Yıkama konusunda bu acemi tavsiye bekliyor :)

bydemirci

Konu Sahibi ✔
Çaylak Detaycı
Üye
İl
Ankara
Arkadaşlar konuya güncelleme geçeyim;

Havlu ve yıkama eldiveni için : purestar’ın setini aldım.
Süpürge: konuda yazdığım xiaomi mini vacuum cleaner aldım
Ön yıkama şampuanı olarak : valet pro ansf
Şampuan: valet pro concentrated

ürünlerini aldım. Henüz daha kullanamadım :)

sormak istediklerim ;

koruma için Meguiars hybrid ceramic wax almayı düşündüm. Bundan önce kil yapmam gerekirmi ? Yapmam gerekirse valet pro nun yumuşak kilini alsam yeterli olurmu ? Kilin biraz çizdiği söyleniyor. Kilden sonra polisaj yapılmalımı ? Polisaj yapmadan meguiars’ın waxını uygulasam olurmu ? Tecrübenize ihtiyacım var :)

ugurus

Usta Detaycı
Üye
İl
İzmir-Antalya
Aldığın şeyler gayet güzel. Hayırlı olsun. Özellikle süpürge için ayrıntılı Bilgi bekliyoruz .

Kil yapmana gerek yok. . Dediğin wax ile ilgili forumda baya Bilgi var. Video vs. Bakmanı tavsiye ederim
Bende var ama daha hiç kullanmadım ama çok basit uygulaması .

Kil yapınca illa ki çizik oluyor. E çizik olunca da bence biraz Polisaj da gerekli olur . O yüzden sen kil ve polisaj olayını baya bi ileri tarihe ertele .

Önce aldıkların ile arabanı biraz yıka sonra cila vs olaylarına girersin . Biraz daha pratikleşirsin yıkama olayında .

Dragstar

Sensei
Moderator
Site Kurucusu
İl
Denizli
Arkadaşlar konuya güncelleme geçeyim;

Havlu ve yıkama eldiveni için : purestar’ın setini aldım.
Süpürge: konuda yazdığım xiaomi mini vacuum cleaner aldım
Ön yıkama şampuanı olarak : valet pro ansf
Şampuan: valet pro concentrated

ürünlerini aldım. Henüz daha kullanamadım :)

sormak istediklerim ;

koruma için Meguiars hybrid ceramic wax almayı düşündüm. Bundan önce kil yapmam gerekirmi ? Yapmam gerekirse valet pro nun yumuşak kilini alsam yeterli olurmu ? Kilin biraz çizdiği söyleniyor. Kilden sonra polisaj yapılmalımı ? Polisaj yapmadan meguiars’ın waxını uygulasam olurmu ? Tecrübenize ihtiyacım var :)
Eğer polisaj yapılmayacaksa kil uygulamayın ilerleyen zamanlara erteleyin ve kil olarak uygulama kriterlerine uyarak kil eldiven veya kil sünger kullanın.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

bydemirci

Konu Sahibi ✔
Çaylak Detaycı
Üye
İl
Ankara
Eğer polisaj yapılmayacaksa kil uygulamayın ilerleyen zamanlara erteleyin ve kil olarak uygulama kriterlerine uyarak kil eldiven veya kil sünger kullanın.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Benim şuan çok bi bilgim olmadığı için polisaj yapamam. Polisaj yaptırmak da istemiyorum. Yüzeyi inceltir vs düzgün yapabilecek güvenebileceğim birisi yok. Meşur detail yapan yerler var ama onlara da şimdi gidecek durumum yok. Birazda polisajdan çekincelerim var açıkcası. Henüz hazır değilim titizleniyorum işte :)

teşekkürler cevabınız için

bydemirci

Konu Sahibi ✔
Çaylak Detaycı
Üye
İl
Ankara
O zaman ben arabayı bir güzel valet pro ansf ile ön yıkama yapıp. Valet pro concentrated ile yıkadıktan sonra meguiars hybrid ceramic liquid wax uygulayıp keyfime bakacağım :)
Bu wax yola atılan tuzlar ve kirlerden korur heralde ? Malum kış şartlarından dolayı kirlerden koruyacak ekstra birşey yapmam gerekirmi ? Bu arada kapalı otoparkımız olmadığından arabam hep dışarda. Kuş pisliği gibi şeylerden koruyacak ek bir uygulama yapılabilir mi ? Öneriniz varmı ? Meguiars’ın hybrid ceramic detailer ürünü var. Yoksa bunu mu kullanmalıyım. Yada başka tavsiyeniz varmı ?

ugurus

Usta Detaycı
Üye
İl
İzmir-Antalya
O zaman ben arabayı bir güzel valet pro ansf ile ön yıkama yapıp. Valet pro concentrated ile yıkadıktan sonra meguiars hybrid ceramic liquid wax uygulayıp keyfime bakacağım :)
Bu wax yola atılan tuzlar ve kirlerden korur heralde ? Malum kış şartlarından dolayı kirlerden koruyacak ekstra birşey yapmam gerekirmi ? Bu arada kapalı otoparkımız olmadığından arabam hep dışarda. Kuş pisliği gibi şeylerden koruyacak ek bir uygulama yapılabilir mi ? Öneriniz varmı ? Meguiars’ın hybrid ceramic detailer ürünü var. Yoksa bunu mu kullanmalıyım. Yada başka tavsiyeniz varmı ?
kuş pisliklerinden korumak için her seferinde arabayı kontrol edip temizlemek dışında pek çözüm yok gibi. seramik olunca kuş pisliği biraz daha kolay temizleniyor o kadar. kimisi kuş pisliği birşey yapmaz diyor . kimisi yapıyor diyor . kuş pislediği zaman o bölgeyi ıslatıp üstüne nemli bi mikrofibebez koyup ufak ufak haraket ettirip silmeniz lazım. ondan sonra varsa quick detailer yada elinizdeki sprey de olur ondan da sıkabilirsiniz.

bydemirci

Konu Sahibi ✔
Çaylak Detaycı
Üye
İl
Ankara
İk Foam Pro 2 guzeldir Gule gule kullanin ne kadar a aldiniz acaba
270TL’ye aldım. Marolex ve Alta ‘ya bakmıştım aslında. Ama bulamadım hiç bir yerde. Kwazar da çok efektif görünmedi gözüme. İK ‘nın Youtube da birkaç videosunu gördüm fena görünmüyordu. Google’a yazınca çıkan ilk siteden aldım. İnstagramlarında da gördüm. Sanırım distribütörleriymiş. Umarım sorunsuz gelir.

Sefa46

Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara
270TL’ye aldım. Marolex ve Alta ‘ya bakmıştım aslında. Ama bulamadım hiç bir yerde. Kwazar da çok efektif görünmedi gözüme. İK ‘nın Youtube da birkaç videosunu gördüm fena görünmüyordu. Google’a yazınca çıkan ilk siteden aldım. İnstagramlarında da gördüm. Sanırım distribütörleriymiş. Umarım sorunsuz gelir.
Guzel urun bende de var hocam test ettim kwazar a gore bir tik daha iyi diyebilirim malzeme kalitesi guzel.