Yıkamaya başlarken önce su mu yoksa pre wash şampuan mı?

fast

Konu Sahibi ✔
Çaylak Detaycı
Üye
İl
Ankara
Arkadaşlar selamlar,

Rutin araç yıkamalarınızda ideal olan hangisidir sizce? İlk başlangıçta;

Önce kirler aksın diye aracın her tarafını tazyikli suyla geçip, sonra köpük şampuan sıkıp mı kullanırsınız (3.adım olarak çift kova vs.)

Yoksa;

Hiç ıslanmamış arabaya doğrudan köpük şampuan sıkarak 3-4 dakika bekleyip durulayıp, sonra çift kovayamı geçersiniz.

ShineSportage

Amatör Detaycı
Üye
İl
Giresun
Arkadaşlar selamlar,

Rutin araç yıkamalarınızda ideal olan hangisidir sizce? İlk başlangıçta;

Önce kirler aksın diye aracın her tarafını tazyikli suyla geçip, sonra köpük şampuan sıkıp mı kullanırsınız (3.adım olarak çift kova vs.)

Yoksa;

Hiç ıslanmamış arabaya doğrudan köpük şampuan sıkarak 3-4 dakika bekleyip durulayıp, sonra çift kovayamı geçersiniz.
Benim fikrim önce su tutulup sulandırmada şampuanı biraz daha fazla koymak.

technologyst

Profesyonel Detaycı
Test Uzmanı
Üye
İl
kahramanmaraş
Trafik filmi malum ciddi bir tabaka bunu çözmek için yüzeyi ıslatmayın çünkü ıslak zeminde köpüğün tutunma süresi azalıyor buda kiri çözme süresini ve deterjanın etki süresini azaltıyor o yüzden köpük kuru yüzeye yapışmalı mümkün olduğunca beklenmeli kuruma olmadan yıkanmalı yıkama şekli su tutma şeklinde olmamalı kışın yukarı aşağı şeklinde yan panelleri yapalım kaput ve bagaja üstten dike yakın açıyla kiri çözmeye çalışalım sonra çift kova kullanılabilir .

fast

Konu Sahibi ✔
Çaylak Detaycı
Üye
İl
Ankara
Arkadaşlar cevaplar için teşekkür ederim. Aslında konuyu anket tarzında açsam daha iyi olacaktı. Sanırım araçtaki kir yoğunluğu fazlaysa, önce pre wash köpük sıkıp bekletmek daha iyi, ben ikna oldum :)

technologyst

Profesyonel Detaycı
Test Uzmanı
Üye
İl
kahramanmaraş
Arkadaşlar cevaplar için teşekkür ederim. Aslında konuyu anket tarzında açsam daha iyi olacaktı. Sanırım araçtaki kir yoğunluğu fazlaysa, önce pre wash köpük sıkıp bekletmek daha iyi, ben ikna oldum :)
sık araç yıkıyorsanız eğer 2 gün ya da günaşırı bir yaz dönemi için özellikle sadece su tutma işe yarayabilir onun haricinde kesinlikle köpük önce sadece yüzeyde kir yoksa çabuk su tutarsınız böylece her halükarda waxa olan deterjan müdehalesini azaltmış olursunuz

mustafacagri

Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
benim tercihim de önce prewash yönünde. daha iyi tutunduğunu düşünüyorum. ayrıca yüzeyi ıslak bir araca prewash sıkınca karışımdaki su oranını da arttırmış oluyoruz az da olsa. özellikle ankaradaki kış kirlerinde önce prewash ile girince kirlerin gözle görülür şekilde yüzeyden gittiğini görüyorum. aşırı bir kir durumu olursa işte o zaman prewash duruladıktan sonra bi prewash daha sıkıp su tutuyorum. bu durumda yüzeyden akan kir daha az oluyor :)

SubaruOutback

Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
istanbul
Çok nadiren önce su tutup ardından prewash kullanıyorum. Yanlız bu şekilde şampuanın etkisi biraz azalıyor, çünkü ıslak yüzeyde kayıp gitmeye başlıyor. Kirli yüzeye özellikle de trafik filmi olan yüzeye su tutmadan önce prewash kullanırsanız daha etkili sonuç alırsınız.