Yıkama sonrası toz toplaması ve toz izi

plusmania

Konu Sahibi ✔
Çaylak Detaycı
Üye
İl
manisa
Aracı önyıkama yapıp çift kova tekniğiyle yıkadım. Ön yıkamayı auto brite foam ürünüule yaptım, çift kovada Auto brite purple velvet kullandım. Sonrasında liquid elements black hole ile kuruladım ve kuruması içinde (aralardan akan sular vs) bekledim yani yaş kalmış olma ihtimali yok. Akşam bıraktığımda herhangi bir tozlanma yoktu. Sabah kalktığımda araç baya toz toplamıştı ve sanki tozlar bez izlerinin üstüne işlemiş gibi bunun sebebi ne olabilir veya önüne nasıl geçebilirim? Bu bez izleri gibi tozlanması normal mi? Araçta herhangi bir seramik ya da boya koruma yok görselleri ekledim.

Cilacı

Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Şampuan kalıntısıda değilse bu gözüken su lekesi gibi duruyor benzinlik suları çok kireçli zamanla bu izler çıkıyor. Asidik yıkama veya spot remower ile silerseniz geçecektir bu izler. Sonrasında düzenli asidik yıkama yapmak faydalı olacaktır bu izlerin önceden önüne geçmek için.

plusmania

Konu Sahibi ✔
Çaylak Detaycı
Üye
İl
manisa
Şampuan kalıntısıda değilse bu gözüken su lekesi gibi duruyor benzinlik suları çok kireçli zamanla bu izler çıkıyor. Asidik yıkama veya spot remower ile silerseniz geçecektir bu izler. Sonrasında düzenli asidik yıkama yapmak faydalı olacaktır bu izlerin önceden önüne geçmek için.
hocam ben toz çeken kısmı diyorum ilk yıkayıp kuruladığımda bu tozlar olmuyor fakat belirli bir süre sonra bez izi üzerine toz birikiyor gibi toplanıyor elle dokunduğunuzda dağılıyor yani toz bu bölgeye toplanıyor direk su kalıntısı gibi izler kireç kalıntısı dediğiniz gibi ama bu toz çeken bölgelerde mi ondan dolayı oluyor

Cilacı

Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Purple velvet cilalı bir şampuan toz çekiyor olabilir kendi aracımda kullandım böyle bir sorun yaşamadım ama ihtimal olabilir. Havlu hav bırakıyor da olabilir ilk yıkamada göze çarpmasada sonradan bıraktığı hav tozu çekiyorda olabilir. Siz yinede en iyisi araç yüzeyine dekontaminasyon yapın havlunuzuda iyice bir yıkayın.Demir tozu , asidik yıkama , ipa vs sonrasında gözlemlemek lazım.

plusmania

Konu Sahibi ✔
Çaylak Detaycı
Üye
İl
manisa
Purple velvet cilalı bir şampuan toz çekiyor olabilir kendi aracımda kullandım böyle bir sorun yaşamadım ama ihtimal olabilir. Havlu hav bırakıyor da olabilir ilk yıkamada göze çarpmasada sonradan bıraktığı hav tozu çekiyorda olabilir. Siz yinede en iyisi araç yüzeyine dekontaminasyon yapın.Demir tozu , asidik yıkama , ipa vs sonra gözlemlemek lazım.
bende bir tık cilalı oluşundan şüphelendim ama bu gyeon waterspot nasıl olur kireç temizleme için?

İl
Tekirdağ/Çorlu
Arabayı park ettiğiniz yeri değiştirerek veya kullandığınız şampuanı değiştirerek durumu gözlemlediniz mi ?

Ve üflediğinizde tozlar uçuyor mu ?
Eğer üfleyince tozlar uçuyorsa havadan , rüzgarla beraber yüzeye yapışmıştır.