özellikler ve donanımları olacak. Tabi bunun yansıdığı yaşam alanı da merak ettiğimiz noktalar arasında yer alıyor.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

_CaN_

Profesyonel Detaycı
Moderator
İl
Bilecik
Böyle büyük motorlu ve heybetli arabaları seviyorum.

400 kg da bence bayağı iyi bir hafifleme olmuş.

Kamuflajsız hali nasıl merak ettim doğrusu.

Bilgilendirme için teşekkürler.

Detail Guy

Konu Sahibi ✔
Profesyonel Detaycı
Uygulama Uzmanı
İl
Belirtilmedi
_CaN_' Alıntı:
Böyle büyük motorlu ve heybetli arabaları seviyorum.

400 kg da bence bayağı iyi bir hafifleme olmuş.

Kamuflajsız hali nasıl merak ettim doğrusu.

Bilgilendirme için teşekkürler.

Moderatör tarafında düzenlendi:

Ozgur_gs_91

Profesyonel Detaycı
Moderator
Site Kurucusu
İl
Kocaeli
Dışının çok değişiceğini sanmıyorum ama bakalım nasıl bir değişim olucak

technologyst

Profesyonel Detaycı
Test Uzmanı
Üye
İl
kahramanmaraş
yaw aynı benim araba çizim tasarımım kesin benden çalmışlar üç kağıtçılar o kadar da uğraşmıştım çizerken :)

Eraycan

Amatör Detaycı
Üye
İl
Ordu
Çok begendigim ve hayallerimi süsleyen bir araba. Kilitli defransiyel konusuna ise hiç girmiyorum:)

Dragstar

Sensei
Moderator
Site Kurucusu
İl
Denizli
Mercedes bu kasasa radikal degişiklik yapmaz diye düşünüyorum.

Sent via my iphone x using Tapatalk from DENİZLİ

Detail Guy

Konu Sahibi ✔
Profesyonel Detaycı
Uygulama Uzmanı
İl
Belirtilmedi
Dragstar' Alıntı:
Mercedes bu kasasa radikal degişiklik yapmaz diye düşünüyorum.

Sent via my iphone x using Tapatalk from DENİZLİ

Bende G serisinin klasik dış tasarımının fazla değişmeyeceğini düşünüyorum abi içte yenilikler olabilir ama