Youtube'de araba yıkama videoları için hangi çözünürlükle izliyorsunuz?

Hangi çözünürlükle izlemek istersiniz?

• Müzikli hızlandırılmış video olsun

Kullanılan: 0 0.0%

• Kullanılan toplam oy
    30
  • Anket kapatılmış .

Fatih37

Konu Sahibi ✔
Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Herkese merhabalar,

Beni biliyorsunuz araba yıkama videoları çekip 1080p çözünürlüklü videolarımı editleyip youtubeye yükleyip yayınlıyorum. Forumdaşlarımızdan ve izleyicilerden gelen geri bildirimi ile müzikli hızlandırılmış videosu (ortam sesi tuhaf oluyor diye) istemiyormuş onun yerine müziksiz hızlandırmadan orijinal videosuyla izlemek isteyenler oluyor.
Daha iyi çekim yapmak adına yeni bir aynasız kamera aldım. Mevcutta djı osmo action 4 kameram var.
Her 1 4k video çekimi ile yüksek kalitede boyutu yüksek geliyor ve editlemede tüm 4k videoların birleştikten sonra daha yüksek boyutu çıkıyor, youtubeye yüklemesi çok uzun sürecektir. Youtubede 1080p ile 4k arasındaki bir fark göremiyorum, çoğu detaycıların 4k'yla yüklüyorlar ama bazıları 1080p'le izliyorlar ve bende 1080p'le izliyorum malum ülkemizdeki net hızı düşük diyedir.
Bunun için forumdaşlarımızdan fikri almak amacıyla anketi oluşturdum. Umarım anlamışsındır.

Ankette bulunan tercihinize göre tıklayabilirsin.
Tercihlerinize göre uyacağım.

Son düzenleme:

Henkoner

Amatör Detaycı
Üye
İl
İzmir
Hocam önceki videolarını severek izledim büyük ihtimalle benim gibi herkes de çözünürlüğe çok takılmadan sen ne çözünürlükte yüklersen yükle keyifle izleyeceğiz. Biraz işin tekniğine gelecek olursak...
1080p ve 4k arasında fark görememe nedenin 1080p ye kadar destekleyen bir monitörden izliyorsan eğer 2k-4k e 8k gibi yüksek çözünürlükleri görüntüleyemeyeceksin. Ne yazık ki ülkemizde hala çoğu monitör tv veya telefon çoğunlukla 1080p ye kadar destekliyor. Burada asıl önemli olan senin kayıt ve kurgu sırasında yaşayacağın depolama ve kasma sorunları. 4 kameradan da 4k 50p 200mp ayarlarında aynı anda kayda girdiğinde 128gb lık bir SD Card 1 sat 15 dakikalık bir kayıt süresi sağlayacaktır sana. Takip ettiğim kadarıyla yıkama süresince full kayıt alıp hızlandırarak kurguluyorsun videoları. Bu yüzden de sana SD Card anlamında daha hem daha yüksek kapasiteli kartlara ihtiyaç duyacaksın hem de bu kalitedeki görüntüleri kaydedbilmek için tekno marketlerdeki standart kartlar yerine daha kaliteli SD Card lara ihtiyaç duyacaksın bu da artı bir gider kalemi demek senin için.
Bunun haricinde bilgisayarda depolama ve aktarım sürelerin daha uzayacak.
Asıl zorlayıcı ve can sıkan noktası kurgu ve render aşaması. Eğer mevcut bilgisayarın yüksek performans sağlayamayacaksa kurgu masasında 4k çözünürlük hem seni hem bilgisayarını çok yoracak ve can sıkıcı olabilir. Aynı şekilde render süreleri de saatleri bulabilecek.
Ben lütfen yanlış anlama. Biraz fazla olumsuzluklardan bahsettim. Amacım asla seni yıldırmak değil. Aksine çekime başlamadan önce bu bahsetiğim konuları ve elindeki ekipmanları gözden geçirip ona göre karar vermeni istediğim için. Sen nasıl iş çıkarırsan çıkar biz yine keyifle izleyeceğiz. Tek isteğim sen çekimden sonra zorlanıp yılma, zorlanıp şevkin kırılmasın ve keyifle çekimlerini yapıp bizimle paylaş biz de aynı keyifle izleyelim.
Destek olabileceğim bir nokta olursa en ufak bir katkı sağlamaktan bile keyif duyarım :))

Fatih37

Konu Sahibi ✔
Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Hocam önceki videolarını severek izledim büyük ihtimalle benim gibi herkes de çözünürlüğe çok takılmadan sen ne çözünürlükte yüklersen yükle keyifle izleyeceğiz. Biraz işin tekniğine gelecek olursak...
1080p ve 4k arasında fark görememe nedenin 1080p ye kadar destekleyen bir monitörden izliyorsan eğer 2k-4k e 8k gibi yüksek çözünürlükleri görüntüleyemeyeceksin. Ne yazık ki ülkemizde hala çoğu monitör tv veya telefon çoğunlukla 1080p ye kadar destekliyor. Burada asıl önemli olan senin kayıt ve kurgu sırasında yaşayacağın depolama ve kasma sorunları. 4 kameradan da 4k 50p 200mp ayarlarında aynı anda kayda girdiğinde 128gb lık bir SD Card 1 sat 15 dakikalık bir kayıt süresi sağlayacaktır sana. Takip ettiğim kadarıyla yıkama süresince full kayıt alıp hızlandırarak kurguluyorsun videoları. Bu yüzden de sana SD Card anlamında daha hem daha yüksek kapasiteli kartlara ihtiyaç duyacaksın hem de bu kalitedeki görüntüleri kaydedbilmek için tekno marketlerdeki standart kartlar yerine daha kaliteli SD Card lara ihtiyaç duyacaksın bu da artı bir gider kalemi demek senin için.
Bunun haricinde bilgisayarda depolama ve aktarım sürelerin daha uzayacak.
Asıl zorlayıcı ve can sıkan noktası kurgu ve render aşaması. Eğer mevcut bilgisayarın yüksek performans sağlayamayacaksa kurgu masasında 4k çözünürlük hem seni hem bilgisayarını çok yoracak ve can sıkıcı olabilir. Aynı şekilde render süreleri de saatleri bulabilecek.
Ben lütfen yanlış anlama. Biraz fazla olumsuzluklardan bahsettim. Amacım asla seni yıldırmak değil. Aksine çekime başlamadan önce bu bahsetiğim konuları ve elindeki ekipmanları gözden geçirip ona göre karar vermeni istediğim için. Sen nasıl iş çıkarırsan çıkar biz yine keyifle izleyeceğiz. Tek isteğim sen çekimden sonra zorlanıp yılma, zorlanıp şevkin kırılmasın ve keyifle çekimlerini yapıp bizimle paylaş biz de aynı keyifle izleyelim.
Destek olabileceğim bir nokta olursa en ufak bir katkı sağlamaktan bile keyif duyarım :))
Öncelikle videolarımı beğendiğiniz, izlediğiniz ve önemli detaylı yorumlarınız için teşekkür ederim. Her kelimesine anladım bunların bildiğim için çok araştırmalarımın sonucu ile aksiyon kamera dahil aynasız kameramın özelliklerine göre bilindik kaliteli lexar silver pro V60 256 ve 512gb sd kartı aldım.

Bilgisayarıma gelince, 2K mönitor, rtx 3070ti ve amd ryzen 7 5800x ile kullanıyorum, zorlanmadan gayet iyi çalışıyor ama dediğin gibi 4K render süresi çok uzun sürüyor. Kimisi zamanı var kimisinde zamanı yok ona göre yapıyorlar.
Pc'de 1080p ile 4k arasında ufaktan farkları farkları anlıyorumda videomu youtubeye yükleyince kendi ayarlara göre işleyip yayınlıyorlar o zaman anladığıma kadarı bi fark olmuyordu en azından bana göre geliyor yada ufaktan fark olabilir.

Bayramdan önce araba yıkama yasparken kafakmda aksiyon kamera 4K 'yla çekim yaptım şuan henüz editlemedim. Önceden pc'nin kendisi ücretsiz dahilli microsoft clipchamps'la yapıyordum o zamanda kısıtlı özellikli ile 1080p 30fpsle renderliyordu. Şimdi başka video editleme programı müsait olduğumda deneceğim o zaman 4K'yla renderleyeceğim bakalım ne kadar sürecek göreceğim. Tekrardan teşekkür ederim hocam :)

Son düzenleme:

Fatih37

Konu Sahibi ✔
Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Forumdaşlarım ankete 1 tanesi ekleyemediğim için aşağıdaki gibi olmasını isteyen beğen'e basabilirsin.

"POV tarzı olsun ( kafayla aksiyon kamera çekim)"

Son düzenleme: