0 km Seat Ateca 'iç ve dış detay' uygulamalar...

medxr13

Konu Sahibi ✔
Usta Detaycı
Üye
İl
.
Uzun bir zaman sonra tekrardan paylaşımda bulunmak istedim. Yorucu bir detay gününün ardından herkese tekrar merhabalar..
Aracımı geçen hafta değiştirdim. Yeni aldığım araç Seat Ateca'yı sıfır km olarak aldım. Kapıya kadar çekici ile getirttim. İlk yıkamasını kendim yapma imkanım doğru böylece.
Sürekli hava durumunu takip ediyordum. Neredeyse her gün yağmurlu. Ancak bu gece 06.00'da son bulacağını farketmemle, geceden hazırlığımı tamamladım. Şansıma hava durumunda değişiklik olmadı neyse ki. Her ne kadar 24 saat sonra tekrar yağışların geleceğini bilsem de daha fazla ötelemek istemedim.

Çok uzatmadan... Önce kirli halinin resimleri...

Ön yıkama olarak AutoGlym polar blast ve Chemical Guys clean state karışımını, karcher k2 ve Mjjc foam lance ikilisi ile uyguladım.

Jant, davlumbaz ve lastik temizliklerini yaptım. Jantlar için Sonax jant temizleyici ve Nigrin kullandım. Çeşitli fırça ve eldivenlerden yararlandım

Motor tahmin ettiğim üzere gayet temiz görünüyordu. Nemli bir bez ile tozunu aldıktan sonra Koch chemie quick finish ile detaylı temizleyip kuruladım.

Çift kova için Chemical Guys clean state ile birlikte 4 adet eldiven kullandım. Ve detaylı temizliği fırça yardımıyla tamamlayıp duruladım.

Demir tozu temizliği için Tuga tugarex uyguladım. Fazlaca bir renk değişimi olmadı. Ya da araç renginden ötürü pek belli etmemiş olabilir.

Kil temizliği için Valet pro mild kil ve meguiars ürününü de kayganlaştırıcı olarak kullandım.

Son durulamanın ardından Liquid Elements ve Purestar havlularla kuruladım.

Polisaj öncesi son aşama maskeleme işlemini de hallettik. Renk uyumsuzluğunu görünce keşke yeşil maskeden kullansaymışım dedim :D

Polisaj için DA makinam için meguiars finishing disc ve Carpro reflect ikilisiyle başladım. Bagaja gelene kadar fazlaca bir harelenme dikkatimi çekmemişti. Ancak bagaj kapağını görünce yola Koch chemie polishing ped ve Meguiars D300 ile tek vuruş ile devam ettim. Bu pastanın etkisini ve tozutmamasını çok beğendim. Bantla işim bitti artık bant topu oldu.

Polisaj sonrası kalıntı temizliği için Flowey B33 ve Chemical Guys cleanstate ile son kez köpük şov yaptım. Ve durulama için Purestar turuncu havlu kullandım.

İpa ile son temizliği yaptım.

Sıra geldi en zevkli kısımlara. Wax seçimim Auto Finesse Fusion Hybrid'den yana oldu. Silerken de vitrine kaldırdığım kıyamadığım Purestar Mavi wax bezi ile sildim :D

Motor koruması ve dış plastikler için Koch Chemie Nanomagic plastcare, davlumbazlar için de Sonax Kunststoff detailer uyguladım. Lastiklere Turtwax black kit, Jantlara da Zymöl wheel coat uyguladım. Bagaj için de olmazsa olmazım halı bagaj havuzunu yerleştirdim. Son olarak camları da Soft99 Glaco de cleaner uygulayarak nihayete erdirdim.

Ve Finaller....

Son düzenleme:

porsuk_y

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Ankara
Maşallah emeklerinize sağlık.. Sıfırından daha temiz dediklerinden olmuş. Kazasız belasız mutlu günlerde kullanın. Hayırlı olsun..

Mentalfeed

Profesyonel Detaycı
Moderator
Emektar Detaycı
İl
Kayseri
Çok zevkli bir uygulama olmuştur. Sonuçlar çok güzel ellerinize sağlık. Hayırlı olsun

Pro

Profesyonel Detaycı
Yönetici
Admin
Site Kurucusu
İl
.
Hayırlı olsun , kazasız belasız kullanın hocam. :) Sıfır araca yakışır uygulama olmuş ellerinize sağlık :nazar:

can26

Profesyonel Detaycı
Moderator
Hayırlı olsun :nazar: çok keyifli bir uygulama olmuş keyifli ürünlerle bol fotoğraflı,güzel günlerde kullanın :)

mustafacagri

Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
maşallah hocam, elinize sağlık. uygulamalarınızı özlemişim :) yeni aracınız hayırlı olsun, kazasız belasız sürüşler dilerim :) ateca ile de paylaşımların devamını bekliyorum :)

carking58

Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul/Kayseri
Elinize sağlık, uygulama da anlatım da şahane olmuş. Yeni aracınız da hayırlı uğurlu olsun, kazasız belasız güzel günlerde kullanırsınız inşallah. Arka bagaj kapağındaki "Ateca" yazısının fontu da ayrı bir hoşuma gitti, uygulamaların devamını bekliyoruz :)

medxr13

Konu Sahibi ✔
Usta Detaycı
Üye
İl
.
İyi dilekleriniz için herkese teşekkür ederim...

usurer

Usta Detaycı
Üye
İl
izmir
Elinize sağlık, çok güzel bir uygulama olmuş, renk de araca çok yakışmış, koca arabayla uğraşmak tüm gününüzü almıştır :)
Kazasız belasız kullanmanız dileklerimle

cabay

Uzman Detaycı
Üye
İl
istanbul
Öncelikle hayırlı olsun aracınız. bir ara bende bir anlık gazla niyetlenmiştim :) Sonra işler güçler derken erteledik gitti. araçtan da azıcık bahset bir ara lütfen :)

Maskeleme ve renk uyumsuzluğuna katılıyorum, hiç olmamış o kısım. Gerisini keyifle okudum, izledim :) Ellerinize sağlık. Kazasız belasız keyifle binmeni dilerim :)

Dr HCD

Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Elinize sağlık, waxın parlaklık, toz toplama ve yüzey hissiyatı yorumlarını da bekliyoruz:)

medxr13

Konu Sahibi ✔
Usta Detaycı
Üye
İl
.
Öncelikle hayırlı olsun aracınız. bir ara bende bir anlık gazla niyetlenmiştim :) Sonra işler güçler derken erteledik gitti. araçtan da azıcık bahset bir ara lütfen :)

Maskeleme ve renk uyumsuzluğuna katılıyorum, hiç olmamış o kısım. Gerisini keyifle okudum, izledim :) Ellerinize sağlık. Kazasız belasız keyifle binmeni dilerim :)
Çok teşekkür ederim. Aslında biraz ani bir karar oldu bunu alışım. Son 3 aracım sedandı, ondan önce de SUV kullanıyordum. Ve açıkçası hep aklımda kalmıştı. F/p oranı olarak yüksek bir tercih yapmam gerekiyordu. Çok fazla seçenek kalmamıştı bana göre. Yani biraz mantık evliliği gibi oldu kısacası. Araca gelince; dışardan büyük görünmüyor ancak içi bence yeterli genişlikte, hatta epey ferah hissettiriyor. İlk defa VAG grubu bir aracım oldu. Bu motor (1.5 tsi) ve dsg'yi ilk defa tecrübe ediyorum. Araç fazlaca performanslı hissettiriyor bana. Bu makyajlı kasada yeni direksiyon yapısı (yeni leon'daki ile aynı)+ hayalet göstergesi+ kumaş/alcantara/deri kombinasyonlu uygun sertlikte ve saran koltuk yapısıyla birlikte kocaman cam tavanı ve yeterli iç genişliğini ve mercekli led farların performansını beğendim. 'Yoğurdum ekşidir diyen olmaz' tabi kısacası bu ilk günler için memnunum ve iyi ki tercih etmişim diyorum. Fiyatına göre değerlendirmek gerek aslında. Çok methetmişim, Seat'tır neticede Mercedes değil diyerek sonlandırayım yorumlarımı :D

medxr13

Konu Sahibi ✔
Usta Detaycı
Üye
İl
.
Elinize sağlık, waxın parlaklık, toz toplama ve yüzey hissiyatı yorumlarını da bekliyoruz:)
Wax ile birkaç cümle laf etmek gerekirmiş aslında haklısınız.
Rengi açık turuncu ve kokusu da tropik meyveler gibi güzel hissettiriyor. Sürerken çok zorlanmadım. Silerken bekleme süresine göre silmesi zorlaşabiliyor her katı wax gibi sanırım. Aracın rengi opak bir renk aslında 'enerji mavi' diye geçiyor. Çok parlamaz diye düşünmüştüm ancak beklediğimden daha parlak yaptığını söyleyebilirim. Toz tuttu hemencecik aslında. Onun dışında yüzeye pek dokunmak aklıma gelmemişti işin aslı çok dikkatimi çeken bir artısı ya da dezavantajı olmadı sanırım bu konuda. Wax hybrid wax ve 9 ay ve üzeri bir vaadde bulunuyor ama 3 ayda bir yenilerim büyük ihtimalle.

medxr13

Konu Sahibi ✔
Usta Detaycı
Üye
İl
.
Elinize sağlık, çok güzel bir uygulama olmuş, renk de araca çok yakışmış, koca arabayla uğraşmak tüm gününüzü almıştır :)
Kazasız belasız kullanmanız dileklerimle
Teşekkür ederim. Evet işin cilvesi burada, epey zaman alıyor sabah başladım akşam 7 de bitirdim pek ara da vermedim. Yine de epey hızlıca hallettiğimi düşünüyorum.

medxr13

Konu Sahibi ✔
Usta Detaycı
Üye
İl
.
Maşallah emeklerinize sağlık.. Sıfırından daha temiz dediklerinden olmuş. Kazasız belasız mutlu günlerde kullanın. Hayırlı olsun..
Çok teşekkür ederim.
Final fotoları çok zevkli. Hayırlı olsun kazasız belasız kullanın inş :)
Çok teşekkür ederim.
Çok zevkli bir uygulama olmuştur. Sonuçlar çok güzel ellerinize sağlık. Hayırlı olsun
Evet uygulama yaparken mutluluk ve heyecan vardı üzerimde. Teşekkür ederim.
Hayırlı olsun , kazasız belasız kullanın hocam. :) Sıfır araca yakışır uygulama olmuş ellerinize sağlık :nazar:
Çok teşekkürler.
Hayırlı olsun :nazar: çok keyifli bir uygulama olmuş keyifli ürünlerle bol fotoğraflı,güzel günlerde kullanın :)
Çok teşekkürler.
maşallah hocam, elinize sağlık. uygulamalarınızı özlemişim :) yeni aracınız hayırlı olsun, kazasız belasız sürüşler dilerim :) ateca ile de paylaşımların devamını bekliyorum :)
:D Teşekkür ederim. İnşallah devamı da gelir tabi.
Elinize sağlık, uygulama da anlatım da şahane olmuş. Yeni aracınız da hayırlı uğurlu olsun, kazasız belasız güzel günlerde kullanırsınız inşallah. Arka bagaj kapağındaki "Ateca" yazısının fontu da ayrı bir hoşuma gitti, uygulamaların devamını bekliyoruz :)
Çok teşekkür ederim.
Hayırlı olsun aracınız
Teşekkür ederim.
Hayırlı olsun . Kazasız belasız güzel günlerde kullanmanız dileğiyle .
Teşekkür ederim.
@medxr13 :nazar: hayırlı olsun ellerinize sağlık
Çok teşekkürler...

cabay

Uzman Detaycı
Üye
İl
istanbul
Çok teşekkür ederim. Aslında biraz ani bir karar oldu bunu alışım. Son 3 aracım sedandı, ondan önce de SUV kullanıyordum. Ve açıkçası hep aklımda kalmıştı. F/p oranı olarak yüksek bir tercih yapmam gerekiyordu. Çok fazla seçenek kalmamıştı bana göre. Yani biraz mantık evliliği gibi oldu kısacası. Araca gelince; dışardan büyük görünmüyor ancak içi bence yeterli genişlikte, hatta epey ferah hissettiriyor. İlk defa VAG grubu bir aracım oldu. Bu motor (1.5 tsi) ve dsg'yi ilk defa tecrübe ediyorum. Araç fazlaca performanslı hissettiriyor bana. Bu makyajlı kasada yeni direksiyon yapısı (yeni leon'daki ile aynı)+ hayalet göstergesi+ kumaş/alcantara/deri kombinasyonlu uygun sertlikte ve saran koltuk yapısıyla birlikte kocaman cam tavanı ve yeterli iç genişliğini ve mercekli led farların performansını beğendim. 'Yoğurdum ekşidir diyen olmaz' tabi kısacası bu ilk günler için memnunum ve iyi ki tercih etmişim diyorum. Fiyatına göre değerlendirmek gerek aslında. Çok methetmişim, Seat'tır neticede Mercedes değil diyerek sonlandırayım yorumlarımı :D
Valla önceden idi o Seat'tır neticede durumları :) Leon ile Golf arasında zamanında farkı hissettim, dokununca da o hissiyatı veriyordu aletler. Ama yeni kasa araçlarının tümünde çizgi baya bi yukarıya çekilmiş. Aklım Tiguan'larda hep. Babama aldık bitane 2020, hepten aşık etti araç kendine ama artık alınabilecek düzeylerde değiller.. Almasına alınsa da o rakamlara değecek araçlar değiller artık. Tekrardan hayırlı olsun, güzel günlerde kullanman dileğiyle. :nazar::nazar: