Yurtdışı Ürün Alımı

can26

Konu Sahibi ✔
Profesyonel Detaycı
Moderator
Selamlar abiler,kardeşler,değerli esnaflarımız;

Uzun zamandır ülkemizde olan ekonomik sıkıntılardan dolayı ürün fiyatlandırma konusunda büyük bir belirsizlik var tavan yapıp bugün buralara gelmiş olmasından sebepli günden güne uygun rakamlar beklerken aksine daha da işin seyrini değiştiren firmalar var vatandaş olarak genel durum hoşuma gitmese de en azından iyi niyet beklerdim firmalardan o da sanırım şuan için söz konusu değil.

Hak verirsinizki herkes saçına almadığı şampuanı yüksek fiyatlarla aracına almaktan çekinmiyor,bende öğrenci olarak kendimden arttırdığım şekilde bu hobiye en güzel ürünlerle devam ettirmek istiyorum.

Hepimiz memur,mühendis,öğrenci vs. olarak ordan burdan kısıp mutlaka güzel ürünlere sahip olmak istediğimiz zamanlar oldu.

Kur vb. durumlar yüksek olabilir fakat böyle zamanlarda fırsatçı esnafımızı pek sevemiyorum her ne kadar iyi niyet göstersemde bunu vatandaş olarak ,detailing severler olarak beklemek yanlış galiba.

Herkes gibi saygı duyuyorum evine ekmek götüren insanlarımıza,onlara teşekkürüm ayrı. Fakat son kullanıcı olarak biraz tabir-i caizse “enayi” durumuna düşürülmek hoşuma gitmiyor.

Maksadım hiç bir firmayı kötülemek,zan altında bırakmak,polemik yaratmak değildir.

Sadece alternatif arıyorum.

Sizlerden ricam yurtdışı detailing siteleri veya amazon vb. sitelerden alışveriş yöntemleriniz var ise paylaşmanız.

Ürün alımlarını en azından net fiyatla kur takip edip sipariş geçebilirim.

Komisyonculuğu bir nebze kendi adıma azaltmış oluruz belki ?

Sorunsuz ticaret yapabildiğiniz siteler varsa paylaşımlarınız kıymetli olur benim için.

M U R A T

Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
Üye
İl
34
bende bir katkı yapayım bir ortak alım konusu açılsa ve yurt içi-yurt dışı alımları olabildiğince uygun fiyatlara yapılabilse

can26

Konu Sahibi ✔
Profesyonel Detaycı
Moderator
bende bir katkı yapayım bir ortak alım konusu açılsa ve yurt içi-yurt dışı alımları olabildiğince uygun fiyatlara yapılabilse
Ortak alımlar organize oluyor abi arada sırada, ortak alınamayacak ürünlerde de mesela yıkama eldiveni,kurulama havluları,fırçalar vs. Gibi ürünler için alternatif olabilirse de çok iyi olur.

forzaGilles

Usta Detaycı
Üye
İl
Istanbul
cleanyourcar.co.uk sitesinden ara-sıra alışveriş yapıyorum güvenilir bir site., kargolarıda çok güzel paketliyor., diğer avantajı mesela diyelimki ürün 20pound ödeme sayfasına geldiğinizde %20 olan ingiliz kdv 'sini fiyattan düşüyor (bunu her site yapmaz)., kargo ücretleri de uygun ve ürünleri takipli posta (royal mail) ile gönderiyor

can26

Konu Sahibi ✔
Profesyonel Detaycı
Moderator
cleanyourcar.co.uk sitesinden ara-sıra alışveriş yapıyorum güvenilir bir site., kargolarıda çok güzel paketliyor., diğer avantajı mesela diyelimki ürün 20pound ödeme sayfasına geldiğinizde %20 olan ingiliz kdv 'sini fiyattan düşüyor (bunu her site yapmaz)., kargo ücretleri de uygun ve ürünleri takipli posta (royal mail) ile gönderiyor
Çok teşekkür ederim hocam, yazdım listeye :) vergiden düşürmeleri de ayrı bir güzellik olmuş bir fiyat sınırı gümrük durumu vs. oluyor mu bilginiz var mı hiç o konuda da

Murat

Profesyonel Detaycı
Yönetici
Admin
Site Kurucusu
İl
Ankara
Amazon.com kurudu @can26 Birçok ürünü artık göndermiyor. Amazon.de ise gönderi ücreti alıyor.

can26

Konu Sahibi ✔
Profesyonel Detaycı
Moderator
Amazon.com kurudu @can26 Birçok ürünü artık göndermiyor. Amazon.de ise gönderi ücreti alıyor.

Gönderi ücretleri çok yüksek olmazsa yine de benim için geçerli sebep olur abi, hem ürün alternatifi olur hem de kendi adıma fırsatçılığa biraz fırsatçılık vermemiş olurum. Amazon.de paypal vs istiyor mu Murat abi ? Yoksa normal kart ile mümkün mü

Murat

Profesyonel Detaycı
Yönetici
Admin
Site Kurucusu
İl
Ankara
İki tarafta da kredi kartı yeterli. Paypal ihtiyacın olursa bana da yazabilirsin @can26

umrdmr

Usta Detaycı
Üye
İl
Ankara
Yüksek kargo ücretlerinden ve 22 euro vergi sınırından ötürü. Yükte hafif olup değeri 22 eurodan ucuz bir şey bulmadıkça yurtdışı alışverişten çok bir şey elde edilemiyor şu aralar.

can26

Konu Sahibi ✔
Profesyonel Detaycı
Moderator
Yüksek kargo ücretlerinden ve 22 euro vergi sınırından ötürü. Yükte hafif olup değeri 22 eurodan ucuz bir şey bulmadıkça yurtdışı alışverişten çok bir şey elde edilemiyor şu aralar.

22 euro sınırı var fakat hocam en azından bölüp aile bireyleri adına sipariş geçebilirim diye düşündüm de, dediğiniz gibi yükte hafif ürünler için alternatif olabilir belki.

umrdmr

Usta Detaycı
Üye
İl
Ankara
22 euro sınırı var fakat hocam en azından bölüp aile bireyleri adına sipariş geçebilirim diye düşündüm de, dediğiniz gibi yükte hafif ürünler için alternatif olabilir belki.

Car Care Products | Detailing Products UK | Clean Your Car

Bu siteden bakıp kendiniz muhasebesini yapabilirsiniz. Üretici sattığı ürünleri bedeli ne olursa olsun 20 euro olarak faturalandırsa, en azından gümrüğe takılmaması için belki o zaman avantajlı olabilir.

forzaGilles

Usta Detaycı
Üye
İl
Istanbul
Çok teşekkür ederim hocam, yazdım listeye :) vergiden düşürmeleri de ayrı bir güzellik olmuş bir fiyat sınırı gümrük durumu vs. oluyor mu bilginiz var mı hiç o konuda da
22 euro gümrük sınırınız var 22 euro yu geçerse %18 vergisi var., Alacağınız zamana göre ürünün ingiliz sterlini fiyatını euro 'ya çevirip 22 euro geçmemesine özen göstericeksiniz veya %18 vergisini ödersiniz alırsınız., Şuan ki döviz kuru ile 19,60 pound sınır diyebiliriz tabi bu yarın ne olur ona göre hesaplamalı., Gümrük sınırı hesaplanırken kargo ücretine 150 pound veya euro 'da ödeseniz ürünün kargo ücreti fiyata hiç bir zaman dahil edilmez., yani vergi sadece ürün bedeli üzerinden hesaplanır.,

ürün ağırlık toplamı 2kg. geçerse firma ürünleri devlet postası (royal mail) ile gönderemez bu sefer işin içine kargo firması devreye girer bu biraz pahalı kaçabilir.! Neden 2kg. derseniz bu tüm dünyada böyledir., ürünün ağırlık toplamı 2kg. aşarsa o ürün devlet postası ile gönderilemez.

can26

Konu Sahibi ✔
Profesyonel Detaycı
Moderator
Car Care Products | Detailing Products UK | Clean Your Car

Bu siteden bakıp kendiniz muhasebesini yapabilirsiniz. Üretici sattığı ürünleri bedeli ne olursa olsun 20 euro olarak faturalandırsa, en azından gümrüğe takılmaması için belki o zaman avantajlı olabilir.
Bunu bir soracağım eğer uygun görürlerse, imkanı olursa çok avantajlı olabilir hocam,teşekkür ederim :utandim:

22 euro gümrük sınırınız var 22 euro yu geçerse %18 vergisi var., Alacağınız zamana göre ürünün ingiliz sterlini fiyatını euro 'ya çevirip 22 euro geçmemesine özen göstericeksiniz veya %18 vergisini ödersiniz alırsınız., Şuan ki döviz kuru ile 19,60 pound sınır diyebiliriz tabi bu yarın ne olur ona göre hesaplamalı., Gümrük sınırı hesaplanırken kargo ücretine 150 pound veya euro 'da ödeseniz ürünün kargo ücreti fiyata hiç bir zaman dahil edilmez., yani vergi sadece ürün bedeli üzerinden hesaplanır.,

ürün ağırlık toplamı 2kg. geçerse firma ürünleri devlet postası (royal mail) ile gönderemez bu sefer işin içine kargo firması devreye girer bu biraz pahalı kaçabilir.! Neden 2kg. derseniz bu tüm dünyada böyledir., ürünün ağırlık toplamı 2kg. aşarsa o ürün devlet postası ile gönderilemez.

Tam kitabın ortasından konuştunuz hocam çok teşekkür ederim, satıcılarla görüşüp uygun bir yöntem oluşturabilirsek faturalandırma konusunda çok daha iyi bir alışveriş olabilir benim için, verdiğiniz bilgiler kıymetli :)

forzaGilles

Usta Detaycı
Üye
İl
Istanbul
Satıcılar ile görüşülürse fiyatta ne kadar indirim yaparlar bilmem ama yine de ufak bir miktar indirim yapabilirler ancak esas indirimi toplu alımlarda kargo ücretinde yapabilirler.. Tabii kargo kutusunun üzerine ürün ücret toplamını düşük göstermelerini için de konuşmak lazım.,

Ben geçen bu siteden Zymöl ürünü almıştım., Ürün gümrük sınırını aşmıyor ama yine de gümrüğe takıldı., neyse 1-2 gün sonra gümrükten çıktı elime ulaştı., gelen ptt görevlisi herhangi bir gümrük vs. ücreti taleb etmedi., sonradan uyandım kutuyu açarken baktım ki kutunun üzerine ürün değerini bildirmekdikleri (yazmadıkları) için süphelenip gümrüğe almışlar kutuyu açınca faturayı gördüklerinden sınırın altında olduğu için adrese göndermişler.. Ama kutuya değerini bildirselerdi boşuna gümrük vs. zaman kaybetmiyecektim daha çabuk gelicekti., Havalanı gümrüğünde memurlar kutunun üzerinde yazan ürün bedeline bakar sınırın üstündeyse gümrüğe yollar., altındaysa eve direkt gelir., Ama tabii parfüm, telefon vs. yasaklı ürünlerden dolayı Fransa, Çin, Amerika gibi ülkeler sabakılalı olduğu için bazen şüphelendiklerini ne olursa olsun muahayene etmek için gümrüğe gönderiliyor

can26

Konu Sahibi ✔
Profesyonel Detaycı
Moderator
Satıcılar ile görüşülürse fiyatta ne kadar indirim yaparlar bilmem ama yine de ufak bir miktar indirim yapabilirler ancak esas indirimi toplu alımlarda kargo ücretinde yapabilirler.. Tabii kargo kutusunun üzerine ürün ücret toplamını düşük göstermelerini için de konuşmak lazım.,

Ben geçen bu siteden Zymöl ürünü almıştım., Ürün gümrük sınırını aşmıyor ama yine de gümrüğe takıldı., neyse 1-2 gün sonra gümrükten çıktı elime ulaştı., gelen ptt görevlisi herhangi bir gümrük vs. ücreti taleb etmedi., sonradan uyandım kutuyu açarken baktım ki kutunun üzerine ürün değerini bildirmekdikleri (yazmadıkları) için süphelenip gümrüğe almışlar kutuyu açınca faturayı gördüklerinden sınırın altında olduğu için adrese göndermişler.. Ama kutuya değerini bildirselerdi boşuna gümrük vs. zaman kaybetmiyecektim daha çabuk gelicekti., Havalanı gümrüğünde memurlar kutunun üzerinde yazan ürün bedeline bakar sınırın üstündeyse gümrüğe yollar., altındaysa eve direkt gelir., Ama tabii parfüm, telefon vs. yasaklı ürünlerden dolayı Fransa, Çin, Amerika gibi ülkeler sabakılalı olduğu için bazen şüphelendiklerini ne olursa olsun muahayene etmek için gümrüğe gönderiliyor

Yok hocam ürün fiyatlarında indirim isteyemem belki kupon vs oluyordur zaman zaman ama onlar içinde uygun olursa fatura tutarı ayarlanabilir belki diye düşünmüştüm, memleketimizde her şey zor sağolsunlar :utandim:

DetayDeposu

Tonyukuk07
Firma Yetkilisi
Üye
Arkadaşlar, yanlış anlamayın ama kur farkını tam olarak yansıtmamış bizim firmalar. Ben şahsen yurt dışındayım ürünün Almanya’da en ucuz haliyle Türkiye’yi kıyaslıyorum şu an Türkiye’deki satıcılar daha ucuza geliyor. O yüzden önce yurt dışı sonra ülkemizdeki satıcıları kontrol ederek alış yaparsanız ne demek istediğimi anlarsınız. Ha şu var ellerindeki stoklar biter Ocak Şubat gibi yeni parti ürünler daha pahalı satılır o zaman haklısınız...

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

can26

Konu Sahibi ✔
Profesyonel Detaycı
Moderator
Arkadaşlar, yanlış anlamayın ama kur farkını tam olarak yansıtmamış bizim firmalar. Ben şahsen yurt dışındayım ürünün Almanya’da en ucuz haliyle Türkiye’yi kıyaslıyorum şu an Türkiye’deki satıcılar daha ucuza geliyor. O yüzden önce yurt dışı sonra ülkemizdeki satıcıları kontrol ederek alış yaparsanız ne demek istediğimi anlarsınız. Ha şu var ellerindeki stoklar biter Ocak Şubat gibi yeni parti ürünler daha pahalı satılır o zaman haklısınız...

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Yok hocam kusurluk bir şey tabi ki hepimiz görüş paylaşıyoruz burada,benim kızdığım nokta en tepe noktada zam uygulandı sonra kimsede ne bir düzenleme ne bir insiyatif tabi ki herkes ekmeğinin derdinde o ayrı meselede. En azından bazı ürünlerde alternatif olabilir diye böyle takipteyim. Yoksa maalesef şu zamandaki durumumuz anlatacak çok şeyimiz vardır ama yeri değil işte :)

Başka bir ülkenin 19 birime aldığı şampuan bazı sitelerde 256 birimden satılıyor :utandim: