Arkadaşlar merhaba, foruma yeni katıldım. Sıfır bir araç (Audi Q2) aldığım için şimdi özeniyorum ve yıkama konusunda siz deneyimli arkadaşların tavsiyesine ihtiyacım var.
Öncelikle forumda genel olarak açılan konulara baktım ama aklımda hala sorular var ve hangi ürünü seçmem gerektiği konusunda hala karar veremiyorum. Önce almaya karar verdiklerimden bahsedeyim
Şimdi gelelim karar veremediğim esas şeye
"Şampuan". Yetkili serviste araca herhangi birşey yaptırmadım. Üzerinde koruma yoktur diye düşünüyorum. Showroomdaki araçtı üstüne pasta yaptılarsa bilmiyorum ama sanmıyorum yaptıklarını. Neyse, köpük yaparak mı yoksa kova ile mi yıkamam gerektiği konusunu bilmiyorum. İşin açığı haftasonu çıkış yasakları var. Hafta içi çalışıyorum çok vaktim olmuyor. Dolayısıyla gerçekçi olmak gerekirse şuan yapabileceğim köpük sıkıp su tutmak. Aracın boyasına zarar vermek istemiyorum. Nötr bir şampuan mı kullanmam lazım ? Bu konudaki öneriniz nedir ? Mesela gördüğüm Meguiar's ın Ultimate Wash&Wax boya korucuyu cilalı oto şampuanı var. Veya NXT Geceneration Car Wash Cilalı Oto Şampuanı. Bunlar nasıldır ? Aracın plastik aksamına ve boyasına zarar verir mi ? Agrasif denilen şampuanlardanmı
Bu tabirleri bilmiyorum lütfen yardımcı olun.
Köpük yapıcı olarak kwazar, alta ve marolex'in videolarını inceledim. alta veya marolex daha iyi gibi duruyor bunlardan hangisini bulursam onu almayı düşünüyorum. Tavsiyelerinize açığım
Şimdilik bu kadar
———
güncelleme : 27.01.2021
Arkadaşlar konuya güncelleme geçeyim;
Havlu ve yıkama eldiveni için : purestar’ın setini aldım.
Süpürge: konuda yazdığım xiaomi mini vacuum cleaner aldım
Ön yıkama şampuanı olarak : valet pro ansf
Şampuan: valet pro concentrated
ürünlerini aldım. Henüz daha kullanamadım
sormak istediklerim ;
koruma için Meguiars hybrid ceramic wax almayı düşündüm. Bundan önce kil yapmam gerekirmi ? Yapmam gerekirse valet pro nun yumuşak kilini alsam yeterli olurmu ? Kilin biraz çizdiği söyleniyor. Kilden sonra polisaj yapılmalımı ? Polisaj yapmadan meguiars’ın waxını uygulasam olurmu ? Tecrübenize ihtiyacım var
Öncelikle forumda genel olarak açılan konulara baktım ama aklımda hala sorular var ve hangi ürünü seçmem gerektiği konusunda hala karar veremiyorum. Önce almaya karar verdiklerimden bahsedeyim
- Havlu olarak ; "Purestar dublex twist towel" tavsiye edildiğini gördüm. Bu havluda 45x75 (190TL) ve 70x90 (250TL) boyut var. 45x75 boyut benim aracım için yeterli olurmu sizce ? tek seferde bitirebilir mi ? Bu arada fiyatlar çok yüksek daha uygun ve kaliteli bir ürün varsa da tavsiyenizi almak isterim
- Süpürge olarak ; "Xiaomi mini vacuum cleaner" bu tip hem ufak hem de kolayca temizlik yapabileceğim bir model arayışımda bu modeli gördüm. Daha farklı tavsiyeniz varsa lütfen yazın. (400TL)
Şimdi gelelim karar veremediğim esas şeye
Köpük yapıcı olarak kwazar, alta ve marolex'in videolarını inceledim. alta veya marolex daha iyi gibi duruyor bunlardan hangisini bulursam onu almayı düşünüyorum. Tavsiyelerinize açığım
Şimdilik bu kadar
———
güncelleme : 27.01.2021
Arkadaşlar konuya güncelleme geçeyim;
Havlu ve yıkama eldiveni için : purestar’ın setini aldım.
Süpürge: konuda yazdığım xiaomi mini vacuum cleaner aldım
Ön yıkama şampuanı olarak : valet pro ansf
Şampuan: valet pro concentrated
ürünlerini aldım. Henüz daha kullanamadım
sormak istediklerim ;
koruma için Meguiars hybrid ceramic wax almayı düşündüm. Bundan önce kil yapmam gerekirmi ? Yapmam gerekirse valet pro nun yumuşak kilini alsam yeterli olurmu ? Kilin biraz çizdiği söyleniyor. Kilden sonra polisaj yapılmalımı ? Polisaj yapmadan meguiars’ın waxını uygulasam olurmu ? Tecrübenize ihtiyacım var
Son düzenleme: