Yıkama malzemeleri

xanax

Konu Sahibi ✔
Amatör Detaycı
Üye
İl
İzmir
Tekrar merhabalar. Aracımı benzinlikte kendim yikamak istiyorum. Bu iş için gerekli tüm malzemelerin oldugu bir matbuğ var mi arkadaslar. Benden once de soran olmustur eminim ama forum biraz karisik geldi açıkçası.
Şampuan
Eldiven
Mikro fiber
Cant fircasi, sivisi (demir tozu için)
Cam silme sivisi
Kovalar
Cila

Ve aklima gelmeyen şeyler. Hepsinin marka ve adet - boyut bilgisine ulaşmam mumkun mu?Bütçeyi de fazla zorlamazsa fena olmaz

Ozdemirli

Usta Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Öncelikle kolay gelsin, başlangıç olarak bu rehberden faydalanmanızı öneririm.

Detay Ürünleri Seçim Rehberi
Baştan sona okudum hem de hiç sıkılmadan, büyük zevkle. Elinize sağlık.

Ben de naçizane bir bilgi vermiş olayım. Youtube'ta bu konuda çok video var ama beğendiğim bir tanesini fikir vermesi açısından izlemenizi önerebilirim.

yetatlidil

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
İstanbul
İlk önce siz bunları alırım yaparım gerçekten hakkını veririm diyor musunuz ? En önemlisi bu alıp raflarda bekletmenin bir anlamı yok. Ben şahsen kendim bu işi yapar mıyım diye merak ettiğimde piyasadaki en uygunları alıp denedim. Daha sonrasında böyle bir araştırmaya girdim.
Ortalama Fiyat bilgilerini söylemek gerekirse,

Eldiven 90-100 ₺
Kurulama Havlusu Kalitesine Göre 70-80 İyiyse 150 ₺
Jant Fırçaları: 100-150 ₺
Demir Tozu Temizleyici 500 ML: 80-100 ₺
Şampuan: 110-150 ₺
Snow Foam : 50-100 ₺
Köpük Yapıcı Pompa : 200 ₺
Cam,Fiber Bez vs: 100 ₺
Cam Temizleyici: 50 ₺
Motor Temizleyici 50 ₺
Trim Koruyucu :100 ₺
Lastik parlatıcı :100 ₺
APC: 100 ₺
Sprey Şişe:100 ₺
Fırçalar 100 ₺
Hızlı Cila: 150 ₺
Wax, Boya Koruma: 300- 400 ₺

Bence başlangıç seviyesi herşeyi alıcam dersen aklıma gelen ortalama fiyatlar bunlar. Fakat alıp yapmamak can sıkıcı olur. Önce piyasa malzemeleri ile kendinizi deneyiniz.

xanax

Konu Sahibi ✔
Amatör Detaycı
Üye
İl
İzmir
İlk önce siz bunları alırım yaparım gerçekten hakkını veririm diyor musunuz ? En önemlisi bu alıp raflarda bekletmenin bir anlamı yok. Ben şahsen kendim bu işi yapar mıyım diye merak ettiğimde piyasadaki en uygunları alıp denedim. Daha sonrasında böyle bir araştırmaya girdim.
Ortalama Fiyat bilgilerini söylemek gerekirse,

Eldiven 90-100 ₺
Kurulama Havlusu Kalitesine Göre 70-80 İyiyse 150 ₺
Jant Fırçaları: 100-150 ₺
Demir Tozu Temizleyici 500 ML: 80-100 ₺
Şampuan: 110-150 ₺
Snow Foam : 50-100 ₺
Köpük Yapıcı Pompa : 200 ₺
Cam,Fiber Bez vs: 100 ₺
Cam Temizleyici: 50 ₺
Motor Temizleyici 50 ₺
Trim Koruyucu :100 ₺
Lastik parlatıcı :100 ₺
APC: 100 ₺
Sprey Şişe:100 ₺
Fırçalar 100 ₺
Hızlı Cila: 150 ₺
Wax, Boya Koruma: 300- 400 ₺

Bence başlangıç seviyesi herşeyi alıcam dersen aklıma gelen ortalama fiyatlar bunlar. Fakat alıp yapmamak can sıkıcı olur. Önce piyasa malzemeleri ile kendinizi deneyiniz.
Sanirim yikama konusunda baya bi kılım. 1.5 ay olmak uzere aracimi alali hala yikatamadim güvenipte. Sadece serviste 1 kere yikandi onda da arka kelebek camlarimdaki piyano black kisimlar cizik icinde kaldi. Kendim yikama konusunda kararliyim tavsiyeler için tesekkurler

Dragstar

Sensei
Moderator
Site Kurucusu
İl
Denizli
Öncelikle Aracı kendiniz güvenli bir şekilde yıkamanız en doğru tercih detay aracı çizmeden yıkama ile başlar.
Biraz tecrübe ve uğraşla en iyi bakım ve detayı yapabilirsiniz.

Ön Yıkama konusunda flowey ürünleri F/P olarak büyük ölçüde işinizi görür.

Jant temizleyici R10
Ön yıkma b33 ve ev 13
Çift kova yıkma şampuanı zymöl auto wash favori ürünlerimden.
Yıkama eldiveni uzun veya kusa tüylü koyun yünü eldiven çizmeme konusunda çok güvenlidir AliExpress den veya türkiyede ki satıcılardan temin edebilirsiniz.
Kurulama havlusu forumumuzda bir çok tavsiye ve inceleme mevcut.
Wax ve koruma ürünü hakkında forumuzda test ve tavsiyelere göz atabilirsiniz.

DENİZLİ

peacemaker

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Ankara
Merhaba. Flowey ev13 ü ön yıkamadan sonra,normal yıkama için de kullanabilir miyiz ? Köpük yapıp eldivenle yıkamak gibi birşey olabilir mi ?

Dragstar

Sensei
Moderator
Site Kurucusu
İl
Denizli
Merhaba. Flowey ev13 ü ön yıkamadan sonra,normal yıkama için de kullanabilir miyiz ? Köpük yapıp eldivenle yıkamak gibi birşey olabilir mi ?
Ürün kova eldivenle yıkamaya uygun ürün değil kullanılırmı kullanılır ama çift kova için şampuan almanızı tavsiye ederim.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

peacemaker

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Ankara
Ürün kova eldivenle yıkamaya uygun ürün değil kullanılırmı kullanılır ama çift kova için şampuan almanızı tavsiye ederim.

Valet pro aldım.sonuc mükemmel :) 5 lt aldım. Ankara içinde isteyene 500ml 1lt bolebilirim.letgoda ilanım var.

ercan_wrc

Acemi Detaycı
Üye
İl
ankara

Foam köpükleri ile neden eldiven ile yıkayamıyoruz? Yani şöyle ki, ön yıkamayı yapıp durulasak sonra 2 defa ev13 atsak ve onu bekletmeden eldiven ile geçsek ve durulasak ne olur?